Artık kayınvalidemden nefret ediyorum!

tamam kabul ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ama bu erkek familyasının kendini üstün görme olayı nedir hiç anlayamadım anlayamıcamda.
aynı şekilde erkek annesi olan kadınları da,ama hem kızı hem oğlu olanlar daha bir başka.
sende gelin oldun,senin kızında gelin oldu, sende yaşadın bunları belkide.sıfatı her ne olursa olsun insanoğluna bu zulüm nedir kardeşim?
benim kv ilk tanıştığımız gün annen kızkardeşinin evine kalmaya gider mi diye sormuştu şok olmuştum.ne münasebet ya ben sevsem de sevmesem de benim sevdiğim insanı doğuran kişi de benim evime gelecektir,aynı şekilde beni doğuran da.
burada suçlu olan kesinlikle kv değil oğlu.ben annemin her dediğini yapıcam diye bir kural mı var?evet o benim annem ama belkide annelik içgdüsüyle kendine haklı sebepler çıkartıyor belkide.belki yanlış şekilde yönlendiriyor beni,yapmadığım zaman annemde bana hakkını helal etmese Allah reva görecek mi ki bunu?
ciddi sorunum olan bir kişiyle sonradan yalan yanlış şeyler söyleme ihtimalini de göz önüne alarak,O'nunla konuşmaya gittiğimde konuşmamızı kayda aldım.nitekim tahmin ettiğim şeyi yani hayatının hatası yaptı ve konuşmamızı insanlara yanlış aksettirerek rezil oldu!
kesinlikle kv min evine gider son derece yapıcı bir konuşma yapıp kayda alır,sonra da eşimle konuşurdum aynı şekilde.

Yorumuna bayıldım.... Bır anne evladına nasihat verirya aynen öyle yorumlamıssın.....

kızlar yorumlarınız için teşeşkkür ederim okuyamadım size durumu bildirmek için girdim büyük annemle dışarı çıkacağız akşam okurum hepsini..
eşime az önce mail attım destan gibi uzun uzun yazdım ,okuyup cevap vermesini bekliyeceğim ..bende günlerdir çok huzursum bu durumdan hic hoşnut değilim günüdlzeri kafamı yorduğum yetmiyormuş gibi her gece karmakarışık rüyalar görüyorum,tek temennim bu durumun düzelmesi..Allah kimseye ailevi geçimsizlikler yaşatmasın.

en iyisini yapmışsın demiştim ya bazen en kötü cevap bile cevapsız kalmakatan daha iyi gelir insana
inşallah herşey istediğin gibi olur:26:

konu sahibi konuyu baştan sona okudum gercekten okurken bazen seni haklı buldum, bazen seni haksız buldum, bazen kaynanan eşini dolduruyor, dedim bazen acaba başkasımı var dedim, bazen belkide büyü vardır dedimm.... kocanın eve gelmemesi için bir neden aradım...ama en sonunda herşey olabilir dedim ama hala çözemediğimm bir şey varki gelmemesine sebep aramak yerine neden evden gittiğini tespit edip ona göre bir yön vermek olduguna kanaat ettım ... 1 . si kocanı en iyi sen tanıyorsun neden dönmediğini, dönüp dönmeyecegını en iyi sen kestiririsin diğer arkadaşlar gibi benimde işte tıkandığım yer, ve çok merak ettiğim ne söyledinki eşin "öylemi" deyip kapıyı vurup gitti ..kaç kişi sormuş olmasına ragmen neden hala bunu soylemıyorsun senide anlamış değilim soyleyecegın şeyde gercekten birşey varki kocanında kalbini epey kırmış öyle bir kırmişki seni hayatından çıkarmayı göze almış gibi görünüyor
canımmm bu psikolijide olan birini üzmek istemem ama seninde kendine göre hataların vardır ve o söylediğin cümle her neyse bence kocan için son nokta olmuş cok kırılmış olabilrsin nekadar kırılırsan kırıl ortada aldatma yok şiddet yok bi kadın veya koca eşini nasıl 10 gün boyunca bi başına bırakabilirr neyin gururunu yaptınız bu kadar ne olursa olsun ikinizden biri bir adım atmalıydı hiç birbirinizi özlemediniz mi yaa, hiçmi aramadınız yanınızda keşke olsa demenizmi, bu konuda bu evlikte ikinizde cok ama cok hatalısınız bu evlilik bundan sonra nasıl yürür bilemedim allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin....allah kimseye yaşatmasın

Son düzenleme:

belki kontörü yoktu, arıyamadı seni.
yada unutmuştur.
bana çok oldu öyle ve kimseyle kavgam olmadı böyle birşey yüzünden

bu arada seni kibledim, laflarına dikkat et lütfen

ben nerde yazdım arada başka kadın vardır diye?

belki bir tatil köyüne gitmiştir
belki uludağa gitmiştir kafa dinlemeye
istediğin yöne çekme konuyu...
ama demek ki seninde aklına öyle birşey geldi ki hemen savunma moduna geçtin. benim aklımın ucundan bile geçmemişti halbuki bi başka kadınla olabilir diye.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama ben sizi haksız buluyorum. Acaba nerede diyerek kötü bir şeyi ima etmeye çalışmamış olabilirsiniz ama inanın insanın aklına kötü geliyor. ve tahminim o cümlenizi okuyan bir çok kişi aynı şeyi düşünmüş olabilir, bir tanesi de benim. kaldı ki karşınızda canı yanan birisi var, kötüyü düşünmeye meğilli olabilir yaşadığı şey yüzünden. Kısaca kötü düşünmesini hiç yadırgamıyorum aksine sizin tavrınızı yadırgıyorum. tavrınızı ben de dogru bulmadım...

Ben anlamadım konu sahibesi hem kayınvalidesinden nefret ediyor hemde ondan medet umuyor.Siz kayınvalidenize saygısızlık yaparsanız oda size destek olmaz en azından ben olsam öyle yapardım binbir zorlukla besleyip büyütcem oğlumu evlenecek eşi bana saygısızlık yapacak bende ona destek olcam Allah korusun!!!
Sizin derdiniz ne ki kayınvalideyle falan eşinizle probleminiz olması lazım benim anladığım annesi hakkında laflar etmişsiniz adam da yedireemiş haklı olarak eşiniz sizin anneniz hakkında kötü konuşsa durmadan bişeyler dese ne yaparsınız biraz empati lütfen ondan sonra bu duruma düşüyosunuz üzülüyosunuz kusura bakmayında ben sizi suçlu buldum yoksa kimse durup dururken yuvasını terketmez ayrıca banlayan arkadaşımıza da hakaret etmiş. sonuçta buraya konu açıyorsanız sizle aynı fikirde olmayanlara karşı hoşgörülü olmalıyız. Bir an önce kendinizi toplayın sinirinizi atın kinlerinizden kurtulun ona buna suç atmaktansa eşinizle aranızdaki soruna odaklanın bence eşiniz sizin laflarınızdan konuşmalarınızdan gerilmiş bir anda insan aşık olur bir anda soğur bunlar saniyelik şeyler dikkatli olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…