Artık Umudumuz EKİM Ayı diyenler burda toplanalım

selam kizlar bendn erken kan gelmsti hatrlyomusnz blmyorum ama 2gun yogun geldi adet gibi aksamdan beride hic gelmyo az leke gbi gelyo niye acaba

canım bu ay benmde öle olmustu 2.gün azaldı 3.gün bitti...
umutlandım yerleşmedir inşallah falan diye ama hiç bi belirti yok

mevsim degişiminden etkilenmişsindir belki kısa sürmüştür..

ıspanaklı olsun ama .) bu arada belirtileriniz var mı kader arkadaşlarım :)

ıspanaklı böregi cok güzel yaparım ama kekini hiç yapmadım

benim hiç bi belirtim yok ..
bi kere geçirdigim için deneyimli sayılırım aslında... normal adetimdekinden daha fazla sisiyo gögüslerim
ayın 20si gibi bişeler hissedersem belki

netten bi bak istersen ıspanaklı keke çok güzel oluyo :)

benımde hiç belirtim yok akıntım var bıde sık ıdrara cıkıyorum o kdar goguslerım nrmalde davul gibi olurdu yumusacık agrı bıle yok :S

benimdeeee son 8 gün :44:
inşallah mutlu hbrleri weririz cnm yaa gerçi umutlanmak istemiyorum artık

hepimize son 8 gün ama bende hiç belirti yok, ben artık umudu kestim. ateşimi filan ölçüyorum 10 gündür filan, yüksek ama zaten adet günü birden düşüyomuş, yani böyle yüksek gitmesinden de bir şey çıkaramıyorum. benim umutlarım birdahaki aya kaldı

aynı tarihi beklemekteyiz bayanlar :18:
hayırlısı olsun hepimiz için..

kek yapıcam cayda demlicen kimse yok ama kalkın gelin hadi :125:

aynen canım, seninle de aynı tarihlerdeyiz, dediğim gibi bende ümit yok ama inşallah sizleerden güzel haberler alırız...
benm de menüm sağlam, ben de beklerim, ev mantısı var aç olanları beklerim

netten bi bak istersen ıspanaklı keke çok güzel oluyo :)

benımde hiç belirtim yok akıntım var bıde sık ıdrara cıkıyorum o kdar goguslerım nrmalde davul gibi olurdu yumusacık agrı bıle yok :S

şimdi bende bi elledim tık yok

keki denerim en kısa zamnda ıspanaklı herseyi severim

birbirimizin belirtilerini takipleyelim kızlar..
bide bnim ateş buara hep 36.8-37 arası acaba cok atesli birimiyim yoksa bu bi belirtimi bilemedim :26:

canım ben hiç ateş ölçmedim zaten kesin bişey değil diyolar kış ayı grip falan olsan ateşin illa yükselicek yani o yüzden hiç denemedim..

ayy, aynen, beim de hep 36.8-37.0 arası. ama bunun öbyle gitmesi değil önemli olan bildiğim kadarıyla. çünkü adet olmadan 1-2 gün önce byük bir düşüş görülüyor. düşmezse hamile olduğumuz anlaşılıyor. o yüzden benim de yüksek olmasına rağmen aldırmıyorum.
daha 1 haftadan fazla var...

ben bu ayda olmazsa ki insallah olur doktora gidip yumurta takibi isticem...
cok geriliyorum böyle yaa

evde 2 tane idrar testi var :) o kadar zamanım olmasına rağmen zor tutuyorum kendimi :)

kızlar bunu buldum siz de bakmak istersiniz diye düşündüm
Vücut Isısı Takibi

Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür.Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eger adet dönemi daha uzun veya kisa ise ovulasyon günleri degisicektir.Örnegin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eger siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.

BBT takip etmekle ovulasyonun olup olmadigini ve ovulasyon gününü kestirmek mümkündür.BBT takibi iliski gününü tahmin için de kullanilabilir. BBT ile siklusun 13. günü yumurtlama oldugu tespit edilmisse bir sonraki siklusta adetin 12. günü en ideal iliski zamanidir.
Düzenli yumurtlamasi olan bir kadinda 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut isisi (BBT) 36-37 derece civarindadir. Ovulasyondan (yumurtlamadan) kisa bir süre sonra BBT 37 derecenin üstüne çikar.

Vücut isisi (BBT) yükseldiginde gebe kalmak için genellikle zaman geçmistir. Cinsel birlesme BBT yükselmeden önceki 5 gün içinde olmalidir.Ovulasyon (yumurtlama) sonrasi luteal faz denilen siklusunun 2. yarisi baslar. Bu dönemde hormonlarin etkisiyle BBT 37 derecenin üstünde kalir.Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düser.Eger gebelik olursa BBT düsmez ve doguma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.

Vücutu Isisi (Bazal Body Temperature) Takip Tablosu
Bazal Body Temperature’u takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir.

Dogru bir BBT takibini yapmak için asagidaki adimlari takip ediniz.

- Bir vücut termometrosi aliniz.

- Yataginizin basucundaki etajerin çekmecesine tablo,termometre ve kalemi koyunuz
- Termometreyi (civali ise) civasiz ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altina düsürünüz
- Sabah uyandiginizda hiçbir sey yapmadan termometreyi dil altina yerlestirerek atesinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karsisina okudugunuz degeri kaydediniz.

Yumurtlamadan sonra adet kanamasinina kadar ortalama 1 derecelik vücut isisi artisi normal bir yumurtlama dönemi oldugunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde isi artisi gözlenmez.Mutlak bir gösterge degildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.

slm kızlarr bende kırmızıları daha görmedim..:44: genelde sat sonraki ay 1-2 gün daha erken olurum ama hala gelmedi belirti bile yookkk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…