Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar benim eşimin hareket sorunu vardı.A+B yüzde 12 idi.Bide bol miktarda iltihap vardı spermlerinde.Ürolog antibiyotik verdi 3 ay kullan dedi.Bende internette tesadüfen İbrahim Saraçoğlunun sitesiyle karşılaştım ve mail attım.Cevap geldi tlf noları arayın görüşelim şeklinde.Günlerce aradım kayıt yaptırdım en sonunda İbrahim beyle görüşme fırsatım oldu.Anlattım herşeyi.Bize 3 aylık bir kür gönderdi.Allah'tan umut kesilmez Allah'ın izniyle düzelecek dedi.Kürümüz 3 aşamalı.Biz hem antibiyotiğe devam ettik hemde kürleri düzenli olarak kullandı eşim.3 ay sonra tekrar sperm tahlili yaptırdık sonuç inanılmaz.Benim doktorum ne yaptıysanız devam edin sonuç mükemmel dedi.Ürolog inanmadı ve 3 gün sonra testi yenile bu kadar yüksek oranlar imkansız dedi.Testi yeniledik.Bizi teste gönderdiği laboratuvarda sonuçlar herzaman normalden düşük çıkarmış.Ama bizim hareketimiz yüzde 13 iken yüzde 60 a,Sperm sayımız 61 milyondan 79,40 milyona çıktı.Biz halen küre devam ediyoruz.İbrahim bey devam edelim bırakmayalım dedi.2. aşamadayız.Şu an hamile değilim ama olsun eşim iyi olsunda Allah bizede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.
Biraz uzun oldu ama.
Size tavsiyem eşlerinize fazla yüklenmeyin.Sters yapmayın.Kocalarınız,gazlı içecekler turşu kızartma abur cubur cips aşırı tatlı tüketmesinler.Herşeyi biranda yüklemeyin.Şu yukarda yazdığınız ilaçlarda çok pahalı ve ilaç sonuçta.Ama bizim kürler bitkisel.İşte böyle.Bi arayın görüşün derim.

merhabalar...
bizde yaklaşık 8 ay önce ibrahim saraçoğlu ile tlf da görüştük bize 2 aşamalı kür önerdi ne dedi ise yaptık ama bizzde bi değişiklik olmadı bizde sayı 20 milyon hız %5 morfoloji %1
morfoloji önemli dedi
kızartmayı turşuyu konserveyi aşırı tatlıyı yemeyin dedi
bünyeden bünyeye değişiyor demekki....
ilaç kullanıyormusunuz siz...

yok canım ürolog hiçbir ilaç yazmıyorum gerek yok dedi.ama İbrahim Beyin kürlerine devam edicez.2. aşama elimize ulaşmadı henüz bekliyoruz.

Merhaba kürler gerçekten çok işe yaramış umarım kısa zamanda sağlıkla hamile kalırsın. Gerçi sizin sayınız kürden önce de iyiymiş. Buarada kür olarak keçi boynuzu kürü mü kullandınız? Farklı ürünlerde denediniz mi? Ben eşime keçiboynuzu kürünü yapıyorum ama içmekte biraz zorlanıyor 3 ayı ilaç olarak tamamlamak üzere kürü de ilk günlerde düzenli içti ama sonradan arada sırada akşamları içti diyebilirim ay sonu yeni test yaptırıcaz umarım bi şekilde işe yaramıştır.

merhaba bohemia. geçen hafta bu tüp bebek ve tedavi mevzundan dolayı kayın validem beni biraz bunalttı(aylardır bilir bilmez konuşup zaten daraltıyordu), canım sıkkın olduğundan bir kaç gün bu konuyla ilgili hiç bir şey konuşmak düşünmek istemedim, o yüzden forumlardan da biraz uzak durdum. eşim teste daha bugün gidebildi. akşama doğru ya da yarın sabah sonuçları alırız. biliyorsun bizim kürlere başlayalı tam olarak henüz 3 ay dolmadı, 1,5 ay falan oldu ama coq10 almaya başladığında 1. ve 2. aylarda spermiogramda faydalarını iyi kötü görebilmiştik. bunlar da fayda ediyorsa her halde iyi kötü rakamlarda bir oynama olur görürüz diyorum. bu arada eşim sanırım bu kürleri kullanmaya o kadar alıştı ki dün akşam bana "ben bunları her halükarda kullanmaya devam etmek istiyorum" dedi. başta o kadar nazlanarak içiyordu ki bu lafına çok şaşırdım. spermlere etkisi olsun olmasın bunları kullandığından beri kendini sağlık olsun, günlük enerji olsun, psikoloji olsun daha iyi hissediyormuş. hatta "kendimi daha mutlu hissediyorum" dedi. içtiklerinin arasında b vitamini türleri ve acetyl l-carnitine var. özellikle zihinsel aktiviteye, depresif ruh haline iyi geldiği bilinen şeyler. sanırım onlar böyle hissetmesini sağlıyor. bu arada varikoselle ilgili bitkisel çözümleri araştırırken ABD'de 4 ayrı üniversite hastanesinin sitesinde de, faydası deneylerle kanıtlanmış aynı 3 bitkiyi okudum. 1-at kestanesi 2-butcher's broom (çoban püskülü/tavşan memesi diye geçiyor türkçede)3-billberry (yaban mersini) hepsi de kapsül olarak satılan takviyeler. bilgine...

arkadaşlar merhaba eşlerde varikosel varsa tüp bebek denemeyin.çözüm değil.tek çözüm ameliyat.ameliyattan sonra farklılık oluyor.biz bir tüp bebek merkezine gittik test yaptılar bende değrler normal çıktı.eşimde 12,000 sperm sayısı %0 ileri hareketlilik çıktı.doktor direkt bize sisin çocugunuz olmaz tüp bebek yapacaksınız dedi.allak bullak olduk çok üzüldük zaten 1 yıl bekledik olsun diye doktora gittitk ama bekleyin dedi ilk yıl.sonra ben kendi doktoruma gittim eşimle beraber benim doktorum sonuclara baktı tüp bebek merkezine güvenmek doğru olmaz dedi ve yeni test istedi eşimden.ama bu sefer testi özel bir labratuvarda yaptırdık.sonuclara görede sperm sayısı 3,3 milyon ileri hareketlilik % 2 , hareketlilik se %7 idi.şaşırdık 3 gün arayla bu kadar değişiklik olamazdı.ve merkezde kandırıldığımızı düşündük.bir kadın doğum uzmanı olduğu halde doktorum dediki hareketlilik azda olsa varsa sayıda azsa ameliyat olman gerekibililr dedi.üroloğa gittik sol tarafında varikosel çıktı ameliyat olmak zorunda değilsin ama çocuk istiyorsanız olman şart dedi.tüp bebek denesek dedik ucuz olmadığını doğal yola olabilme sansımız varken tüp bebek önermediğini hatta tüp bebeğe gelene kadar bir sürü yontem oldugunu soyledi.en son care olarak tüp bebek dedi.ameliyet oldu eşim basit ve 2 günde ayaga kalktı.3, ay sonunda bir test daha istedi doktor.bu hafta yaptıracağız ve göreceğiz.ama benim doktorum kırmızı kore ginsengi havuç keçşboynuzu ve karışım macun yaptırın dedi.3 aydan sonra farjklılığı göreceksiniz dedi.aydında bir aktar var doktor gibi mübarek test sonuclarına göre karısım hazırlıyor.görüşmeye gittiğimizde bir bey vardı.sıfır sperm ve hareketlilik vardı bende dedi tüp bebek olmadı dedi çok kez denemişler.1,5 yıl bu aktarın hazırladığı macunları yemiş ve bir kızı olmuş.şimdi 2, bebeğimizi istiyoruz dedi o gun katara yeni karısımını almaya gelmiş adam bize dedi üzülmeyin muhakkak işe yarıyor.bizde bu ay ki test sonuclarına göre bir karısım hazırlatacağız nasipse.

arkadaşım haklısın en kesin çözüm varikosel ameliyatı. fakat hastadan hastaya ameliyat kararı değişiyor. ameliyatı genelde 3. ve 4. derece varikoselde öneriyorlar. benim eşim 3 ayrı üroloğa gitti. 1. ve 2. derece varikoseliniz var, ağrınız sızınız da yok, size ameliyat yapmamız gereksiz dediler. ayrıca eşimle ikimizin de yaşı da ileri. boşu boşuna vakit kaybetmeyin. zaten sağlıklı sperminiz hiç yok değil direkt tüp bebek yapın dediler.yani herkesin ameliyattan göreceği fayda kendine göre değerlendirilip ona göre karar veriliyor. ama muhtelif kürlerden fayda göreceğinize kesin eminim. burada kaç kişide okuduk, doktorlar her ne kadar pek takviyeleri önermese de, muhtelif takviyelerden ciddi faydalar gören sürüyle insan var.

Son düzenleme:
TEST SONUÇLARIMIZ GELDİ!
Allahıma çok şükür sayı 15 milyona çıkmış (şimdiye kadar hep 5 milyonun altındaydı), Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 19 Yavaş İleri Hareketli:% 22 Yerinde Hareketli: % 15 Hareketsiz : % 44 (son testine göre hızlı ileri hareketli düşmüş, yavaş hareketli artmış, totalde hareketli oranı hemen hemen aynı ama ilk teşhis konduğunda yaptırdığımız testimize göre sonuçlar yine çoook iyi) İmmotilite : % 44 ( Coenzymeq10'den önce bu %68'di) veeee krugere göre morfoloji %12 olmuş:) (daha önce %10'du)
Demek 3. ayımızı doldurmuş olsak belki de morfoloji normal seviyesi olana %14'e bile çıkacak!!!
Biliyorum 15 milyon sperm hala çok düşük ama nihayet bir ilerleme kaydetmek o kadar sevindirici ki. 15 milyon bizim için resmen büyük başarı. Doktorlar ne yapsanız 5 milyonun üstüne çıkamazsınız demişti. Sevinçten resmen uçuyorum.

cok sevındm allahım bebegınızı de tez zamanda kavustursun size..

cok sevındm allahım bebegınızı de tez zamanda kavustursun size..

amin allah çocuk özlemi çeken herkesi evladına kavuştursun.
bizim doğal yolla şansımız yok denecek kadar az, en azından kısa vadede pek mümkün değil. belki 1 yıl önce bu takviyelere falan başlasak mümkün olurdu ama geç başladık işte.
raporum da artık bu ay çıkıyor. muhtemelen haziranda tüp yapacağız. artık bütün uğraşım tek kerede başarı şansımızı artırmak için elimizden gelen her şeyi yapmak. sperm morfolojisinden, dna sından kaynaklanan başarısızlıkları, düşük ihtimalini minimuma indirelim diye uğraşıyoruz. zaten 36 yaşındayım 4-5 defa tüp bebek deneyecek ne vaktim ne enerjim var artık.şunu birincide ya da bilemedin ikincide başarsak başka bir şey istemem.

harika bir haber bu.... çok çok çok daha iyiye gidecekkk...doğru yolda ilerlediğinin kanıtı işteee
15 milyon doğal yolla gebe kalmaya engel degil!!!sadece 1 şampiyona ihtiyaç var bu imkansız değil...
mobilitesi %6 olan bi tanıdığımın eşi ilk bebegini ivf ile sonrasında bir süprisle 1 çocuk sahibi daha oldu..
nothing is impossible

amin amin aminn
asla geç degil..çok akılcı ilerliyosun tebrik etmeden geçemiyorumm

valla bilim neyi kabul ediyorsa deniyorum. bu ilerleme inan ki daha alınan sürüyle takviyenin göstergesi değil. l-arginine, l-carnitine, panax falan almaya başlayalı sadece 6 hafta oldu. keçi boynuzu ve ısırgan tohumunu da sadece 2 haftadır kullanıyor. bu ilerleme sadece CoQ10, multi vitamin ve hemen etki etmeye başlayan at kestanesinin başarısı. en önemlisi de o kadar oku, araştır boşa gitmiyormuş görmek insanı rahatlatıyor.
tabi her şey istatistik değil ama 15 milyonla hala pek ümidim yok. 70 milyona daha çok yolumuz var. onu bekleyinceye kadar haziranda kesin bir ivf deneriz. bu kadar beklememizin sebebi de ben inat ettim, yıllarca karı koca çalışıp devlete çuvalla vergi ödedik, bu raporu çıkartıp, nerede yaptırırsam yaptırayım devletin verdiği kanuni katkıyı alacağım diye ısrarcı davrandım. ama şimdi en azından ivf yaptırsak da başarı şansımız "eskisine göre" daha yüksek.
bu arada kitap için tekrar teşekkürler. kaç gündür okumaya devam etme fırsatım olmadı. ama en kısa sürede devam etmeye kararlıyım.

Çoook sevindim süper bi haber bu gözünüz aydın. Resmen kendi sonuçlarımızı almış gibi heyecanlandım sizin sonucu görünce. Ne kadar güzel işe yaramış ilaçlar.. sayı resmen 6 katına çıkmış. Yavaş olanları da ileriye taşısanız normal yollada olur aslında, doktor bize normal için ileri hızlı 7.000.000 sperm isteriz demişti sizin zaten yarıdan fazlası hareketli, ileri hız artsa zaten ulaşıyorsunuz 7.000.000'a. Morfoloji de süper çok sevindim güzel sonuçlar almanıza inş kısa zamanda bebek müjdesini de verirsin tekrar gözünüz aydın. Buarada darısı başımıza:)))

Son düzenleme:

valla dediğim gibi benim doktorum bize yararını görürsünüz dedi takviye kullanın dedi ilaçların etkisi kanıtlanmadığı için bitkisel çözüm daha garanti sanki

sağol tatlım, inşallah sizden de güzel sonuçlar alacağız. hatta ben çok eminim sizin ilerlemeniz ve sonuçlarınız çok çok daha iyi olacak. hem siz bizden çok daha iyi bir rakamla başlangıç yaptınız hem de bize göre coq10 dozunu hep yüksek kullandınız. üstelik de trental gibi tıbbi bir ilaç kullanıyorsunuz. biz günlük 100gr coq10 kullanıyorduk, daha 10 gün önce falan senin verdiğin bilgiyle coq10 miktarını yükselttim. baştan sizin gibi yüksek kullansak belki ileri hareketliler çok daha yüksek çıkardı. aldığımız bir sürü diğer takviyeyi de daha 6 haftadır alıyoruz, at kestanesi hariç hiç birinin tam etkisini görmüş olamayız. içlerinde bir tek at kestanesi sizin trental gibi günlük hemen etki ediyor. üstelik siz bildiğim kadarıyla düzenli olarak keçi boynuzu da kullandınız. gör bak siz ileri hareketlide 7.000.000 u katlayacaksınız. ama en önemlisi bu kadar emek boşa gitmiyor bilmek. şu testi yaptırmasaydık inan meraktan çatlayacaktım.şimdi doğru yolda olduğumuzdan emin oldum, içim rahat.

Çok sağol umarım dediğin gibi bizde iyi sonuçlar alırızda güzel haberi paylaşırım burdan (tabi gönül istiyo ki hepimizi bir an önce hamilelik haberlerimizi paylaşalım) inş o da olucak hayırlısıyla. Biz evikap trental ve coq10 u düzenli kullandık ama keçiboynuzunu eşim ilk bikaç hafta düzenli içti, gerçi o da sadece akşamları .. biraz zor içtğinden son zamanlarda baya bi bıraktı son günlerde yeniden başladı bakalım parça parça işe yarıcak mı. umarım hepsinin bi şekilde faydasını görüyoruzdur bizde. Ama seni gerçekten tebrik ediyorum bak doktorları nasıl haksız çıkardın hem de 3 ay daha dolmadan, hem şimdi dozu da arttıdın daha da iyi olucak değerler bence.

olacak hepimizin değerleri daha iyi olacak:) siz multivitamin türü bit şey kullanıyormuyudunuz? biz başından beri içinde A+C+E+çinko+folik asit olan bir vitamin alıyoruz. folik asit çinkoyla birlikte morfoloji ve dna kırılmalarına özellikle iyi geliyor diye okuyorum hep.folik asiti hep hamile kalacak kadınlar için öneriyorlar ama erkek de almalıymış.aman siz de ihmal etmeyin.

merhaba canım
dediğin takviyeleri bende eşime almak istiyorum
bahsettiğin multivitamin nedir bide Q10 nin markası hangisi
ayrıca at kestanesini nerden alıyorsun
değerleriniz çok güzel artmış darısı bize olsun inşallah....

Yok multivitamin kullanmadık günde 4 ilacı ancak içebildi eşim onu da sabah evikap coq102, akşam trental coq10 olarak :) ama bu sorundan habersizken pharmaton kullanıyordu hatta birlikte kullanıyorduk onda da bir çok vitamin bi arada. Ben uzun süredir folik asit kullanıyorum ama doktor eşim için bu ilaçlar dışında bişi söylemeyince çok karıştırmak istemedim hatta bi ara proxeed plus mı alsam cq10 un yerine diye düşündüm ama vazgeçtim onun içinde cq10 daha az miktardaydı. Valla düşüne taşına ilaçtı kürdü iyice kafam karıştı bakalım ay sonuna doğru görücez sonuçları umarım yüzümüz güler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…