Artık küçük kız değilim

Eveet ankarada yanlarında okuyorum

Dışarısı kötüyse dışarı çıkmadan yasayalim o zaman haklısınız. Yani kuzenim amerikaaya gitti kanadaya bana izin verilmiyor hicbi şekilde. Hep böyle mi olacak bu

bak hep böyle olmamalı ama markete gideceğim dedin annen ne diyor

çok ciddiyim onun cümleleri ile yaz

ona göre bir şeyler bulmaya çalışacağım

annenin neden böyle düşündüğünü

bak hep böyle olmamalı ama markete gideceğim dedin annen ne diyor

çok ciddiyim onun cümleleri ile yaz

ona göre bir şeyler bulmaya çalışacağım

annenin neden böyle düşündüğünü
Yaa çok yardimseversiniz tesekkur ederim :) bu sıcakta ne işin var başına güneş geçer gitme ne yapacaksın markette baban ararsa ne dicem..

tamam o zaman sorunun kaynağına indik ben ilk çocuktum arkadaşlarım buluşurdu beni göndermezlerdi sana değil onlara güvenmiyoruz derlerdi çok sinir olurdum taaa üniversiteye gidince rahat etmiştim sonra baktım ki hakikaten onlar güvenilmez insanlarmış.hepsinin ipsiz sapsız olduğunu çok sonradan anladım.Büyüdüğünün farkına vardıkları bir evre oluyor o zaman rahat bırakıyorlar e bir de tek çocukmuşsun çok normal yani ama düzelir dert etme.

ilk çocuk musun? benim de gençliğim öyle geçti üstüme titrerlerdi kardeşlerim daha rahattır mesela bana göre

bence bu ilk çocuk vs olmaya bakmaz ki

ben tek çocuğum

o zaman da vardı her türlü kötü şey gece 11 de bile gelirdim ki otobüsler genelevin oradan kalkardı ankarada

kimse de bir şey demedi bana geç gelme gibi

sonra halama gittim şehir dışına arkadaşım vardı onunla gezmeye gittik

kaçta geleyim dedim sen bilirsin evde kaçta geliyorsan öyle gel sorun değil dedi

neyse ben o kadar geç gitmedim ama hava kararmaya başlamıştı yazın 9 gibi işte kaybolurum belki diye de arkadaşım bırakmıştı küçük bir ilde her yer yürüme mesafesi ama tedirgin olmuştu işte yine de

biraz da serbest bırakmak lazım baskı merakı körüklüyor

ben daha rahat bırakırım benim çocuğumu ama eşim ile zor gibi daha pimpiriklidir zira

Burada 20 yaşında üniversiteli bir yetişkinin özgürlük bayrağını eline almasını (!) aşırı bulan arkadaşlar farkında değil ama bu kızcağızı gezmeye davet eden arkadaşlarının da anası babası var.Onlar da evlat.Onlar da aynı ülkede aynı devirde.Üniversitede değişim programlarıyla ülkeyi gezen öğrenciler var onlar kıymetsiz evlat olduğu için mi izin veriliyor?
tamam o hep anne sen hep küçük kalacaksın ortalık kötü bunlara tamam.Ama bu kadar baskı çok fazla.karakteri iyi oturmamış bir genci yalana yöneltebilir.
bunları belli bir günkü izin alma meselesine indirgemeden,o günkü belli bir yere gitme meselesine indirgemeden genel olarak konuşmayı denedin mi ailenle?Ne diyorlar?

Bakalım inşallah :)

Bende ankarada yaşıyorum. Bakalım inşallah düzelir

valla bizim ailede durum böyleydi ilk çocuk olunca bütün tecrübesizliklerini bende yaşadık sağolsunlar dediğim gibi bende gördüler kardeşlerimde daha rahat davranıyorlar şimdi her aile farklıdır tabi ben benimkilerden yola çıktım tatlım

Babamla konuşamam öyle şeyleri zaten ama annemle konuştum bişey demiyor yani

Yaa çok yardimseversiniz tesekkur ederim :) bu sıcakta ne işin var başına güneş geçer gitme ne yapacaksın markette baban ararsa ne dicem..

işte cevap burada "baban ararsa ne diyeeeceğim "

baban aradığında bir şey demesi gerekiyor demek ki

yani markette desin ama diyemiyor

baban ne lazımsa ben alırım mı diyecek acaba

olur de

babana sir ağda, orkid hatta tampon siparişi ver (şaka)

o zaman izin çıkar

annen anladığım kadarı ile dışarı hayatı olmayan biri evde kalmanın olağan olduğu kanaatinde

bak yukarıda da yazdım

ben rahat büyüdüm buna rağmen üniversitede yazın gittim çalıştım günde 3 saatim yollarda geçerek sekreterlik yaptık

evde yapmadığım temizlik, yemek gibi işler yaptım

sırf evde kalıp bunalmamak için ki özgür olduğum halde

kendine iş bul

ben hukuk okuyordum bu işte çalışırken sen kendine daha uygun iş bul fark etmez

ben pazar evde kalsam kurtlanan insanım 3 ay tatilde evde duramam mesela ama annen bunu anlayamaz kanaatindeyim

makul gerekçe yaratman lazım

Benimkilerde bence tecrübesiz çünkü yaptiklari baskı fazla bu kadar doğru degil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…