teşekkürler canım ya, bizim morfoloji aşağıdaki gibi. normal sanırım. değil mi?
MORFOLOJİ --------------------------------------------------
Baş -----------------------------------------12 ------------------------
Boyun ----------------------------------------8 ------------------------
Kuyruk ---------------------------------------4 -----------------------
Normal morfoloji ------------------------------76 -----------------------
hayatım sizin bu rakamlar who'ya göre ölçülmüş ve normal. içini ferah tut.
raporun tamamı şöyle
------------------------- ------------SONUÇ ------------------NORMAL DEĞER
Volüm---------------------------------3,5ml --------------------2-sonsuz
Ph -------------------------------------8,0 ----------------------7,2-8
Likefaksiyon ----------------------------25dk ----------------------15-30
Viskozite -------------------------------normal -------------------normal
Aglütinasyon -----------------------------yok -----------------------yok
Sperm sayısı(makler) --------------------25milyon -----------------20-120
MOTİLİTE --------------------------------36 ----------------------50-85
Hızlı ileri hareketli(+4=A)% ------------------0 --------------------25-85
Yavaş ileri hareketli(+3=B)% ----------------28 ------------------------------
Yerinde hareketli(+2=C)% -------------------8-------------------- ------
Hızlı ileri hareketli sperm sayısı ---------------0 -------------------------
Yuvarlak hücre ------------------------------5 -----------------------
MORFOLOJİ --------------------------------------------------
Baş -----------------------------------------12 ------------------------
Boyun ----------------------------------------8 ------------------------
Kuyruk ---------------------------------------4 -----------------------
Normal morfoloji ------------------------------76 -----------------------
whoya göre mi yoksa diğerine göre mi bunu nereden anlıyosun ? ve morfolojide baş boyun ve kuyruk karşısında yazanlar bozuk olan oranı mı gösteriyor? çünkü onların toplamı 24 çıkıyor normal morfolojiye de yüzde 76 demiş.rahatlatıcı mesajların için çok çok teşekkür ederim ayrıca :)
krugere göre ölçülünce normal kriter %14 ve üstü oluyor. whoya göreyse %50 ve üstü oluyor. sizde %24'lük kısım bozuk olanlar, %76 da normal yapılı olanlar yani who'ya göre ölçülmüş. bir de kruger kriteri diye yazmazsa ölçümler sadece who'ya göre yapılmış oluyor(dünya sağlık örgütü'nün koyduğu kriterler) bir de her yer krugere göre ölçüm yapmıyor. sanırım farklı bir teçhizatı falan var zaten spermiogram ücreti de biraz daha pahalı oluyor. koskoca istanbulda 10 tane falan laboratuar var krugere göre ölçüm yapan. şanslısın ki en zor olan morfolojiyi düzeltmek çünkü resmen milim milim ilerliyor. düşün ki biz 6 ay uğraştık ancak %2 düzeltebildik.
sayıyı ve hızı düzeltme bence çok daha kolay. bu sonuçlara göre senin sayıyı en az 30 milyona(bazı doktorlara göre 40 milyon) çıkarman, hızlı ileri hareketlilerle yavaş ileri hareketlilerin toplamını da %50 yapman lazım. sayı keçi boynuzuyla oldukça düzeliyor. ki başlangıcınız 25 milyon yani az buz rakam değil. 30-40 yapmak bence çok zor olmaz. hatta ben inanıyorum 60-70 bile görebilirsiniz siz bir kaç aya. harekette tabi hızlı ileri hareketlilerin sayısının 0 olması biraz zorlayacak seni ama coq10 eminim işe yarayacaktır. o da düzenli kullanımla bir kaç ayda bile en az %10 ekliyor hareketli sayısına. ben daha önce l-carntine de tavsiye ettim diye hatırlıyorum yanılmıyorsam. coq10'le lacarnitine'i spermin ekmeği yemeği gibi düşün. insan nasıl yemezse böyle bitkin hareketsiz olur. sperm de coq10 ve lcarnitine'le beslendimi enerji doluyor hızı artıyor. tabi bu arada fındıktı, incirdi devam.
l carnitine ile birlikte coq10 mu kullanmalıyız? ya coq10 aldık 2 kutu yaklaşık olarak 20 gün sonra filan biter. o bitince bir test daha yaptıralım diyoruz. çünkü ilk spermiogramdan bu yana 25 gün filan geçti. ondan sonra sonuçlara bakalım değişiklik ne alemde ona göre hareket edelim diyoruz. günde 2 tane coq10 içiyor eşim. keçiboynuzu macunu yiyor ve süt bal yumurta karışımı. haa fındık incir filan yemiyor. kuru yemiş filan alalım onlardan da yesin faydası olur elbet sağol. 3 yıllık evliyiz ama ne yazıkki 6 aydan beri çocuk çalışmalarıyla uğraşıyoruz. keşke daha önce deneseydik bu durumu daha önce farketseydik şimdiye belki de bebeğimiz kucağımızda olurduneyse kısmet artık Allah hakkımızda hayırlısını versin, cümlemizin
arkadaşlar bu ürünleri aldım günde kaç tane içireceğiz
proxeed plus:
imuneksq10(200ml):
pycnogenol(30ml):
ya eşimin sülalesinde de çocuk yapma konusunda sıkıntı yaşayan yok. bi tek o nasıl oluyosa artıkzaten çocuk olmuyo diye spermiogramdan önce zeytinyağında bekletilmiş kuru incir yemeye başlamıştı 1-2 gün sürmeden yeniden adet olunca doktora gidelim dedik o ara inciri de bırakmış oldu.
bugün kan değerlerini ölçtürmeye doktora gittim bu arada karnımda da bir ağrı vardı doktora söyledim hamilelik var mı diye ona da baktı maalesef yokmuşDouglasta minimal serbest sıvı izlendi diye bir rapor verdi elime rahimde bi sıvı var ne sıvısıysa kadın doğumcuya göster dedi bu konuda bi bilginiz var mı acaba?
arkadaşlar bu ürünleri aldım günde kaç tane içireceğiz
proxeed plus:
imuneksq10(200ml):
pycnogenol(30ml):
immortalbeloved nasılsın? Her gün yeni bişi takıyorum kafamabu seferde 3 ayı aşmış olduk acaba test sonucu bu durumdan etkilenir mi diye düşünüyorum. Buaralar eşimin abisinin evlilik telaşı var hadi onu da atlatıp yaptıralım dedik ilaçlara şubat sonuna doğru ayınca başlamıştık bu gidişle testi 11 hazirandan önce yaptıramıycaz acaba değerler farklı çıkar mı? Hani sperm 3 ayda üretiliyo diye bi durum var ya o süreden sonra başa mı sarar? gerçi ilacı kesmiyoruz o arada ama.. ayy ne karışık yazdım kafam öyle karışık ki ( bi tarafatan bir an önce test yapılsın sonucu görellim diye meraklanıp sabırsızlanıyorum bi taraftan da korkuyorum ya iyi çıkmazsa diye ooof oooff ((
karışık olsa da ben seni anladım merak etme:) sonuçta bu ilacı almaya başladığınız tarihten itibaren oluşan spermleri ölçtüreceksiniz. 3 ay dolduğunda ilacı almadan önceki spermler atılmış, geriye sadece ilaç alındığı süre boyunca üretilmiş spermler kalıyor. yani 11 haziran da olur tarihte bir sorun yok, ama bence siz hayal kırıklığına uğrama korkunuzdan bilinç altınızda maksatlı öteliyorsunuz. ertelemeyin bohemia. böyle de bir bilinmezliktesiniz önünüzü göremiyorsunuz. bence bir an önce şu testi yaptırın eğer sonuçlar iyiyse zaten sorun yok. düzelme olmuş ama yeterli değilse en azından hemen ek takviyeler kullanmaya başlarsınız. bir çok takviye 1-1,5 ayda bile etki ediyor, zaten ayın belli günleri yumurtladığımız için bir an önce başlar en erken tarihli yumurtlama tarihinine yetişir.bu işte inan korkunun ecele faydası yok. tam aksine her şeyi en erken bilip çabucak önlem almak önemli. bir de trental bir ilaç. sonuçta yan etkileri de var. hiç bir şey olmasa karaciğer ve böbrekler her gün süzüp vücuttan atacağım diye uğraşıyor. eşinde işe yarıyormu yaramıyormu bir an önce görün.yaramıyorsa boşuna kullanmayın. biz sırf o yüzden hemen hemen her ay ya da en fazla 1-5 ayda test yaptırıyoruz. çünkü devamlı yeni bir şeyler ekledik. o eklediğimiz şeyin 1-1,5 ay sonunda ufak da olsa olumlu etkisi varsa devam yoksa hemen bırakalım boşuna içip de bünyeyi yormayalım diye. hep dediğim gibi sonuçların olumlu olacağına inanıyorum ama beklediğin kadar yükselme olmazsa da üzülme(ha biliyorum insan üzülüyor). vakit kaybetmeden burada bitirip ivf'ye mi geçeceksiniz yoksa başka takviyeler mi deneyeceksiniz stratejinizi belirlersiniz çünkü bilinmezlik de aleyhimize çalışan bir şey.
immortalbeloved buarada ne dicem geçen sayfalarda arkadaşlara yazdıklarını okurken dikkatimi çekti yumurtlama günlerinde gün aşırı denerken artık hergün deniyoruz demişsin ya çoğu yerde hergün olunca sayı ve harekette düşüş olduğu, en sağlıklısının gün aşırı olduğu yazıyo. Size doktor mu söylemişti her gün olabilir diye? Ben de o günlere denk getirmeye çalışıyorum ve gün aşırı bazen de 2 gün arayla olabiliyo da sana bir sorayım dedim bi bildiğin vardır diye.
bohemia neredesin, siz düğün hazırlıklarıyla uğraşırken biz 1 spermiogram daha yaptırdık. Toplam sayımız 50 milyon olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!!! Motilite: Hızlı İleri Hareketli: %36 Yavaş İleri Hareketli: % 11 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 39 MOrfoloji Who'ya göre %51, Krugere göre %12
Allahım çok şükür artık normal yollarla çocuk sahibi olabilme şansımız %50lere dayandı:)))))))
senin adına çok sevindimmmmmdarısı bizim başımıza allahım güldür şu yüzümüzü ya rabbimmmm :26::26::26::26:
bohemia neredesin, siz düğün hazırlıklarıyla uğraşırken biz 1 spermiogram daha yaptırdık. Toplam sayımız 50 milyon olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!!! Motilite: Hızlı İleri Hareketli: %36 Yavaş İleri Hareketli: % 11 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 39 MOrfoloji Who'ya göre %51, Krugere göre %12
Allahım çok şükür artık normal yollarla çocuk sahibi olabilme şansımız %50lere dayandı:)))))))
Çooook ama çoooook sevindim ne kadar güzel bir haber bu. Ne kadar güzel artmış değerler o kadar sevindim ki. Her geçen gün daha da iyi sonuçlar geliyo. Bence de artık normal yolla olmaması için hiçbir sebep kalmadı hatta bu değerlerin altında olduğu haldebir sürü hamile kalan var. Biz bi tane testi yaptırana kadar siz ikinciyi bile yaptırdınız valla:)) Ama inan kendi sonuçlarımızı almış kadar sevindim resmen. Çünkü hep aynı yollarda aynı sıkıntıları yaşayarak bugüne geliyoruz inş asıl mutlu haberi de vericeksin kısa zamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?