Artık hiçbir şeyi içimde tutmak istemiyorum!

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
993
1.262
313
Merhaba herkese.
Bugüne kadar hep kimse kırılmasın, üzülmesin ,uzaklaşmasın benden diye hep içime attım kimseye tek bir şey söylemedim.
Bu yüzden vertigo oldum mesela. Strese bağlı.
Şimdi sizlerden bir isteğim var.
Şu her şeyi söyleyebilenler içinde tutmayanlar bizim gibi insanlara bi el atıversin lütfen.
Neler yapıyorsunuz, anında mı söylüyorsunuz nasıl oluyor ?

Merhaba canım geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Ben de aynı öyleydim; 21 yaşında kalp spazmı geçirdim, hala etkisi sürüyor.
Gelgelelim sen lafını söylesen de söylemesen de kimseye bir şey olmuyor, sadece sen etkileniyorsun.
İnsanları değiştiremezsin ama bakış açını değiştirebilirsin baş şart bu.
Ben formülü çok kitap okuyarak, hobi edinerek, şehir gezerek buldum kendi adıma. Seçtiğim kitaplar bakışımı çok değiştirdi, yolda yürümem bile değişti. Şimdi rahatlıkla sevıye dusurmeden lafımı tek cümle ile kestirip atabılıyorum.
İlgi alanlarınıza uyan etkınlıklere katılabılırsınız, kedi beslemek de ınsana ayrı bır hava ve güç katıyor.
Yani bir fikir olsun dıye anlattım bunları.

Ben söylerim. Kırılsın, üzülsün. O beni kırmamayı düşünüyor olsa böyle yapmazdı. Ama bir de karşıdaki bir şey yapmadan, bize fikrimiz sorulmadan birşeyler söylemek var ki buna patavatsızlık denir. Aradaki çizgiyi iyi bilmek gerekir.

ben çoğuna boşver ya der geçerim.ne içimde tutarım, ne yüzüne vururum.
boşver diyemediklerimde de yerine göre bazen anlık söylerim, bazen sonrasında.
ama boşver diyemediklerim epey az onu söyleyeyim.

ileride ne düşünürüm bilmiyorum ama su ana kadar ki hayat tecrübemle, değersiz insanlar üzerinde düşünmemeyi, onları yok saymayı yada deli muamelesi yapmayı tercih ediyorum.

olumsuz bişey söyledikleri zaman ilk önce yanlışlıkla olmuştur kötü niyetli söylememiştir die olumlu yaklaşıyorum... devamı gelirse artık kötü niyetli söylendipine karar verip gemileri yakıorum... misal en son birini sürekli laf sokmaya calıştıpını farkederek evden kovdum... kibarca... sonra baktım çirkinleşmeye başladı ben de çirkinleştim... anneliğime laf söyledi ben de onunkine söyledim.. eşime de söyledim artık ilişkimin bittiğini onunla... ve bi gün sonra evden defoldu gitti...

ne kadar dedemde bende bazen dedım yapamıyorum öncelikle bunu dıyım de. Valla takma hıcbırseyı kim ne derse desin o sana laf derken ıyı hos ama sen cevap verince kotu Olcan sen. O kırılacak. Kırılsın kussun. Kafana toka harici takma bıseyi. Dost acı sever. Gercek dostunsa senın dedıgıne kırılmaz zaten.
Olay anında tutma kendını ver cevabını. Ama kelimeleri güzel sec tatlı dille sok lafı. Yada dıyelım cevap veremedin. En yakın zamanda o konuyu ac. Sok lafı

bazen söylüyorum bazen. Baskasina anlatıyorum.bazen ağlıyorum ama içime atmam

Ben uyuyamam kesinlikle. Söyleyeyim mi söylemeyeyim mi diye düşünme fırsatı vermem kendime. Söylerim.

Hayatim boyunca insanlarin soyledigine hic deger vermedim , umursamadim , o yuzden de bana karisan , laf soyleyen vs hic yok
Bazen yeni tanistigim insanlar denerler ignelemeyi yada ne biliyim laf carpmayi , sadece doner bakarim , o bakis onlari sonsuza kadar susturur

Benim icin onemli olan olumlu ve yapici elestirilerdir , geri kalan umurumda olmaz , bir kualgimdan girer obur kulagimdan cikar

Bir de insanlari oldugu gibi kabul ederim , bu da boyle der gecerim , bende acikcasi baskalarinin lafini bu kadar takan , umursayan ve kendisine laf soylenmesine izin veren insanlari anlayamiyorum
Burafa bu konularda tonla konu okuyorum , cok sasiriyorum cidden

Ya kimileri vardır tak anında cevabını verir. Ben öyle değilim maalesef. Ama senin canını acıtan kişiye o kırılmasın diye laf söylememek biraz aptallık oluyor, ki ben öyleyim. Aslında direk cevap versen bir daha cesaret edemezler.

Bu yorum altında herkese cevap vereyim.
Aslında konu sadece can acıtan şeylerle ilgili değil. Mesela diyelim ki yanında biri yüksek sesle sakız çiğniyor çok rahatsız oluyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz ya da sevdiğiniz biri duş almıyor mesela kokuyor bunu söylemek gibi gibi ..

bak mesela bende de şöyle bir sorun vr. dısarıda herkese cvbımı yapıştırıyorum . ama iş aileye geldi mi aman üzülmesinler aram bozulmasın modundayım arada çok tartıstgmda oldu ama genelde ses etmedm bu yuzen çok hakkım yendi. Ailemde sağolsun baya hakkımı yediler ses etmıyorum diye kimse bu da senn hakkın demedi , demezler . şuan nişanlanacağım ortaya laf attım kendi evimde oturucm yada kirayı alıcam diye ooo abim halam yengem hepsi ayaklandı :) herkes bişiy söyledi. yok kendi evimde oturamazmışm içguveysi gibi olurmuş kavga ederlermiş. uzak otursunlr koca bakmak zorunda fln filan yani oturma demıolr niye kira parası kesilecek. ayrı oturursam kirann yarısını halam alacakmış o an bişiy demedim zamanını bekliyorum bende konu illa yine açılacak. bu sefer dusundum ulan yuva kuran benm bu zamana kdr fedakarlık yapan benm koskaca abim işine geldimi babanm senn diyo evim evinden ev alsınlar demiş utanmadan bnu söylemiş. o kadar fedakarlık yapyın bu da hakkın diyeceğine akıl veriyo sağolsun :) valla kavga çıkacaksa da çıkack artık isteyen konussun isteyen konusmasn o kırılacak bu üzülecek diye diye kendmi üzdüm..

Yahu desenize az ses cikar , lutfen dus al diye , ne olacak ki soyleseniz?
Ha yakin olmadigim biriyse bende kokuyosun diyemem kimseye , ama esim cocugum kardesim dostum kokuyorsa cok rahat derim hemen dusa gir diye
Ama sakizi kim oyle cignerse aninda uyaririm rahatsiz oluyorsam
Bunda cekinecek birsey yok ki?
Yapan yapmaktan cekinmiyor , siz neden soylemekten cekiniyorsunuz?

En çok da nankörlük yoruyor insanı değil mi ?
Konuşmanız lazım sizin de demek ki ..

En çok da nankörlük yoruyor insanı değil mi ?
Konuşmanız lazım sizin de demek ki ..
evet aynen ne yaparsanız yapın görulmuyo edilmiyo.. sonra nasıl oluyosa kıymetım bilinmiyo..
evet tartısma çıkacak belki halam konusmayacak ama konusmann gidişatına göre gerekli seyleri de söylicem.
her insann dönüm noktası oluyo sizde bi bakın yasadıklarınıza gelmedimi sizce..
beni düşünmeyeni ben neden düşüneyim..
herkesin hayatı var bende hayatımı kuracagım..
ve bi yerden başlamam artık..
ooo halam suan canımlr cicimler yemek getırmlr neden yol yapıyo ses etmıyım diye..
ama arkamdan zengin koca bulsaydı onu ne doktrlr avukatlr istemiş fln filan..
şimdi böle insana kiramn yarısınımı vereceğim hemde yuva kurarken o kadar borcumn içinde..

aynen öyle bana da söyluyolr size söylemıyolrmı rahatsz oldukları konuları ?
sizde söyleyeceksinz elbette..
çekinmeyın söyleyın ya .. kimler kimleri umursamıyor siz niye dısarıdakileri umursuyorsunzki

reedd dd eskiden anında söylerdim sonra baktım ben kötü oluyuorum susmayı tercih ettim bu defada içime atmaktan hasta oldum hemde ciddi hastalıklar psikologa gidiyorum uzun zamandır ve psikoloğumun bana dediği "celebrian hanım sizin fıtratınızda susmak yok, anında söyleceksiniz hiç içinizde tutmayacaksınız,kırmadan dökmeden kendinizi suçlu durumuna düşürmeden"
yani demem o ki fıtratınız nasıl en iyi siz bilirsiniz susmak yoksa ve susuyorsanız zaten hastalık olarak ortaya çıkıyor eninde sonunda

Kesinlikle vermeyin bence artık onların size yardımcı olması lazım sizin onlara değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…