- 9 Kasım 2013
- 1.723
- 1.763
- 208
- Konu Sahibi RaspberrySyrup
-
Yok ya iyi geliyor yazdıklarınız metrobüste rezil oldum diye düşünüyordum meğer benim gibi düşünenler de varmış.Sinirim geçiyor biraz olsun okudukça teşekkür ederim iyiki varsınızBu konu da, dök içini rahatla gibi oldu; belediyeye sıkıntılarımıza, çözüm bulmaları için yazıyormuşuz gibi, Bazen de ilkokul, ortaokul çağında çocuklar biner ve kimseye yer vermezler, ya da yanındaki büyükler verdirtmezler; bazıları çok mahçup olur; açıklama yaparlar etrafına,… kusura bakmayın kalkmıyor falan diye, bazılarının umrunda olmaz, yaşlı mı binmiş, hamile mi, çocuğunu kucağına almaz, ısrarla otutturur bir de en gıcık ifadeyle suratına bakar ben de çok sinir olurum.(rahatsızlığı, hastalığı varsa o ayrı tabi) Bir kere kavga bile çıktı yine de ufak çocuğunu kucağına almadı, oturacak dedi, parasını verdim.
Çok güldüm yaBenim kardesim bir kere metroda kapalı bir bayana yer vermişti kadın ben yaşlı mıyım terbiyesiz diye kardeşimi azarlamıştı
Cok alakasız olacak ama bir kere sokakta yürüyordum, küçük bir kız yaklaştı abla cok acım ekmek alır mısın ne olur diye yası da 13-14 falan uzuldum kıza bir markete girdim o da peşimden geliyor, sonra seslendi "yalnız kepekli olsun diyetteyim" ben sokÇok güldüm ya
Ama kız resmen master yapmış yüzsüzlükte,eminim çok sinirlenmişsindir o zaman ama aradan zaman geçip anlatılınca morali bozuk benim gibilerin yüzünü güldürüyorCok alakasız olacak ama bir kere sokakta yürüyordum, küçük bir kız yaklaştı abla cok acım ekmek alır mısın ne olur diye yası da 13-14 falan uzuldum kıza bir markete girdim o da peşimden geliyor, sonra seslendi "yalnız kepekli olsun diyetteyim" ben sokInsanlar cok acayip ya
Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
Cok alakasız olacak ama bir kere sokakta yürüyordum, küçük bir kız yaklaştı abla cok acım ekmek alır mısın ne olur diye yası da 13-14 falan uzuldum kıza bir markete girdim o da peşimden geliyor, sonra seslendi "yalnız kepekli olsun diyetteyim" ben sokInsanlar cok acayip ya
bazı yaslılar haketmiyor saygıyı bahsettiginiz kişi gibi mesela heralde ben dayanamaz cevap verirdim ona.. bazende bazı yaslılaryer veriyorsun yol bitene kadar dua ediyorlar..ama cok kalabalıksa ben kalkamıyorum acıkcası bulundugum yerde bos araba sık sık geliyor aman yer verirler diyip biniyorlar eh kusurada bakmasınlar okdr..
Belki de bulunduğum araçta sırf yaşından dolayı bir şey demediler.Gerçekten boş konuştu çünkü.bugün benzer bir olay yaşamış oğlum. bir delikanlı 20 yaşlarında 7 yaşında ki çocuğun terbizeyiz olduğundan dam vurup yer vermediğini ortaya konuşarak çocuklarınıza terbiye verin fln demiş. sonra tartışma çıkmış herkes 20 yaşındaki delikanlıya kızmış.
Ben de sırf oturayım diye ilk durağa gidip binmiştim.Bekle biraz daha oturursun değil mi ama yok illa kalkacak biri.bazı yaslılar haketmiyor saygıyı bahsettiginiz kişi gibi mesela heralde ben dayanamaz cevap verirdim ona.. bazende bazı yaslılaryer veriyorsun yol bitene kadar dua ediyorlar..ama cok kalabalıksa ben kalkamıyorum acıkcası bulundugum yerde bos araba sık sık geliyor aman yer verirler diyip biniyorlar eh kusurada bakmasınlar okdr..
Ama kız resmen master yapmış yüzsüzlükte,eminim çok sinirlenmişsindir o zaman ama aradan zaman geçip anlatılınca morali bozuk benim gibilerin yüzünü güldürüyorBöyle böyle insanlardan kaçacağım az kaldı.
bunda koptum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?