• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlara Olan Güven

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
98
Merhaba Bayanlar,
ben merak ediyorum insanlara gücen konusunda hislerim iyi değildir, yani neden güvenmeyeyim ki diye düşürüm :D Sizce çok yakın arkadaşlarımıza güven yüzde yüz mü olmalı veya 2-3 yıldır tanıdıklarımıza karşı nasıl bir mesafe durmalıyız, yorumlar bekliyorum :)

Arkadaş edinmekten vazgeçtim ben uzun zamandır
Güvenimi o kadar yitirdiler ki herkese şüpheyle yaklaşır oldum
Çocukluk arkadaşım var ondan başka kimseyle pek bir şeyimi paylaşmam vakit bile geçirmem
Hani bi söz vardır ya bu zamanda babana bile güvenmiceksin diye, gerçekten kimseye yüzde yüz güvenmemenizi öneririm.

Arkadaş edinmekten vazgeçtim ben uzun zamandır
Güvenimi o kadar yitirdiler ki herkese şüpheyle yaklaşır oldum
Çocukluk arkadaşım var ondan başka kimseyle pek bir şeyimi paylaşmam vakit bile geçirmem
Hani bi söz vardır ya bu zamanda babana bile güvenmiceksin diye, gerçekten kimseye yüzde yüz güvenmemenizi öneririm.
Aynen ben, bende çocukluk arkadaşlarım dışındaki insanlar buluşmaya çağırsa bile gitmiyorum artık amaçları ağzımdan laf alıp hayatta neler yapıyorum onu öğrenmeye çalışmak, zamanında keşke daha mesafelş olsaymışım diyorum.

Ben insanlara cabuk guvenirim. Sonra onlar yaptiklariyla bu guveni azaltir ya da arttirir. Yasamadan bilinmez. Bana zarari dokunmasin diye arkadas yapmamak kadar her onune gelene arkadasim demek de sacmadir. Zamanla bazi arkadasliklar biter bazilari baslar.
Konuyla alakali bi yorum mu yaptim bilmiyom cok uykum var da :D

Aynen ben, bende çocukluk arkadaşlarım dışındaki insanlar buluşmaya çağırsa bile gitmiyorum artık amaçları ağzımdan laf alıp hayatta neler yapıyorum onu öğrenmeye çalışmak, zamanında keşke daha mesafelş olsaymışım diyorum.
Bunu bende söylüyorum, keşke daha çok mesafeli olsaymışım.. Ama hiç bir şey için geç değil hepsi birer tecrübe.

Ben insanlara cabuk guvenirim. Sonra onlar yaptiklariyla bu guveni azaltir ya da arttirir. Yasamadan bilinmez. Bana zarari dokunmasin diye arkadas yapmamak kadar her onune gelene arkadasim demek de sacmadir. Zamanla bazi arkadasliklar biter bazilari baslar.
Konuyla alakali bi yorum mu yaptim bilmiyom cok uykum var da :KK70:
Mesajnınızı okudum daha henüz gerçekten öyle :)

Ben de kendimi bildim bileli insanlara güvenemiyorum hiç,bu yüzden çok sıkı ilişkilerim olmuyor pek.
Hep bi mesafe arada,bazen bu da çok rahatsızlık veriyor.Ama can çıkar huy çıkmazmış, değişemiyorum da maalesef.
Artık eskisi kadar katı değilim gerçi bu konuda ama çok esnek de olamadım hala.
Galiba en doğrusu dengeyi bulabilmek,ne körü körüne güvenmek ne de direk baştan güvenmemek.
Karşımızdaki insanın davranışlarına göre yönlenmek en iyisi sanırım.

Ben de kendimi bildim bileli insanlara güvenemiyorum hiç,bu yüzden çok sıkı ilişkilerim olmuyor pek.
Hep bi mesafe arada,bazen bu da çok rahatsızlık veriyor.Ama can çıkar huy çıkmazmış, değişemiyorum da maalesef.
Artık eskisi kadar katı değilim gerçi bu konuda ama çok esnek de olamadım hala.
Galiba en doğrusu dengeyi bulabilmek,ne körü körüne güvenmek ne de direk baştan güvenmemek.
Karşımızdaki insanın davranışlarına göre yönlenmek en iyisi sanırım.
bazen karşındakinin davranışlarına göre yönlenmek bile insanı yanıltabiliyor...

Doğru söylüyorsunuz,çok iyi gözlemleyebilmek lazım insanları
aslında ben şöyle düşünüyorum kendime soruyorum diyorum ki şunu şunu asla yapmam diyebilceğim ne var? Hiçbir şey. İnsanım yanılabilrim öyleyse karşımda ki de yanılabilir. Kötü niyetle olmasına gerek yok belki o an yaptığını doğru olarak algılar ve yapar. Bu yüzden kendim de dahil kimseye sonsuz güvenemem...Malesef güvenmemem gerektiğini öğrettiler.

aslında ben şöyle düşünüyorum kendime soruyorum diyorum ki şunu şunu asla yapmam diyebilceğim ne var? Hiçbir şey. İnsanım yanılabilrim öyleyse karşımda ki de yanılabilir. Kötü niyetle olmasına gerek yok belki o an yaptığını doğru olarak algılar ve yapar. Bu yüzden kendim de dahil kimseye sonsuz güvenemem...Malesef güvenmemem gerektiğini öğrettiler.

Çok doğru söylüyorsunuz.Ben de "asla" dememeye çalışırım hep.İnsanın bi günü bi günü tutmayabiliyor,hatta kimi zaman bi anı bi anı tutmuyor.
Tolere edilebilicek durumlar var o yüzden,bu gibi insancıl durumlarda.
Ancak belli başlı durumlar da var ki,güveni silip atıyor bir daha geri gelmeyecek şekilde.
Her duruma hazırlıklı olmak lazım maalesef,insanız çünkü.

Çok doğru söylüyorsunuz.Ben de "asla" dememeye çalışırım hep.İnsanın bi günü bi günü tutmayabiliyor,hatta kimi zaman bi anı bi anı tutmuyor.
Tolere edilebilicek durumlar var o yüzden,bu gibi insancıl durumlarda.
Ancak belli başlı durumlar da var ki,güveni silip atıyor bir daha geri gelmeyecek şekilde.
Her duruma hazırlıklı olmak lazım maalesef,insanız çünkü.
kesinlikle işte bu neden herkes güvenilmezdir, kendimiz de dahil Hoppa

Bende artık bi insana tam manasiyla kendini açmanin dogru olmadığını dusunenlerdenim en yakin arkadasla belli bir mesafe olmasi gerekli diye dusunuyorum

Ki son zamanda yasadiklarim benim acimdan dusunduklerimi teyyid ediyor

Bende artık bi insana tam manasiyla kendini açmanin dogru olmadığını dusunenlerdenim en yakin arkadasla belli bir mesafe olmasi gerekli diye dusunuyorum

Ki son zamanda yasadiklarim benim acimdan dusunduklerimi teyyid ediyor
Birde çoğu arkadaş seni seviyorum ayağına yatıp insana kıskançlıkla zarar vermeye çalışıyor :/

Back
X