Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

bi ömür kazanacagın sevabı bi amca yüzünden kaybetme,olan olmus hos gör sen.
bende metroda beyaz koltuklara oturmusum okuldan cıkmıs 10 sınava girmiş migrenim tutmus eve gidiyorum.
orta boylu gayet saglıklı görünen bi amca o bomboş metroda geldi elindeki gazeteyle kolumdan beni dürterek,ben 60 yasında asker emeklisiyim,40 yılımı bu vatana hizmete harcadım.beyaz koltuklar ben ve bizim gibi insanar için devlet tarafından özel yaptırıldı.kalk terbiyesiz dedin.
kafamı kaldırdım,biraz daha sağa cekildim yanım boş komutanım bende şehit çocuguyum,bugün yıldönümü kusura bakmayın nolur dedim.
amca koltuk gibi bembeyaz oldu,yol boyu herkes ona kınayan gözlerle baktı ve bana acıyarak.
şehit cocugu değilim,ama bombos metroda o yorgunlukla beyaz koltuk sarı koltuk ayırmadım oturdum.
bu hem bana hem amcaya ders oldu.artık birine bagırırken 2 kere düşünür.bende asla beyaz koltuklara oturmuyorum artık.
insan yaş aldıkça çocuklaşıyo.çocuklara yaramazlık yaptıklarında bosver cocuk o diyosak.yaşça olgun insanlarada öyle yapsak nolurki..içindeki merhameti öldürme sen.

Bazıları gercekten hadsiz oluyor. Birisi sana yer veriyorsa mecbur olduğundan değildir. Merhametlidir insaniyetindendir falan filan.
Ben de gecen otobüse ilk duraktan bindim oturabileyim diye kizim da kucagimda. Neyse otobus kalkmak uzereyken yasli bi amca bindi ama herkese söyleniyor " bu nasil is nasil genclik ayip utanin yer vermiyorsunuz iyice yayiliyorsunuz".
En sonunda bi amca dayanamadi " be adam sen de bir sonraki otobüsü bekle de ona bin otur. Herkes oturmak icin ilk duraktan biniyor. Ben iki otobus bekledim oturayim diye" Ama huysuz ihtiyar tabiki laftan anlamadı. Inene kadar söylenmeye devam etti.

Ben kucagimda çocukla da binsem kimseden yer isteyemem bazen verirler bazen cocuk kucagimda zar zor giderim. Kimse mecbur degil sonuçta.

Kimseye yaşlıdır diye saygı duymam. Saygıyı hakediyorsa saygı duyarım. Otobüs ve metrobüslerde de gerçekten ayakta durması zor olacak kadar yaşlı olan, hasta yada rahatsız görünen (yaşı ne olursa olsun) bir de çocuklu yada hamile olanlara direkt yer veririm. Onun dışındada kimseye sadece yaşı ilerlemiş, teyze olmuş diye yer veremem. Çoğu zaman ben okuldan ölü gibi çıkıyorum eve kendimi nasıl atacağımı bilemiyorum. Günden dönen teyzelere, göbek atmaktan, çarşıda alışverişten dönen teyzelere yer mi vereceğim ? Yoo bebeğim yo mümkün değil :) Zorla kaldırırsa da kalkıp topal numarası yapar bir ömür vicdanı olurum

Bende bu yer verme olaylarında kraldan çok kralcılara sinir oluyorum. Hani vardır ya otobüsün muhtarı gibi seni dürtüp kalkta şuradaki teyze/amca otursun diyen insanlar.

Bir de ilk gördüğü sakallıyla ayağa fırlayıp ardından cık cıklayarak çevresine bakanlar var, 'ben hariç tüm otobüsün insanlığı ölmüş' edalarındalar, onlara sinir olmuyorum eğlenceli buluyorum nedense

ben boyle durumlarda susamıyorum sessiz kaldıgın icin bide ustte cıkmıs cadaloz olmak lazım boyle konularda yoksa insanlar bu konuda cok bencil

Asabi biri için herkese aynı tavrı koymak doğru değil, haksız değilsiniz tabi, daha kibar olabilir insanlar yaşlı da olsalar
Ama işaretlediğim yerleri sinirle yazdığınızı düşünmek istiyorum, kişinin müslümanlığını, çektiği tespihi, kıldığı namazı sadece Allah bilir. Kalp kırmayıp, kibar olmakla da iyi insan olunmaz. Sakin olun dert etmeyin, geçmiş gitmiş işte, siz yine bildiğiniz, öğrendiğiniz gibi merhametli olun, üzülmeyin böyle şeylere

O an bir şey demedim ama eve geldiğimde de çok iyi anmadım kendisini.Inşallah bir gün birine böyle davranır da o kişi ne kadar yanlış davrandığını hissettirir.Çok üzüldüm çünkü.

İşte bunu anlamaları lazım,cevabını almış anlamasa da her ne kadar.Lütfen çocuklarınızı anlayışlı insanlar olarak yetiştirin fazlasıyla ihtiyaç var ülkede.

Din konusunda hala aynı şeyi düşünüyorum değiştiremem malesef.Gösteriş yapıp bir genci rezil etmek çok zıt ve ben bunu kabul edemiyorum çünkü ailem -çok şükür ki- böyle insanlar değil.Merhamet etmeye -gerçekten "insan olanlara" -devam edeceğim.

Çok teşekkür ederim

ayyy biraz farklısını bende yaşadım amca yaşlı sakat yardım edeyim dedim binmesine oturduğum yerden kalktım otobüse bindirmeye çalıştım koluna girdim bütün gücünü üstüme verdi sıkı tut dedi bağırarak yerime oturdum bastonla koluma vurup o poşetleri de ver buraya dedi neye uğradığımı şaşırdım oturan orta yaşlı bi amca da yardım etmeyeceksin işte dedi güldüm geçtim yaşlılar hastalar diye vicdan yapıp saygu duyup yer veriyoruz ama bazıları bundan anlamıo işte

Hiç uğraşmayın. Kulaklığı takın, cam kenarındaysanız kafayı cama dayayıp kapatın gözünüzü veya ısrarla camdan dışarı bakın. Mis. Ortalardaysam da direkt aynen uyuyor gibi yapıyorum. Kimse kusura bakmasın da teyzeler keyif yapacak diye saatlerce çalışmış insanlar sırf genç diye eziyet çekmek zorunda değil.

Öğrenciyken finalden çıkıp eve dönüyordum. Zaten gribim, bir de final dönemi, zombi gibiyim. otobüse biner binmez uyudum ama komada gibiyim, gözümü açamıyorum. Otobüs ilerleyen duraklarda dolmuş, yaşlı birkaç kişi ayakta. Hayal meyal teyzenin birinin hakkımda çemkirdiğini duyuyorum "yayılmış da uyuyor da ayıptır da bıdı bıdı". Amcanın biri "ne yayılması hanım,görmüyor musun kız bayılmış resmen, senin yaptığın günah asıl, yazık değil mi" dedi de kadın sustu.Gözümü açıp amcaya bakamadım bile halsizlikten.
Ben bu kadına saygı maygı duymam arkadaş.

O da geldi başıma.Söz konusu teyze otur kızım ben ineceğim şimdi diyince bizim muhtar (senin tabirinle) biraz morardı

O kulaklık olayını saydırmaya başlayınca yaptım keşke önceden yapsaydım bundan sonra tam anlattığın gibi yapacağım.Ihtiyacı olan dışında yer yok,yaşlı olması bir şey değiştirmiyormuş.Sinirlerime mal olsa da öğrendim.

bende bu seneye kadar 2 vasıtayla 2 saat gidiş ve yarım saat yürüyüş mesefesi çekiyodum.yani günümün 5 saati yolda geçiyodu.ki gün içinde de ayakta çok zaman geçiriyodum.8 katlı bina ve 4 kat arası sürekli inip çıkıyosun bekliyosun falan.bazen hem beyin hem beden olarak o kadar yoruluyodumki.bunun üstüne bi de 2 saat boyunca ayakta gittiğim, servis dolmuş otobüs kaçırdığım zamanlar oluyodu ki çekilir dert değil.yaşlılarında genel algısı gençsiniz oturup dinlenince geçer oluyo.ben 24 saat yatsam kendime gelemiyodum bazen.hatta çok ağlayarak gittiğim oldu.makina değilizki genciz diye.bizde yoruluyoruz.ama çok da anlayışlı teyzelerle karşılıyodum.hiç böylesiyle denk gelmedim ama yer verdiğim için tedirgin olan çok teyzeyle amcayla karşılaştım.yani birinin yaptığını hepsine yükleyerek saygısızlık etmeye gerek yok.

Hepsi değil bir kısmına insan olana saygı var sadece artık.Evet o algıdan nefret ediyorum sanki hiç genç olmamış,yorulmamış gibi konuşuyorlar.

Bu şahsa göre sadece yaşlıların.

Boşverin takmayın.Yazık bunun gibiler yüzünden de bütün yaşlılara kızmayın.Vermek zorunda değilsiniz zaten yer bir daha böyle bir durumda vermeyin yer hatta gerekirse ağzının payını da verin.İnsanın yaşı büyük olunca aklı da büyük olmuyor işte bazıları böyle düşüncesiz kalabiliyor.

Ben de başta senin gibi düşünüyordum.
Taa ki alt katımda oturan yaşlı komşu teyzemi tanıyana kadar.
Ben evden çıkarken kadın balkonda (zemin kat balkonu) olduğu halde selam verme lütfunda bulunmuyor bile.
Ben de kafamı çevirip yoluma bakıyorum artık çok afedersiniz "canın cehenneme" diyerek.
Bazıları gerçekten hak etmiyor saygıyı.

kalabalık otobüslerde taciz vs çok görüyoruz.
oturma önceliği istisnasız bayanlarda olmalı, keşke böyle bir kural olsa bayanlar hiç bir şekilde ayakta kalmamalı. ister 18 yaşında olsun ister 60.
ayakta bayan varken oturan erkek adam değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…