Artık küçük kız değilim

iremcikkkk

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2015
89
18
18
Canlarım merhaba. 20 yaşındayım üniversiteye gidiyorum. Ailem beni küçük bir kiz olarak görüyor. Kaç yaşına gelirsem geleyim öyle olacağım biliyorum ama bu abartı. Markete gidiyorum desem annem abartıyor. Arkadaşlarım kahvaltıya gidiyor geziyor ben gidemiyorum. Gece zaten dışarı çıkmam. 16 yaşındaki kuzenim benden daha rahat çok özeniyorum ona. Artık böyle olmak istemiyorum ne yapmam lazım

Çevreye güvenmiyorlardır, çok haklılar ortalık çok kötü.
Buluşacağınız arkadaşlarınızı evinizde ağırlayın aileniz tanısın belki bu kadar tedirgin olmazlar.

Merhaba iremcikk

Ama bence haklisin ya, bu kadar abarti yanlis. Acaba annen arkdaslrinami guvenmiyor? Nasil insanlardir?
Yani iyi insanlar. Sadece arkadaş değilde bı ihtiyacım var mesela bişey almam lazım ona bile zorla izin alıyorum. Ya kuzenlerim küçük onlar daha rahat :)

Çevreye güvenmiyorlardır, çok haklılar ortalık çok kötü.
Buluşacağınız arkadaşlarınızı evinizde ağırlayın aileniz tanısın belki bu kadar tedirgin olmazlar.
Sadece arkadaş değil mesela tek gideceğim bişey almam gerekiyor onda bile gidemiyorum zorla izin alıyorum

markete gidince annen ne yapıyor abartı olarak

gün biz markete gittik komşularla

annesinin bebeği var diye bir komşunun kızını da yanımıza aldık orta sona geçen öbür komşunun kızı da vardı

fazla dolaşmışız merak edip aradılar mesafe yakın gittikleri yer market diye

muhtemelen benim eşim de evde olsa o da aradı

markete diye çıktınız ne oldu diye

ama atıyorum parka diye gitseydik ne o çocukların annesi arar ne de eşim

yani iki sokak alttaki markete diye çıkıp 1 saat gelmezseniz merak eder ama atıyorum sinemaya gitseniz merak etmez

yani somut örnek verin abartıp abartmadığını anlayalım

Ben de rahat bir anne olamam açıkçası
Bir kız evladım var
Belki de annen abartıyordur bilemiyorum.
Ama insan artık korkuyor.

ortam kotu ondan oyle endiseleniyolardir
hele hele universite ortami ozgurluk bayragini eline almislarla dolu

Yani iyi insanlar. Sadece arkadaş değilde bı ihtiyacım var mesela bişey almam lazım ona bile zorla izin alıyorum. Ya kuzenlerim küçük onlar daha rahat :)

Benim annemde zordu. Ama yavas yavas degisti. Mesela evdeyken tatil bi gunumde ' anne ben gezmeye gidiyrum" desem izin vermezdi ne gerek var derdi. Ama mesela okuldan snra arayip " anne haberin olsun ben surdayim biraz gec gelirim" derdim ardinada " tamammi?' Diye sorardim izin almak babinda. Iyi tm der kapatirdik telefnu. Biraz kendince esnete bilirsin izinleri, belki zamanla bi sorun cikmadgini gordukce sanada guvenir arkdaslarinada.

Sadece arkadaş değil mesela tek gideceğim bişey almam gerekiyor onda bile gidemiyorum zorla izin alıyorum

nereden nereye gitmek bu bir şey almak için gitmek

ne bileyim bizim evimiz merkeze 1,5 saat i,ki vesait idi ben ortaokulda bile giderdim arkadaşlarım ile buluşmaya vs anlayamıyor olabilirim ama üniversiteye giden kıza atıyorum şehir merkezine gitmesi için izin alma boyutunu getirmek makul değil tabii

nasıl izin vermiyor yani

boş ver sonra al mı diyor yalnız yalnız çıkma mı diyor
hayır olmaz otur evde mi diyor sana şu işi yap mı diyor

ortalık kötü şekerim onlar da haklı sorun sende değil zaten.Ama bak bende büyüdüm evlendim hala küçük kızları gibi görüyorlar beni de gidince ara aman dikkatli ol şuraya tek gitme ileride anlarsın kıymetini

Çok iyi anladım demek istediğinizi:) haklısınız ama en basit yere bile izin yok

Sanırım hep öyle olacak ama bu kadar baskı fazla değil mi :)

Rahat olsun demiyorum yani market en fazla onada yok.

peki ne gerekçe ile yok

yani markete daha doğrusu o zaman bakkal vardı biz ilkokulda iken giderdik

yetişkin kendin anne olacak kızsın neden markete gidemeyesin ki

bu kadar korumacılık fazla

elin kızları yurt dışında okumaya gidiyor ya da Work & Travel yapıyor o yaşta

herkes dışarısı kötü demiş de

yani 20 yaşındakine kötü ise 30 yaşındakine de kötü hepimiz markete işe okula gitmeyelim mi

Çok mantıklı biraz kendimdede bitiyor aslında

Sanırım hep öyle olacak ama bu kadar baskı fazla değil mi :)
canım şimdi öyle geliyor anne olunca anlarsın derler ya hani durum aynen öyle kıyamıyorlar sana şu anda sevildiğini bil şimdi sinirlenmen kızman bu genç öfkelerin o kadar normal ki..Ne kadar kızsan da iyiliğini düşündüklerini aklının bir kenarında hep tut olur mu ? üniversiteyi ailenin yanında okuyorsun sanırım

Dışarısı kötüyse dışarı çıkmadan yasayalim o zaman haklısınız. Yani kuzenim amerikaaya gitti kanadaya bana izin verilmiyor hicbi şekilde. Hep böyle mi olacak bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…