Artan kiraya çözüm

Lalekiran

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.445
2.911
133
Merhabalar 2017 Haziran'da taşındığımız 1200 kira ile başladığımız evdeyiz. Ocak ayında kira güncellemesi olacak şu anda 3500, ocakta 10 bin olacakmış sanırım. Bursa'dayız. Evler 2-3 arasında değişiyor. Elimizde sadece 800 binlik bir araba var. Aylık gelir şu anda eşimle beraber 53 bin.
Ev almak istiyorum artık. Arabasızlığı da göze aldım. Lakin şu süreçte bankalar kredi vermiyor söylemini duyuyorum. O yüzden son 1 ayda ev alanlardan yorumlar bekliyorum. Ne kadar birikim ne kadar geliriniz var ve evi ne kadara aldınız? Yazarsanız çok sevinirim.

Devlet bankaları kredi vermiyor. Özel bankalardan bazıları %2,39 oranlarında kredi veriyor. Eğer ev sahibi kredi kısıtlamasi yapmıyorsa 3 milyonluk eve 2 milyon kredi çıkar. Onun vadesine göre taksidi değişir. Bir de tapu masrafi var %2-3 dolaylarında %2 de emlakçı komisyon alıyor. Hesabı ona göre yapacaksınız.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun. Bursanın neresinde yaşıyorsunuz?3500 liraya oturabilmeniz mucizeymiş,ben 10bin altına ev duymadım bu aralar. Üst komşum 15.500liraya taşındı geçen ay. Ev sahibi evi satmıştı 1,7milyona. Çok ucuza gitti mesela o ev. Bu tarz bulabilseniz harika olur. Bankalardan ihtiyaç kredisi çekiyorum sadece,ev için denemedim hiç. Sokak sokak ev arayın tavsiyem. Bölge olarak Fethiye,Hamitler,Minareliçavuş bakarsanız iyi olur. Bursanın başka yaşanacak yeri kalmadı artık. Özlüceye hiç girişmeyin bile. Zemin aşırı kötü,deprem gerçeği var maalesef.

Biz de ev almak istiyoruz. En uygun 2.59 faiz gormustum halkbankta ev kredisi için ama bankayla konusmadim. Gerçekten veriyolar mi bilmiyorum. Bir de eylülde ilk kez ev alacaklara yönelik yeni bir kampanya olacak diyorlar düşük faizle. Gerçekten daraldim artık 3500 tl den 10bine cikti bizim kira da. İlk kirayı bugün yatirdim içim ácidi. Yıllardır çalışıyoruz gelirimiz sizinkinin üstünde ama ev almak için kira takla atmak gerekiyor biktim bu ulkeden

Kızlar kim dedi,ne kadar doğru,sormayın ,ama eylül ekim gibi ilk evim kapsamında 1.07 faizle kredi açıklanacakmış yerel seçimlere yatırım herhalde.

Şartları şurtları sonraki aylar belli olur belki.

Allah ev almak isteyen herkese en güzelinden nasip etsin

Mudanya yolu üzerinde Medicabil in tam karşısında Bağlarbaşı geçiyor mahalle. Dediğim gibi eski kiracıyız 5 yıl bitince 2 den 3500 e çıkarmıştı geçen sene ev sahibimiz. Bu sene dengelemek de istiyor diye 10 olacakmış.

Biz de ev almak istiyoruz. En uygun 2.59 faiz gormustum halkbankta ev kredisi için ama bankayla konusmadim. Gerçekten veriyolar mi bilmiyorum. Bir de eylülde ilk kez ev alacaklara yönelik yeni bir kampanya olacak diyorlar düşük faizle. Gerçekten daraldim artık 3500 tl den 10bine cikti bizim kira da. İlk kirayı bugün yatirdim içim ácidi. Yıllardır çalışıyoruz gelirimiz sizinkinin üstünde ama ev almak için kira takla atmak gerekiyor biktim bu ulkeden
Rabbim ödeme kolaylığı versin gerçekten. Ben de yoruldum. Artık sadece taşınmak bile zor. İnsan küçük de olsa bir kendi evi olsun istiyor.

Kızlar kim dedi,ne kadar doğru,sormayın ,ama eylül ekim gibi ilk evim kapsamında 1.07 faizle kredi açıklanacakmış yerel seçimlere yatırım herhalde.

Buna heveslendim ben de açıkçası ama ne zaman böyle bir kolaylık haberi olsa evlede 200-300 bin daha ekliyorlar🤦🏻‍♀️

Bankalarla yüzyüze görüşmekte fayda var. Bireysel olarak farklı tekliflerde bulunabiliyor müşteri temsilcileri bir de seçtiğiniz ev için kredi oranı ne kadar onu da önemsiyorlar.

Buna heveslendim ben de açıkçası ama ne zaman böyle bir kolaylık haberi olsa evlede 200-300 bin daha ekliyorlar🤦🏻‍♀️

Aynen öyle. Fırsatçı insan o kadar fazla ki.

Evlerşn ilk bu kadar yükseldiği dönemde covid önlemleri kapsamında 1 yıl ödemesiz kredi vermişti devlet ev alanlar borcu ödemek için bilmem kaç katı kar koyup satışa çıkardılar. Piyasa da o günden beri durulmadı.

ya her böyle müjdeden sonra zaten geldiğimiz nokta bu değil mi? yeter müjdelemesinler artık, bizim insanımız kötü, bizim insanımız paragöz, 80 m2 evi 4milyona satmaya çalıştılar insanlara. bu insanlar xxxx değil de ne? 15bin altına normal evde oturmak imkansız, herkes çıldırmış durumda.

ya her böyle müjdeden sonra zaten geldiğimiz nokta bu değil mi? yeter müjdelemesinler artık, bizim insanımız kötü, bizim insanımız paragöz, 80 m2 evi 4milyona satmaya çalıştılar insanlara. bu insanlar xxxx değil de ne? 15bin altına normal evde oturmak imkansız, herkes çıldırmış durumda.
Mayıs ayında bize “koydular” ya.
Lütfen şikayetleriniz ve sorularınızı bana yöneltmeyiniz

Mayıs ayında bize “koydular” ya.
Lütfen şikayetleriniz ve sorularınızı bana yöneltmeyiniz
Size şikayet ya da soru yöneltmedim, yazdığınız üzerinden konuya katkı sağladım o yüzden alıntıladım. okuduğunuzu anlayamıyorsanız oy da vermemeliydiniz belki de.
bu kafa da tipler de yeni türedi, siyasi bir sonuç üzerinden size ooooh iyi oldu, oh daha çok zam istiyorum, bize şikayet etmeyin size müstehak vs demeler.
neyse aynen iyi oldu şikayet yazmıştım ben de size belki acır da kiraları düşürürsünüz diye :d

Biz Mart ayinda 1.93 den kullandik 800 bin TL için.
10 yıl vade
Ama bugün Eylül ayında 1.20 oranı duyunca acaba beklese mıydık diye düşünüyorum.
Ben evi kiracılı aldım 1.650 bin
Toplamda masraflarla beraber 1.800 bine mal oldu.
Kiracılı olduğu için uyguna almıştım.
Şuan gelirimiz sizinle aynı.

Bizim aracımız da 800 bin civarıydı.Kredi çok vermedikleri için 1+1 alabildik.Esimin geliri de sizin geliriniz kadar.10binle ev taksidi ödüyoruz.Lojmanda oturuyoruz ona rağmen sıkıntı yaşıyoruz.işe başlayacagim ben de bu yüzden.2+1 alabiliyorsunuz şayet bankalarla görüşün.Kredi durumunuza ve iki kişinin çalışmasına göre kredi verebiliyorlar.Biz 1.84 den çektik emlakçı anlaşmalı.Siz de bir araştırın.Hersey gün geçtikçe artıyor.1 yılda toparlar araba yerine konur.Allah rast getirsin.

Biz Mart ayinda 1.93 den kullandik 800 bin TL için.
10 yıl vade
Ama bugün Eylül ayında 1.20 oranı duyunca acaba beklese mıydık diye düşünüyorum.
Ben evi kiracılı aldım 1.650 bin
Toplamda masraflarla beraber 1.800 bine mal oldu.
Kiracılı olduğu için uyguna almıştım.
Canım boşver hiç pişman olma. Nasip kısmet. Bekleseydin 1.20 aldığın fiyata alamayacaktın belki.
Güle güle otur

Merhabalar 2017 Haziran'da taşındığımız 1200 kira ile başladığımız evdeyiz. Ocak ayında kira güncellemesi olacak şu anda 3500, ocakta 10 bin olacakmış sanırım. Bursa'dayız. Evler 2-3 arasında değişiyor. Elimizde sadece 800 binlik bir araba var. Aylık gelir şu anda eşimle beraber 53 bin.
Ev almak istiyorum artık. Arabasızlığı da göze aldım. Lakin şu süreçte bankalar kredi vermiyor söylemini duyuyorum. O yüzden son 1 ayda ev alanlardan yorumlar bekliyorum. Ne kadar birikim ne kadar geliriniz var ve evi ne kadara aldınız? Yazarsanız çok sevinirim.
İnsallah gonlunuze gore bi ev aliriniz.Ama gelirinize gore de 10bin kira cok degil aslinda ben istebulde 15bin maasla 10bin kira odeyenler biliyorum.

Back
X