- 1 Haziran 2012
- 7.281
- 25.342
- 798
- Konu Sahibi RaspberrySyrup
-
kalabalık otobüslerde taciz vs çok görüyoruz.
oturma önceliği istisnasız bayanlarda olmalı, keşke böyle bir kural olsa bayanlar hiç bir şekilde ayakta kalmamalı. ister 18 yaşında olsun ister 60.
ayakta bayan varken oturan erkek adam değildir.
Bu da yanlış.
Nasıl ki yaşlılara yer vermek zorunda değilsek erkeklerin de bayanlara yer verme gibi bir zorunluluğu yok.Aynı parayı veriyorsunuz ama cinsiyetiniz yüzünden siz oturabilirken o neden ayakta beklesin ? Adil değil bu.
Şu sebeptenBu da yanlış.
Nasıl ki yaşlılara yer vermek zorunda değilsek erkeklerin de bayanlara yer verme gibi bir zorunluluğu yok.Aynı parayı veriyorsunuz ama cinsiyetiniz yüzünden siz oturabilirken o neden ayakta beklesin ? Adil değil bu.
Aynı parayı veren oturabilir mi diyorsunuz? Ee yaşlılar para ödemiyor o nasıl olacak? Onlara ücretsiz çünkü.
Şu sebeptenEki Görüntüle 1316296
İyi de bu da yasalar gereği zaten.Benim dediğim gayet basit.Devletin sana sunduğu imkandan yararlanırken ben oturamam gibi bir cümle söz konusu olamaz.Yer vermek kişiseldir isterseniz verirsiniz istemezseniz vermezsiniz.Sonuçta siz orada yasal olarak bulunma hakkına sahipsiniz,parasını vermişsiniz ya da aynı şekilde bir yaşlı yasal olarak kendisine tanınan hakkı kullanıp binmiş.Şoförler dolmuşlara,otobüslere ağzına doluncaya kadar adam sığdırmaya çalışmazlarsa zaten genel anlamda herkes büyüğüne yer verir gayet kendiliğinden.Ama yer vermeyene de niye yer vermiyorsun diyemez kimse.
Trabzon'dayken en fazla gittiğim mesafe 20 dakika sürdüğü için yaşlılara yer veriyordum ama şimdi İstanbul'da her gün 1 saat tramvay yolculuğu yapıyorum. Öldürseler kimseye yer mer vermem valla kimse kusura bakmasın
Hele bir defa teyzenin biri beni kolumdan tutup zorla kaldırmaya çalıştı o kadar sinirlendim ki kadını neredeyse boğacaktım.
her yaşlıya saygı gösterilmez bunların içinde çok şerefsiz olanları var..bende biliyorum böylelerini..yaşlılığını avantaj olarak kullanan..bir kadın tanıyorum .. birilerini gördümü ağzından allah sözü düşmez ..namaz kılmaz gezmeye geldimi herkesten önde gider..herkesten önce hazırlanır diğerlerini bekler..çok iftiracı çok yalancı..yuva yıkar bu kadın ve böyleleri....zaten çok uğraştı yıkamadı..her işini yapabildiği halde onu bunu hizmetçi gibi kullanır..acitasyonda üstüne yok..hem işlerini yapar hem yapanların dedikodusunu yapar..nefret ediyorum böylelerinden..Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
her yaşlıya saygı gösterilmez bunların içinde çok şerefsiz olanları var..bende biliyorum böylelerini..yaşlılığını avantaj olarak kullanan..bir kadın tanıyorum .. birilerini gördümü ağzından allah sözü düşmez ..namaz kılmaz gezmeye geldimi herkesten önde gider..herkesten önce hazırlanır diğerlerini bekler..çok iftiracı çok yalancı..yuva yıkar bu kadın ve böyleleri....zaten çok uğraştı yıkamadı..her işini yapabildiği halde onu bunu hizmetçi gibi kullanır..acitasyonda üstüne yok..hem işlerini yapar hem yapanların dedikodusunu yapar..nefret ediyorum böylelerinden..
Bir yandan da bu mesele var evet.O yüzden oturmayı istiyorum kalabalıkken.Metrobüse iş çıkış saatlerinde okuldan çıkıp gitmişsem oturana kadar bekliyorum.Bu gözler kalabalık otobüste ereksiyon adam gördü.Ayaktaysam ya kendimi güvenli bir yere atıyorum ya da çantamla önlem alıyorum.kalabalık otobüslerde taciz vs çok görüyoruz.
oturma önceliği istisnasız bayanlarda olmalı, keşke böyle bir kural olsa bayanlar hiç bir şekilde ayakta kalmamalı. ister 18 yaşında olsun ister 60.
ayakta bayan varken otur
Ellerine saglik iyi yapmissin terbiyesiz abdestin bozulacaksa taksiye binsin ne var abdest alirsin olur biter kadina el kaldirmak neymisBenimde başıma otobüsde gelmişti o vakit kızım küçüktü
neyse otobüse binerken elim yaşlı adama deydi adamda oturduğu yerden kalktı bana vuracak bende çantayı kafasına geçirdim neymiş abdesti bozulmuş sonra neyse indim ama adam bilsin o evdeki dövdüğü kadına benzemediğimi dedim içimden
Benimde başıma otobüsde gelmişti o vakit kızım küçüktü
neyse otobüse binerken elim yaşlı adama deydi adamda oturduğu yerden kalktı bana vuracak bende çantayı kafasına geçirdim neymiş abdesti bozulmuş sonra neyse indim ama adam bilsin o evdeki dövdüğü kadına benzemediğimi dedim içimden
Ordan biniyorum bende hep hakikaten komik sahneler oluyor gel de inan yaşlılığınaZincirlikuyudan bir kere metrobuse binseniz o oturmak icin yet isteyen teyze ve amcalarin koltuk kapmak icin 5 metreyi 10 dk kosan olimpiyatcilara tas cikardigina sahit olursunuz zaten vay beee ne atladi ama dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?