- 21 Aralık 2016
- 252
- 159
- 53
- Konu Sahibi Piremsesim11
Asgari ücret 1404 tl olmuş. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu? Kiraların bu kadar arttığı yıllarda nasıl geçinecek bu insanlar düşünmüyorlar mı 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1600-1700 olabilirdi diye düşünüyorum. Bilmiyorum siz de farkettiniz mi elektrik faturası artık çok uçuk rakamlarda geliyor bize.Kac olmasini isterdin? Bu cok genis bir konu.
Bilmem bize fatura gelmiyor. 1400le 1600 arasinda da cok bir fark yok bence. Hadi 2000 desen neyse.1600-1700 olabilirdi diye düşünüyorum. Bilmiyorum siz de farkettiniz mi elektrik faturası artık çok uçuk rakamlarda geliyor bize.
Bilmem bize fatura gelmiyor. 1400le 1600 arasinda da cok bir fark yok bence. Hadi 2000 desen neyse.
2000 desem iş verenler beni parçalarBilmem bize fatura gelmiyor. 1400le 1600 arasinda da cok bir fark yok bence. Hadi 2000 desen neyse.
2000 desem iş verenler beni parçalar![]()
TÜRK-İŞ Araştırmasının Ekim 2016 ayı sonucuna göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.405,30 TL, Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.577,51 TL olmuştur. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.738,32 TL
* alıntıdır.
bunun üstüne yoruma gerek yok sanırım...
TÜRK-İŞ Araştırmasının Aralık 2016 ayı sonucuna göre;
o Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.432,17 TL,
o Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.665,04 TL olmuştur.
o Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.761,74 TL olarak gerçekleşmiştir.
*Alıntıdır.
En son tarih aralık olduğuna göre, durum cidden vahim
Yemek ozellıkl çok pahalı.kıyafet alınmasa da olur fakat yemek aşırı pahalı .Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyorken, açlık sınırına daha yeni kafa kafaya gelmiş bir asgari ücrete ne tür bir yorum yapılabilir?
Hayırlı işler![]()
Aaaa nasıl bişey diyeceğiz pelincim diyelim ki taşlanalım. Gerçi bu zülme sessiz kalan da dilsiz şeytandır diyo hadisi şerifte ama neyse konuyu kapattırmıyım da göryeim düşüncelerievet aralık sonuçlarını şimdi gördüm ben de, 2 ayda kalemler min. 30 ar tl artmış. asgari ücret açlık sınırında, ülkenin yarısı açlık sınırının altında yaşıyor... ne denir ki bu tabloya...
Aaaa nasıl bişey diyeceğiz pelincim diyelim ki taşlanalım. Gerçi bu zülme sessiz kalan da dilsiz şeytandır diyo hadisi şerifte ama neyse konuyu kapattırmıyım da göryeim düşünceleri
Asgari ücret 1400 tl olmasına rağmen, hala kadın çalışmasın evde 3 çocuk yapsın deniliyor.
Valla kadını bırak bu gidişle evde yaşayan karıncalar bile üzülüp, eve para getirmek zorunda kalacak gibi.