Konu cok gereksiz yerlere gitmiş..
Bu konu göreceli kisiden kisiye değişir.hayata bakis acina gore değişir.hayatta nelerden zevk aldigina gore değişir.
Kendimden ornek vermek gerekirse esim asgari üctetten biraz fazla maas aliyor ve kiradayiz.1 tanede 20 aylik kizim var allaha cok sükür bir kere bir seyimizde eksiklik olmadi.ama dedigim gibi bu yasam biciminle alakali.bir arkadas demis 300 tl bebegin aylik gideri diye.dogdugundan beri bu kadar giderimiz hic olmadi bizim.olanida garipsemem cünkü insanlarin hayattan beklentileri değişkendir.
Ben eskisehir devlet hastanesinde dogum yaptim özelden bir farki yoktu cok memnun kaldim hastahanenin gebelik kursuna dahi gittim.
Hazir mama karsiti bir anne oldugum icin servetimde olsa bir kurusunu mamaya zaten vermezdim.
Kendini ve yasam tarzini gözden geçirip hayattan beklentilerini düşünüp karar verebilirsin.hamileligin boyunca özele gitmek dogumunu özel hastanede yapmak istiyorsan bebeginin markali ürunlerle ihtiyaclarini karsilamak isyiyorsan zorlayici olur sizin icin.
Allah rizkini verir olayida burada giriyor devreye.sen hic bir sey yapmazsan rizki allahtan beklemek fazla hayalcilik olur.
Ama bir caba sarfettiginde emin oldugum birsey var rızık ta allahtan bereketi de allahtan.
Cevremizdeki cogu kisi borcla yasadiklarini nasil boyle gecindigimizi merak ediyor.
Bize kizimizla umreye gitmek bile nasip olacak insallah.
Son bir tavsiye; daha cok yeni evlisin bol bol gezin caninizin istedigi saatte disari cikin.kendinize vakit ayirin.once evliligin tadina varin.su anki onceliginiz esin ve sensin.ama cocuk olunca oncelik onun hakki.benim sahsi fikrim evlilikte en az 1 yil cocuk düşünülmemeli
Ben söyledim aylık sadece mama ve bez giderini ve inanın anlayamadım sizin nasıl bu gideriniz olmadı?
Yalnız belirttim benim çocuğum emmeyi reddettiği ve süt de bittiği için mama yiyen bir çocuk.
Hazır mama karşıtıyım demişsiniz, pirinç unuyla yapılan mamayla bebeğinizin sağlıklı besleneceğini mi düşünüyorsunuz?
Anne sütüne en yakın mamayı kullanıyoruz, 34 tl ve 3 gün gitmiyor bir kutu.
Mama yediği için biberonu, biberon ağzı, biberon deterjanı da söz konusu.
E günde en az 8-10 kere alt değiştiriyoruz, bez fiyatlarını da biliyorsunuzdur.
Kış geldi, öyle bir tulumla çocuk giydirilmiyor.
Patiği, montu, yeleği, zıbını, pantolunu vs..
Gaz sıkıntımız olduğu için damla kullanıyoruz, bir şişe 40 tl 8 günde bitiyor.
Her şeyi geçtim, zorunlu olmayan devletin karşılamadığı rota aşısı var, 125 tl.
Nasıl bu rakamı bulmuyor harcamanız?
Benim belirttiğim rakam sadece mama ve bez rakamıydı, gerçekten aylık masrafını yazsam demek ki bayağı tepki alacağım...