Asgari ücret

Nesı tehlıkelı kı? hayatın gerçeği
Şöyleki; birisi asgari ücreti yetersiz bulur , diğeri "ama daha ne olsuun vs vs" diyerek cevap verebilir. Konu hükümet yanlısı ve karşıtı olmak muhabbetlerine döner.
Gerçekten uzun uzun fikirlerimizi yazmak tartışmaya, dolayısıyla konunun kapanmasına sebep olmayacaksa ne ala.
Oluyor ya hani genelde

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.761,74 TL olarak gerçekleşmiştir.

*Alıntıdır.
En son tarih aralık olduğuna göre, durum cidden vahim
Daha yeni bir is gorusmesine gittim
1600 dediler bana ki 2 vesaitle 1.5 saatte varacagim bir is yeriydi, dusunun yol parasini...
Biz sizi arariz dediler donmediler
Donerlerse 170 lira zarardayim demek
Aglanacak halimize guluyoruz işte..

Evlilere 1500 müş ama AGİyi maaş haricinde veren işverenler için geçerli sanırım. Bizim işveren Allah'tan AGİyi veriyor ama maaşımı asgariden gösteriyor. Hakkımızda hayırlısı olsun...

Ben de gecen gun esime bunu diyordum. Kiralar ucmus asgari ucretle calisanlar nasil odesin diyordum. Allah yardimcilari olsun cok zor. 1400 liraya hem yiyeceksin, hem gezeceksin, hem giyeceksin hem hastane, okul zart zurt odeyeceksin hem de kira elektrik su dogalgaz odeyeceksin, canin dondurma cekecek cikip yiyeceksin! Neyse susuyorum!....

ya o zaman ben yeterlı dıyenlerın de savunmasını gormek ısterım.olabılır yeterlı dıyenler de

Bir evimiz var kıraya verdık onu 1750 lıraya evı gorsenız kucuk ogrencılere verdı.yanı aıle yasayamaz.dusununun mıller nasıl kıra parası versın
nedeni malum değil mi? senelerdir oy verdikleri parti kendilerine bu rakamı reva görüyo, millet de bunu bi halt zannediyo.
Çok dogru

İşte tam da böyle bir mesaja cevap verirsem banlanır belki senin de banlanmana sebep olabilirim, hiç gerek yok sanırım

bacım sen kendine 1404 lirayı layık görüyosan istediğin kadar cevap ver. banlanmışız banlanmamışız ne yazar. sen banlanmazsan ben banlanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. peheeeey.

Bir evimiz var kıraya verdık onu 1750 lıraya evı gorsenız kucuk ogrencılere verdı.yanı aıle yasayamaz.dusununun mıller nasıl kıra parası versın

Çok dogru

peki siz neden o fiyata verdiniz? Ben buna da karsiyim. Firsatcilik. Firsatcilik yapmayacaksin arkadasim. marketten aldigin su 50 kurussa sinav onlerinde satilanin 2 lira olmasi gibi.
Madem eviniz kotu, madem kucuk neden bu kadar cok fiyata kiraya verdiniz? Sirf okula toplu tasimaya yakin diye mi? Kusura bakmayin bu da firsatcilik. Ulke vatandaslari olarak bari birbirimize destek olsak sanki ne olurdu. ? Hayir bi de asgari ucretlilere nasil yasar diye uzulmussunuz kiyamam, saka gibi. Asgari ucretli hic olmazsa calisiyor da ogrenci nerden getirecek de k.ç kadar eve 1750 verecek. Vallahi saka gibi.

bacım sen kendine 1404 lirayı layık görüyosan istediğin kadar cevap ver. banlanmışız banlanmamışız ne yazar. sen banlanmazsan ben banlanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. peheeeey.
Komik değil . .
Ben kendime o parayı layık görmüyorum, sana da başkasına da. . .
Meseleye "layık görmek" olarak bakmıyorum çünkü.
Banlanmak da umrumda,kk da vakit geçiriyorum.
Burda siyaset, ülke gündemi tartışmak yersiz bana göre,yasak olmasını geçtim, belli bir kesim kendi gibi düşünmeyenleri aşağılama hakkı buluyor kendinde ve tartışma çıkıyor . Evet ben de ayırdım "belli bir kesim" dedim, farkındayım
Ben senle ya da başkasıyla asgari ücreti tartışsam ne olur, tartışmasam ne?
Neyse . . Umrum dışı konuya daha fazla cevap vermicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…