- 6 Şubat 2018
- 11.218
- 14.581
- 298
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Hem kiloyu korumak,hemde insulin direnci gelismemesi acısından bu diyetDiyetinizin amaci sadece kilonuzu sabit tutmaksa bu kadar kati bir diyet uygulamanizin ne manasi var bilemedim. Doktor degilim tabi ama insanlar fazla kilolardan indikten sonra bile kiloyu sabit tutmak icin serbest gunleri ve koruma gunleri oluyor.
Siz zaten hali hazirda standart kilodaysaniz bunu sabit tutmak icin bu kadar ugras vermenize gerek yok gibi bence bu durumu baska bir doktorla da gorusebilirsiniz.
Valla onu düşünüyorum zaten normalde her aksam oturup kaseye doldurup yerim kuruyemis severim de .. oyle yapcam.Benim bildiğim doktorlar hamile kalmak isteyenlere kilo aldırır. Zaten 45 kilosunuz, bu kadar katı diyetle daha da vermeyin bariBol bol kuruyemis yiyin, en azından kalori kaybınız olmaz.
Bu saglikli beslenme.. hepimiz bole yesek guzel. Meyve vs yasak olmasi garip. Normal bi insana gunde 2 porsyon meyve veriyolar mesela . ama bolebirsey duymadim. Doktor ilk gebeligimde tartiyodu her kontrole gittigimde .. 55 kiloydum o zamanlar.. normal oldugu icin mudahale etmedi. Bi arkadasin kilosu fazlaydi o once diyetisyenle zayifladi oyle devam etti tedavisine mesela..ama sen zaten kilo alamiyomussun yesende.. garip geldi bana..Valla daha da zayiflatcak herhalde beni bu doktor hanim
Bir de 5 gün yürüyüş verdi ama yapan var mi sor?
Butun gun yayilip oturuyoruz,köpeği anneme biraktim. O varken zaten en azindan gunde 2.kez cikip gezdiriyordum hayvani.
Sebzelerin hepsi var baklagillerinde hepsi var..
Bu diyette un yok ve unla yapilan hersey pizza dahil
Seker katiyen yok
Meyve yok sadece az biraz cilek ve elma armut var
En onemlisi ekmek.yoo iste.. dedigin gibi sebzenin hergun 1 tanesini yapcam baklagilde haftada 2 yapsam yeter gibi. Ah ahhhhhh
Valla karatay in isine benziyor bu diyet. Cilek ve elma az miktarda yiyebilirsin yazmis armutta
Bu 3 u hariç yok.
Polisiktik over hastalarinda insulin direnci gelisme ihtimali varmis eger ben kilo alirsam oyle olurmus Allah korusun.ondan sanirim meyve de yasak.
Ara öğünde yulaflı yoğurt yiyebilirsiniz. Ayrıca badem,ceviz,kuru üzüm bunlar çok doyurucu oluyor üçünden bir avuç olacak şekilde yeseniz baya bir doyarsınız, yemek olarak da fırında patates yanında kabak mücver ve domates çorbası bu üçlüyü yapabilirsiniz bugün meselaVe bana ara ogün de vermis listeye
E hersey yasak ars öğün de ne yiyebilirim ki Allah aşkına??
O da herhalde uzun sure ac kalmayim insulin direnci olmasin diye yapti
Sekerli diye seker yüklemiş olcam diye sanirim vücuda. Bence meyve bu yuzden yasak olabilir ?iyi de meyveyi ne kadar yeiyebilirsin de kilo alabilirsin? bana mantıksız geldi.
Ondan degil butun yemekleri yapmayi bilirim,ancak doymak acısından şaşırdım genelde her yemegimin yaninda pilav makarna ekmek vs olurAnlaşılan sadece börekli çörekle tarifler bildiğiniz için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.
Yapın bir bol malzemeli börülcesi salatası.
Envai çeşit çorba var yanına da çorba.
Salata tarifleri öğrenin diyet yemekler diye yazın.
Icimi rahatlattiniz .gecmis olsun size deValla ben emziriyorum ve bebeğimin çoklu gıda alerjisi çıktı. Ben hiçbir şey yiyemiyorum söyle ben ne yapayım? ( et sebze yiyorum) ama kaçamak tatlı bile yiyemiyorum, dondurma, yumurta, yumurtanın olduğu her şey, sütün olduğu her şey, salam, sucuk, sosis, kayısı vs vs. Ama bebeğim için buna katlanıyorum şükür. Siz de dayanın kaçamak yaptığınızda etkilenmiyorsunuz hiç olmazsa. Benim o imkanım bile yok.
Ama baya zayıfladım gören bu çocuğu sen mi doğurdun diyor :)) geçen gün bir kadın “bu çocuğun annesi nerde çocuğum” dedi bana
Yani faydası var zararı yok diyetiniizn emin olun.
Simdi bi diyetisyen arkadasla görüştüm bana meyve porsiyonlarini attıBu saglikli beslenme.. hepimiz bole yesek guzel. Meyve vs yasak olmasi garip. Normal bi insana gunde 2 porsyon meyve veriyolar mesela . ama bolebirsey duymadim. Doktor ilk gebeligimde tartiyodu her kontrole gittigimde .. 55 kiloydum o zamanlar.. normal oldugu icin mudahale etmedi. Bi arkadasin kilosu fazlaydi o once diyetisyenle zayifladi oyle devam etti tedavisine mesela..ama sen zaten kilo alamiyomussun yesende.. garip geldi bana..
Tavuk et kiyma patates balik bunlar serbest.Sulu yemekler yapin :) tavukda mi yasak?
Ee tabiiki.. cilek cok yararli birde..bagirsak dostu.Simdi bi diyetisyen arkadasla görüştüm bana meyve porsiyonlarini attı
Cilek 12 14 adet bi porsiyon mesela
Armut 1.orta boy 1.porsiyon
Karpuz 1 ince dilim
Kavun 1 ince.dilim
Kayisi 4 orts boy
Kiraz 15 tane
Zannedersem icerigindeki seker oranına gore ayarlaniyor bu meyveler azi karar fazlasi zarar hesabi
Yani mesela 1 dilim.karpuz 2 degil
Ama.cilek 12 tane cilek cok sekerli degil ya
Eh tamam iste yapin bi izmir köftesi patatesli soganli domatesli verin firina.Tavuk et kiyma patates balik bunlar serbest.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?