Arkadaşlarım anne oldu, ama ben....

Bu yolda gercekten insanlarin hasssas olmasi lazim .6 yil yasadgm icn cok iyi biliyorum.benm gbi uzun zamandr bebegi olmayan arkadasm var aklma geldkce dua edyorum.cafesinin onunden ona gozukmeden geciyorum gobegimi gormesin dye.insanlar cok acimasz .allah hayirli evlat versin.

Allah isteyen herkese çocuk nasip etsin inşallah. Bu çocuk psikolojisi değişik bir hal.

Önce istiyorsunuz, aylar geçiyor olmuyor, yerini endişeye bırakıyor, biraz başarısızlık hissi giriyor içine, sonra imrenme.
Ve yaşayan anlıyor yalnızca.

Ben mesela oğluma evliliğimin ikinci ayında hamile kaldım. Çok kolay olduğu için anlamadım ama 6 yıl sonra tekrar istediğimde olmadı, 1,5 yıldır da olmuyor. Çok üzücü gerçekten. Ve insanların bu durumlarda verdiği tepkiler, onlara üzüntünü ya da tedavi süreçlerini sezdirmemeye çalışmak daha da sinir bozucu yapıyor. Komşumun gelininin bebeği olmuş, mevlüt vermiş, beni çağırmıyor mesela.

Bir de çocuk olunca hayatın gündemi çok değişiyor, bahsettiğiniz konular, ortak alanlarınız azalıyor. Bundan da kaynaklı olabilir konu sahibinin mesafe koyması. Fakat ben en yakın arkadaşlarımla konuşurum her şeyimi. Onların hamileliğine sevindiğimiz gibi, benim için de dertleşiriz.

Eğer candan arkadaşlarsa kaybetmeyin bunu, eğer canınızı acıtıyorlarsa o zaman uzak durun.

Ama tedavinize başlayın. Benim de başta gittiğim doktor 1 sene bekle diye oyaladı. Halbuki sorunun olduğunu apaçık gösteren basit bir filmi bile okuyamamış. 1 seneme maloldu. Eğer bir sorun varsa 1 sene geçse de 10 sene geçse de tedavi olmadan olmaz. Önce sorun olup olmadığını anlamak gerekir. Gittiğim doktor da kötü değil, iyi bir doktor. 1 . Çocuğumda hep gittiğim ama uzmanlığı gebelik takibi ve basit jinekolojik hastalıklar. Fertilite tedavisinde uzman ve bilinen bir doktor seçin.

Sadece içimi dökmek istedim :) okuyanlara tesekkur ederim..
Sabret canim ..9 ay dedigin nedir ki??
Bir tanidigim var 20 sene sonra oldu cocuklari..
Ve benim en yakinimin cocuk istedilee tam bir sene sonra oldu kendiliginden ..
Allah ve4ince oluyor demekki herseyin bir vakti zmaani var..

ilginc daha cok yeni evlisini ve adamlarin resim paylasmasini bile istemediniz walla sizinle iyi gorusuyorlar hangi dunyadasiniz yahuu bakin ulke ne halde dunya ne durumda
Evet ülke ve dünya çok kötü durumda ama bu gerçekten farklı bir durum, herkes kendi derdini büyük sayar. Yaşamayan anlamaz dedikleri türden. Elbette Allah yeter ki geçmez dert vermesin ama bu babası olmayan çocuğun karşısına geçip babanla sarılıp öpüşmek gibi bir şey.

görüşme bir süre

Bu konuda hassas olMan çok normal seni mutsuz ediyorsa uzaklaşman tabi ki çok iyi olmuş ama tamamen kesme arkadaşlığını sonra pişman olma çünkü hastalık da sağlık da bizim için herşey bi imtihan. imtihan dünyasında yaşıyoruz
aynı şeyi ben de yaşıyorum bi senedir çocuğumuz olmuyo meğersem guatr m varmış hormon bozukluğu varmış. hatta yarın doktora gidicem.
esinle doğal yollarla mi deniyosunuz hiç doktora gidip şikayetini söyledin mi gitmediysen git bence için rahatlar en azından sorununu öğrenmiş olursun
Bana da her gören hamile misin diyo çocuğun var mı diyo başta çok zoruma gidiyordu ama artık hiç takmıyor bile takmamaya çalış çünkü insan neyi çok istersen onunla imtihan ediliyor bunu unutma .....

Son düzenleme:

Ablaminda çok stresli is hayatı vardı.. 9 ay olmadı.. doktoru tatil önerdi.. yeğenim tatil bebeği :)

Stres çok önemli bi etken.. ne kadar rahat mutlu iseniz o kadar daha olumlu oluyor..

Amann daha 1 yıl olmuş ne var onda ...3.5yılın sonunda haile kaldım ..acele etmeyin olur ins

Seni cok iyi anliyorum
kizkardesimle bu sureci yasiyorum
ve inanilmaz zor bir durum oldugunu anladim
Allah size yardim etsin ve en kisa zamanda bebisinizi kucaginiza almanizi diliyorum az sabir eyle

Şimdi konuyu tam anlayamadım.
Yeni evlisiniz, en fazla 1.5 yıldır?
Daha doktora bile gitmemişsiniz, iki kız sizden önce hamile kaldı.
Bu kadar mı?

yuh diyorum ya

Çok takıntı yapmışsınız gereği yok. Herkesin kısmeti neyse o olur. Dr a gidin ve gerekiyorsa tedavi olursunuz yoksa zamanı gelmemiştir. Allahtan hayırlısını dileyin inşallah her şey gönlünüzce olur.

Butun arkadaslarim evlendi ama benn....

Bu mantiga gore kocasindan bahseden hic bi arkadasimla gorusmemem gerek.

Arkadaslik bu degildir. Iyi gununde yaninda olursun, kotu gununde de.
Ama bazı arkadaş görünümlüler var ki acının üstüne giderler, seni anlamak yerine daha da üstüne gelirler. En azından benim etrafımdakiler böyleymiş anladım, artık gülüp geçiyorum:)

Ama bazı arkadaş görünümlüler var ki acının üstüne giderler, seni anlamak yerine daha da üstüne gelirler. En azından benim etrafımdakiler böyleymiş anladım, artık gülüp geçiyorum:)
Insanlar hayatinda ne varsa onu anlatirlar. Bu cocuk olur , kocasi olur, bazilari icin okulu olur, bazilari icin isi. Bunu cok fazla icsellestirmek insana zarar verir.

Canım insallah en yakın zamanda bebisim olur:) her seyin zamanı var. Demekki su an böylesi hayırlı senin icin.

Bu ne ya çocuk yapma yarışı mı?
Daha yeni evli sayılırsınız, kaldı ki daha teşhis konulmuş bir durum dahi yokken bu hassasiyet niye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…