Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

Bu tarz düşüncelere girdiyseniz ortada büyük problem var demektir aslında, böyle düşünüyorsanız ayrılın

Çpk güzel düşünüyorsunuz.Umarım bende eskisi gibi umursamamaya başlayabilirim :)Yorumlarınız çok iyi geldi teşekkür ediyorum

Çpk güzel düşünüyorsunuz.Umarım bende eskisi gibi umursamamaya başlayabilirim :)Yorumlarınız çok iyi geldi teşekkür ediyorum
Rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
İnsan birlikte yürüyebileceği insanı kolay bulamıyor, inşallah doğru bir seçimdir :)

Kendinizden, sevginizden eminseniz kimseye kulak asmayın.Meslek evet önemlidir, etikettir, saygınlıktır ama her zaman mutluluk getirmez
Meslek, her zaman mutluluk getirmez ama yaşam kalitesini etkiler.
Yaşam kalitesi ve maddi imkanlar kim ne derse desin evlilikte huzuru etkiliyor.
Evlilikleri sarsan sebeplerin başında
-aldatma,bağımlılık ve şiddeti hariç tutuyorum- maddi sıkıntılar gelir.
Sevgi ve saygı elbette bir ilişkide çok önemli, bununla birlikte kirayı,faturaları ödemek, karnımızı doyurup çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için de iş ve maaş lazım.
Yani sevgi evliliği yürütmek için en önemli gerek şart olmakla birlikte yeter şart değil,üzgünüm...
Kendinizden ve sevginizden eminseniz kimseye kulak asmayın tavsiyesine de katılmıyorum.
Tecrübelerden yararlanmak ve fikir almak bizi yanlış kararlar almaktan alıkoyar.
Elbette son karar kişinin kendisine aittir ama etrafa belli ölçüde ve belli bir sınır içinde kulak vermek gerek.
Not:25 yıllık evli,çalışan bir kadınım.

Son düzenleme:

Gereksiz muhalefete gerek yok, haklısınız :)

Gereksiz muhalefete gerek yok, haklısınız :)
Muhalefet etmek ve tartışmak iyidir.
Bizi geliştirir,olay ve durumları farklı açılardan görüp değerlendirmemizi sağlar.
Kısacası, kişisel olarak,bana muhalefet edilmesinden ve fikirlerimin eleştirilmesinden hiç rahatsız olmuyorum.
Elimden gelse herkesin kendi fikrine tamamen zıt insanların görüş ve düşüncelerini dinlemesini,yazdıklarını okumasını sağlarım.
Bunun kişisel ve toplumsal gelişim için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Eklentiler

• IMG_0895.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 33
mezun olacağın için her şey gözünün önünde daha net oluşuyor. beklemek zor değil tabii ki ama bi yerden başlaması lazım markette çalışmayı bırakıp kendi işine girmeli tecrübesi olmalı yoksa nasıl iş bulacak.

sadece sevgıyle evlılık olmaz
evlılık bambaska bırsey bır nevı ıkı farklı kısı karakter kultur yasam bıcımının aynı evde yasamak ıcın sozlesme yapması gıbı bırsey
evlılıkte en az sevgı kadar saygı , sorumluluk, merhamet ve belırlı yasam standartları gerekır gerektırır
bekarken sıze normal gelen ıdare edılebılen seyler evlılıkte tam tersını hıssettırebılır

ben sızın uzun vadede mutlu olabılecegınızı dusunmuyorum dusunsenıze adam 70 yasında olacak yarım asır bırbırınızın yanında olacaksınız sımdıden tahammulunuzun tukendıgını dusunuyorsunuz
daha bunun anlasmazlıkları kayınvalıde faktorlerı ıs yasamının streslılıgı dogum surecı cocuk buyutmesı okula gondermesı hastalıgı var

kendını gelıstırmeyı ıstemeyen bır ınsanla kım mutlu olabılır kı adam bıldıgınız tembel kusura bakmayın. bence mantık daha onde olmalı bazı seylerde cunku evlılık gıbı uzun surece nıyetlenıp bırlıkte attıgınız yolda sevgı sekıl degıstırıyor saygıya donusuyor
o ıhtıraslı kavgalar sonrası opusmeler olmayacak 20 yıl sonra . bırbırınıze yaklasımınız bakısınız sevgınız farklı olacak suan cok sevdıgınız ıcın tolere edebılıyorsunuz konu sahıbı. yavas yavas bu azalacak ve beklentınız oldugu ıcın ofke duymaya baslayacaksınız sonra gelsın kavgalar huzursuzluklar tartısmalar sevgı kalır mı kalmaz tabıkı

yol yakınken derım ben
hayat gorusunuze uymayan beklentılerınızı karsılamayan ınsanlarla uzun yola cıkmayın
sız uzulursunuz

Kesinlikle öyle.Kaç yıldır beraberiz zaten işini alsın eline,askere gitsin evlenelim istiyoruz.Çok uzatmak istemiyoruz ama bu durumda ne kadar uzayacak bilemiyorum

Zamanınızı ayırıp böyle anlamlı Ve uzun bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim öncelikle.Yazdıklarınızı kesinlikle düşüneceğim.Biz daha tozpembe bakıyoruz evliliğe en kötü sorunları dahi tölere edeceğimizi düşünüyoruz ama öyle olmuyor.O yüzden siz evli ve düşünceli arkadaşlarımızın yorumları çok çok değerli benim için.Bana dua eder misiniz lütfen ?

çok iyi anlıyorum bunları karşına alıp konuşman gerekir. bide gerçekten askere gittiklerinde tripleri çekilmiyor askerliği sen yapıyormuşsun gibi oluyor. bazı şeyler için ellerini çabuk tutmaları lazım. mesela ben 26 olcam ve erkek arkadaşım askerde artık gelince bir şeyler olacak ama işte oradaki halleri çekilmiyor.

Konuştum İnan'ın böyle olmaz.Ben aileme de kendime de mahcup olmak istemiyorum dedim.Çok düşünceli ve sevgi dolu biri ben üzülsem benden on kat daha çok üzülür.Kırınca gönlümü alır kırılınca da alır.Sadece sorunum iş meselesi,biraz fazla iyi niyetli ve pasif birde öyle süpriz ile hediye anlayışı Yok.Diğer açılardan çok şükür sorun yok.Ama bu sorunlarda beni çok etkilemeye başladı İşte.Abov askere gidince ne olacak düşünemiyorum bile

Allah mutlu etsin sizi daima :)
Ama konu sahibi sevgilisinin çaba göstermediğini düşünüyor. Yeteri kadar çabası olsa zaten meslek farkı umrumda değil diyor.

Bilmiyorum yani doğum günümden bir saat önce hediye almasını ben ilgisizlik olarak algılamazdım. Tabi bakış açısı ve önem verilen şeylere göre değişir. O yüzden artık bir şey demeyeyim. Amin bu arada sağ olun ^_^

2 yıllık inşaat bölümü mezunu.Yaklaşık 1,5 yıl önce mezun oldu.Markette çalışıyordu
Çalışkan bir insan geçici de olsa bir iş bulur. Kaldı ki şuanda fakülte mezunu çok fazla ıssiz var cevrede.
Yaşınız bunları kavrayabilmek için biraz küçük olabilir. Ama istihdam çok zor turkiyede. Bir çok fakülte mezunu branşı dışında iş yapıyor. Bir çok öğretmen atanamadığı için 3 kuruş paraya tamaa ediyor.
Biri yorum yapmış. Parası olmayan biri ne hediye alabilir ne gelebilir vs. Sonuna kadar katılıyorum.
Bence önemli olan zekası ve merhameti ve sizi seviyor olması.
Bu durumda iş de bulur zamanla. Merak etme. Sonra işli güçlü birini bulursun ama sana sefer vermez. Bilgin olsun. Sen her şeyi en yakından yaşayan birisin. Eğer ayrılmayı düşünüyosan kafanda bittiyse yapcak bisey yok. Arkadşım 10 yıl bekledi. 10 yıl sonra yeni evleniyorlar.

Şuan gerçekten mutsuzum,önceden onunla konuşunca hep mutlu olurdum şimdi eskisi kadar sık konuşmuyoruz Ve konuşunca da ilk zamanki heyecan Yok.Mesela mutlu etmek adına bişey yapmıyor pek sadece mesajlarda sevgi sözcükleri çok fazla kullanıyor.Galiba benim beklentim çok yüksek olduğundan mutsuz oluyorum.Çünkü bir defasından çok moralim bozuktu düşünün ağladım telefonda o zaman çıkıp yanıma gelmesini beklemiştim ama gelmedi.Yada hasta olduğumda bir çiçek göndermesini.Veyahut yanıma geldiğinde küçük,minik süprizler yapmasını bekliyorum.Ve ben hayal kırıklığına uğruyorum her defasında.Misal sınav haftamda Ve ne kadar yorulduğumu biliyor.Hatta ben gelirim yemek felan yeriz sınav döneminden sonra iyi olur demişti.O kadar heyecanla bekliyordum Ki sonra bugün çıkıp a o gün açıköğretim sınavım varmış gelemiyorum dedi.E o zaman niye ta 1 ay önceden geleceğini söyleyip beni heyecanlandırıyorsun salak diyemedim.

Ama doğum günlerine ne kadar önem verdiğimi biliyor,Yıldönümü Yada sevgililer gününü kutlamayız biz.Sadece Doğum günü kutlarız e onda da çok çabasız gelmişti bana.Bilmiyorum belki de beklentim farklı olduğu için hayal kırıklığına uğradım.Dedim ya onun Doğum gününden 2 ay önce planlar yapıyorum heyecanlanıyorum

Erkek adamın her ne olursa olsun çalışması gerektiğini düşünüyorum.
İş beğenmiyor belliki.
O marketten çıktıysa başkasına girsin.
Önemli olan çalışmak istemesi.
İş yok deyip yatıyorsa problem vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…