Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

hayatım sizin bu rakamlar who'ya göre ölçülmüş ve normal. içini ferah tut.

hayatım sizin bu rakamlar who'ya göre ölçülmüş ve normal. içini ferah tut.

raporun tamamı şöyle
------------------------- ------------SONUÇ ------------------NORMAL DEĞER
Volüm---------------------------------3,5ml --------------------2-sonsuz
Ph -------------------------------------8,0 ----------------------7,2-8
Likefaksiyon ----------------------------25dk ----------------------15-30
Viskozite -------------------------------normal -------------------normal
Aglütinasyon -----------------------------yok -----------------------yok
Sperm sayısı(makler) --------------------25milyon -----------------20-120
MOTİLİTE --------------------------------36 ----------------------50-85
Hızlı ileri hareketli(+4=A)% ------------------0 --------------------25-85
Yavaş ileri hareketli(+3=B)% ----------------28 ------------------------------
Yerinde hareketli(+2=C)% -------------------8-------------------- ------
Hızlı ileri hareketli sperm sayısı ---------------0 -------------------------
Yuvarlak hücre ------------------------------5 -----------------------
MORFOLOJİ --------------------------------------------------
Baş -----------------------------------------12 ------------------------
Boyun ----------------------------------------8 ------------------------
Kuyruk ---------------------------------------4 -----------------------
Normal morfoloji ------------------------------76 -----------------------

whoya göre mi yoksa diğerine göre mi bunu nereden anlıyosun ? ve morfolojide baş boyun ve kuyruk karşısında yazanlar bozuk olan oranı mı gösteriyor? çünkü onların toplamı 24 çıkıyor normal morfolojiye de yüzde 76 demiş.rahatlatıcı mesajların için çok çok teşekkür ederim ayrıca :)

krugere göre ölçülünce normal kriter %14 ve üstü oluyor. whoya göreyse %50 ve üstü oluyor. sizde %24'lük kısım bozuk olanlar, %76 da normal yapılı olanlar yani who'ya göre ölçülmüş. bir de kruger kriteri diye yazmazsa ölçümler sadece who'ya göre yapılmış oluyor(dünya sağlık örgütü'nün koyduğu kriterler) bir de her yer krugere göre ölçüm yapmıyor. sanırım farklı bir teçhizatı falan var zaten spermiogram ücreti de biraz daha pahalı oluyor. koskoca istanbulda 10 tane falan laboratuar var krugere göre ölçüm yapan. şanslısın ki en zor olan morfolojiyi düzeltmek çünkü resmen milim milim ilerliyor. düşün ki biz 6 ay uğraştık ancak %2 düzeltebildik.
sayıyı ve hızı düzeltme bence çok daha kolay. bu sonuçlara göre senin sayıyı en az 30 milyona(bazı doktorlara göre 40 milyon) çıkarman, hızlı ileri hareketlilerle yavaş ileri hareketlilerin toplamını da %50 yapman lazım. sayı keçi boynuzuyla oldukça düzeliyor. ki başlangıcınız 25 milyon yani az buz rakam değil. 30-40 yapmak bence çok zor olmaz. hatta ben inanıyorum 60-70 bile görebilirsiniz siz bir kaç aya. harekette tabi hızlı ileri hareketlilerin sayısının 0 olması biraz zorlayacak seni ama coq10 eminim işe yarayacaktır. o da düzenli kullanımla bir kaç ayda bile en az %10 ekliyor hareketli sayısına. ben daha önce l-carntine de tavsiye ettim diye hatırlıyorum yanılmıyorsam. coq10'le lacarnitine'i spermin ekmeği yemeği gibi düşün. insan nasıl yemezse böyle bitkin hareketsiz olur. sperm de coq10 ve lcarnitine'le beslendimi enerji doluyor hızı artıyor. tabi bu arada fındıktı, incirdi devam.

l carnitine ile birlikte coq10 mu kullanmalıyız? ya coq10 aldık 2 kutu yaklaşık olarak 20 gün sonra filan biter. o bitince bir test daha yaptıralım diyoruz. çünkü ilk spermiogramdan bu yana 25 gün filan geçti. ondan sonra sonuçlara bakalım değişiklik ne alemde ona göre hareket edelim diyoruz. günde 2 tane coq10 içiyor eşim. keçiboynuzu macunu yiyor ve süt bal yumurta karışımı. haa fındık incir filan yemiyor. kuru yemiş filan alalım onlardan da yesin faydası olur elbet sağol. 3 yıllık evliyiz ama ne yazıkki 6 aydan beri çocuk çalışmalarıyla uğraşıyoruz. keşke daha önce deneseydik bu durumu daha önce farketseydik şimdiye belki de bebeğimiz kucağımızda olurdu neyse kısmet artık Allah hakkımızda hayırlısını versin, cümlemizin

incir muhakkak yesin tatlım. hakikaten fayda ediyor. bak benim baba tarafım aslen aydınlıdır. incirin memleketindeniz ve herkes doğal olarak çok yer. babamın ailesinde (ve oldukça kalabalık bir aile) çocuk yapmakta zorlanan tek bir erkek olmadı inan. herkesin boy boy çocuğu var. en son kuzenim evlendi karısı 2 ay sonra korundukları halde hamile kaldı. incirin içindeki meyve şekeri spermlere güç kuvvet veriyor. saracoğlu tavsiye etmiş galiba burada yapanlar var bir de inciri yağda bekletiyorlarmış daha etkili olsun diye. kuruyemiş alırken de en az işlem görmüş olanı alacaksın. kavrulmamış çiğ fındık, badem, ceviz gibi. her gün bir avuç yemesi yeterli. içlerinde hem omega yağları var hem çinko. bir de daha fazla çinko alması için her gün bir tek kare çikolata yedirebilirsin. (büyük kare çikolata değil küçük paça karesi)
coq10 bitince bir test yaptırın bakalım bir gelişme var mı.
o daha önceden deneseydik hissi aynen bende de var. kocam olacak adam yıllarca çocuk istemedi, lafını bile açtırmazdı. hep daha vaktimiz çokmuş gibi davrandı. gençken, çalışırken akanı dolduralım para kazanalım kariyer yapalım dedi durdu. sanki isteyince hemen oluvercekmiş zannetti. sonra sonunda çocuğa razı oldu. 3 ay uğraşıp olmayınca da bir 6 ay daha dil döktüm gidip doktora gitmesi, spermiogram yaptırması için. "olur, sen sabırsızsın" dedi bana hep. spermiogram sonuçları gelince tabi dumur olduk. arkasından 3 ay da doktor doktor gezdik. en sonunda ben işi ele aldım da takviyelere başlattım. ben bütün bunları bilseydim zamanında önlem almazmıydım? şimdiye çocuğum 2-3 yaşına gelmişti daha önceden deneseydik. ilk söylediğimde doktora gitseydi bile şimdiye hamileydim. neyse dediğin gibi kader kısmet işi. allah bundan sonra hayırlısını versin.

ya eşimin sülalesinde de çocuk yapma konusunda sıkıntı yaşayan yok. bi tek o nasıl oluyosa artık zaten çocuk olmuyo diye spermiogramdan önce zeytinyağında bekletilmiş kuru incir yemeye başlamıştı 1-2 gün sürmeden yeniden adet olunca doktora gidelim dedik o ara inciri de bırakmış oldu.
bugün kan değerlerini ölçtürmeye doktora gittim bu arada karnımda da bir ağrı vardı doktora söyledim hamilelik var mı diye ona da baktı maalesef yokmuş Douglasta minimal serbest sıvı izlendi diye bir rapor verdi elime rahimde bi sıvı var ne sıvısıysa kadın doğumcuya göster dedi bu konuda bi bilginiz var mı acaba?

arkadaşlar bu ürünleri aldım günde kaç tane içireceğiz

proxeed plus:

imuneksq10(200ml):

pycnogenol(30ml):

arkadaşlar bu ürünleri aldım günde kaç tane içireceğiz

proxeed plus:

imuneksq10(200ml):

pycnogenol(30ml):

merhaba. proxeed sabah akşam bir tane alınıyor canım. ama diğerlerini kullanmadığımızdan bir şey diyemiyorum. eşim proxeedin yanında evicap ve çinko kullanıyor. bir de keçiboynuzu pekmezi.

yanlışım olabilir ama douglas bildiğim kadarıyla rahimle rektum arasındaki bir boşluk kısım. minimal sıvı da orada bir ödem olduğuna delalet. sen en iyisi mi jinekoloğa göster hayatım. üreme açısından ciddi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama artık her neyse hamilelikden önce tedavi olsan iyi olur.

immortalbeloved nasılsın? Her gün yeni bişi takıyorum kafama bu seferde 3 ayı aşmış olduk acaba test sonucu bu durumdan etkilenir mi diye düşünüyorum. Buaralar eşimin abisinin evlilik telaşı var hadi onu da atlatıp yaptıralım dedik ilaçlara şubat sonuna doğru ayınca başlamıştık bu gidişle testi 11 hazirandan önce yaptıramıycaz acaba değerler farklı çıkar mı? Hani sperm 3 ayda üretiliyo diye bi durum var ya o süreden sonra başa mı sarar? gerçi ilacı kesmiyoruz o arada ama.. ayy ne karışık yazdım kafam öyle karışık ki( bi tarafatan bir an önce test yapılsın sonucu görellim diye meraklanıp sabırsızlanıyorum bi taraftan da korkuyorum ya iyi çıkmazsa diye ooof oooff((

karışık olsa da ben seni anladım merak etme:) sonuçta bu ilacı almaya başladığınız tarihten itibaren oluşan spermleri ölçtüreceksiniz. 3 ay dolduğunda ilacı almadan önceki spermler atılmış, geriye sadece ilaç alındığı süre boyunca üretilmiş spermler kalıyor. yani 11 haziran da olur tarihte bir sorun yok, ama bence siz hayal kırıklığına uğrama korkunuzdan bilinç altınızda maksatlı öteliyorsunuz. ertelemeyin bohemia. böyle de bir bilinmezliktesiniz önünüzü göremiyorsunuz. bence bir an önce şu testi yaptırın eğer sonuçlar iyiyse zaten sorun yok. düzelme olmuş ama yeterli değilse en azından hemen ek takviyeler kullanmaya başlarsınız. bir çok takviye 1-1,5 ayda bile etki ediyor, zaten ayın belli günleri yumurtladığımız için bir an önce başlar en erken tarihli yumurtlama tarihinine yetişir.bu işte inan korkunun ecele faydası yok. tam aksine her şeyi en erken bilip çabucak önlem almak önemli. bir de trental bir ilaç. sonuçta yan etkileri de var. hiç bir şey olmasa karaciğer ve böbrekler her gün süzüp vücuttan atacağım diye uğraşıyor. eşinde işe yarıyormu yaramıyormu bir an önce görün.yaramıyorsa boşuna kullanmayın. biz sırf o yüzden hemen hemen her ay ya da en fazla 1-5 ayda test yaptırıyoruz. çünkü devamlı yeni bir şeyler ekledik. o eklediğimiz şeyin 1-1,5 ay sonunda ufak da olsa olumlu etkisi varsa devam yoksa hemen bırakalım boşuna içip de bünyeyi yormayalım diye. hep dediğim gibi sonuçların olumlu olacağına inanıyorum ama beklediğin kadar yükselme olmazsa da üzülme(ha biliyorum insan üzülüyor). vakit kaybetmeden burada bitirip ivf'ye mi geçeceksiniz yoksa başka takviyeler mi deneyeceksiniz stratejinizi belirlersiniz çünkü bilinmezlik de aleyhimize çalışan bir şey.

:))) çok sağol valla ancak yaşayan yaşayanın halinden anlıyor. Dediğin gibi bi de korku hali aldı ikimizi de ne çıkıcak napıcaz telaşı sardı. Ama tabi ki konuştuk sonuca göre bir yol izleyeceğiz, sonuçta çıktık bi yola ona göre istikamet belirleyeceğiz. Yeterince engele takıldık bakalım umarım hepimiz için yol düze çıkar da feraha ereriz artık. Vitaminler yine iyi de ben de trentala takılıyorum daha fazla kullanması zararlı da olabilir gibi geliyo, o zamana kadar gün aşırı içse daha iyi olur sanki, bakalım inş işe yaramıştır da güzel çıkar sonuçlar.

immortalbeloved buarada ne dicem geçen sayfalarda arkadaşlara yazdıklarını okurken dikkatimi çekti yumurtlama günlerinde gün aşırı denerken artık hergün deniyoruz demişsin ya çoğu yerde hergün olunca sayı ve harekette düşüş olduğu, en sağlıklısının gün aşırı olduğu yazıyo. Size doktor mu söylemişti her gün olabilir diye? Ben de o günlere denk getirmeye çalışıyorum ve gün aşırı bazen de 2 gün arayla olabiliyo da sana bir sorayım dedim bi bildiğin vardır diye.

tatlım bize de doktor gün aşırı dedi. fakat sonradan amerikada yayınlanmış, kısırlık üzerine bir kitap okudum. kitapta hamile kalmak istiyorsanız "en azından gün aşırı" cinsel ilişkiye girin, spermler rahimde 2 gün canlı kalır, yumurta çatladığında içeride ne kadar canlı sperm var şansınız o kadar artar yazıyordu. bunu demekki gün aşırı minimumu şeklinde yorumladım. gün aşırı sistemini epeydir denediğimizden de son 2 ay hadi bu sefer her gün deneyelim dedik ve her günü tercih ettik. fakat bu ay yine gün aşırı deneyelim diyoruz çünkü her gün hakikaten bir bıkkınlık da yaratıyor. 4-5 günden sonra artık zoraki hatta resmen görev icabıymış gibi bir psikolojiye bürünüyor insan. artık 20lerinde olup kanı kaynayan gençler de değiliz ki:))))))))

Son düzenleme:
bohemia neredesin, siz düğün hazırlıklarıyla uğraşırken biz 1 spermiogram daha yaptırdık. Toplam sayımız 50 milyon olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!!! Motilite: Hızlı İleri Hareketli: %36 Yavaş İleri Hareketli: % 11 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 39 MOrfoloji Who'ya göre %51, Krugere göre %12
Allahım çok şükür artık normal yollarla çocuk sahibi olabilme şansımız %50lere dayandı:)))))))

senin adına çok sevindimmmmm darısı bizim başımıza allahım güldür şu yüzümüzü ya rabbimmmm :26::26::26::26:

senin adına çok sevindimmmmm darısı bizim başımıza allahım güldür şu yüzümüzü ya rabbimmmm :26::26::26::26:

amin amin hepimizin yüzü gülsün. çok sistemli, varikoselin, sayının, hızın her şeyin üstüne tek tek gittik. ama ilk başladığımız rakam olan 2,5 milyondan 3 ay bile tam dolmadan(daha 2 haftası var) asla bu kadar yükselebileceğini tahmin etmezdik, ama oldu işte demekki yeterince kafaya koyup uğraşırsan oluyormuş. o yüzden sakın ümidini kaybetme senin de yüzün gülecektir.

Çooook ama çoooook sevindim ne kadar güzel bir haber bu. Ne kadar güzel artmış değerler o kadar sevindim ki. Her geçen gün daha da iyi sonuçlar geliyo. Bence de artık normal yolla olmaması için hiçbir sebep kalmadı hatta bu değerlerin altında olduğu haldebir sürü hamile kalan var. Biz bi tane testi yaptırana kadar siz ikinciyi bile yaptırdınız valla:)) Ama inan kendi sonuçlarımızı almış kadar sevindim resmen. Çünkü hep aynı yollarda aynı sıkıntıları yaşayarak bugüne geliyoruz inş asıl mutlu haberi de vericeksin kısa zamanda.

evet hatta şu an bir topic var 32 milyonla hamile kalmış bir arkadaş. 20 milyonun üstüyle hamile kalan bir sürü arkadaş olunca artık biz de epey epey umutlandık yeni rakamlarla belki doğal yoldan başarabiliriz diye.
bugün benim yeniden yumurtlama dönemim başlıyor. aynı zamanda tüp bebek için temmuzda randevularımı ayarlamak için de son günlerimdi. biraz da o yüzden test yaptırdık. hani ne neymiş son bir görelim sayılar hala yerinde sayıyorsa şu randevulara gidelim, tedavi protokolünü belirleyelim, yok yükselmişse az daha bekleyelim diye. hatta eşim perhiz olayına girmeden 2 günlük spermle örnek verdi.
sevincimden bütün gece uyuyamadım desem inanırmısın? senin uyarınla coq10 miktarını yükselttiğim için ileri hareketliler de çok yükselmiş ona apayrı sevindim. oturdum artık sizden sevinçli haber bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…