Artık benim için sorun olmaya başladı

Hayvana çok üzüldüm. İşte hiç düşünmeden, eve alacağım hayvanın neye ihtiyacı var, günde kaç defa gezmeye çıkmamız lazım, ne kadar ilgi istiyor? İnsan önce bu soruları cevaplandırdı, information toplar, ona göre hayvan alır. Bu hayvanlar 10 veya 15 sene yasiyabilir, ben bu kadar uzun yıllar sorunu taşıyabilirmiyim. Sanki oyuncak dükkanına girip, hoşuna gideni alıp, canı istemeyince oyuncağı bir köşeye at. Çok çok cahillik var Burda.
Köpekler, hangi cins olursa olsun, sabahleyin kalktığımız gibi, dışarıya geziye. Biz ise gitmeden önce bir saat ormanda koşuya çıkıyoruz, sabahleyin saat 6 da ormana bir gir bizim Burda, köpekleriyle gezen dolu. Sonra güzel bir duj alınır, sonra işe. Öğlenden yeniden dışarı ve akşama yine bir saatliğine. Yazik oluyor böyle şıpsevdilikle alınan hayvanlara. Ne kadar günah.

Bende bır muabbet ve tüysüz papagan var. Kıyamadım satın aldım. Belkı ben almasam, onu öldurecektı. Cunku o kusu kımse almak istemez. Aldım pısman degılım. Bende böyle tüylerı olmayan, ayagı sakat galan bır kuş görürsem alıyorum. Cok seviyorum. Eşim bunlar son kuş dıyor ama zor. Ben bu evde oldugum sürece daha cok kus gelır bu eve🤣

Benim eşim artık bunlar son kedi diyemiyor , müstakil ev bakıyoruz 😂😂😂

Böyle konulardan nefret ediyorum gene bebeği olup patili çocuğunu umursamayan bir anne baba ne güzel çözüm bulmuşsunuz terasa hapsetmek size alışık değil mi nasıl yapacak o hayvan orda.
Kedim uyuyor ben kalkıp içeri veya wc ye gidiyorum hemen uyanıp koşup geliyor kapıyı açmıyayım aglayıp duruyor köpekler bu konuda cok daha hassas yazık ya

Canım bizimde terasımız var kapalı iç duvarları tahta yaptırıldı ama şu havada yukarı çıkmıyoruz afedersiniz totom donuyor orada köpek nasıl kalsın ki
Sokaktaki köpekler nasıl yaşıyorsa o da orda yaşar :) (sahibin gözünde)

Terasta ne yapacak hayvancağız acaba? Sizi terasta yalnız bıraksalar hoşunuza gider mi
Herkes hayvan sahiplenmek zorunda değil bebekle idare edemeyeceğinizi düşünüyorsanız hiç bu işe kalkışmasaydınız. Sokağa çıkaramamak diye bi şey olabilir mi Allah aşkına
Bebeğinize altına yaptı ama degistiremiyorum diyebiliyor musunuz? Çok üzüldüm ve sinirlendim

Bizde ailecek çok istiyoruz özellikle kardeşim arkadaşı olsun diye ister. Bunun için şartları belirlemek önemli şu an birikim yapıp bir kaç sene içinde müstakil bahçeli bir ev almayı planlıyoruz. Kardeşim ve köpek rahat takılsınlar diye hayır alıp bir hevesle bakıyorsun sonra pat bunlar barınaklara gönderiliyor. Barınakların durumuda belli

6 kedim var .
1 di canı sıkılmasin diye ikinciyi bulduk .
3.yu araba ezmis sokakta bırakamadım.
4. Caddede yaşıyordu araba çarpacak diye enseden tuttum getirdim .
5. Kafası delinmiş gözlerine kadar iltihapliydi onu ölüme terkedemezdim.
6. Nin ağzı kulağına kadar yırtılmış yemek yiyemiyordu ölecek diye aklım çıktı .
Her birinin ayrı derdi var .
Bir kere aklımdan geçmedi birine vermek .
Yapamıyorum bende yetişemiyorum daha bugün 2 yaşındaki gözümün önünde parkeye isedi.
Ama evlat onlar ya nasıl kapatayım , birakayim , terkedeyim.
Bir yatakta 8 kişi uyuyorum 6 si 🐱🐱🐱🐱🐱🐱.
Allah ıslah etsin böylelerini
Sizin gibi insanların her tuttuğu inşallah altın olsun ve her isteğiniz, tam istediğiniz gibi olsun. Altın kalpli insan.

Yıllar önce hediye gelen su kaplumbağam vardı.
12 senedir bizleydi, evlendim evime alamadım çünkü tek balkon ve tek küvet, ona rahatça güneşlenebileceği gezebileceği ve yüzebileceği
bir alanım yoktu.
Annemler her gün söylendiler, doğaya bırakalım kızım işkence diye, bıraktırmadım 6 senedir, asla yaşayamaz çünkü.
Artık aşırı büyüdü, evdeki bir banyoyu ona tahsis etti annemler ama küvet bile küçük geliyordu hayvana, yemek tabağı boyutundan daha büyük geldi.
Birkaç ay önce canlarına tak etmiş, bırakıyoruz dedikleri an hemen bir yuva buldum kendisine.
Ank da bir su altı dünyasında tatlı su kaplumbağaları için yaşam alanı var, görüştüm ve kabul ettiler.

Ben hala annemleri ikna ederim desem de benden gizli götürüp verdiler oraya.
Onun için en iyisi oldu, hiç bu kadar büyüyebileceğini, dokunulamayacak ve bakımı yapılamayacak bir hale gelebileceğini düşünememiştik.
Pandemi bitince her hafta gideceğim ziyaretine, emin ellerde ama vicdanım çok kötü...

Bizim Bahceli ev olursa bızde kedı alacagız.sokaktan tabı🤣ama evıme sokmam. Papaganıma saldırmıştı bı kedı. Bıdaha tövbe evımde kedı ıstemıyorum
Kediler aynı ortamdaki kuslara saldırmaz bi ara hem kuşum hem balığım hem kedim aynı anda vardı ;) yavru alırsanız zaten o evde kuşlar olduğunu bilerek büyüyecek kardeş gibi

Sizin gibi insanların her tuttuğu inşallah altın olsun ve her isteğiniz, tam istediğiniz gibi olsun. Altın kalpli insan.

Sabah akşam besledigimiz kediler var sokakta , inanın sanki kollarında saat var gibi o saatte apartman kapısına geliyor 10-15 tane .
Başka bir yerde baktığım var 1 anne 6 çocuk kedi .
Gitmezsem saatinde kapılara çıkıyorlar acaba gelecek mi diye .
Kaç kere özür diledim onlardan .
Ben böyle adamın beynini patlatirim , benim çocugum akşama kadar çişini , kakasını tutacak belki böbrekleri iflas edecek herif diyecek ki unuttum .
Unuttuysa onun bir beyne ihtiyacı yok derim .
Ama pipili kocalar bu canlardan önemli tabi .
Ne güzel söylemiş terasa koysun ben arada çıkarım.
O hayvan tek başına orda ,24 saat .
Düşünemiyorum bile
Delirmeye gerek yok ama bir gün öyle ya da böyle o hayvani gonderirler .
Terasta da sorun olur .
Oraya da sığmaz o can ...
Yazık.
Daha fazla yazmayacağım çenem durmuyor
Doğurduğun , evlat edindiğinden değerli olacaksa evlat edinmeyeceksin o zaman ...

Bir veteriner hekim olarak bu posta kayıtsız kalamadım. Öncelikle hem 2 yıllık bir anneyim, hem çalışıyorum, hem apartmanda teraslı bir evde yaşıyorum, hem de 4 yasında bir köpeğim ve 5 yaşında bir kedim var. Evin işiyle pandemi öncesi de ben ilgileniyordum şuanda da ben ilgileniyorum. Sizinle evde yaşamayı öğrenmiş bir köpeğin terasta bahcede veyahut başka bir alanda yaşaması uygun değil. Öncelikle bunu bilin. Terası sadece tuvalet ihtiyacı için kullanmasını öğretmek de çok yanlıs; bu hem evcil hayvanınıza stres olur hem de o aşamaya geçene kadar (ki geçmeniz olasılıklar arasında değil) bebeğiniz büyür. Bir hayvan alırken ya da sahiplenirken tıpkı çocuk yaparken olduğu gibi eşlerin görev paylaşımı olmalı, evde yaşayan herkes bu kararı desteklemeli. Size önerim eşinizi terasa koymanız olurdu lakin yapmazsınız. Şaka bir yana, karşınıza koca dediğiniz kişiyi alacaksınız, baba olmak ne demek eş olmak ne demek hayvan sahibi olmak ne demek güzelce anlatacaksınız. Yok anlamıyorsa ve o evin maddi yüklerini üzerine aldıysa, ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda. Çünkü siz evlisiniz. Bu ihtiyaçlar deterjan gıda ısınma barınma olduğu gibi, evde yaşayan nefes alan tüm canların da ihtiyaçlarını maddi manevi karşılamaktır. Bu köpek gezdiren güvenilir birini tutmak, eve robot süpürge almak, temizlik çalışanı ayarlamak da dahil; bebeğiniz 4 aylık olmuş, bir bebek arabanız vardır en nihayetinde, en az sabah akşam olmak suretiyle, bebeğinizi arabasına koyacaksınız ve yürüyüşe çıkacaksınız. Boylece hem siz hem bebeğiniz hava almış olacak hem de köpeğiniz hakettiği feraha kavusacak. Velhasıl; bunların hiçbirini karşılayamıyorsanız köpeğinize bir ilan açıp sahip bulmanız şarttır. üzülecektir köpeğiniz belki, fakat beden ve ruh sağlığı da sizinkinden daha önemli, zira onlar bize muhtaç. bizlerin hayatlarımızda çok şeyimiz var ama onların sadece sahipleri var. Ayrıca biz insanlar zihinsel ve bedensel engellere sahip değilsek yaşam sürebiliyoruz tek başımıza ama onlar sahiplerine muhtaçlar eve yerleştikten itibaren. sadece tuvalet yemek yatak da değil fiziken yormanız da gerek bağırsak sağlığı için. bu sebeple dıskı ve idrar çıkışı fiziki hareketle dogru orantılıdır. Size ve çocuğunuza çok üzüldüm, zira kocam diye bahsettiğiniz adam ne bir es ne bir baba vasfı tasıyacak kriterlere sahip değil, ki daha bir köpeğe bile bakamıyor. umarım ailesini kaybetmeden önce bir silkelenir. İyi geceler.

Kediler aynı ortamdaki kuslara saldırmaz bi ara hem kuşum hem balığım hem kedim aynı anda vardı :KK66: yavru alırsanız zaten o evde kuşlar olduğunu bilerek büyüyecek kardeş gibi
Ben sokak kedilerini besliyorum. Annemin evı 1.ci kat. Papaganım koltuk üzerinde dal darı yiyordu. Bende kedı mamasını posete döktüm ve evın gırısınde kediye verdım. Papaganın karsı koltugundaydım. Bı baktım kedı bı anda bı atladı. Kafası kanadı hayvanın. Hemen batıkon falan sürdüm. Allahtan aynı odadaydım. Alt kattaki kızın kedisi var. Baya ufaktı 20 gunluk falan. Bakalım napacak dıye getirdik bıze. Benim papagan kediyi gorunce nasıl tısladı delirdi hayvan. Cok korktu. Ona bu korkuyu yasamak istemiyorum. Ve kedilere hıc guvenmıyorum. Böylesi daha ıyı. Kuslarım huzursuz oluyor. Cunku hep dısardalar.

Kediler aynı ortamdaki kuslara saldırmaz bi ara hem kuşum hem balığım hem kedim aynı anda vardı :KK66: yavru alırsanız zaten o evde kuşlar olduğunu bilerek büyüyecek kardeş gibi
Bizim kızımız sinsi sinsi yanına yaklaşıyor kuşla büyüdü ama sinsilikler peşinde. Eşim de onu pusmuş görünce bunun adını Eyşan koymalıymışız çok sinsi planları var diyor. :halay: Bence dikkat etmek gerekiyor kedi bu belli olmaz. Geçen gün gördüm kuşun bir tüyünü bulmuş onu kemiriyor. Siz düşünün artık. Neyse ki kuşum eğitimli, kedi yanına yaklaşınca haber veriyor Eşek eşek dedi mi koşup geliyorum Eyşan kılıklı yine kafesin etrafında :halay: Ya aslında evinde hayvan beslemeyenlere üzülüyorum ben, bu muhabbetlerden ve manzaralardan haberleri olmadan yaşıyorlar. Oysa hayatıma renk katan bunlar. Ne zaman bir hayvanseverle karşılaşsam bunları anlata anlata bitiremiyorum. Hayvan beslemeyen biriyle muhabbetin dedikoduya sarmasındansa hayvansever biriyle saatlerce bizimkilerin komik hallerini konuşabilirim...

Sabah akşam besledigimiz kediler var sokakta , inanın sanki kollarında saat var gibi o saatte apartman kapısına geliyor 10-15 tane .
Başka bir yerde baktığım var 1 anne 6 çocuk kedi .
Gitmezsem saatinde kapılara çıkıyorlar acaba gelecek mi diye .
Kaç kere özür diledim onlardan .
Ben böyle adamın beynini patlatirim , benim çocugum akşama kadar çişini , kakasını tutacak belki böbrekleri iflas edecek herif diyecek ki unuttum .
Unuttuysa onun bir beyne ihtiyacı yok derim .
Ama pipili kocalar bu canlardan önemli tabi .
Ne güzel söylemiş terasa koysun ben arada çıkarım.
O hayvan tek başına orda ,24 saat .
Düşünemiyorum bile
Delirmeye gerek yok ama bir gün öyle ya da böyle o hayvani gonderirler .
Terasta da sorun olur .
Oraya da sığmaz o can ...
Yazık.
Daha fazla yazmayacağım çenem durmuyor
Doğurduğun , evlat edindiğinden değerli olacaksa evlat edinmeyeceksin o zaman ...
Benimde var balkona her cıktıgımda koşup gelen sokak çocuklarım :KK68: elimden geldiğince bakıyorum helal olsun yedikleri 😍

Benim hep köpeklerim olmuştur bayılıyorum köpeklere. Yıllar önce bir köpegim vardı sonra yaşlandı öldü. O dönem biriyle tanismistim. Arabamla onu havaalanindan alacaktım köpegim de yanımdaydı. Adam da hıc sevmezmiş köpekleri. Arabaya binmem dedi sen bilirsin dedim. Sonra aradı beni o mu ben mi dedi🙄salaga bak kendini kuzumla kıyasladı. Hadi ikile dedim engellemiştim. Tüyleri dokuluyormus hastalık yaparmış valla erkekler daha çok tüy dokuyorlar bi de sadık değiller can dostlarımız gibi🤣

Back
X