Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve bebişimiz olmadı şimdiye kadar korunmadığımız halde siz bilirsiniz diye size soruyorum eşim 1 haftalık cinsel perhizden sonra sperm testi vermişti sayı 21 milyon diyoo acaba bu sayı testin 3-5 gün arasında verilmediği için düşme ihtimali varmı yoksa 1 haftada anca 21milyonmu olmuştur? bu arada
hareketliliği %60
mikroskopi 5-6 lokosit nadir eritrosit yazıyo
volüm 1.5 cc
sayıda 21 000
000/cc yazıyo sizce bu değerler doğal yollardan çocuk sahibi olmaya yetecekmidir yoksa tüp bebeğemi gerek kalcak bu arada bendede polikistik over var tedavi görüyordum bende boşamı tedavi gördüm klomen ve glukofen kullanıyodum acabaa geçen ayda güzel gelişmişti yumurtam 18milimi bulmuştu bu ay dahada güzel gelişcekti içime öyle doğuyodu ama hamile kalma şansım varmı bakalım bu sonuçlarla? :18::18::26::26:

Merhaba, genelde sperm testi için 2-5 günlük cinsel perhiz olması gerekiyo. Kısa süre sayıyı , uzun süre ise hareketliliği etkiliyor .İdeali 3 gün cinsel perhizin ardından yapılması diyolar. Yani sizde süre biraz uzun olduğundan olsa olsa hareket etkilenmiştir ki %60 gayet iyi bir hız ,buarada ne kadarının ileri ne kadarının yavaş ve yerinde olduğu da ayrıca önemli, çünkü hızlı ve yavaş toplamınının en az %50 olması şansı arttırıyor. Buarada doktor bize en az 7.000.000 ileri hızlı hareket isteriz demişti. Sizin ileri hız %60 sa bu değeri zaten buluyorsunuz. Ama yine de forumda yazan vitamin ve kür destekleriyle şasınızı arttırabilirsiniz.

bohemia
imuneks q10 aldık. enerji ve besin ögeleri tablosunda 1 kapsül 474 mg yazıyor ancak kutunun başka bir yerinde bta glukon 1/3 1/6 20 mg q10 200 mg yazıyor günde iki mi yoksa bir tane mi kullanmalı eşim?

bohemia
imuneks q10 aldık. enerji ve besin ögeleri tablosunda 1 kapsül 474 mg yazıyor ancak kutunun başka bir yerinde bta glukon 1/3 1/6 20 mg q10 200 mg yazıyor günde iki mi yoksa bir tane mi kullanmalı eşim?

Merhaba imuneks q10 da; 1 kapsülde 200 mg COQ10, 20 mg Beta glukan var. Doktor bize günlük 400-500 mg yazmıştı. Bu yüzden eşim önce solgar marka 200 mg lıktan günlük 2 kapsül kullandı ama sonra bu markayı keşfedince daha hesaplı bulduk aynı dozda devam ediyor. Ama besin öğeleri tablosunda 474 mg ibaresini görmemiştim hatta eczacıda alırken bir kapsülde 200 mg olduğunu doğrulamıştı. Senin gördüğün mcg olabilir mi acaba? Bi de tam neresinde yazıyor? Bizim aldıklarımız direk şişe, yani kutusu yoktu.

bizim aldığımızda direk şişe. üzerinde bulunan kağıdı incelersen orada besin öğeleri tablosu var. bir tarafta 200 mg q10 20 mg beta glukan yazınca ben bir kapsülün bütün karışımlar dahil toplam oranı 474 mg q10 oranı ise 200 mg diye bir anlam çıkardım

arkadaşım sizin hareketliliğiniz iyi ama sayıyı biraz daha yükseltirsen şansın da yükselir. sayın çok düşük değil bu sayıyla hamile kalan kişiler de var ama 40 milyon civarına yükseltmende fayda var. saracoğlunun sitesinde keçi boynuzu kürünün tarifi var. yapıp eşine içirsene. bu kürden fayda gören ve kısa sürede sperm sayıları yükselen o kadar çok kişi var ki. doktor kontrolünde ilaç kullanıyormuşsun ama aynı sitede polikistik over sendromuyla ilgili öneriler de var. ilaçlarla tedavin bittikten sonra tekrarlamaması için belki uygulamayı düşünürsün. bir de bildiğim kadarıyla evening primrose oil (çuha çiçeği) takviyesi östrojeni yükseltiyor, polikistik over sendromu ve çikolata kistlerine iyi geliyor. doktoruna bir sor istersen.
en önemlisi daha evleneli 1 yıl olmuş. bu kadar panik olma, acele etme. stres her şeyin düşmanı, inan doktorlar söylüyor ne kadar az streslenirsen yumurtaların da o kadar iyi büyüyor.

immortalbeloved selam nasılsın? Ya çok alakasız bişey sorucam bilmiyorum takip ediyor musun ama bu yumurtlama akıntısı dedikleri bişi var ya hani yumurta akı kıvamında olan, kimisi onu takip ederek ne zaman yumurtlayacağını anlıyor. Ben de sıklıkla onu görür o günleri değerlendirmeye çalışırdım ama uzun zamandır o akıntıyı hiç yakalayamıyorum. Hatta doktora gittiğimde bunu da sordum ama hiç üstünde durmadı, sanırım reglim düzenli olduğu için bişi demedi hala da düzenli oluyor ama yine de bu akıntıya rastlamamakta aklımı karıştırıyor. Sen böyle bi takip yapıyor musun düzenli oluyor mu bu akıntı yumurtlama dönemlerinde?

merhaba arkadaşlar eşimin sonuçları aşağıdaki gibidir.doktor morfoloji şelikil bozukluğu düşük dedi.aşılama önerdi.ama biz normal yoldan istiyoruz.bizde proxeed kulllansak faydasını görürmüyüz.proxeedin yanına ekstra ne tavsie edersiniz.

Spermiyogram

Morfoloji%Normal% (L)(Düşük): 18,3 Normal değerler: >30
Hareketli Sperm M/ml :N.A.
Toplam Sperm M/ml :N.A.

Sperm Hareket Endeksi: (L)(Düşük) :25 Normal değerler: >80
Neck/Midpiece (%) :N.A
Round cells (M/ml) :N.A

İleri Hızlı Har.(a)(%) (L)(Düşük ) :3,9 Normal değerler: >25
İleri Yavaş Har.(b)(%) :8,6
Yer Har.Sperm (c)(%) :9,2
Hareketsizlik(d)(%) : 78,3
Ortalama Hız :6 Normal değerler: >5
(Micron/Sec)

Spermiyogramda sadece normal olmayan değerleri yazdım.Diğer oranlar normaldir.

Skrotal Renkli Doppler Us

Solda venöz yapılarda belirgin çap artışı izlenmeksizin kümeleşme vr tortuozite artışı dikkati çekmiştir.Valsalva manevrası ile reflü saptanmadı.

sağol tatlım iyiyim. sen nasılsın? ben inanırmısın cahil kalmışım "yumurtlama akıntısı" denilen şeyi ilk defa bir kaç ay önce buradaki forumlarda okudum. benim bildiğim sağlıklı bir kadının vajinal sıvı ve akıntıları her daim yumurta akı kıvamında ve şeffafdır. yumurtladığında bu sıvı artar ama kendimde hiç öyle farkedecek kadar dışarı akıntı halinde geldiğine de şahit olmadım. benim de adet dönemlerim çok düzenlidir. tastamam 28 günde bir adet olurum. o yüzden ben de günleri takip ederim. (hatta bu günleri işaretlediğim bir android aplikasyonum var) adetim başladıktan sonra 10. gün çalışmalara başlıyoruz. belki şaşar beşer diye de en az 8-9 gün sonra bitiriyoruz:) ilk çocuk yapmaya karar verdiğimizde fertilite testlerinden kullanıyordum. hamilelik testi gibi her gün bir test kitine idrarını damlatıyorsun. iki çizgi çıktığında yumurtlamaya 1 gün kaldığını anlıyorsun. zaten hep düzenli adetim olup beklediğim günde yumurtladığım için sonra vazgeçtim, boşa para harcamak gibi geldi kullanmayı bıraktım. bunun dışında bildiğim kadarıyla yumurtlama döneminde vücut ısın yükseliyor. o yüzden bazal termometreyle ölçme yöntemini kullananlar da var. bir yerde bu dönemde serviks duvarının kalınlaştığını da okumuştum.
senin de adetin düzenliymiş o yüzden bence sen de sıkma. günleri saymaya devam et. ben dün gece adet gördüm bu ay da başaramadık. ivf'den önceki son 1 ayımız o yüzden kendim de soğan kürüne başladım. bir de preseed jel alacağım. bakalım hayırlısı...
sizin spermiogramın zamanı gelmedi mi? sizinle birlikte ben meraktan çatlıyorum yahu. yaptırın artık şu testi de bitsin şu merak:))):)))))

satlas sizin morfoloji sayıları WHO'ya göre mi yoksa krugera göre mi? krugere göreyse çok kötü değil. who'ya göreyse düşük. proxeed'in içindeki folic asit, çinko, lcarnitine size morfolojide yardımcı olur. hız için de hep aynı şeyi tavsiye ediyorum ama proxeed'in içindeki coq10 az olduğu için bence extradan coq10 takviyesi alın. en azından günde 200mg falan extra alırsanız eminim hızınız yükselir. doppler sonuçlarınıza göre varikosele bağlı damarda genleşmeniz yok ama kümeleşme ve tortuozite dediğine göre kan akışında bir problem var. dilersen (doktor bunun için bir ilaç vermediyse) kan akışına yardımcı olmak için gnc'den butcher's broom, horse chestnut ya da pycnonegol takviyelerinden birini alıp günde bir tane içir. ben butcher's broom ve horse chestnut'ı denedim ikisinden de fayda gördük. pycnogenol'ü burada sitede başka başka insanlar kullanıyor istersen onların yorumlarına bak ona göre hangisi karar verebilirsin.
tabi bir de eşin sigara kullanıyorsa muhakkak bıraksın. testislerini sıkan, dolaşımı yavaşlatan sıkı iç çamaşırları, kot pantolonlar falan da aman diyeyim giymesin.

Çok sağol cevabın için valla zaman geçtikçe insan herşeye bir ayrı takar oluyo galiba yok şu şöyle mi ? yok bu böyle mi? diye.. Ben o ateş ölçme yöntemini denedim ama pek beceremedim doğrusu bazı günler unuttum ateşim bi çıktı bi düştü hatta regl günüme doğru düşmedi yükseldi bi umutlandım ama bende bu ay da regl oldum şimdi bitmesini bekliyorum. Bu ay regl olmazsam diye beklemiştik ama artık test zamanı geldi yaptırıcaz bu aralar. İnş iyi sonuçlar alırız ben de meraktan çatlıyorum gerçekten:))

yorumların için teşekkürler...sonuçlar Who ya göredir.anladığım kadarıylan prooxed +coq10+pycnogenol+keçiboynuzu macunu versem bu karışım benim adamı bozmaz herhalde...:)

ya ben de okudum burada, kimisi o akıntı gelmedi bu ay yumurtlamadım falan yazmış. olur mu öyle şey? yani bir hormonal bozukluk ya da kadın infertilite problemi olan kişilerde durum başka tabii. öyle durumlarda yumurtlamadan adet görenler olabiliyor. ama sen ben zaten testler yaptırdık, ultrasonlar çektirdik, metabolizmamız tıkır tıkır işliyor. adetlerimiz de düzenli, öyle akıntı geldi gelmedi takip etmeye ihtiyacımız yok. bazal termometreyi ben hiç denemedim. zaten çoğu kişi o yöntemle muvaffak olamıyor. en kolayı ve rahatı gün saymak.
ben son bir haftada zaten hamile olmadığımı bir şekilde hissettim. adet göreceğim için göğüslerim karnım gerilmişti. o yüzden çok sürpriz olmadı adet görmem. artık kendimi çok kaptırmıyorum her halde çok hayal kırıklığına da uğramadım bu ay.
alakasız olacak ama bu soğan kürü ne iğrenç bir şeymiş... sen denedin mi hiç? millet aylarca nasıl içiyor bunu? dün akşam ve bu sabah içtim. öğüre öğüre bir hal oldum.

yorumların için teşekkürler...sonuçlar Who ya göredir.anladığım kadarıylan prooxed +coq10+pycnogenol+keçiboynuzu macunu versem bu karışım benim adamı bozmaz herhalde...:)

yok güzelim bozmaz:))) ben eşime neler neler veriyorum bozmuyor öyle kolay kolay:))))) ama saracoğlu'na göre keçiboynuzu pekmezi ya da macunu falan kullanmayacakmışın. en etkilisi keçi boynuzunu suda kaynatıp taze taze suyunu içircekmişin. istersen bir sitesine bak. biz pekmezini kullanıyorduk bıraktık suyunu içiyor şimdi eşim.
who'ya göre morfolojiniz epey düşük. buralarda morfoloji asla düzelmiyor diyenler falan oluyor bazen, sakın inanma. metodlu bir şekilde takviyeler kullanırsan düzeliyor ama tabii biraz vakit alıyor bilgin olsun. o yüzden sabırlı olmaya kendini hazırla. bu takviyeleri düzenli kullandıktan 3 ay sonra bir daha spermiogram yaptırırsanız etkilerini görürsünüz. ama sabırsızlanırsanız 1,5 ay dolduğunda da iyi kötü yükselme olmuş mu görünüyor bilgin olsun.

değerli bilgileriniz için teşekkürler birazdan çıkıp alacağım bunları ve sonuçlarıda yayınlacağım burada herkes böyle fikir sahibi olsun..allah herkese evlat nasip etsin

Evet aynen ben de okudum o yazıları ve bu kafa karışıklığında herşey biraz daha karmakarışık ediyo kafamızı. Ben bi ara çok görürdüm o akıntıyı çok yoğun bir şeklilde geldiğini anlardım o yüzden merak ettim ama sorun olsa doktor da söylerdi yani. Buarada soğan kürünü hiç denemedim ama emin tadı kötüdür zorlanmakta haklısın bizimkiler hafif tatlı keçiboynuzundan bile midem bulandı diyor hele de soğan bence çok zor içiliyodur kolay gelsin şifa olsun sana inş.

valla madem ki bu ay son defa deneyeceğiz kendi tarafımda da yapmadığım bir şey kalmasın diye içiyorum soğanı ama hani gel de bana sor. keşke keçi boynuzu içsem. onda ne var ki? en azından soğan gibi ağır bir kokusu yok. bugün preseed jel de aldım internetten. 3 güne postalayacaklar. hayır bu kadar emek verip, çabaladıktan sonra yaptığımız çocukları artık yere göğe koyamayıp şımarık bir şey yetiştiririz biz diye korkuyorum artık. çocuğun yüzüne her baktığımızda "ah biz senin için ne eziyetler çektik" deyip nasıl üstüne titreriz bilmiyorum artık.

adetim başladıktan sonra 10. gün çalışmalara başlıyoruz. belki şaşar beşer diye de en az 8-9 gün sonra bitiriyoruz:)
8-9 gün sonra bitiriyoruz derken yani gün aşırı denediğinizi düşünürsek iki adet arasında toplamda 4-5 defa mı çalışma yapıyosunuz? biz yaklaşık olarak 8-9 defa deniyoruz yani 16 gün filan deniyoruz da

testislerini sıkan, dolaşımı yavaşlatan sıkı iç çamaşırları, kot pantolonlar falan da aman diyeyim giymesin.

ya benim eşimin neredeyse bütün iç çamaşırları çok sıkı, bu da mı çok zararlıymış hakikaten? üstüne bir de günde 1 paket sigara içiyor

who'ya göre morfolojiniz epey düşük. buralarda morfoloji asla düzelmiyor diyenler falan oluyor bazen, sakın inanma.
bu morfoloji bozukluğu denilen şey nedir? hız mı acaba?

yok hayatım. adet başladıktan sonra 10. günle 18. gün arası her gün deniyoruz. benim adetlerim çok düzenli, ovulasyonum hep 14. gün (bir ara ovulasyon testleri kullandım onla da tescillendi) ama işte belki şaşacağı tutar diye en az 8 gün her gün deniyoruz. daha önce doktor önerisiyle gün aşırıydı şimdi her güne çevirdik.
sıkı iç çamaşırları, pantolonlar(özellikle jeanler) , hava aldırmayan kumaşlar testisleri havasız bıraktığından ve sıktığından ısı artıyor spermler de ölebiliyor ya da yapıları bozuluyor o yüzden daha rahat hava alan şeyler giymeliymiş. en iyisi pamuklu boxer şort tipi iç çamaşırlarıymış ama tercih etmiyorsa biraz daha büyük beden sarmayan çamaşırlar giydirmeye çalış. benim eşim jean pantolon çok giyer en azından şimdi eve geldimi hemen üstünden çıkarttırıp eşofman falan giydiriyorum artık. önümüz yaz şort falan giyecek artık da rahat edeceğim. gece falan da öyle kalın, terletecek şeyler giymemesine dikkat ediyorum artık hatta.
sigara da dolaşım sistemini etkilediğinden zararlı. tabii içindeki zararlı maddeler cabası. benim eşimde sigarayı bırakamadı ama olabildiğince azalttı size de tavsiye ederim.
sperm baş, gövde ve kuyruktan oluşuyor. morfoloji spermin yapı bozukluklarını anlatan sayı. yani spermler bazen canlı oluyor, hareket de ediyor ama yapıları bozuk oluyor. başı, gövdesi ya da kuyruğu olması gerektiği şekilde olmuyor. eğer baş bozuksa ya yumurtayı dölleyemiyor ya da döllese bile bozuk dna'dan dolayı düşük oluyor. gövde ve kuyrukta sorun varsa o zaman da harekette sorun oluyor, yumurtaya kadar ulaşamıyor. morfoloji iki kritere göre değerlendiriliyor. biri who kriterleri biri de kruger kriterleri. tüp bebek merkezleri genelde illa ki krugere göre değerlendirilmiş spermiogram sonuçları istiyor. krugere göre morfoloji oranı %14'ün üstü olmalı ama %5-%14 arasında da normal yolla hamileliğin imkansız olmadığı söyleniyor. %5'in altına illa ki tedavi gerekiyor. kısaca normal yolla hamile kalabilmeye bir şansının olabilmesi için en düşük ama en düşük gereken sayılar 20 milyon sperm sayısı, %30 hızlı ve yavaş hareketli, %5 morfoloji. bunun altına aşılama bile denemeyip direkt tüp bebek öneriyorlar. bu sayılar ne kadar yüksek oldu o kadar hamilelik şansın artıyor.

teşekkürler canım ya, bizim morfoloji aşağıdaki gibi. normal sanırım. değil mi?

MORFOLOJİ --------------------------------------------------
Baş -----------------------------------------12 ------------------------
Boyun ----------------------------------------8 ------------------------
Kuyruk ---------------------------------------4 -----------------------
Normal morfoloji ------------------------------76 -----------------------

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…