• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Art niyet aramalimiyim

Çok haklısın arkadaşım ama ben basından beri k.valide gelsin baksın beklentisinde olmadım üstelik bakıcı tutmak istediğimi defalarca belirttim ve kendileri buna gönüllü oldu ayrıca bi insan sabah bebeğe meyve suyu içeriyorsa ve mama sandlayesi meyve suyu olduysa bu silinmeli dimi yani en azından bi ıslak mendille o meyve suyunun kurumasına izin verilmemeli ama yok o öyle yapmıyor meyve suyu mama sandalyesine dokulduyse öylece bırakıyor gelince ben siliyorum bunlar benim tuhafıma giden şeyler

Inanin bakici tutsaydiniz iciniz rahat etmeyecekti hele su zamanda. Babaannesi yanindayken sizin kalbiniz de ferah.
Bosverin takmayin o seyleri. Onemli olan evladinizin guvende olmasi,aksam siz halledersiniz. Tuhaf da gelmesin size,olabilir. Kadincagiz zaten gelip bakiyor, gerisinin onemi olmasin sizin icin.
Mama sandalyesindeki meyve suyunu temizleyen bir bakici yerine torunuyla sevgiyle ilgilenen babaanne var, varsin temizlesin. Takmayin. Sukredin.

Inanin bakici tutsaydiniz iciniz rahat etmeyecekti hele su zamanda. Babaannesi yanindayken sizin kalbiniz de ferah.
Bosverin takmayin o seyleri. Onemli olan evladinizin guvende olmasi,aksam siz halledersiniz. Tuhaf da gelmesin size,olabilir. Kadincagiz zaten gelip bakiyor, gerisinin onemi olmasin sizin icin.
Mama sandalyesindeki meyve suyunu temizleyen bir bakici yerine torunuyla sevgiyle ilgilenen babaanne var, varsin temizlesin. Takmayin. Sukredin.
Teşekkür ederim arkadasim nazik cevabın icin

Aynı benim büyük görümcem :) o tam gün calısıyor 2 cocugunada kv bakıyor. Sabahın köründe kadın gidip cocukların kalkmasını bekliyor. Neymiş boş boş cocukların kalkmasını bekleyeceğine mutfagını toplıcakmıs. Ama kadın biliyor elini verince kolunu kaptıracağını o yüzden hiç bişey yapmayıp cocukları alıp cıkıyor evden. Ama görümcem kv. Sinin evinde iş yapmamak için elinden geleni yapardı hizmetçi yerine koymasınlar diye işe dönmeden önce kendi agzıyla söylerdi. Bazıları insan kullanmayı seviyor ne yazık ki yapılanlara şükretmek yerine. Kv. nizi dinlemeden yorum yapamıcam.

Hayırlı günler kızlar şimdi canımı sıkan bi durum var bebegim var 8 aylik ve bu dönem göreve başladım sabah 8 ile 12 arası dersim oluyor ve o boşlukta bebeğe k.valide bakıyor bebegim geç yatar geç kalkar 10 gibi güne başlar ve çıkmadan emziririm buraya kadar sorun yok ancak sabahları k.valide eve geldiğinde ogluyla birlikte kahvaltı yapar bulmadıklarını makineye koyar ancak tezgah üstünde aksamdan 1 tane bardak kalsa onu alıp makineye koymaz mama sandalyesi altında bebegin oyuncağı düşse yerden alıp kaldırmaz bebegin emziği yere düşse onu asla kaldırmaz ama bebegin mama bulaşigini makineye yerleştirir mesela salonda bardak vardi masa üstünde önünden geçiyor ve asla onu alayım da mutfağa gotureyim demiyor salonda yere bebegin penceresi düşüyor onu bile almiyor Allah askina oyuncakları yerden alıp kaldırmak çok mu zor ya da akşamdan kalan 2 bardağı makineye koymak çok mu zor yere düşen pencereyi almak çok mu zor bu neyin kafası anlamadim ben yani ondan asla etrafı derle topla modunda değilim ama bu durum da gözümden kaçmadı insan ogluyla yaptığı kahvaltının bulasıklarını makineye dizerken tezgah üstündeki 2 bardağın hesabını niye yapar anlamıyorum söylesem ne diycem Allah askina yaaa bi akıl verin kendi annem bosver ses etme naparsa yapsın diyor ama ben bu isin içinde gıcıklık ariyorum
Yani ben öz annemi çocuğuma bakmaya ikna edemedim ;gezmelerinden arkadaş gruplarından eksik kalacağı için .Bakıcı yanında dur sadece dedim onu bile kabul etmedi ,özgürlüğe düşkünlüğünden.

Yani kuş bakışı bakın kayınvalidenize ,olaylar içinde gezmeyin yoksa her detayda takılır kalırsınız .Kadın çocuğunuza bakıyor mu bakıyor ,bitti .

Öyle sandığınız gibi basit birsey de değil ,bakıcıya çocuğunuzu bırakıp gitmek.

Ee hep gelinler mi mesafe koyacak. Burada da kv mesafe koyim demiş enbaştan.
Çocuğuna bakarm kendi döktüğümü toplarm başka da hiçbişeye karışmam diye düşünmüş.
Şimdi gelin olsa kv nin çocuğuna bakacak olsa
Offf bir de iş bekler benden hiiç uğraşamam çocuğa bakar eve dönerm der.
Hergün hergün oraya gidip baktğma şükretsn bi de evi mi temzlicem der. Der yaani kim olsa..

şimdi normalde temiz düzenli bir kadınsa, bilerek yapmıyor demektir.
yani kendi dağıttığını da toplamasaydı hadi diyecektim yetişemiyor,
zaten 4-5 saat sonra geliyorsunuz ama öyle bir durum da yok sizin söylediğinize göre.

siz eve erken döndüğünüz için bir şeye karışmıyor bence..
ben de olsam takılırdım..
çocuğa baktığına şükret diyemeyeceğim.

ama bakıcı tut diyeceğim :)

Hakli olabilirsin bunu da düşünüyorum ama iste ben kasıtlı mi yapıldı diye merak ediyorum
canım benim kasıtlı yapılmış olsa ne yapacaksın .
kadına zorla iş yaptıracak değilsin .
kasıtlı yapmış olsa dahi görmeyiver . ya da kendi bulaşığını akşamdan kaldır . sonra gelip de etrafta bulmazsın . kaldırmış mı kaldırmamış mı stres yapmazsın kendine.
benim kv kesinlikle bakmam dedi . torun olsun yine bakmam dedi. kendi çocuklarınızı baktırın dedi. açıkca söyledi. ne diyim ben şimdi.
zorla mı baktırayım. istemiyorsa.
bu de bu yönden düşün .
gelip bakmak zorunda değil . bakıyorsa sağ olsun . bulaşığını da kaldırmak zorunda değil. ben olsam kaldırırdım . dayanamazdım . ama kv nin yaşında değiliz , o yaşlara gelince nasıl davranır nasıl düşünürüz bilemeyiz . o yüzden empati de yapamıyorum . yaş faktörü de önemli çünkü.

Aynı benim büyük görümcem :) o tam gün calısıyor 2 cocugunada kv bakıyor. Sabahın köründe kadın gidip cocukların kalkmasını bekliyor. Neymiş boş boş cocukların kalkmasını bekleyeceğine mutfagını toplıcakmıs. Ama kadın biliyor elini verince kolunu kaptıracağını o yüzden hiç bişey yapmayıp cocukları alıp cıkıyor evden. Ama görümcem kv. Sinin evinde iş yapmamak için elinden geleni yapardı hizmetçi yerine koymasınlar diye işe dönmeden önce kendi agzıyla söylerdi. Bazıları insan kullanmayı seviyor ne yazık ki yapılanlara şükretmek yerine. Kv. nizi dinlemeden yorum yapamıcam.
Ben kimseyi kullanmıyorum ve asla bu hakareti de kabul etmiyorum ne yazıkki hakkıma giriyorsunuz yorum yaparken ne olur incitmeden yorum yapın

şimdi normalde temiz düzenli bir kadınsa, bilerek yapmıyor demektir.
yani kendi dağıttığını da toplamasaydı hadi diyecektim yetişemiyor,
zaten 4-5 saat sonra geliyorsunuz ama öyle bir durum da yok sizin söylediğinize göre.

siz eve erken döndüğünüz için bir şeye karışmıyor bence..
ben de olsam takılırdım..
çocuğa baktığına şükret diyemeyeceğim.

ama bakıcı tut diyeceğim :)
Ben de aynı fikirdeyim ama bakıcı tutmalı istemediler defalarca dile getirdin bu durumu

Ee hep gelinler mi mesafe koyacak. Burada da kv mesafe koyim demiş enbaştan.
Çocuğuna bakarm kendi döktüğümü toplarm başka da hiçbişeye karışmam diye düşünmüş.
Şimdi gelin olsa kv nin çocuğuna bakacak olsa
Offf bir de iş bekler benden hiiç uğraşamam çocuğa bakar eve dönerm der.
Hergün hergün oraya gidip baktğma şükretsn bi de evi mi temzlicem der. Der yaani kim olsa..
Ben kimseden temizlik beklemiyorum öyle bi beklentim zaten yok bulmadıklarını da kaldırsın demiyorum çünkü bulaşıklar diye bi durum da yok ben kendimi derdimi anlatamadim

Ben kimseyi kullanmıyorum ve asla bu hakareti de kabul etmiyorum ne yazıkki hakkıma giriyorsunuz yorum yaparken ne olur incitmeden yorum yapın

Üstünüze alınmayın ben görümceme gıcık olduğum için ondan bahsediyodum :) sizin sorununuza gelince kv. De dinlemeden yorum yapamıcam dedim

Hayırlı günler kızlar şimdi canımı sıkan bi durum var bebegim var 8 aylik ve bu dönem göreve başladım sabah 8 ile 12 arası dersim oluyor ve o boşlukta bebeğe k.valide bakıyor bebegim geç yatar geç kalkar 10 gibi güne başlar ve çıkmadan emziririm buraya kadar sorun yok ancak sabahları k.valide eve geldiğinde ogluyla birlikte kahvaltı yapar bulmadıklarını makineye koyar ancak tezgah üstünde aksamdan 1 tane bardak kalsa onu alıp makineye koymaz mama sandalyesi altında bebegin oyuncağı düşse yerden alıp kaldırmaz bebegin emziği yere düşse onu asla kaldırmaz ama bebegin mama bulaşigini makineye yerleştirir mesela salonda bardak vardi masa üstünde önünden geçiyor ve asla onu alayım da mutfağa gotureyim demiyor salonda yere bebegin penceresi düşüyor onu bile almiyor Allah askina oyuncakları yerden alıp kaldırmak çok mu zor ya da akşamdan kalan 2 bardağı makineye koymak çok mu zor yere düşen pencereyi almak çok mu zor bu neyin kafası anlamadim ben yani ondan asla etrafı derle topla modunda değilim ama bu durum da gözümden kaçmadı insan ogluyla yaptığı kahvaltının bulasıklarını makineye dizerken tezgah üstündeki 2 bardağın hesabını niye yapar anlamıyorum söylesem ne diycem Allah askina yaaa bi akıl verin kendi annem bosver ses etme naparsa yapsın diyor ama ben bu isin içinde gıcıklık ariyorum

Allah aşkına yapmayın.kim bakacak korkusuyla ikinci cocugu erteleyip duruyorum.birinci ise bakıcının elinde Allaha emanet büyüdü yavrum.6 aylık bebeği, hiç tanımadıgınız birinin vicdanına bırakmak nedir bilir misiniz? Ben bilmenizi istemem.o gözün nasıl arkada kaldıgını, bogazınızın düğüm olduğunu bilmeyeceksiniz işte ne güzel!bırakın geceden kalmayı kendi yediğini bile kaldırmasın isterse.ben olsam yiyeceği yemegi bile yapar koyarım önüne.

Artik bu kadarı şımarıklık.

kayınvalidem öbür iki evladının torununa baktı.biz uzakta oldugumuz için bakamadı.şimdi yanındayız ama 2. Cocuk Lafı geçince hiç oralı olmuyor.ödü kopuyor bak diyeceğiz diye.zaten ondan bir beklentimiz yok.baktırmayı düşündügümüz başka biri var.geçen cıtlattık.bizden cok o sevindi.o kadar yani.sizin kayınvalideniz ne güzel işinden , gücünden , rahatından feragat edip gelmiş kıymetini bilin.arkadaşlarım ve ben de dahil -ki buradaki bir cok anne de öyledir-aman bakıcı cocuguma iyi baksın diye sevdigi markadan kolalar, kahveler, abur cuburlar, cıkardigı kenara koydugu bulaşıklar, eve kendince çagırdıgı misafirler... ne bakıcılar duydu bu kulaklar.Allahtan benimki en iyisiydi.hakkını ödeyemem.ona rağmen cok zordu.babanne ile kıyaslanamaz bile. kayınvalidenizin elini öpün de bir" Allah razı olsun annecigim" deyin

kadın kendi yaptıgı seylerı derleyip topluyor
evet sizden kalan seylerı de toplayabilir ama demek karısmak ıstemıyor
görevını yapıp gidiyor gibi biraz ama olsun en azından bakıyor
benım annem olsa mesela evı derler toplar her işi yapar ama bu kv :) canı ıstemıyor demek
kucuk detaylara takılıp canınızı sıkmayın
calısma sartlarınız da cok guzel, size bol bol vakit kalır

Diyorsunuz ki tezgahtaki 2 bardağı alıp makineye koyması cok mu zor ?
Madem siz kendiniz koyun cok mu zor.
Gece yatmadan evinizi derleyip toparlayin.
Kimse kimsenin dağınıklığını temizlemek zorunda degil

Bardak da esinin bıraktığı bardak mis. İnsan onu makineye koyar. Bir bardağı makineye koymak çok mu zor...:)) Eşinizin ysptigina takılacağını da gidip neye takılıyordu ya. Güç kime yeterse demek ki

Gerçekten şaka gibisiniz ya. O kadın sizin çocuğunuza BAKIYOR. Bir zahmet yere düşen oyuncağı da siz alıverin.

Back
X