Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Kendi yerinden kalkip yaslilara yer verme olayini sadece türkiyede gördüm.

Gurur duydum ve sasirdim acikcasi ilk zamanlar ne oluyor felan demistim saskinlika izledim
Bu cok güzel birsey ..yaslilara hürmet saygi vs ..
Ama otobusde oturunca iceriye yasli girsin insanin üzerinde acayip psikolojik baski olusuyor gercekten..
yinede kizmamak lazim .. bizde yaslanacagiz elbet birgün

Bu konu da, dök içini rahatla gibi oldu; belediyeye sıkıntılarımıza, çözüm bulmaları için yazıyormuşuz gibi, Bazen de ilkokul, ortaokul çağında çocuklar biner ve kimseye yer vermezler, ya da yanındaki büyükler verdirtmezler; bazıları çok mahçup olur; açıklama yaparlar etrafına,… kusura bakmayın kalkmıyor falan diye, bazılarının umrunda olmaz, yaşlı mı binmiş, hamile mi, çocuğunu kucağına almaz, ısrarla otutturur bir de en gıcık ifadeyle suratına bakar ben de çok sinir olurum.(rahatsızlığı, hastalığı varsa o ayrı tabi) Bir kere kavga bile çıktı yine de ufak çocuğunu kucağına almadı, oturacak dedi, parasını verdim.

Ben tamamen şartlara göre davranıyorum
Eğer iş çıkışı ise ve gezmekten gelen yaşlı teyzeler sürü halinde otobüse bindilerse kalkmıyorum kalkmayı da düşünmüyorum
Ankarada okurken ekmek almaya kızılaya inerlerdi ben sabah bi zahmet evden çıkmışken teyzem makyajını yapıp gezmeye gidiyordu. Yok arkadaş bana göre değil.
Ama çocuklu bayansa, çok yaşlı ise kıyamam. veya zor bir yerde duran eli kolu biriyse yer bile vermesem elindekileri mutlaka alırım. İnip binerken yardım ederim.

He bir kez sırtım mosmorken kalkmıyorum diye bir sürü laf sayan insana sadece gülümseyerek bakmıştım sinirden iyice deliye dönmüştü. Arabada beni seçti de, benim kimseye hesap verme durumum yok.
Birde yorgunluktan bayıldığımı ve bana yer verdiklerini, evime kadar bıraktıklarınıda bilirim. Şimdi ben bayılmadan bayılacagım deseydim kim inanırda yer verirdi?

Genelde bende veririm yaşlı bayana erkeğe ama normal yaşlarda birine vermem büyük diye çünkü çok gördüm kendi oturup kucağına alabilecek yaşta çocuğu da yanına oturtan ben başında bitkin halde bekliyorum Herşeyi geçtim ben genç erkekleri anlamıyorum sanırım hepsi gruplaşmış yer verirlerse ölürler hatta hatta hemen biri kalktığına Hayrettinin metrobüs reklamı vardı onda ki gibi koşar adımla oturmaya çalışıyorlar ama eşine annesine kardeşine yer verilmesin bir sürü laf söyler o adamlar bayan mı ayakta durmalı erkek mi bilemedim uyku numaralarını yutmuyor kimse

Bir gün çok tatlı bir teyze bindi kalktım yer verdim ki yanımda erkek de olsa ben muhakkak bakıyorum verilmiyor hemen kalkıyorum teyze oturttu beni kızım senin mi oturman doğru benim mi ben yaşlıyım bana bir şey olmaz ama siz gençlere bu kalabalık da çok eziyet oluyor taciz oluyor sen boşver beni dedi o kadar tuhaf bir yandan doğru geldi ki ama tabi ki yer verilmeli :)

Yok ya iyi geliyor yazdıklarınız metrobüste rezil oldum diye düşünüyordum meğer benim gibi düşünenler de varmış.Sinirim geçiyor biraz olsun okudukça teşekkür ederim iyiki varsınız

Çok güldüm ya
Cok alakasız olacak ama bir kere sokakta yürüyordum, küçük bir kız yaklaştı abla cok acım ekmek alır mısın ne olur diye yası da 13-14 falan uzuldum kıza bir markete girdim o da peşimden geliyor, sonra seslendi "yalnız kepekli olsun diyetteyim" ben sok Insanlar cok acayip ya

Ama kız resmen master yapmış yüzsüzlükte,eminim çok sinirlenmişsindir o zaman ama aradan zaman geçip anlatılınca morali bozuk benim gibilerin yüzünü güldürüyor Böyle böyle insanlardan kaçacağım az kaldı.

bugün benzer bir olay yaşamış oğlum. bir delikanlı 20 yaşlarında 7 yaşında ki çocuğun terbizeyiz olduğundan dam vurup yer vermediğini ortaya konuşarak çocuklarınıza terbiye verin fln demiş. sonra tartışma çıkmış herkes 20 yaşındaki delikanlıya kızmış.

bazı yaslılar haketmiyor saygıyı bahsettiginiz kişi gibi mesela heralde ben dayanamaz cevap verirdim ona.. bazende bazı yaslılaryer veriyorsun yol bitene kadar dua ediyorlar..ama cok kalabalıksa ben kalkamıyorum acıkcası bulundugum yerde bos araba sık sık geliyor aman yer verirler diyip biniyorlar eh kusurada bakmasınlar okdr..

evet bazıları söylenince kimi yolcular tepki gösteriyor iş saatleri dışında binin gezin diyorlar. bir yerde haklılar bizde yoruluyoruz yani

Belki de bulunduğum araçta sırf yaşından dolayı bir şey demediler.Gerçekten boş konuştu çünkü.
Ben de sırf oturayım diye ilk durağa gidip binmiştim.Bekle biraz daha oturursun değil mi ama yok illa kalkacak biri.

bir gün erzurumda tam otobüse binerken arkadan koşarak gelen bir amca ( 50-55 yaşlarında) beni ittirip bindi otobüse. yere kapaklanıp kaldım. terbiyesizler diye söyleniyordu arkamdan. geldiğini görmedim bile. görsem kesinlikle önceliği ona verirdim.
sinirden ağlamak üzereydim zor tuttum kendimi.

Aman bozma moralini :) bazen en yakınlarımızın bile davranışlarına anlam veremiyoruz annemiz babamız esimiz dostumuz bile bizi tanımalarına rağmen niyetimizi yanlıs anlıyorlar hareketlerimizi yanlıs yorumluyorlar he deyip gecmek lazım...

bunda koptum işte

O kadar komik ki ne zaman böyle bır konu olsa anlatıyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…