- 26 Ekim 2016
- 190
- 182
- 23
- 37
- Konu Sahibi yenigelinim
Niye dalga geciyim ya ne kadar oluyor evleneli diye sordular cevap verdimDalga mı geçiyorsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Niye dalga geciyim ya ne kadar oluyor evleneli diye sordular cevap verdimDalga mı geçiyorsun
Pardon da bir çocuğun düzgün ve hiçbirşeyden mahrum kalmadan yetişmesi için ne kadar para harcanması gerektiğindne fikriniz yok galiba. Herşey ateş pahası bir de bu bebeğin ememediğini sütün olmadığını mama almak zorunda kaldığını düşünün ki bir süre sonra zaten alınacak. Doktor kontrolleri ilaçları giyimi derken 300 tl kenarına koyabilen biri bunu nasıl başarabilir. Allah rızkını verir cümlesine sığınıp bu göze alınabilir mi ? size göre alınır demek ki. Ben çocuğu en alt şartlarda yetiştirmek istemem mesela. Madem Allah rızkını veriyor sokaklarda aç dilenen onca çocuk neden var? aileleri neden bakamıyor bu çocuklara hani rızıkları nerede? Allah her kula akıl mantık vermiş. Zaten böyle düşünüldüğü için o çocuklar o halde yap at sokağa kendi kendine büyür. Bu çocuk kreşe gidecek okula gidecek eee nereden karşılanacak bunlar? ona buna ailelere minnet ederek mi neden biraz daha beklenip birikim yapılmasın neden konu sahibi de çalışmasın?
Ya mesajlari okudukca sinir krizi geciriyorum resmen. Cahillik cahillik.
Her seyi isinize geldiği gibi inaniyorsunuz.
Kader kader rizik rizik. .
Cikin artik su kafadan.
Anlayim artik CALISMAYANA EKMEK DE YOK RIZIK DA YOK.
Çocuk yapmaya ne var 5 dk lik is olabilen için.
Ac sussuz boynu bukuk kagit toplayan cocuklarinda rizkini veren olur diye yaptılar kim veriyor hadi soylesenize rizikcilar kim veriyor.
Oyle sizin uzerinize sihirli degenek felan degmicek inanciniz var anladik ama ohh ben oturayim dur dur bana rizik gelir bir cocuk yapayim bak ohoo gelsin riziklar.
Gokten para mi yagacak saniyorsunuz.
Artik kabul edin ne yaparsa insan kendi yapar. Çalışırsan cabalarsan rizkin olur paranda olur hayatinda guzel olur kader dediğiniz de guzel olur.
Iyiki bir inanciniz var. Sacma sapan okumadan etmedenn neye inandiginizi bile bilmiyorsunuz.
Rizikcilar acsin agzini beklesin oyle armut pis agzima dus diye cok beklersiniz.
Dini yorum yasak dini yorum yasak ee din konusunda hassas olan insanlari uzen olumsuz yorumlar niye yasak degil..Allahu Teala anne sutunu onun rizki icen gondermistir.anne sutu alamayan bebek icinde calisan cabalayan gayret gosteren ebeveynler gerekki rizkini yine alabilsin.
Konu sahibi maddiyattan once dusunmeniz gereken nasil bir ailesiniz ciftsiniz.birbirinize karsi saygi sevgi dolu musunuz.her bebek sevgi saygi huzur guven sefkat olan bir eve kucaga yuvaya gelmeyi yasamayi hakediyorlar.hepimiz dusunmeliyiz ben cocugumu iyi hayirli duzgun bir insan olarak yetistirecek bir donanimdamiyim evet hepimiz dusunmeliyiz cocuk yapmaya karar vermeden once ..nasil anne nasil baba oluruz diye oturup ciddi ciddi dusunmeli kafa yormaliyiz.
cok zor bir durum olmus arkadaşınız icin üzüldüm insan cocugunu 2 dk gözünün önünden ayirmak istemiyor çünkü. Cocuk maddi manevi buyuk sorumluluk allah yardimcisi olsunTartışılır bir durum. Daha oncede yazmıstım yakın arkadasım evlenınce hemen cocuk sahıbı olmak ıstedıler ve oldularda. Kız dogum ıznındeyken esı ısten cıkarıldı ve hala calısmıyor halıyle kız dogum ıznını yarıda kesıp ıse dondu ve sonuc olarak cocuga bakamadılar cocugu aılesının yanına doguya gonderdıler(cocuga bakmaya gelen aıleler daha fazla masrafa yol actılar + ve aılelerınde destegı yok ). Sımdı her ıkısıde calısmaya calısıyor .
Zor ısler , uzucu
Yanı uzerıne dusuneceksenız yapmayın , ama yok uzerıne dusunup tedırgın olup veya uzuleceksenız bıraz bırıkım yapmaya calısın derım.
Beni mi yasakladin anlamadimki..Simdiye kadar hic aklima gelmemisti ama engelleme butonu varmis ya valla burda. En iyisi gormezden gelmek.
Iste onlar tamamen hata bi onceki mesajimda anne baba olmayi hakediyorsak iyi insan isek kotu aliskanliklarimiz yoksa dusunmeliyiz cocugu demistim.boyle bi durumda tabiki cocuk yapmak hata..iyi bi insan yetistirmek de topluma bir nimettir..Bizde çocuk olunca akan sular durur, sormanız hata. Tabi ki hemen herkes yapın diyecek, Allah rızkını verir diyecek.
Kendi fikrim, bana 300 TL kalsa asla çocuk yapmaya çalışmam. Sınıfımda da var, kadın beslenme koyamadığı için çocuğunu okula bazen göndermeyeceğini söyledi; baba madde bağımlısı, hurda ve çöp topluyor,koca çalışmıyor. Böyle kötü durumları ama 5. çocuğu yapabiliyor. Hangi akla hizmet bilemem.
Valla böyle ınsanlar yuzunden kanser olup gıdıcem, cok uzuldum cocuga . Bızım cocugumuz kıymetlıde o cocuk cok mu farklı olmak zorundaBizde çocuk olunca akan sular durur, sormanız hata. Tabi ki hemen herkes yapın diyecek, Allah rızkını verir diyecek.
Kendi fikrim, bana 300 TL kalsa asla çocuk yapmaya çalışmam. Sınıfımda da var, kadın beslenme koyamadığı için çocuğunu okula bazen göndermeyeceğini söyledi; baba madde bağımlısı, hurda ve çöp topluyor,koca çalışmıyor. Böyle kötü durumları ama 5. çocuğu yapabiliyor. Hangi akla hizmet bilemem.
Kim kötü olduğunu kabul ediyor sizce? Kaç kişi ben çocuk yetiştiremem, bakamam, iyi gelecek sağlayamam diyebilir? Hem çevreden hem buradan okuduğumuz kadarıyla kimse.Iste onlar tamamen hata bi onceki mesajimda anne baba olmayi hakediyorsak iyi insan isek kotu aliskanliklarimiz yoksa dusunmeliyiz cocugu demistim.boyle bi durumda tabiki cocuk yapmak hata..iyi bi insan yetistirmek de topluma bir nimettir..
aynen öyle.Bende bir rızıkçı olduğum halde ertelemenden yanayım.
Çünkü rızık=çaba benim için.
Sende o çabayı göremedim, üzgünüm.
Çok küçük bir örnek
Çocuğu olmayanlar belki doğalgazı yeni yeni açmaya
başladılar ama bizde 1,5 aydır yanıyor.
300 küsür ödedim, 2. faturamı ödemek üzereyim.
Ben üşüsemde olur ama çocuğum üşürse olmaz.
Ben et yemesem de olur ama o yemezse olmaz.
Ben devlet hastanesi için gün alır beklerim.
Ama çocuğum hastaysa bekleyemem gibi..
Sen bir de yaşasanValla böyle ınsanlar yuzunden kanser olup gıdıcem, cok uzuldum cocuga . Bızım cocugumuz kıymetlıde o cocuk cok mu farklı olmak zorunda![]()