Artık sevmiyorum

Çocuğun mutsuz bir ailede büyümesindense ayrılmak daha doğru bir karar olmuş gibi. Eminim tek kalemde bitirmemiş, o noktaya gelene kadar çabalamışsınızdır da. En azından çocuğunuz için. Ama olmuyorsa olmuyor, yapacak bir şey yok.
Haftada bir gün görüşme az değil mi? İki ebeveyne de ihtiyaç duyulan yaşlar. Görüşmeleri sıklaştırabiliyorsanız sıklaştırın. Çocuğunuz da mutsuz bir aile ortamı yerine, ayrı ama mutlu ebeveynlerle büyüyerek eksiklik hissetmemiş olur.

Çok erken evlenmiş ve erken yaşta çocuk yapmışsınız. Evlenmeden önce yaşayacağınız özgür hayatı, kariyeri, hayallerinizi yaşayamadığınız için o monotonluk ve eşinizin de istediğiniz gibi ilgi gösterememesi sizi boşanmaya itmiş diye düşünüyorum. Herkes hayatı kendi tecrübesiyle öğreniyor. Boşanmışsınız artık, çocuğunuz babasıyla yeteri kadar vakit geçiriyorsa, siz de ilgileniyorsanız sorun yok bence. Belki kızınız için bazen üçünüzün birlikte bir şeyler yapması kızınızı biraz daha toparlayabilir. Verdiğiniz kararı da düşünmeyin artık.

Sevgisiz bir ortamda büyümek evladınız için daha zor olacaktı. Böyle bir karar alarak doğru olanı yapmışsınız bana göre. Etrafımda örnekleri fazlaca var sevgisiz,tartışma dolu ortamda büyümeye çalışan ve tüm bu yaşadıkları yüzünden güven eksikliği yaşayan çocuklara şahit oluyorum. Birde böyle mutsuz evliliğe 2. çocuğu yaparak belki düzeltiriz saçmalığına girmiyorlar mı yazık diyorum...Bana göre anne-baba mutsuzsa çocukta mutsuz demektir..

Sevgi yoksa çocuğa zararı olurdu zaten yorumunu anlıyorum ama tam bir cevap değil bu söz öbeği. Baba huysuz, sorun cikartan, siddete meyilli biri değil anladığımız kadarıyla. Belkide kızına taparcasına seviyordu. Veya kızı babasını düşkündü. Bence tekrar birşeyleri canlandirmaya calismaliydiniz. Çocuğun yaşam alani ve konforu degisiyor netice de(bu sorumluluk yüzünden asla cocuk yapamicam zaten)
Neyse olan olmuş. Belki babasi yerine koyabileceği birini bulur bebis tekrar
Siz kararınızı verdiğiniz için, size yoruma gerek bence zaten

Size bir danışan aynı soruyu sorsa cevabınız ne olurdu? Kendi meselenize üçüncü şahıs olarak bakabilirseniz cevabı bulacağınızdan eminim. Ayrıca bir hocanızda yok muydu destek alacağınız?
Sorunuza gelince, bence hata etmişsiniz. Zira çocuklar in anne ve babanın bir arada olması önemli. Çocuk sonrası insan bir dönem sevmediğini düşünüyorsa da zamanla ilişki yerine oturuyor aslında.
Harvil henrix in hak ettiğiniz aşkı yaşayın isminde bir kitabı var, hem mesleki olarak hem de bir çift olarak okuyabilirsiniz

Terzi kendi söküğünü dikemez olmuş sizinki. Anne babası ayrı çocukluk geçirmiş biri olarak söylüyorum, kızınızın bölük pörçük bir hayatı olacağı için yine mutsuz olacak.

Keşke aslında sevmediğinizi, özgürlüğünüze düşkün olduğunuzu evlenmeden önce anlasaydınız. Aynı şeyi bir erkek yapsa burda giydirirdik. Kızınız sizin evlenmeden önce yapmış olduğunuz yanlış bir tercih yüzünden her gün babasıyla birlikte değil, her gün görmüyor. Aynı şekilde babası da kızını görmüyor. Adamın yuvası dağıldı, suçu neydi?
İç sesiniz rahat vermiyor ve buraya iyi mi yaptım temalı kendinizi rahatlatmak için konu açmışsınız bence..Çünkü iyi yaptığınızdan emin değilsiniz.

Son düzenleme:
kendiniz demişsiniz özgürlüğüme düşkünüm, başına buyruk bırıyım dıye bende sızın gıbıyım , kısıtlanmaya gelemem, hayatımla ılgılı kararları her daım kendım almısımdır, baskasının ak dedıgıne kara deme potansıyelım yuksek bence siz evlilik insanı değilmişiniz tabıkıde sevmedıgınız bırı ıle evlılık yurumez ama ortada bosanmak ıcın baska sebep yokken sadece hayatın getırdıgı tek duzelıgın acısını esınızden ve dolaylı yoldan cocugunuzdan cıkarmıssınız bence...
hayat bır sure sonra ıster ıstemez manatonlasıyor 20 li yaslardakı gıbı heyecan macera vs olmuyor hayatımızda olsada kısıtlı seyler oluyor cunku sorumluluklar gunden gune artıyor..
olan olmus dogru yanlıs dıyemem sız kararınızdan oturu pısman degılsenız sızın ıcın dogrusu buymus demektır.
ama kızınızın haftada sadece bır gun babasını gormesı olmaz daha sık gorussunler o daha kucucuk babayada sıze oldugu kadar ıhtıyacı var gerekırse dısarda her ıkınızınde oldugu ortamlarda bırlıkte takılın bunu cocuk ıcın yapın sonucta su an hayatınızda da kımse yok bu nedenle kımseyede haksızlık yapmamıs olursunuz yanı oyun parkına gıdın bırlıkte ayda bırde olsa aılecek bır yemek yıyın gıbı gıbı sınırı asmadan saygı cercevesınde bırlıkte zaman gecırebılırsınız bır sure cocugunuz belırlı bır yasa gelınceye kadar bence..

aile birliğini çok önemsiyorum ben..çocuk yapıp sonra sevmiyorum ben deyip ayrılmak,kusura bakmayın ama bana çok bencilce geldi..hayat bir oyun değil ve evladınız varsa artık şımarıklık yapmaya çokta hakkımız kalmıyo..

olan olmuş artık..babasıyla daha fazla vakit geçirmesini sağlayın bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…