çalışıyorum vardiyalı sistemde 12-9 çalıştığımda 10 da evde oluyorum haliyle yorgun oluyorum ev kadını gibi düzenli temizlik ve yemek yapamıyorum ve eşim bunları takıyor.. en ufak bi tartışmada bunları öne sürüyor.. bunlar senin görevin diyor... yorgunluğumu anlamıyor..
küçük bi tartışma bi anda büyüyor.. saçma sapan meseleler bi anda boşanmaya kadar gidiyor.. trip atmama katlanamıyor..hiç trip atmiyim istiyor.. hiç ona sesimi yükseltmiyim istiyor.. bende insanım haliyle kızdığım üzüldüğüm zamanlar oluyor ama en ufak trip atınca suçlu oluyorum..konuşmuo benle.. bikaç gün aramız bozuk gidio..
artık bu durumlar iyice sıklaştı.. her hafta aynı duruma geliyoruz..
birbirimize söz veriyoruz değişicez herşey bambaşka olucak diyoruz 2 gün sonra bakıyorum yine ayne şeyler olmuş..
ailem kocaeli de... onları bırakıp ist.a geldim..kimsem yok burda... ailemi özlüyorum...kocama güvenemiyorum..sanki geleceğimiz yokmuş gbi geliyo... tükendim artık... evlenmeden önce gayet mutluydum onunla evlenince dahada mutlu olucamı düşünüodum ama şu 10 ayda hiç ağlamadığım kadar ağladım.. ben artık ben değilim.. kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum..çok yoruldum bittim
konular o kadar çokki gerçekten yazmaya kalksam saatler sürer... ama eşimde çok yorgun biliyorum..oda bitti....oda tükendi..
napıcamı bilmiyorum.....
öncelıkle çalışan bir kadınsın ve ev işlerinde görev bolusumu yapmak zorundasınız.. eşinizin gorevin bu senın demeside hiç hoş değil..
yenı evli olduğun için henüz evinizin duzenınıde tam oturtamamıssınız gibi geldi.. zamanla hepsi olucak birazcık sabredeceksınız..ve lütfen her kavganızda boşanma kelimesini ağzınıza almayın.. sinirlyken birbirize sarfettiğiniz sözlerin telafisi olmuyor değilmi..ozaman sinirlenınce sen bi odaya eşinde bi odaya gecsın ve sınırınız gecınceye kadar odadan çıkmayın..sonrasında da lütfren laf sokuşturma gibi eylemlerdende uzak durun.. o kavganız o anda bitti gitti.. dahada ileriye tasımak sadece seni ve eşini yorar cunku.
iş bölüşümne gelince.. pazar gunu çalışmıyorsan eğer o zamanını yemeğe ayır ve 6 gunluk yemek yapıp buzluga at
eşinde şimdilik ev toplama işini ver sonrasında ev süpürme işine kadar gidebilirsin (şuan benım eşimin görevi evde evi süpürmek silmek..çok sıkışırsam yemektede yardım ediyor)
evden eşinden sonra cıkıyorsan eğer çıkmadan önce banyo lavabosu ile mutfak tezgahı ve lavabosunu bi sil öyle çık evden 3 günde 1 yaparsan banyo ve mutfagın temız kalır..aynı sekılde evinide 3 günde 1 süpürüp silerseniz evinde temiz kalır..
yada yeterli paranız varsa haftalık yardımcı bayan alıp evi birlikte temizleyeceksınız.. eşine deki..ya para verip eve yardımcı kadın alıcam yada bana yardım edeeksın sonucta tek sen calısmıyorsun .. bende çalışıyorum ve senın gibi çok yoruluyorum diceksın..
ama bunları derken mumkun oldupğunda sabırlı ve sesini yukseltmeden konusmalısın canım... eşin bagırsadasa sen sabırlı ol bahgırma haala devame dıyorsa sus ve eşinin konuşmasının bıtmesını bekle...
trip atmanı katlanamamasının nedeni evde hakimiyetı aklınca boyle sağlayacagını dusunuyor... eğer haklıysan bence trip at ama fazlada uzatma
birde eşinin ailesi hakkında kesınlıkle kötüleme , eleştirme.. konuşma kısaca.. sen evini mutlugunu huzurunu dusun eşini dusun boşver milleti ..
bu arada senın gibi buradakı yada cevrendeı evli arkadaslarının hepsı yada bı kısmı ailesinden uzakta.(ailemden uzağım diye birde bunun bunalımına girme yani

.ilk zamanlar zorlanırsın ama zamanla alışırsın farkında olmasanda bu senı daha guclu kılacaktır.
benımde ilk gelin gittiğim yerle annemın evi 4.5 saattır..şimdi oldu 7 saat

bebişte yok bülee kukuman kuşları gibiyizz kocemle