- Konu Sahibi Refik-i hayat
-
Bu yolda gercekten insanlarin hasssas olmasi lazim .6 yil yasadgm icn cok iyi biliyorum.benm gbi uzun zamandr bebegi olmayan arkadasm var aklma geldkce dua edyorum.cafesinin onunden ona gozukmeden geciyorum gobegimi gormesin dye.insanlar cok acimasz .allah hayirli evlat versin.Tedavi gördüğüm merkezde aynı gün transfer olduğum bi kız vardı iletişimi bırakmadık o doğurdu 3 aylık bebeği.Ben hastaneye yattım başka bir ilde ameliyat oldum o arkadaşım da o ilde oturuyor.Bana mesaj attı gelemedim kusura bakma meme uçlarım yara oldu oğlum sürekli emiyor vs bide oğlumu sabahtan akşama kadar öpüyorum yazmış ben evlat için ameliyat oluyorum kız bana meme ucum yara diyor yani insanlar hakikaten bazen çok acımasız olabiliyor
kimsenin derdini küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın ama çocuğu olmadığı için hayatı kendine zehir edenleri bir türlü haklı göremiyorum. bu dünyaya hiç birimiz yalnızca anne olmak için gelmedik, hayatta zevk alacak nice güzellikler var. çocuk büyütme hayaliniz varsa onun için de tonlarca alternatif var. neden kendinizi bunun için bu denli yoruyorsunuz ki?
Allah isteyen herkese çocuk nasip etsin inşallah. Bu çocuk psikolojisi değişik bir hal.benmle evlenenlerin çoğunun 10 yaşında çocuğu var benim 4, hiçbiriyle görüşmemem lazımdı bu açıdan baksaydım, ve benimle aynı gün evlenip hala çocuk sahibi olmayan arkadaşım var bu durum dostluğumuzu hiç bozmadı, tabi ki insanlar hayatlarındaki mutlulukları en yakınlarıyla paylaşacaklar, sizin de o mutluluğa ortak olacağınızı sanıyorlardır. nerden bilsinler mutsuz olacağınızı.
Sabret canim ..9 ay dedigin nedir ki??Sadece içimi dökmek istedim :) okuyanlara tesekkur ederim..
Evet ülke ve dünya çok kötü durumda ama bu gerçekten farklı bir durum, herkes kendi derdini büyük sayar. Yaşamayan anlamaz dedikleri türden. Elbette Allah yeter ki geçmez dert vermesin ama bu babası olmayan çocuğun karşısına geçip babanla sarılıp öpüşmek gibi bir şey.ilginc daha cok yeni evlisini ve adamlarin resim paylasmasini bile istemediniz walla sizinle iyi gorusuyorlar hangi dunyadasiniz yahuu bakin ulke ne halde dunya ne durumda
görüşme bir süreEvlendikten sonra tanıştık..eşimin arkadaslarinin eşleriydi. Önce biz evlenmistik, bizden 1 hafta sonra digeri, 2 hafta sonra digeri. Tanıştigimizsa üçümüzde yeni evliydik.. Kısa sürede cok samimi olduk surekli görüsmeye başladık, dertleşmeye başladık. Allah icin cok iyi insanlardi..
Ücümüzde cocuk istiyor, bu konu üzerinde birbirimizi bilgilendiriyorduk.
3ay sonra biri hamile kaldi. Cok sevindik bi o kadar da icim buruktu. Aradan 1ay gecmeden digeri hamile kaldi.. Zannediyordum ki, sıra bende. Bende hamile kalıcam diye umut ederkennn....
Bir baktım koca 9ay gecmis ve arkadaslarimin dogum zamani gelmişti. Tabi bu süre zarfı icinde yine devamlı görüsüyoruz ve her konumuzdan biri bebek, bebek kiyafetleri, beşik biberon mama tekmeler sancilar bilmem ne ler.. Artık tahamülüm kalmamıştı ama belli etmemeye calısıyordum.
Git gide psikolojim bozulmaya başlamıştı ve artık cok sık görüsmemek istiyordum. Eşime bu durumu anlattım ve beni sagolsun anlayışla karşıladı.. Hatta whatsapp grubumuz vardı. Ordada devamlı bebekle ilgili paylasımlar ultrason resimleri gonderiyorlardi. O gruptanda cıktım ve bir acıklama yaptim; sizin mutlu günlerinizi mutlu anlarınızı istediğiniz kadar paylaşmaya hakkınız var, ama benim bunları kaldıracak artık tahamülüm kalmadı...
Ikiside dogum yaptilar ve suan bebekler 3-4 aylık.. İkisinin dogumunda da yanlarında oldum, doguma girerken yasinler okudum dogumun kolay gecmesi icin dualar okudum, cıkınca gecelere kadar başlarında durdum, yardım ettim. Ben arkadaşlık vazifemi yaptım diye umuyorum... Artık benden bu kadar. Kim ne düşünürse düşünsün hakkimda. Ister kıskanıyo desin ister çekemiyo desin.. Ben ne yaptıysam Allah rizası icin yaptım..
Üzülmeyin nolur. Allahın takdiri, elbet sizin de kucağınıza verecektir evlatlarınızı.. Sadece zamanı var demektir bu.
Tedavi gerektiren birşey varsa olun. Sonrası gelir..
Tavsiyem rahat olun, düşünmeyin.
*bir sorun mu var da bebeğim olmuyor diye gittiğim bir doktor bana:
Kızım sen bir tatile git, kafanı dağıt, senin çocuğun olur, sen çocuk doğurursun dedi, unutmadım o cümleyi. Ertesi ay hamileydim!
Amann daha 1 yıl olmuş ne var onda ...3.5yılın sonunda haile kaldım ..acele etmeyin olur insEvlendikten sonra tanıştık..eşimin arkadaslarinin eşleriydi. Önce biz evlenmistik, bizden 1 hafta sonra digeri, 2 hafta sonra digeri. Tanıştigimizsa üçümüzde yeni evliydik.. Kısa sürede cok samimi olduk surekli görüsmeye başladık, dertleşmeye başladık. Allah icin cok iyi insanlardi..
Ücümüzde cocuk istiyor, bu konu üzerinde birbirimizi bilgilendiriyorduk.
3ay sonra biri hamile kaldi. Cok sevindik bi o kadar da icim buruktu. Aradan 1ay gecmeden digeri hamile kaldi.. Zannediyordum ki, sıra bende. Bende hamile kalıcam diye umut ederkennn....
Bir baktım koca 9ay gecmis ve arkadaslarimin dogum zamani gelmişti. Tabi bu süre zarfı icinde yine devamlı görüsüyoruz ve her konumuzdan biri bebek, bebek kiyafetleri, beşik biberon mama tekmeler sancilar bilmem ne ler.. Artık tahamülüm kalmamıştı ama belli etmemeye calısıyordum.
Git gide psikolojim bozulmaya başlamıştı ve artık cok sık görüsmemek istiyordum. Eşime bu durumu anlattım ve beni sagolsun anlayışla karşıladı.. Hatta whatsapp grubumuz vardı. Ordada devamlı bebekle ilgili paylasımlar ultrason resimleri gonderiyorlardi. O gruptanda cıktım ve bir acıklama yaptim; sizin mutlu günlerinizi mutlu anlarınızı istediğiniz kadar paylaşmaya hakkınız var, ama benim bunları kaldıracak artık tahamülüm kalmadı...
Ikiside dogum yaptilar ve suan bebekler 3-4 aylık.. İkisinin dogumunda da yanlarında oldum, doguma girerken yasinler okudum dogumun kolay gecmesi icin dualar okudum, cıkınca gecelere kadar başlarında durdum, yardım ettim. Ben arkadaşlık vazifemi yaptım diye umuyorum... Artık benden bu kadar. Kim ne düşünürse düşünsün hakkimda. Ister kıskanıyo desin ister çekemiyo desin.. Ben ne yaptıysam Allah rizası icin yaptım..
insanlar ne kadar kotu ya..
bnde düşük yapmıştım,arkadas msj atmisti gecmis olsun diye,bnde iyi olmaya calistigimi vs yazmistim cvp olarak.
kız ikinci msjında yemin ederim göbeğinin resmini çekip yollamıştı
bnm pragmatik eşim bile şok oldu üzüldü..
böyle ilginç tipler var ne yazık ki..
Aynen canım insanlar çok acımasız bda bizim imtihanımız benimde eltimin iki kızı var saçlarını taradm topluyodum bigün önümden çekti aldı çocugu çocuk sevecek adam çocuk dogursun kendininkini sevsin dedi inan dünya başıma yıkıldı ogün hala içimden çıkmıyo sanki ben istemiyorum Rabbim vermeyince kulun elinden ne gelir
Bu iyidiButun arkadaslarim evlendi ama benn....
Bu mantiga gore kocasindan bahseden hic bi arkadasimla gorusmemem gerek.
Arkadaslik bu degildir. Iyi gununde yaninda olursun, kotu gununde de.
Ama bazı arkadaş görünümlüler var ki acının üstüne giderler, seni anlamak yerine daha da üstüne gelirler. En azından benim etrafımdakiler böyleymiş anladım, artık gülüp geçiyorum:)Butun arkadaslarim evlendi ama benn....
Bu mantiga gore kocasindan bahseden hic bi arkadasimla gorusmemem gerek.
Arkadaslik bu degildir. Iyi gununde yaninda olursun, kotu gununde de.
Insanlar hayatinda ne varsa onu anlatirlar. Bu cocuk olur , kocasi olur, bazilari icin okulu olur, bazilari icin isi. Bunu cok fazla icsellestirmek insana zarar verir.Ama bazı arkadaş görünümlüler var ki acının üstüne giderler, seni anlamak yerine daha da üstüne gelirler. En azından benim etrafımdakiler böyleymiş anladım, artık gülüp geçiyorum:)
Elbette ama yine de istediğimiz birazcık empati. Ha o da yoksa güle güle der geçer giderim.Insanlar hayatinda ne varsa onu anlatirlar. Bu cocuk olur , kocasi olur, bazilari icin okulu olur, bazilari icin isi. Bunu cok fazla icsellestirmek insana zarar verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?