Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
50 bin insan ölmüş, yüzde 1 bile değil diyerek küçümsemesi benim sinirimi bozdu
Ne basit dimi
50 bin..
Alt tarafı bir sayı
Çünkü kendisi genç ve sağlıklı. Geri kalan onu bağlamıyor.

Allaha bin şükür ben turp gibiyim. Bana covid hiçbir sey yapamaz ever. Ama annem var babam var. Benim kadar şanslı olamayan binlerce insan var haklarina nasıl gireyim günahtır.

Gittim yaptırdım. Çünkü aklıma başka care gelmiyordu

Siz yine bakıyor muşsunuz ben bakmıyorum bile.

Haha bilmiyordum ben yeni gördüm
Yaza yaza kollarımız ağrıdı günlerdir değişen bir şey olmamışkendini çok önemsemekte psikolojide incelenmiş teşhisleri konmuş. Yok kısırlaştırılıyoruz yok ağır metal yükleniyoruz yok sistemlice öldürülüyoruz yok çip takıyorlar bize ha ha haaaaaaa öylemiymişşşşşş der geçerim ben valla

Onam formu denmiş de, ben biontech oldum, o formu da imzaladım. Hiç de öyle faz 3 çalışması tamamlanmadı diye bir madde yok. Kulaktan dolma ve kaynağı belli olmayan bilgilerle insanları yönlendirmeye kalkmayın. Formda yazanlar her ilaç prospektüsünde karşınıza çıkabilecek şeyler. Ben bilime inanırım. Kendine prim yapmak, farklı görünmek için farklı komplo teorileriyle ortalığa atılanlara da kulaklarım kapalı. Ben aşı olarak risk aldığımı düşünüyorum. Son derece inanarak oldum. Zira karşımda zararları kanıtlanmış ve hatta öldürebilen bir hastalık var. Aşı karşıtları, bu riski göze alıyorlarsa da diyecek söz yok. Ne diyelim, herkesin kendi kararı ama aşı olmayacaksa, bu salgını nasıl bitirecekler bunu da bilmek isteriz. Mesela zerdeçal kapsülleri mi?

halbukı sperm artısı gorulmus ne kısırlastırması

vucut yuksek antikor uretıyor guclenıyor dusunsene super bırsey bu ınsan sırf bunun ıcın bıle ası olur

50 bin insan ölmüş, yüzde 1 bile değil diyerek küçümsemesi benim sinirimi bozdu
Ne basit dimi
50 bin..
Alt tarafı bir sayı

Ve 50bin bile degil. Milyonlarca kisi etkilendi. Italya'nin bergamo bölgesine gitsinler. O görüntüler hiçbirini etkilemedimi? Cesedler kamyonlar ile baska sehirlere tasindi. Insanlar nefese alamadan ölüyor ve yakinlar cenazede bile bulunamadalar. Ilk basta sadece 1-2 kisi gidebiliyordu ve birbirine sarilamiyordun.

Ne kadar aci degilmi? Sevdigin bir kisiyi kaybediyorsun ve ne o kisiyi son defa görebiliyorsun, ne bir teselli için son derece insani bir hareket olan birbirine sarilmayi bile yapamiyorsun. Ben bunlarin hiçbirini yasamadim ancak empati denilen birsey var. Düsmanim yoktur fakat en agir düsmanin yasamasin denilcek seyler bunlar. Bunlari yasayanlarada sabir dilerim ne diyeyim.

Aşı olmama hakkınız var ama nedeni önemli bence bende şuanda olmuyorum mesela ama henüz çok yeni gebeyim ve çok zor şartlarda gebelik elde ettim yan etkisi ne olur bilmediğim için biraz daha bekleme kararı aldım gebelik söz konusu olmasa koşa koşa gider olurdum aşımı, böyle bir durumunuz veya ekstra sağlık sorununuz yoksa olun lürfen aşınızı, örn eşim randevusunu aldı hastaneye kadar gitti ama ciddi alerji hastalığı olduğu için doktorlar aşı uygulamayı reddedip gönderdi eve nasıl bir yan etki yapacağını bilmiuyoruz o yüzden hayatınızla oynayamayız demişler.

Konuyu gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor tekrardan. Ya benim mesleğimi tek sevdiğim yönü insanlara yardım ediyor olmakti. İlim ifran askiyla yapmıyorum yani. Stresini mutsuzlugunu tek yenen artı yönü insanlara olan bir nebze faydaydi. Covid döneminde gönüllü oldum. Eşim hiç alakası olmayan bir bölümde olmasina rağmen covid bölümüne geçti arkadaşlarına yardımcı olabilmek için.

Burdan klavye sallaması kolay. 16-18 saat çalışan doktor dinlenebilsin diye plastik cerrahi dermatalog göz doktorları nöbet yaptı fazladan. 6-7 ay çocuklarını göremediler. Gören sarilamadi.

Dermatolog doktorun belki de 10-15 gündür yoğun bakımda başında beklediği hastasini kollarında kaybetmesi ne demek biliyor musunuz?! Kaç doktor kaç hemşire bu dönemin travmasini ömrünce hissedecek. Yüzde bir bile değilmiş!!!! İlk banimi yiyeceğim o olacak .

biontech ıcın konusuyorum en guclu olan o dıyorlar o yuzden onu sectık
esımın ve benım yuksek alerjı rıskımız var esımın penısılın alerjısı benım aspırıne alerjım var ıkımızde bu yuzden öluyorduk yogun bakımda kaldık zamanında ...
ası randevusu alırken uyarı aldık hastanede yaptırın yuksek rısk grubundasınız alerjı acısından dıye
doktora sorduk aşı belkı alerjı yapabılır ama kesın degıl buda nadır gorulen bırsey bu yuzden asıdan sonra 20 dk hastanede beklemenızı onerırız dedıler kımse ası olmayın demedı sadece rısklı gebelıgı olan bazı hastaların ılk 4 ay gebelık ıcındeyse beklemesını onerıyorlar

esınızın daha yuksek ne alerjısı varmıs merak ettım acıkcası

aynı durumu ben de yaşadım bana da yapmadılar . eşinizin neye alerjisi vardı acaba ?

aynı durumu ben de yaşadım bana da yapmadılar . eşinizin neye alerjisi vardı acaba ?
eşimin tek birşeye değil malesef bir çok gıda maddesine, polenlere alerjisi var hatta öule bir alerjiki piknikte falan yerdeki çimlerle temas etse yine alerji oluyor, çoğu zaman alerji nefes borusunu etkiliyor ve nesef almakta zorlanıyor serum yemeden düzelemiyor.

Allah sizlerden razı olsun, haklarınız ödenemez. Ailelerinizden ayri kaldınız, insanlar maskeden nefes alamiyorum diye saçma sapan bahanelerle maskelerini indirirken, sizler ne yemek yiyebildiniz, ne uyuyabildiniz.

Böyle bir şey çok garip geldi
Aklınıza gelebilecek her türlü metale hatta böceklerin tüylerine bile alerjisi olan bir tanıdığım biontech oldu. Hastanede beklettiler bir süre, alerji ilacı verdiler o kadar.

Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye

eşimin bir çok gıdaya alerjisi var öyle ayda yılda bir olan bir alerji değil haftanın 2-3 günü sürekli alerji, bazı günler alerjisi nefes borusunu etkiliyor nefes alamıyor hastaneye gidip serumlar iğneler yemek zorunda kalıyor, daha kapsamlı bir hastaneye gidip bir takım testlerden geçmesi gerekiyormuş o testler sonucu aşı uygulanabilirmiş sadece.

Teknik olarak polis gelip yatırıp aşı yapacak mı?
Hayır.

Ancak bu bedel olmayacağı anlamına gelmez.
“Ben etrafa virüs saçma riskine maruz bırakayım ama yaşamım etkilenmesin” -> Böyle birşey yok.

Otobüse binme, avmlere girme vb sosyal aktivitelere girdiğinizde insanlar bir ne oluyor diyecektir. Zaten şu anda da çeşitli kısıtlamalar var.

Müdürünüze gelince...
Market çalışanı olarak virüsü çok rahat kapabileceğinizi, tüm işyerini rahatça kilitleyebileceğinizi bildiği için şart koşmuş.

Size bir önerim var.
Antikor testi yaptırın, bakalım hastalığı kapmış mısınız?
Eğer antikor varsa müdürünüze öyle açıklama yaparsınız, antikor bağışıklığı sonuna doğru (sonsuz sürmüyor ne yazık ki) insanların aşıya verdiği tepkiye bakar, ona göre aşınızı olursunuz.

Yok antikor yoksa... müdür sizi kovamayabilir (ya da kovabilir hukukçu arkadaşlar lütfen yardım) ancak istemediğiniz başka yerde görevlendirebilir, buna engel yok. Dediğim gibi, yasal hak bedek olmayacağı anlamına gelmiyor.

Böyle bir şey çok garip geldi
Aklınıza gelebilecek her türlü metale hatta böceklerin tüylerine bile alerjisi olan bir tanıdığım biontech oldu. Hastanede beklettiler bir süre, alerji ilacı verdiler o kadar.
daha kapsamlı bir hastaneye gidip bir takım testler yaptırması gerekiyormuş o testler sonucu aşı uygulanabilirmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…