Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğal seleksiyona inanıyorum.
Aşı olmak istemeyen olmasın, doğal seleksiyon işini yapsın.

Aşıya gelene kadar ruhumuzun bile duymayacağı birçok şekilde nüfusu azaltabilirler, soluduğun havaya kokusuz neler salarlar haberin olmaz, içine içine çekersin.

Ha diyelim ki gerçekten nüfusu azaltmak amaç ve bu yüzden de bağışıklığı sağlam olan yaşayabilecek, ona da varım. Yiyecek ve su kıtlığına doğru ilerliyoruz, herkes biliyor, e bırakalım da sağlam olanın şansı olsun.

Hayvanlar zayıf olan, şansı olmayan yavrusunu gözden çıkarır, kuş ise yuvadan atar, başka hayvan ise yer. Fen dersini kaçıranlara şok edici bir haber: Toplam dört grup vardır ve insanlar memeli hayvan grubuna girer. O misal işte.

"Yeter artık sokak röportajı yapmayın, bu toplumu tanımak istemiyoruz" diye yazmıştı biri, geç kaldım, izledikçe röportajları tanıdım, tanıdıkça anladım ki bu derece cehaleti yenmek zor. O yüzden doğal seleksiyon.

Şu korona bitse de bu tartışmalar da bitse gitse ya. Aşı olan olmayana aptal diyor, olmayan da olana.
Şahsen aşı olmak istemiyorum. Bu güne kadar zorunlu haller dışında sokağa adım atmadım. Koronavirus tamamen bitene kadar da atmam nolacak diyorum. Asosyalligin dibini ekmekle kazıdım. Hani sokakta maskemi indirip de bir yudum su icmisligim yoktur. Kafeler açılınca gidip de cay içeyim demedim. Hiç Bir akrabamı uzaktan da olsa görmedim, çünkü evden dürbün yok. Bir seneyi geçti otobüs minibüs kullanmadım. Özel arabam da yok.
Ha, aşı olmuyorum uleyn sokaklar da benimdir, maske de takmam ortalıkta cirit atarım size ne, diyenlerden asla olmayacağım kesin. Ne kendimi ne bir başkasını tehlikeye atarım. Aşı olana akılsız deme haddini de kendimde bulmam mümkün değil. Aynı saygıyı beklerim yalnız.
Aşı yaptıranlara bol antikorlu sağlıklı günler diliyorum.

Ben aşımı oldum. Eşim, ailem, çalışma arkadaşlarımda oldu ama aşı olmak istemeyen insanları buna zorlamak bana zorbalık geliyor.

Ben bi kere doğumdan sonra hemen aşı olacağım dedim.
Minicik bebeğin vücuduna ne idüğü belirsiz maddeleri emzirme yoluyla sokacak olmakla suçlandım
Bunu diyenler sorsanız her gün şekerli ve hamurişili gıdalar tüketiyordur silikonlu sülfatlı şampuanlar, duş jelleri falan da kullanıyolardır muhtemelen

Nasıl işe alımlarda askerlik şartı aranıyorsa genelde, şu anda da devir böyle.. Sizin aşı olmama hakkınız olduğu kadar işverenin de sağlık risksiz insan çalıştırma hakkı var. Sonuçta markette çalışıyorsunuz insanlarla temasınız çok fazla bulaştırıcı da olabilirsiniz adam müşterilerini de düşünmek zorunda.

Sizin gibi olanlara tabiki saygiliyiz. Sizin gibi aşı olmayıp bu sekilde davrananlar bas taci bence. Kizdiklarimiz aşı olmayıp butun kuralları ihlal edip baskalarinin haklarına girenler

Bunu diyenler sorsanız her gün şekerli ve hamurişili gıdalar tüketiyordur onlar bebeğe geçince sorun yok çünkü (!)

Ya valla analık damarıma bastılar
Kendimi kötü hissettim
Ve acaba olmasam mı dedim
Emziren anneler olabiliyor mu iyice araştıracağım
Gönlüm biontech den yana

Minicik bebeğin vücuduna ne idüğü belirsiz maddeleri emzirme yoluyla sokacak olmakla suçlandım
Ben de emziriyorum aşı oldum dedim bir yerde işte bebeğinizi riske atmışsınız falanlar filanlar havalarda uçuştu. Kardeşim ne riski yaa antikor riski mi hayret bişey ne kadar bilinçsiz bir toplumuz gerçekten bazen şaşırıyorum.

Ay deneyimleyen birini buldum
Hemen sorularımı sormam lazım
Doktor mu olun dedi?
Bir de hangisini oldunuz?

Açıkcası bebeğime kavuştuktan sonra Covid olmak istemiyorum. Hemen aşı olmak istiyorum.

Onlara neymiş acaba? Onların çocuğunu mu emzirecekmişsiniz ki? Böyle şeylere kulak tıkamak en iyisi bence. Canınızı sıkmayın böyle bir şey için.

Ay deneyimleyen birini buldum
Hemen sorularımı sormam lazım
Doktor mu olun dedi?
Bir de hangisini oldunuz?

Açıkcası bebeğime kavuştuktan sonra Covid olmak istemiyorum. Hemen aşı olmak istiyorum.
Aynen çocuk doktorumuz mutlaka olun dedi. Biontech oldum. Migren hastasıyım normalde 1 gün süren şiddetli baş ağrısı dışında yan etki yaşamadım. Kol ağrısını söylemiyorum bile çünkü hamileyken ve doğumdan sonra tetanos aşısı olmuş biri olarak bunun ağrısı bana vız geldi tırıs gitti

Bende böyle düşünüyorum.Aşı için hep endişe ettik.Biontech olmak istiyordum koruyuculuğu daha fazla diye.Yan etkileri ve alerji riskinden dolayı sinovac oldum

Kaç aylıktı bebeğiniz?
Ben doğumdan hemen sonra olmak istiyorum aslında
Bir çocuk doktoru ile yine görüşürüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…