• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık çok yoruldum..

huzunkovankusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
33
0
36
İstanbul
bugün evliliğimizin 10. ay dönümü.. daha yeni evliyiz.. 2,5 yıldır birlikteyiz..

10 aylık evliliğim öyle bi aşamaya geldiki hergün boşanmayı düşünüyorum..anlaşamıyoruz.. en ufak bişeyden tartışma çıkıyor.. onu çok seviyorum oda beni seviyor biliyorum ama artık tükettik herşeyi.. bitirdik birbirimizi.. napıcamı bilmiyorum.. hiç bilmiyorum :'(

Tartışma konuları ne mesela?
Ve uzatıyor musunuz bunlar önemli..
Çok küçük sebepler için boşanma düşünme ilk yıllar normal diyorlar :)

çalışıyorum vardiyalı sistemde 12-9 çalıştığımda 10 da evde oluyorum haliyle yorgun oluyorum ev kadını gibi düzenli temizlik ve yemek yapamıyorum ve eşim bunları takıyor.. en ufak bi tartışmada bunları öne sürüyor.. bunlar senin görevin diyor... yorgunluğumu anlamıyor..

küçük bi tartışma bi anda büyüyor.. saçma sapan meseleler bi anda boşanmaya kadar gidiyor.. trip atmama katlanamıyor..hiç trip atmiyim istiyor.. hiç ona sesimi yükseltmiyim istiyor.. bende insanım haliyle kızdığım üzüldüğüm zamanlar oluyor ama en ufak trip atınca suçlu oluyorum..konuşmuo benle.. bikaç gün aramız bozuk gidio..

artık bu durumlar iyice sıklaştı.. her hafta aynı duruma geliyoruz..

birbirimize söz veriyoruz değişicez herşey bambaşka olucak diyoruz 2 gün sonra bakıyorum yine ayne şeyler olmuş..

ailem kocaeli de... onları bırakıp ist.a geldim..kimsem yok burda... ailemi özlüyorum...kocama güvenemiyorum..sanki geleceğimiz yokmuş gbi geliyo... tükendim artık... evlenmeden önce gayet mutluydum onunla evlenince dahada mutlu olucamı düşünüodum ama şu 10 ayda hiç ağlamadığım kadar ağladım.. ben artık ben değilim.. kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum..çok yoruldum bittim

konular o kadar çokki gerçekten yazmaya kalksam saatler sürer... ama eşimde çok yorgun biliyorum..oda bitti....oda tükendi..

napıcamı bilmiyorum.....

öncelıkle normal bir surecten gecıyorsunuz bana göre.. sonucta her ne kadar evlilik öncesi bir flört donemide olsa ilk defa aynı evi paylaşıyorsunuz..aynı çatı altında yaşamaya başladınız değilmi..
benzerlikleriniz olacağı gibi farklı düşüncelerinizde olacaktır..
mesela ben 6 yıllık evliyim ve hala daha şaşıyorum bazen çok sınırlenıyorum eve terkedecek kadar bazende dibinden ayrılasım gelmıyor .. eşimde aynı şekilde diyorki daha ne huyların varmıss beee kesfetmek bunca zamanımı aldı gibi :1::34:

evlilik bu nihayetınde arada inişlerde olacak çıkışlarda.. :34:

problem genelde nelerden kaynaklanıyor peki?

çalışıyorum vardiyalı sistemde 12-9 çalıştığımda 10 da evde oluyorum haliyle yorgun oluyorum ev kadını gibi düzenli temizlik ve yemek yapamıyorum ve eşim bunları takıyor.. en ufak bi tartışmada bunları öne sürüyor.. bunlar senin görevin diyor... yorgunluğumu anlamıyor..

küçük bi tartışma bi anda büyüyor.. saçma sapan meseleler bi anda boşanmaya kadar gidiyor.. trip atmama katlanamıyor..hiç trip atmiyim istiyor.. hiç ona sesimi yükseltmiyim istiyor.. bende insanım haliyle kızdığım üzüldüğüm zamanlar oluyor ama en ufak trip atınca suçlu oluyorum..konuşmuo benle.. bikaç gün aramız bozuk gidio..

artık bu durumlar iyice sıklaştı.. her hafta aynı duruma geliyoruz..

birbirimize söz veriyoruz değişicez herşey bambaşka olucak diyoruz 2 gün sonra bakıyorum yine ayne şeyler olmuş..

ailem kocaeli de... onları bırakıp ist.a geldim..kimsem yok burda... ailemi özlüyorum...kocama güvenemiyorum..sanki geleceğimiz yokmuş gbi geliyo... tükendim artık... evlenmeden önce gayet mutluydum onunla evlenince dahada mutlu olucamı düşünüodum ama şu 10 ayda hiç ağlamadığım kadar ağladım.. ben artık ben değilim.. kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum..çok yoruldum bittim

konular o kadar çokki gerçekten yazmaya kalksam saatler sürer... ama eşimde çok yorgun biliyorum..oda bitti....oda tükendi..

napıcamı bilmiyorum.....

öncelıkle çalışan bir kadınsın ve ev işlerinde görev bolusumu yapmak zorundasınız.. eşinizin gorevin bu senın demeside hiç hoş değil..

yenı evli olduğun için henüz evinizin duzenınıde tam oturtamamıssınız gibi geldi.. zamanla hepsi olucak birazcık sabredeceksınız..ve lütfen her kavganızda boşanma kelimesini ağzınıza almayın.. sinirlyken birbirize sarfettiğiniz sözlerin telafisi olmuyor değilmi..ozaman sinirlenınce sen bi odaya eşinde bi odaya gecsın ve sınırınız gecınceye kadar odadan çıkmayın..sonrasında da lütfren laf sokuşturma gibi eylemlerdende uzak durun.. o kavganız o anda bitti gitti.. dahada ileriye tasımak sadece seni ve eşini yorar cunku.

iş bölüşümne gelince.. pazar gunu çalışmıyorsan eğer o zamanını yemeğe ayır ve 6 gunluk yemek yapıp buzluga at :34:

eşinde şimdilik ev toplama işini ver sonrasında ev süpürme işine kadar gidebilirsin (şuan benım eşimin görevi evde evi süpürmek silmek..çok sıkışırsam yemektede yardım ediyor)

evden eşinden sonra cıkıyorsan eğer çıkmadan önce banyo lavabosu ile mutfak tezgahı ve lavabosunu bi sil öyle çık evden 3 günde 1 yaparsan banyo ve mutfagın temız kalır..aynı sekılde evinide 3 günde 1 süpürüp silerseniz evinde temiz kalır..

yada yeterli paranız varsa haftalık yardımcı bayan alıp evi birlikte temizleyeceksınız.. eşine deki..ya para verip eve yardımcı kadın alıcam yada bana yardım edeeksın sonucta tek sen calısmıyorsun .. bende çalışıyorum ve senın gibi çok yoruluyorum diceksın..

ama bunları derken mumkun oldupğunda sabırlı ve sesini yukseltmeden konusmalısın canım... eşin bagırsadasa sen sabırlı ol bahgırma haala devame dıyorsa sus ve eşinin konuşmasının bıtmesını bekle...

trip atmanı katlanamamasının nedeni evde hakimiyetı aklınca boyle sağlayacagını dusunuyor... eğer haklıysan bence trip at ama fazlada uzatma :34:

birde eşinin ailesi hakkında kesınlıkle kötüleme , eleştirme.. konuşma kısaca.. sen evini mutlugunu huzurunu dusun eşini dusun boşver milleti .. :34:

bu arada senın gibi buradakı yada cevrendeı evli arkadaslarının hepsı yada bı kısmı ailesinden uzakta.(ailemden uzağım diye birde bunun bunalımına girme yani :34:.ilk zamanlar zorlanırsın ama zamanla alışırsın farkında olmasanda bu senı daha guclu kılacaktır.

benımde ilk gelin gittiğim yerle annemın evi 4.5 saattır..şimdi oldu 7 saat :27::52:
bebişte yok bülee kukuman kuşları gibiyizz kocemle :9::9::9:

bu kadar takma ilk aylar (hatta yıllar) çok normal...benim 1.5 yıl oldu hala oturmadı nerdeyse ama geçiyo zamanla düzeliyor zor bi süreç bu süreci atlattıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor. sen alttan almaya bak emin ol karlı çıkan sen olursun :)

işinizden izin alıp bi süre ailenize kalmaya gidin
belki onları özlediginiz için bu kadar streslisinizdir

Kocanız çok düşüncesizmiş yani. Gece 10 da eve gelen kadından ne iş bekliyor acaba paşazade..İkinizde çalışıyorsanız ikinizde paylaşacaksınız işleri ne münasebet herşeyi nasıl yetiştireceksin.. Bende ,işten erken çıktığım halde çoğu akşamım uyuyarak geçer yoruluyor insan haliyle. Hiç iş yapmadığım olur kolumu kaldıramam ama eşim bi gün demedi şunada yap die aksine kendi halletmeye çalışır normalide budur.
Eşine bunu anlatmayı denesen nasıl olur acaba? Ya da de o zman çıkayım işten ben de meraklı değilim gece 10a kadar çalışmaya o zman ne diyecek? Tutuşur sanırım tek maaşa düşeceği için. Evet ilk zmanlar normal böyle durumlar ama yavş yvş düzene girmesi lazımdı 10 ayda az zaman değil ki!!
Boşuna bağrş çağrış yıpatma kendini söylesin söylesin dinlesin kendisi madem anlamıyor.

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlar için.. çok konuştum çok anlatmaya çalıştım ama anlamamkta hep ısrar ediyor.. çalışma ozaman diyor.. nasıl geçinicez diyorum susuyor..
ailesi konusunda başta bende hatalı davrandım ileri geri konuştum..haklı olsamda konuşmamam gerekir artık anladım onu biraz politik davranmak gerekio :)

alttan almaya çalışıyorum ama bakalım nereye kadar gidicek.. dua ediyorum rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin..

sinirli anlarda hayatta susmayı beceremez.. ağzına ne gelirse sayar.. bende artık susup dinliyorum ama zoruma gidiyor.. biliyorum sinirinden söylüyor ama yinede insan üzülüyor..

evlenmek gerçekten büyük sorumlulukmuş... bunu çok iyi anladım..

ama..

iş işten geçti...

merhaba ilk öncelikle bende 11 aylık evliyim evlilik gerçekten zor sorumluluk ister herkesinde harcı değil.
sonrasında ise yazdıklarınızı yorumlayayım.kesinlikle şuanda çocuk düşünmeyin derim çünkü evlilik oturmadan eşler evde birbirini tanımadan çocuk olunca yıpranma çok fazla olabiliyor.
illa evliliği bitirmek için aldatma dayak vs beklenilmesine karşıyım.
çünkü insan evinde mutlu huzurlu olmak ister ki ileride çocuklarını mutlu yetiştirsin saglıklı bireyler büyütsün gerçekten pisikoloji çok önemli.
kendinizi yıpratmayın.sürekli tartışmak başlıbaşına üzücü- ve eşinizle kafa yapınız uymuyorsa üzgünüm bunu değiştiremessiniz çünkü insan değişmiyor malesef bi şekle sokulmuyor.
neyse öyle devam ediyor ya altan alıcak bi taraf yada böyle devam edecek ama zamanla insan susuyo alışıyo huylarına sanıyorki ozaman iyiyiz hayır değil çünkü hep bayanlar alttan alıyor şimdi bi bakın evliliklerde hep yutmuş bayanlar hepde erkenden çökmüş.
ben buna karşıyım yürümüyorsa yürümüyordur.
evlilik çile çekmek değildir.eşiniz ayıp ediyor siz çalışıyorsanız size evde yardım etmek zorunda eğer kendine çok güveniyorsa işten çıkmak istediğinizi söyleyin bakalım tepkisi neymiş beyfendini.
kendinizi ezdirmeyin böyle sürer.
ayrıca küfür hakaret varsa sert çıkın.

erkek işten geliyor hazır bekliyor
kadın geliyor koşturuyor erkek üstüne şikayet ediyor

senaryo yazdım senin için bak ben olsam böyle yapardım
evliliğimizi yıpratmaya değmez işten ayrılmaya karar verdim
evde yapamadığım işin stresini çekiyorum
yapınca yorgunluğunu çekiyorum
sen de şikayet edince haliyle stresli ve gergin oluyorum derdim
hele ki istanbulda tek maaşı istemez herhalde
ama yine de ayrıl derse (ki bunu diyorsa bence blöf yapıyordur)
ertesi gün işyerine git istifadan bahsetme ama izin alabiliyorsan al
ve eşine de ki işten ayrılmadan önce 2 gün müsade ettiler düşünmem için
ama benim kararım kati dersin
eğer ki yine de çık derse
çık işten gitsin

sonuçta ev temizliği senin işinse
çalışmakta onun işi

Son düzenleme:
söylediklerinizin hepsine katılıyorum, o yüzden çocuk hayali kurmuyorum bile..

ben eşimle mutlu huzurlu olamicaksam ömrümü ona adamanın hiçbi anlamı yok..kendi hayatımıda, onun hayatınıda mahvetmiş olurum..

elimden gelen herşeyi yapıp öyle gitmek istiyorum.. çünkü arada hala aşk var farkındayım..iyiyken çok iyidir, yardımsever, düşünceli, romantik.. ama bi anda değişiverir...değiştiğinde tanıyamıyorum onu.. ama huyu işte..

en son olarak evlilik terapistine gitmeyi düşünüyorum.. eşimlede konuştum.. uygun ortak bi zamanımızı bekliyorum.. en azından uzman görüşü alarak yolumuza devam ederiz yada etmeyiz...

erkek işten geliyor hazır bekliyor
kadın geliyor koşturuyor erkek üstüne şikayet ediyor

senaryo yazdım senin için bak ben olsam böyle yapardım
evliliğimizi yıpratmaya değmez işten ayrılmaya karar verdim
evde yapamadığım işin stresini çekiyorum
yapınca yorgunluğunu çekiyorum
sen de şikayet edince haliyle stresli ve gergin oluyorum derdim
hele ki istanbulda tek maaşı istemez herhalde
ama yine de ayrıl derse (ki bunu diyorsa bence blöf yapıyordur)
ertesi gün işyerine git istifadan bahsetme ama izin alabiliyorsan al
ve eşine de ki işten ayrılmadan önce 2 gün müsade ettiler düşünmem için
ama benim kararım kati dersin
eğer ki yine de çık derse
çık işten gitsin

sonuçta ev temizliği senin işinse
çalışmakta onun işi

:1: haklısın aslında.. 'tamam işten çıkayım ama nasıl geçinicez' deyince susuyor.. bakalım ozaman susabilicekmi ...

söylediklerinizin hepsine katılıyorum, o yüzden çocuk hayali kurmuyorum bile..

ben eşimle mutlu huzurlu olamicaksam ömrümü ona adamanın hiçbi anlamı yok..kendi hayatımıda, onun hayatınıda mahvetmiş olurum..

elimden gelen herşeyi yapıp öyle gitmek istiyorum.. çünkü arada hala aşk var farkındayım..iyiyken çok iyidir, yardımsever, düşünceli, romantik.. ama bi anda değişiverir...değiştiğinde tanıyamıyorum onu.. ama huyu işte..

en son olarak evlilik terapistine gitmeyi düşünüyorum.. eşimlede konuştum.. uygun ortak bi zamanımızı bekliyorum.. en azından uzman görüşü alarak yolumuza devam ederiz yada etmeyiz...

şunu söyleyeyimki iyiyken herkes iyi ama tartışmada veya işlerine gelmediği zamanda erkeklerin hepsi laf sayıyor şikayet edip kalp kırıyorlar ki bu adım gibi eminim bütün evliliklerde var bu sorun.bunun için yollar ayrılırmı bu insanların beklentilerine kalmış birşey.
kimisi dövülür ayrılmaz kimisi huzursuzdur ayrılır.yani bu size kalmış.
ama bi sakince konuşun.kafanızda uyuşmayanları anlatın.onun ileriye dönük görüşlerini öğrenin.
hayalleri neymiş.birde çok yeni olduğumuz için evliliği toz pembe sandıgımız için hayal krıklarıda insanı bu düşüncelere itebiliyor:)

biz evlenmeden öncede çok sıkıntı çektik..işler ciddiye binince söz nişan meseleleri açılınca aileler devreye girdi ve biçok sorun yaşadık.. ailelerin arasında hep biz kaldık.. hep ikimiz yıprandık..dayandık..evlendikten sonra kurtulucaz herşey çok güzel olucak hiç sorun yaşamicaz diye kendimizi avuttuk..

ama evlenince yeni sorunlar çıktı.. biz zaten çok yıpranmıştık.. evlenmeden tükenmiştik.. ikimizde düğünümüzden bişey anlamadık o derece..şimdi bide evlenince sorunlar oluşunca kaldıramaz oldu.. bitti tükendi..bnde öyle tabi.. daha ilk hafta vajinismus sorunu yaşadım, aylarca ağladım bu yüzden.. bazen bana destek oldu ama çoğu zaman destek olmak yerine baskı yaptı.. her gecce ağlar olmuştum..hergece yatağa yatmaktan korkar olmuştum.. sürekli tartışıyorduk ilk aylarda..

Allaha çok şükürki o sorunlarımı atlattım.. ama yine huzura kavuşamadık... bir sorun bitiyor tamam diyorum artık bitti bu sefer başka bişi başlıyor..

şöyle bi bakıyorumda artık kavga etmek için sebebe bile gerek yok..birbirimize ters bi bakışımız bile yetiyor..minicik
bi konudan kocaman tartışmalar çıkıyor..

biz evlenmeden öncede çok sıkıntı çektik..işler ciddiye binince söz nişan meseleleri açılınca aileler devreye girdi ve biçok sorun yaşadık.. ailelerin arasında hep biz kaldık.. hep ikimiz yıprandık..dayandık..evlendikten sonra kurtulucaz herşey çok güzel olucak hiç sorun yaşamicaz diye kendimizi avuttuk..

ama evlenince yeni sorunlar çıktı.. biz zaten çok yıpranmıştık.. evlenmeden tükenmiştik.. ikimizde düğünümüzden bişey anlamadık o derece..şimdi bide evlenince sorunlar oluşunca kaldıramaz oldu.. bitti tükendi..bnde öyle tabi.. daha ilk hafta vajinismus sorunu yaşadım, aylarca ağladım bu yüzden.. bazen bana destek oldu ama çoğu zaman destek olmak yerine baskı yaptı.. her gecce ağlar olmuştum..hergece yatağa yatmaktan korkar olmuştum.. sürekli tartışıyorduk ilk aylarda..

Allaha çok şükürki o sorunlarımı atlattım.. ama yine huzura kavuşamadık... bir sorun bitiyor tamam diyorum artık bitti bu sefer başka bişi başlıyor..

şöyle bi bakıyorumda artık kavga etmek için sebebe bile gerek yok..birbirimize ters bi bakışımız bile yetiyor..minicik

zaten nişanlılık dönemlerinde yaşanan sorunlar insanı yıpratıyor evliliğe yorulmuş olarak giriyorsun.
aynı evde olmak çok başka düşünsene sevgiliyken tartışıyorsunuz ve farklı evlerdesiniz.yatıp uyursunuz ve siniriniz geçer ama şimdi öyle mi?aynı evde ve onu görüyorsunuz cevap vermese bile vucüt dili yetiyor bazen insanı sinirlendirmeye.
işte ufacık şeyler büyüyebiliyor.bide yapı meselesi özgürlükçü böyle daha rahat karakterdekilere daha zor geliyor bu evlilik işi.
hayırlısı olsun canım hepimizde tartışmalar oluyoe bazen insan keşke bekar olsaydım diyor ama malesef geriye dönüş olmuyor.
hiç birşey kaybetmiş değilsin belki ama insan saglığından oluyor bak mesela bişey anlatayım benim kuzenim 5 yıldır evli şuan annesinin evinde eşiyle ayrı gibiler boşanmadılar ama öyle gözüküyorsonlar
sonuç ne biliyormusun kocası rahatca geziyor kız hap kullanıyor pskolojisi bozuldu.ve kocası ona deli diyerek dalga geçiyordu.
böyle söyliyim sen anla sanki durup dururken bozuldu kızın saglıgı ama işte erkekler bunu anlamıyorlar.

biz de evlenmeden önce saolsun ailesi epey bir yıpranmıştık
sorunlar bitmiyor tabi ama düzeliyor zamanla
değişmez artık tükendik demeyin ama değişiyor kendimden biliyorum

zaten nişanlılık dönemlerinde yaşanan sorunlar insanı yıpratıyor evliliğe yorulmuş olarak giriyorsun.
aynı evde olmak çok başka düşünsene sevgiliyken tartışıyorsunuz ve farklı evlerdesiniz.yatıp uyursunuz ve siniriniz geçer ama şimdi öyle mi?aynı evde ve onu görüyorsunuz cevap vermese bile vucüt dili yetiyor bazen insanı sinirlendirmeye.
işte ufacık şeyler büyüyebiliyor.bide yapı meselesi özgürlükçü böyle daha rahat karakterdekilere daha zor geliyor bu evlilik işi.
hayırlısı olsun canım hepimizde tartışmalar oluyoe bazen insan keşke bekar olsaydım diyor ama malesef geriye dönüş olmuyor.
hiç birşey kaybetmiş değilsin belki ama insan saglığından oluyor bak mesela bişey anlatayım benim kuzenim 5 yıldır evli şuan annesinin evinde eşiyle ayrı gibiler boşanmadılar ama öyle gözüküyorsonlar
sonuç ne biliyormusun kocası rahatca geziyor kız hap kullanıyor pskolojisi bozuldu.ve kocası ona deli diyerek dalga geçiyordu.
böyle söyliyim sen anla sanki durup dururken bozuldu kızın saglıgı ama işte erkekler bunu anlamıyorlar.

ne kadar acı.. olan hep kadına oluyor.. bende psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum..genç yaşımda hayatın baharında hastalık sahibi olduk çıktık :(

Back
X