• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık karar verdim, sevdigime gitmekten başka bir çare bırakmayan ailem var!!

Bak ben annesi babası kaçarak evlenmiş bir çocuğum. Çektiklerini gördüm yıllarca. Özellikle annemin. İnanılmaz karşıyımdır kaçarak evlenenlere.

Ama kardeş aile de çocuk da istiyor belli ki. Yüreğin de sevdiyse devam et. Bu kadar yapmaya hakları yok. Zaten sevdiğinin şehrindeymişsin. Son bir kez güzellikle konuşun. Ben evlenmek istiyorum benim hayatım. Onların yapacağı düğüne de karışmayın de. Hala höt möt derlerse hiç sesini çıkarma. Dönünce direkt gidin konuşun sevdiğinin ailesiyle.

Güzelce herşeyini yapın. Hayalindeki gibi bir organizasyon yap. Sonra akrabalarına ailene hrkese davetiyeni gönder. Telefonla da ara. Şu tarihte diye. Yani yapman gereken herşeyi yap. Gerekeni yapmayanlar utansın. Düyanın en güzel şeyi sevdiğin insanla evlenmek. Kendini bu güzellikten seni zerre umursamayan insanlar için mahrum etme.

Siz söyleyin nolur var mı başka seçeneğim, her yolu denedim iki senedir kimseden duymadogım hakaretleri duyuyorum yüzüme tukuruluyo evlatlıktan reddediliyorum, ne için peki abimin ve babamin istedikleri kişi değil kendi sevdiğim birisiyle evleniyorum diye, benim gücüm takatim kalmadı artık sabrım tükendi bitti, hem gitmek istemiyorum hem de yeter artık deyip yıkıp yakıp defolup gidesim var.
Böyle aile olmaz olsun git nikahını kıy eşinide al yanına evlilik cüzdanıyla geç Ailenin karşısına düğünüme ister gelin ister gelmeyin de o çok önemsedikleri yüzleri yere düşmesin diye tıpış tıpış gelecekler.

o ne biçim baba ya, valla canım işini gücünü almışsın eline, aklın da başıda belli ki. tamam kaç denmez kimseye ama ailenin yaptığını eşin yapsa bin kere boşan derdik. aşmış kendini baban. yarın kötü bir durum olursa naparım diye düşünüyorsun şimdi, ama belli ki senin baba ile küs evlenmek çok daha hayır olacak sana.

böyle bir adam sırf biyolojik olarak dünyaya gelmemde hak sahibi diye bu kadar hayatıma dalamazdı. baba da olsa haddini aşmış ki ne aşmış. elinden geleni çok çok fazası ile yapmışsın ki ben bu kadarını yapmazdım böyle bir adam için. bence artık sevilinden eminsen yolunuza bakın.

yarın bir gün de kötü bir durum olursa(Allah korusun) yine ayaklarının üzerinde duracak durumdasın, bu adamın rızası olsa da yarın sana sahip çıkacağını hiç zannetmiyorum

Senin durumun farkli. Senin yerinde olsam (baban falan zarar vermeyecekse) basarim nikahi. Sonra ararim eger arkamdaysaniz dugunu sizin istediginiz gibi yapalim eger diilsenizde davetiyemi yollarim derdim. Ha bunun icin sevgiline ve ailesine cok guveniyor olman lazim. Yarin oburgun lafini yaparlar mi, seni sahipsiz sanip ezerler mi vs.
Kendine zaman ver 1-2 ay neyse, sevgilinin ve ailesinin tutumunu izle bu surecte, ailenizle boyleyken. Bu size yon verebilir..

bana kalırsa sonuna kadar diren kaçma sonunda ikna olacaklar 24 saatlik yol 3 defa çok değil bos ver 100 kere gelsinler seviyoz evleniyoz duymadığımız laf kalmıyor koca tarafından daha kıymetli olursun bu işten vaz geçen adamda hiç senin olmamıştır demek ki

bana kalırsa sonuna kadar diren kaçma sonunda ikna olacaklar 24 saatlik yol 3 defa çok değil bos ver 100 kere gelsinler seviyoz evleniyoz duymadığımız laf kalmıyor koca tarafından daha kıymetli olursun bu işten vaz geçen adamda hiç senin olmamıştır demek ki

Daha kiymetli olursun? O zaman bi kere gelip isteninenler cok kiymetsiz? Neden 24 saat yolu 100 kere gelsinler? Ne icin? Bugün gidin yarin gelin? Ne olacak sonuc olarak? Cok yol yaptik aman gelinimizi bas taci edemi mi dicekler?

Zor bir durum.Bu cocuk sana gercekten deger vermeseydi bunlara katlanmazdi.Birakma derim.Ailesi de baya anlayisliymis anlasilan.Ailen baska care birakmiyor.Bu gidisle daha zor duruma duseceksin zaten onlara bagli kalirsan.Ayrica normal olan bu degil mi zaten?Sevdiğin kafa dengin olan insanla evlenmek.Ne istiyorlar?Seni gorucu usuluyle hic tanımadığın bir adamin eline birakip hayatinin icine etmeni mi?Bazi insanlari anlamak zor.Allah sana sabir versin.

ber: 773176"]Daha kiymetli olursun? O zaman bi kere gelip isteninenler cok kiymetsiz? Neden 24 saat yolu 100 kere gelsinler? Ne icin? Bugün gidin yarin gelin? Ne olacak sonuc olarak? Cok yol yaptik aman gelinimizi bas taci edemi mi dic
Daha kiymetli olursun? O zaman bi kere gelip isteninenler cok kiymetsiz? Neden 24 saat yolu 100 kere gelsinler? Ne icin? Bugün gidin yarin gelin? Ne olacak sonuc olarak? Cok yol yaptik aman gelinimizi bas taci edemi mi dicekler?
ne diyeyim çılgınca birbirini sevip boşanan insan tanıyorum kaçın sewdiğinize aileninizin başını yere indirin iki gün sonra aksi bi durum oldugunda onlarda size yüz çeviri çek der kaçtığın gibi

ber: 773176"]Daha kiymetli olursun? O zaman bi kere gelip isteninenler cok kiymetsiz? Neden 24 saat yolu 100 kere gelsinler? Ne icin? Bugün gidin yarin gelin? Ne olacak sonuc olarak? Cok yol yaptik aman gelinimizi bas taci edemi mi dic

ne diyeyim çılgınca birbirini sevip boşanan insan tanıyorum kaçın sewdiğinize aileninizin başını yere indirin iki gün sonra aksi bi durum oldugunda onlarda size yüz çeviri çek der kaçtığın gibi

Genel olarak kacarak evlenmek tabi ki hos degil. Ama bi olur yönü varsa. Adam kötü olur isi gücü olmaz. Aile su su sebeblerden dolayi mutlu olamazsin kizim diye anlatir sakince aciklar. O zaman derim ki, kacma aileni dinle. Ama babanin abinin tek derdi, vay efendim, kiz sevmis severek evlenecekmis! Tek sebeb bu! Bu yüzden 26 yasinda ki kizlarini 2 yildir ezip üzen bezdiren bi aile var, o kadar ki o yasta kizi dövmeye kalkmislar! Napsin simdi, peki babacigim sen benim parami ye, beni istemedigim birinin koynuna sokana kadar diyip beklesin mi???

Genel olarak kacarak evlenmek tabi ki hos degil. Ama bi olur yönü varsa. Adam kötü olur isi gücü olmaz. Aile su su sebeblerden dolayi mutlu olamazsin kizim diye anlatir sakince aciklar. O zaman derim ki, kacma aileni dinle. Ama babanin abinin tek derdi, vay efendim, kiz sevmis severek evlenecekmis! Tek sebeb bu! Bu yüzden 26 yasinda ki kizlarini 2 yildir ezip üzen bezdiren bi aile var, o kadar ki o yasta kizi dövmeye kalkmislar! Napsin simdi, peki babacigim sen benim parami ye, beni istemedigim birinin koynuna sokana kadar diyip beklesin mi???[ böyle düşünmeyin sizin kızınız olsa aynısını size yapsa ne yaparsın fikir verirken bile cümlelere dikkat etmek gerek çükü herşey bizim için benim kızım bana bunu yapsa heralde ölürdüm çok sewer aile mükemmel olur nedenvermeyim turşusunu mu kuracağım

Nişanlınla konuş, birlikte yaşayacağınız evi, eşyaları falan derhal halledin, planınızı programınızı sanki baban seni vermiş gibi yapın. Ev ve eşyalar hazır olmasına yakın nikah için günü alın ve o gün son defa çık evinden gidip nikahını yap, düğün davetiyesini de postayla gönder babana! Korkarım ki rızasını beklersen baban bu işi bozup seni başkasıyla evlenmeye zorlayacak.

babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi.

Bu nasıl bir cümledir ya..

Yahu 26 yaşındasın, mesleğin var. Evliliğinde sıkıntı olsa ileride kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin. Artık senin durumun kaçmak olarak adlandırılmaz ki zaten.

Babana ya evlenmemize asla mani olmazsin, onların yapacağı düğüne karışmazsın, başlık parası gibi altın miktarlarından vazgecersin ya da ben gider evlenirim haberin olsun düğüne de ister gel ister gelme de. Hakediyor çünkü. Düğününü de yap istiyorsan, içinde kalacaksa. Ne diye yapmayacakmışsın.

Nasıl bir kafa yapısı bu ya. Dördüz büyütmüşmüş. Senin suçun mu? Bakamıyorsa yapmasaymış cocuk. Para kaynağı görüyor ya sizi ondan hep. Ya abin ondan aşağı kalır yanı yok. Artık onların sözünü dinleme. Sevgilinle evlenmesen şimdi ileride başka birini sevsen onuda istemeyecek. Peki onun istediği kişiyle mi evleneceksin. Bu devirde bu kafa.

Genel olarak kacarak evlenmek tabi ki hos degil. Ama bi olur yönü varsa. Adam kötü olur isi gücü olmaz. Aile su su sebeblerden dolayi mutlu olamazsin kizim diye anlatir sakince aciklar. O zaman derim ki, kacma aileni dinle. Ama babanin abinin tek derdi, vay efendim, kiz sevmis severek evlenecekmis! Tek sebeb bu! Bu yüzden 26 yasinda ki kizlarini 2 yildir ezip üzen bezdiren bi aile var, o kadar ki o yasta kizi dövmeye kalkmislar! Napsin simdi, peki babacigim sen benim parami ye, beni istemedigim birinin koynuna sokana kadar diyip beklesin mi???

Aynen katılıyorum, burada ailemin rızası yok, evlenmemi istemiyorlar, sevdiğime kaçacağım konularını gördük ve ailelerin haklı gerekçeleri olduğunu anlatıp konu açan kızlarımızı kaçmaktan vazgeçirmeye çalıştık, kız evladım var bende kesinlikle aile rızasının olması, kaçmadan usullere uygun evlilik yapılmasını savunuyorum ama bu konuda ailenin tek bir haklı gerekçesi yok, sen daha küçüksün kızım yaşın 18-20 deseler, işi gücü yok, kültür farkı, aileler anlaşamıyor, delikanlının kötü alışkanlıkları var, çok kıskanç, çapkın, aldatıyor, kumarbaz vb dense aile haklı diyeceğim ama "ne demek severek evlenmek" deyip hiçbir geçerli neden sunmayan, istemeye gelen aileye bugün gidin evinize dönün Pazartesi düşünürüz diyen bir baba kızını zorluyor demektir.

Yoksa bu kızda istemez mi, hayal etmemiş midir baba evinden el öperek gelinliğiyle çıkmayı, birdelimuallime'nin duygularını da hesaba katmak lazım, eminim baba evinden elinde üç beş giyim, bir nüfus kağıdıyla çıkmak ona çok ama çok dokunuyordur, ailesinin onu gelinliğiyle görmesini istiyordur ama :KK43: ileride çok pişman olacak babası ama iş işten geçmiş olacak.

Kaçarak evlenmek konusunda olumsuz konuşabileceğim birkaç durum var, aile kötü bir şey görür kız görmek istemez kaçma derim, kızın mesleği yoktur kaçma derim çünkü boşanma durumunda aile evine dönememek de var kaçma işinin sonunda, yaşlar uymaz ya da kız çok küçüktür yine kaçma derim. Ama aldığın karar bence mantıklı umarım mutlu olursun. Yine de sinirle adım atma, her şeyinizi düzgünce planlayın istediğiniz zaman evlenin mutluluklar.

Back
X