Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ay çok geçmiş olsun yaa umarım tamamen düzelirsin kısa zamanda. Valla işte bu telaşlardan bişi deneyemedik ki test günü için de 3-4 gün perhiz gerekiyor, bizim maşallah 2 haftayı bulucak perhizmiz, o yüzden bugünlerde denemeleri hızlandırıp test için de zemin hazırlıycaz inş. İnan bende meraktan çatlıyorum ne çıkıcak nasıl çıkıcak sonuçlar diye umarım kısa süreli aksama etkilememiştir dediğin gibi. Buarada yaban mersinine de bi bakıyım olmazsa ya da senin meşhur at kestanesini mi denesem acaba o her eczanede yok ama sanırım di mi? Buarada tüp bebek olayı ne güzel iyice uzaklaştı sizden. Artık inş kısa zamanda normal yolla olacak hadi sabredemediniz diyelim en köt ihtimal aşılamayla olucak çok seviniyorum sizin adınıza. Umarım biz de iyi haberler verebiliriz bakalım. Bua

evet maalesef gnc'nin ve bir kaç başka markanın var. yabancı vitamin markalarını satan eczaneler bir kaç alternatif sunuyor. valla ne yalan söyleyeyim varikosele rağmen bu kadar çok artışı hep at kestanesine bağlıyorum. eşime varikosel için yeni bir ultrason çektirmesi için ısrar ediyorum. çektirse ne olmuş bitmiş daha net göreceğiz ama biliyorsun bizim vajinal muayene ne kadar gerginlik vericiyse onlara da varikosel ultrasonu öyle geliyor o yüzden devamlı bana hı hı deyip geçiştiriyor.

İmmortalbeloved,
Canım gözün aydın, çok sevindim inan eşinin değerlerinin yükselmesine. Biiliyosun benim eşimde de hız ve sayı problemi vardı. Eşim 35 gündür Klomen,Proxeed, Keçiboynuzu, Bal+Polen+Arı Sütü, İncir,Fındık felan kullanıyor. Acaba bi test yaptırsak mı? Son testte sayı 15 milyon hız toplamı%23 Morfoloji %70 di. Biliyosun sayıyı arttırmak kolay ve çabuk oluyo. Eniştemde de sayı problemi vardı eniştem klomeni kullandığı ay ablam hep hamile kaldı. Sadece bir ay kullanmayla

valla bence gelişmeyi görmek için en azından 6. haftanın dolmasını bekleyin. hani daha sağlıklı bir sonuç elde edersiniz. zaten 35 gün olmuş biraz daha sabrediverin.

Sorma bizden beterler valla muayene ultrason konusunda. Benim eşim ultrason çektirmedi bile. Doktor çok hafif varikosel var çektirmenize çokta gerek yok ama eğer isterseniz renkli doopler çektirin dedi ama yani doktor mutlaka çektirmeniz lazım bile dese eşim kimbilir kaç zamada ikna olurdu. Valla şimdi test için hop oturup hop kalkıyorum bu önümüzdeki günlerde halledicez inş. Eşime de hep sizi örnek gösteriyorum çok iyi sonuçlar aldılar tüp bebekten bile uzaklaştılar diye (maşallah buarada) biraz moral ve motive olsun diye. Bakalım umarım bizim de yüzümüz güler.

zaten ben çok inanıyorum böyle zayıflıkları ve korkuları yüzünden allah erkeklerin değil kadınların doğurmasını istemiş. düşün ki bir askerlik yapıyorlar sonrasında 10 sene anlatıyorlar, doğursalar(kanun koyucular da erkeklerden oluştuğu için) kesin doğum izni hakkı 3 sene falan olur, hamilelikte 9 ay 10 gün yerlerinden kıpırdamazlar, artık 20 sene de nasıl doğurduklarını, ne kadar acı çektiklerini dinlerdik. her ay bizim gibi adet görseler, o süre boyunca işe gitmezlerdi, yorgan döşek yatarlardı. bugün sezaryen yapılmasın diyen erkekler, sokaklarda sezaryen her erkeğin hakkıdır diye yürüyor olurdu:))))))))))))

sana anlatmak istediğim öyle doktorlara bakmayın, göreceğiniz fayda psikolojik falan değil. bal gibi fizyolojik bir fayda görülüyor. o fesat doktor bize de psikolojik olarak spermlerde anlık oynamalar olur %1-5 değişir demişti ama bizim sayımız 25e katlandı. %1-5 nere %2500 nere. ki benim eşimde varikosel var, öyle psikolojiyle falan sayılarının yükselmesi mümkün değil.
biz şahsen elimizden geleni yaptık ve normal yolla hamilelik için bir engelimiz yok artık. bundan sonrası allaha kalmış. o ne zaman ol derse...aynı takviyeleri kullanıp denemeye devam edeceğiz. ama baktık 3-5 ay olmadı tabi aşılamayı deneme şansımız da var. ki tüp bebeğin yanında hem daha kolay, hem o kadar ağır ilaçlar hormonlar alınmıyor hem de mali olarak yükü çok daha az. ama senin de dediğin gibi inşallah gerek kalmaz hepimiz tez zamanda hamile kalır sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız.

immortalbeloved selam. Diğer konuda yazdığını okudum da bişi takıldı aklıma. Hani aşılamada tüp bebekteki gibi hormon alınmıyo demişsin ya; Doktora biz önce aşılama denesek dediğimizde aynı ilaç ve hormonları aldıktan sonra tüp yapın en azından daha garantili demişti. Tabi bizim o an ki test sonucumuza göre söyledi bunu ama şimdi sen aşılamada farklı deyince bir an düşündüm acaba nasıl oluyor diye. Sonuçta mantık önce yumurtaları ilaçlarla büyütüp sonra da çatlatmak olduğu için sanırım aynı yol izleniyor ama tüp bebekte sperm ve yumurta dışarda bireştirildiği için tabi maliyet artıyor. Ama şöyle bişi de duydum direk doğal yumurtlama takibi yapılıp tam o gün aşılama yapılıyormuş tabi eğer kadın tam anlamıyla sağlıklı ve yumurtlama sorunu yaşamıyorsa. Acaba senin dediğin normal akışında yapılan aşılama mı?

tatlım elbette aşılamada da hormon alınıyor ama benim görüştüğüm doktorlar tüp bebekte uzun protokol kısa protokol falan diye tedavilerin olduğunu aşılamaya göre daha ağır hormonların verildiğini söylemişti. aşılamada yumurtanın gelişmesi ve çatlaması isteniyor ama tüpde olabildiğince çok yumurta üretmen için çabalanıyor ki hepsini alıp şansını artırsınlar. mesela senin hormonlarını öylesine tetikliyorlar ki 7-8 tane yumurta üretiyorsun, hepsini alıyorlar, bazısı dölleniyor, kimisi donduruluyor falan. tabi ben de uzman değilim ama anlatılanlardan anladığım kadarıyla tüpdeki ilaçlar hormonlar daha ağır.

arkadaşlar merhaba. baya bir süredir eşim kullandığımız keçiboynuzu macunu dediğim takviyeyi bıraktı. sabahları içtiği ballı yumurtalı sütü de arada bir aksatıyor ama çoğunlukla içiyor. bu aralar iyice midesi bulanmaya başladı. sadece sabahları bal yumurta süt karışımını içtiğinde bile 5-10 dakika sonra öğürüp çıkarıyor imunex q10 u kullanmaya devam ediyor. 1. kutu günde iki tane kullanımla bitti. ikinci kutuyu da yarıladı. salı günü de yeni bir test yaptıracak. 6. hafta bitti 7. haftaya girdik son testten bu yana. benim de adetim bitti. salı günü adetin başlangıç tarihinden itibaren 12. günüm oluyor. çarşamba da 13. günü ve o gün ilk denemeye başlamayı düşünüyoruz. inşallah test yaptıracağız derken yumurtlama dönemini geçirmeyiz. bizim ilk testimiz 4 günlük perhizle 25 milyon çıkmıştı. ileri hareketli sıfır. yeni testin sonuçlarını salı günü akşamı sizlerle paylaşırım. inşallah hayırlı bir sonuç çıkar ya Rabbi sen yardım et.

canım inşallah hayırlısı olur, inşallah bir ilerleme görürsünüz. benim eşimin de midesi hassastır. biz de 1 ay kadar doğal şeyleri denemeye çalışmıştık. yağda beklemiş incir versem çıkarırdı, keçi boynuzu pekmezi verirdim öğürürdü,bal yumurta sütü seninki iyi bir süre içmiş, benim eşim kesseler içmezdi her halde. ben sırf bu yüzden kapsüllü takviyeler kullanmaya başladım. hani sırf tadı kokusu bir şeyi yok yutup geçsin diye. vücudunda biraz birikmiştir, immunex'i de artık bir gün tek bir gün çift verebilirsin istersen. bence deneme için salı gününü beklemeyin. 10. günde başlayın. gün aşırı 16. güne kadar da devam. testi de adetin bitince veriversin, bu günleri kaçırma bence, ama tabi seçim sizin, en iyisini siz bilirsiniz.

adet düzensizliği olduğu için yumurtlamanın ne zaman olacağını da bilemiyoruz. o yüzden biz 11. 12.gün başlıyoruz adete 2-3 gün kalaya kadar gün aşırı deniyoruz. 16. gün filan hak getire. aslında dediğin gibi bu günleri kaçırmamak gerekiyor ama sonuçlar nasıl ilerleme var mı diye merak ettiğimiz için bi gelişme var mı yok mu ona bakalım istiyoruz.en iyisi bu ayda hamile kalmazsam eğer adet döneminde yapalım madem testi. yarın eczaneden de yumurtlama dönemini gösteren şu testlerden alalım inşallah bu ay dualarımız gerçekleşir de teste bile gerek kalmaz inşallah.

mademki adet düzensizliğin var zaten sizin deneme süresini geniş tutmanızda kesin fayda var canım. ayrıca sen dediğin gibi fertilite testlerinden de kullan ne olur ne olmaz. belki hiç tahmin etmediğiniz bir günde yumurtluyorsundur, yanlış günlerde uğraşıyorsunuzdur.
ama o merakı bilirim, sana böyle sabret falan diyorum ama geçen ay eşimi adetimin 10. gününde 2 günlük perhizle spermiograma yolladım:)

15 milyon ml de,
37.5 milyon total,
%53 motilite,
%20 progressif,
%33 non-progressif (bu testte bu arttı),
%47 de ımmotilite..
morfolojiyi ölçmemişler..
TPMS 7.50

geçen testimizde morfoloji 1 di

sadece 5 kutu proxed ile bu seviye. ve esşim sigaradan vazgeçemiyor.

ne yapalım kızlar önerileriniz var mı?

bir önceki testimiz.. 9 milyon ml. 27 milyon toplam %33 toplam motilite %22 ileri %11 yerinde. %67 hareketsiz.

valla bence sayılarınız güzel artmış. bu sayıyla hamile kalanlar var. 5 kutu proxeed dediğine göre 2,5 aydır kullanıyor olmalısınız. sayıları daha hızlı daha çok düzeltmek istiyorsan bence proxeed'in içinde olmayan ama kullanılması elzem olan a ve e vitaminleri de kullanabilirsiniz. bence her gün evikap ve havuç daha da ilerleme kaydettirecektir. isterseniz yanına extra q10 de ekleyerek hareketlilere daha da hız kazandırabilirsiniz. eşin sigaradan vazgeçemiyorsa bile azaltabilir. biz eşime şu elektronik sigaralardan aldık. içine çekince nikotinli buhar veriyor. biliyorsun bağımlı olunan nikotin ama sigaradaki nikotin değil, diğer zehirli maddeler insana en çok zarar veriyor. ya da ne bileyim nikotin sakızı falan kullanabilir. benim eşim de temelli bırakmadı ama yarım paketten az içer oldu böyle çözümlerle. e bu da bir şeydir...

Bizim de haftaya 3 kutu bitecek ve teste göndereceğim eşimi. Bizim de son testte hız %23 dü. Ama ben eşime sigarayı bıraktırdım, tek tük içerse bişey de demiyorum...Morfoloji %70 di. Sayı 15 milyondu.

Bizim de haftaya 3 kutu bitecek ve teste göndereceğim eşimi. Bizim de son testte hız %23 dü. Ama ben eşime sigarayı bıraktırdım, tek tük içerse bişey de demiyorum...Morfoloji %70 di. Sayı 15 milyondu.

inşallah senden de güzel haberler alırız... ama sen hakikaten şanslısın, benim eşim onca söylendim, zorladım ancak azalttı.

Bu arada bir şey okudum. burada bir çok kişinin eşi evikap kullanıyor biliyorsunuz. e vitamini tek başına uzun süreli ve yoğun kullanıldığında vücuttaki a vitaminini emiyormuş ve a vitamini eksikliği baş gösteriyormuş. biliyorsunuz e vitamini spermin sayısını artırıyor, a vitaminiyse daha çok hızını. acaba tek başına evikap kullanan bazı arkadaşlarda bu yüzden mi sayı yükseldiği halde hız aynı kalıyor ya da düşüyor?

biz sadece q10 kullanıyoruz ilaç olarak. e ve a vitamini içeren ilaçları da kullansak hangi ilaçları önerirsin acaba? yumurtlamayı gösteren testlerden alıcaz bugün ama kaç tane alalım. bu test hergün mü deneniyor. eğer öyleyse her ay için yaklaşık 20 tane almam gerekecek? yardımcı olur musun lütfen.

Yok tatlım o testlerin bir kutusunun içinden zaten 20 tane falan çıkıyor her gün yapabilmen için. Hamilelik testi gibi tekli değil. Böyle ilaç kutusu gibi bir kutunun içinden bir yığın çubuk çıkıyor. Her gün bir tanesine bir damla idrarından damlatıyorsun. Sonuç pozitif çıktığında anla ki 24 saat içinde yumurtlayacaksın. O iki günü muhakkak değerlendirmen gerekiyor. Bir de bir kere kapağını açtınmı bozulmaya başlıyor sanırım. İlla o ay kullanacaksın, kullanmadığını da çöpe atacaksın. Bir sonraki ay kullanılmıyor. En azından benim aldıklarım öyleydi. Hakikaten kalanları bir sonraki ay denemiştim test hiç bir şey göstermemişti.
Q10 özellikle hıza iyi geliyor. İsterseniz sayı ve morfoloji için proxeed'e ek bir de evikap (e vitamini) kullanın. a vitaminini şimdilik bol bol havuç, yumurta, süt, biber gibi besinlerden de alabilir.

immortalbeloved selam nasılsın? Bizim bu ay yumurtlama günleri değerlendiremeden uçup gidince ben de bu ay bu yumurtlama takibi testlerinden mi alsam diyorum. Aslında bir çok kez düşündüm alıyım diye ama çoğu sefer bulamadım her eczanede olmuyormuş sanırım. Ama baya güvenilir olduğundan bahsediyolar ben de denemek istiyorum. Gerçi sonunda bu hafta asıl sperm testini yaptırıcaz bakalım onun sonucuna göre ak koyun ara koyun ortaya çıkıcak (hem heyecanlanuyorum hem korkuyorum valla gebelik testine yakın bişi bu resmen) ondan sonra Allah kerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…