Ben de gittiğim yere elma portakal muz falan götürmeyi severim ama ev sahibi yanlış anlar diye çekiniyorumZiyaretin uzun surecegini belli etmisler
kesinlikle ya
Her gelen en az 2 saat otursa nolur o annenin bebegin hali? İnsanlar ne kadar dusuncesiz. Glikozlu bir pastayi almis gelmissin bir de ustune saatlerce mesgul ediyorsun.
Bana kim geldiyse getirdigini cope attim. Bol krem santili o igrenc pastalar,cope atsan kimse almaz bim kuru pastalari. Bir tane paketli sut al,bir yogurt al daha makbul.
Arkadaşlar ben mi olaya çok hassas bakıyorum sizlere sormak istedim. Bu olay bir kaç kez yaşandığı için konuyu açıyorum yoksa bir seferlik olsa dalgınlık unutkanlık der geçerim.
Dün 5 arkadaş bir arkadaşımıza bebek görmeye gittik. Giderken eli boş gidilmez bir pasta alalım dedik . Diğerleri arabadaydı pastayı ben aldım. 50 lira para ödedim.
Arabaya gelince ne kadar verdin biz aramızda bölüşüp sana verelim dediler tabi öyle kaldı o.
ne para veren var ne aklına gelen
İnanın parasında değilim. Böyle olunca arkadaşlarımdan uzaklaşıyorum.
Ben bu konuda çok hassasım birisine 1 lira borcum olsa hemen veririm. Arkadaşlarım neden böyle yapıyor
Mesafe koymalı mıyım belki unutuyorlar ama neden bu kadar umursamazlar . 50 lirayla ben zengin olmam ama çok rahatsız oldum
Sonradan soyledi konu sahibi megersem ceyrek altin almislar da. Bu pasta cay yaninaymis.
Hayatim evet pahali o 50 lira. Ama inan icinde adam gibi bir seyler olsa ben 150 de vereyim,glikozlu krem santili pis pis seyler. Bursada yasiyorum buranin meshur bir pastanesi var markali,urunlerinin tamaminda seker yerine glikoz kullaniyorlar. Ucuz da degil,en kucuk pastasini 60-70 liraya aliyorsun ama sagliksiz. Bir anneye sut yapacak saglikli seyler goturmek gerekirken oyle rezil seyler goturmeyi yanlis buluyorum bir yandan,diger yandan “git para ver al gel” ozensizligi var,”gittigin yer altin gunu degil o evde bir bebek dogdu ve isler zaten karisik sen de gidip koltuga yapisma” olayi var. Yani neyi elestirecegimi sasirdim. Konu sahibi anne degil sanirim,bu ziyaretlerin adabini bilmiyor 50 lirayi nasil toplayacagina takilmis kalmis.
Merak ettim o ceyrek altini nasil aldilar acaba?
Birazdan birileri gelip “15 euro=.... TL zaten” der,az bekle aryacigim60-70 liraya pastami? Pasta yani, et felan degil?Hani butik pasta, böyle figürlü felan pastlara o fiyati anliyorum. Ancak krem santili bir küçük pasta için 70 lira kafayi yemelik yani.
Burda normal pasta 10-15 euro, daha pahali pastalar en fazla 20-25 euro. Hiç kimse normal bir pasta için 70 euro harcamaz burda. Anlamak cidden güç.
Ve dedigin gibi, sagliksiz. Bebek görmeye pasta götürme olayinida anlamadim. En kolayi bebek alisverisi. Onun yerine bir iki oyuncak yada kiyafet alinsa daha iyi. En azindan hatiralik birsey olur.
Ceyrek altin fiyati ne kadar? 300-400 lira degilmi? Yani kisi basi 80 lira veripte, 10 lira vermekten kaçinmak nasil bir kafa anlamadim.
Mesele para değil bence insanların umarsızlığı hiç demesinler o zaman biz sana verelim diye yaşadım verilmeyince aptal gibi hissettiriyor sadece mesele para değilArkadaşlar arasında ufak hesaplar yapmayı sevmem ama arkamdan 50 TL nin lafını edenlere fırsat vermemek için borçlu kalmayıda sevmem. 50 TL ile ne zengin olunur, ne fakir. Bu yüzden konuşamayacak, yüzlerine bakamayacak, mesafe koyacak duruma geldiyseniz bence parasındasınız.
Arkadaşlarımla dışarı çıkarım ben yemeği ısmarlarsam, o kahveleri ısmarlar diyelim. Kim 5/10 eksik ödedi, fazla ödedi hesabıda yapmam. Hatta durumunun olmadığını bilirsem onu ezmeden bir dahakine senden der, geçiştiririm.
Aynen mükemmel dediniz bence. Biz çocukken meyve götürürdük bi yere oturmaya giderken. Keşke şimdide olsaBen de gittiğim yere elma portakal muz falan götürmeyi severim ama ev sahibi yanlış anlar diye çekiniyorumdışardaki en iyi pasta bile vücuda ne kadar iyi.
Yaşadığınız ülke ile Türkiye’yi karşılaştırmak yanlış bence. 50 TL altına pasta yok doğru düzgün valla.60-70 liraya pastami? Pasta yani, et felan degil?Hani butik pasta, böyle figürlü felan pastlara o fiyati anliyorum. Ancak krem santili bir küçük pasta için 70 lira kafayi yemelik yani.
Burda normal pasta 10-15 euro, daha pahali pastalar en fazla 20-25 euro. Hiç kimse normal bir pasta için 70 euro harcamaz burda. Anlamak cidden güç.
Ve dedigin gibi, sagliksiz. Bebek görmeye pasta götürme olayinida anlamadim. En kolayi bebek alisverisi. Onun yerine bir iki oyuncak yada kiyafet alinsa daha iyi. En azindan hatiralik birsey olur.
Ceyrek altin fiyati ne kadar? 300-400 lira degilmi? Yani kisi basi 80 lira veripte, 10 lira vermekten kaçinmak nasil bir kafa anlamadim.
Aryacım küçük bir bilgilendirme; 10 euro 60 küsür tl. Hemen hemen aynı. Orta boy bir pasta fiyatı.60-70 liraya pastami? Pasta yani, et felan degil?Hani butik pasta, böyle figürlü felan pastlara o fiyati anliyorum. Ancak krem santili bir küçük pasta için 70 lira kafayi yemelik yani.
Aryacım küçük bir bilgilendirme; 10 euro 60 küsür tl. Hemen hemen aynı. Orta boy bir pasta fiyatı.
70 euro 400 küsür tl. Emin ol 70 tl olsa burada da kimse pasta almaz.
Yaşadığınız ülke ile Türkiye’yi karşılaştırmak yanlış bence. 50 TL altına pasta yok doğru düzgün valla.
Ama orası Avrupa ülkesi. Burda hersey pahalı canım ya. Ekmek 1,25 TL. Hesapla. Enflasyon almış başını gitmiş.darkmore Hakli çiktin kiz
Evet 10 euro 60 küsür tl fakat burda asgari ücret 1500 euro. Türkiyede asgari ücret 2bin küsür. Yani ben para birimine bakiyorum. Hali ile 60 tl ile 60 euro kiyaslanabilir.
Ceneme sokayimdarkmore Hakli çiktin kiz
Evet 10 euro 60 küsür tl fakat burda asgari ücret 1500 euro. Türkiyede asgari ücret 2bin küsür. Yani ben para birimine bakiyorum. Hali ile 60 tl ile 60 euro kiyaslanabilir.
Burada 80 90 arası 50 tl gayet uygun bileEvet oda aklima gelmedi degil. Bebek görmeyi gidilirse, genelikle bebek kiyafeti/oyuncak felan alinir. Yada çok samimi olunursa bir çeyrek altin. Yani pasta gerçekten ne alaka?
Ayirten, pasta Türkiyede bu kadar pahali mi? 50 lira ya, 50! Bir pasta için! Yani 1-2 gün içinde bitip, kötü olacak birsey için! Ben burda 20 euro bir pastaya harcarsam bile içim gidiyor pahali diye. Millet orda 50 lira ödüyor. Anlayamadim cidden.
Bakın pastanın 10 Euro olduğu ülkede 1500 Euro asgari ücretle 150 tane para alınır. 2500 TL ise 50 değil 25 TLden (ki pek yok o paraya ) pasta 80 adet eder. Yani yarı yarıya. Bilmem anlatabildim mi?Ceneme sokayim
Valla Bursada yasiyorum,orta boy yas pasta meshur bir pastanede 70 lira. Ara mahallelerin pastasi ucuzdur elbet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?