- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.206
- 348
Geçen bir yazı okudum. Çiçek aşısını bulan jenner ilk bulduğunda bir kısım insanlar karşı çıkıp linç etmeye çalışmışlar. Aşıda sığır geni var hepimiz sığıra dönüşücez falan demişler. Aradan nerdeyse 200 yıl geçti hala insanlar aynıo zamanlar faz 3 maz 3 de yok ama kimse sığıra dönüşmemiş
Basıt Bı agrı kesıcıde beyin kanaması gecırıp ölme riskiniz var ıcınde yazıyor neden içiyorsunuz?Aşı olanlarında hasta olma ihtimali var ve hatta bir çok yan etkisi var. bunlar onam formunda da yazar.
Aşıya direkt bir zorunluluk getirilmedi ama yıldırma politikası uygulanıyor baskı ve yaptırımla. Babam da dün yaptırmak zorunda kaldı. İşyerinde yaptırmayan bir kişi varmış onu da göndereceklermiş. Ben de soru işaretleriyle yaşıyorum fakat aşılar ilk geldiğinde risk grubunda olduğu için yaptırabileceği halde aşı yaptırmayıp daha sonra covidden dolayı entübe edilip ölümden dönen yakınımla konuştum. “Hiçbir aşı o yoğunbakımlardan kötü olamaz” dedi kendisi o yüzden daha sıcak bakıyorum artık. Sağlık bakanlığının verdiği ilaçları da kullanmamıştı gerçekten Rabbime şükürler olsun mucize gibiydi iyileşmesi. Bence yaptırılmalı aşı.Kızlar ben markette çalışıyorum. Müdürüm aşı dayatması yapıyor. Bildiğim kadarıyla aşı zorunlu değil yani böyle bir şey yapabilir mi? Bugün yaptırmayanlar randevu alsın diyo. Ben olmak istemiyorum bu da benim hakkım yani böyle bir şey olabilir mi ?
garip değil bana da aynısını söylediler . beklemem gerekiyormuş bir süreBöyle bir şey çok garip geldi
Aklınıza gelebilecek her türlü metale hatta böceklerin tüylerine bile alerjisi olan bir tanıdığım biontech oldu. Hastanede beklettiler bir süre, alerji ilacı verdiler o kadar.
Kusura bakmayın ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Asi olmayan kesimin cogu kuralları ihlal eden topluluk, dikkat etmiş olsalardı bu kadar kötü duruma gelmezdik. Bizler evlere kapandık, onlar maskesiz, mesafesiz sokaklarda gezdiler. Dikkatli davransalardi, bu kadar rakamlar yükselmez, bu kadar kisitlamalar olmazdi.Sayılar hep yüksek oldugu icin bir suru insan, issiz kaldi, dükkanlarını kapattı, yasaklar yuzunden aylarca dükkan acmadi. Bencede aşı olmayanları almasınlar. O aşı olmuyor diye ben asiliyim ama belki benim çocuğuma geçirecek, buna hakkı yok bence.Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye
Yok yapılmadıArayı okumadım ama sığıra dönüşme ile alakalı şakalar yapılmadı ise geliyorum.
+1000Onam formu denmiş de, ben biontech oldum, o formu da imzaladım. Hiç de öyle faz 3 çalışması tamamlanmadı diye bir madde yok. Kulaktan dolma ve kaynağı belli olmayan bilgilerle insanları yönlendirmeye kalkmayın. Formda yazanlar her ilaç prospektüsünde karşınıza çıkabilecek şeyler. Ben bilime inanırım. Kendine prim yapmak, farklı görünmek için farklı komplo teorileriyle ortalığa atılanlara da kulaklarım kapalı. Ben aşı olarak risk aldığımı düşünüyorum. Son derece inanarak oldum. Zira karşımda zararları kanıtlanmış ve hatta öldürebilen bir hastalık var. Aşı karşıtları, bu riski göze alıyorlarsa da diyecek söz yok. Ne diyelim, herkesin kendi kararı ama aşı olmayacaksa, bu salgını nasıl bitirecekler bunu da bilmek isteriz. Mesela zerdeçal kapsülleri mi?
Allah sizlerden razı olsun, haklarınız ödenemez. Ailelerinizden ayri kaldınız, insanlar maskeden nefes alamiyorum diye saçma sapan bahanelerle maskelerini indirirken, sizler ne yemek yiyebildiniz, ne uyuyabildiniz.
Bir de rahat rahat ben asi olmayacagim diye binlerce takipcili hesabina yazabiliyor rahatca. Nasil bir vebal aldiginin farkinda mi acaba? Sayfasinda sattigi urunleri gordugum anda zaten olmayan guvenilirligi sifira indi gozumde beyefendinin. Tam bilim insani masallah.Ben şunu şunu dinle dedikleri kişilere bakıyorum. Bu kişiler sırf çıkarı için aşı karşıtlığı yapıyorlar. İsim vermeyeceğim aşı karşıtı bir tane doktor (aşı karşıtlarının en çok örnek verdiklerinden biri) konuşup konuşup benim ürettiğim bir gıda takviyesi var onu alın aşı yaptırmayın diyor. Sırf kendi ürününü satmak için böyle bir şey yapıyor. Ne kadar büyük bir kötülük ve para hırsı
Ee diger asi yuzyillik asi teknolojisi bu kadar supheliyseniz mrna ya onu tercih edin. Yad asey yapin. Yerli asiya denek olun. Vak hem eski teknoloji hem milli. Vuhuuu.Bilmiyoruz ki sonuçta yeni bir teknolojibunu da sağlık bakanı dedi mRNA ilk defa kullanılıyor
Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye
bu kadar güzel bir yorum olamazdı içimin yağları eridiTıbbi deney derken?
FDA eşşek, AB üyeleri eşşek, Türkiye, İsrail sayısız ülke eşşek bir doz aşıya 50euro veriyor tek akıllı sizsiniz?
Aşı geliştirmeye milyonlarca dolar akıtan AZ, Pfizer bu işi bilmiyor sadece siz biliyorsunuz?
CB çıktı, sağlık bakanı çıktı lütfen aşı olun kurtulalım dediler onlar akılsız tek akıllı sizsiniz?
Daha fazla yorum yapmıyorum. @Mune
Erkeksen korkmanı anlayacağım da neyse.Yap gitsin ama kimse garanti vermiyor ya hastalanırsak kısıtlamamak mı önemli sağlığı kaybetmek mi önemli
CDC panel says heart inflammation cases likely linked to mRNA COVID-19 vaccines bugün bunu yayınlamış doktor okudum aşı olanlar için korktum çip mip hikaye saçma ama bunlar önemli yazılar
Yaa şifa diliyorumeşimin bir çok gıdaya alerjisi var öyle ayda yılda bir olan bir alerji değil haftanın 2-3 günü sürekli alerji, bazı günler alerjisi nefes borusunu etkiliyor nefes alamıyor hastaneye gidip serumlar iğneler yemek zorunda kalıyor, daha kapsamlı bir hastaneye gidip bir takım testlerden geçmesi gerekiyormuş o testler sonucu aşı uygulanabilirmiş sadece.
+1000
Benim onam formumda da öyle bir şey yazmıyordu (Faz 3 denemesi, kısırlık bilmem ne). Fotoğrafını çektim hatta. İddia edene açıp gösteriyorum. Bazı arkadaşlar onam formu diye ne okuyorsa artık.
Bak bu da taşınacak kardeş. Forum kullanmayı öğrendiğinizde o gereksiz dediğiniz kişilerin yardımına ihtiyaç duymazsınızbuna benzer bir konu açmıştım üç beş gereksiz yüzünden taşındı vs bişeyler oldu . işyerine sağlık ekipleri geldi fakat şirket ikiye bölündü yaptıranlar ve kesinlikle yaptırmayanlar . üst yöneetim kimseyi bu konuda henüz zorlamadı fakat ileride ne olur bilemem.
Kuduz olur tabi kuduzu bi tedavisi yok kudurarak ölmek istemiyorlar demekOnay formunu okumamiş olsam size inanacaktim,o kadar inanarak yazıyorsunuz ki.
Faz 3 dediginiz zaten çok seneler alan bir süreç. Hemen yapilabilen bi şey olsaydı hemen yapılırdı.
Diğer yandan insanlar covidden ölüyor. Insanlık ağır bir imtihandan geçiyor. Millet birbirinden kaçıyor. Bütün sektörler batıyor.
Faz 3 beklenecek bir ortam yoktu.
Anlayabiliyor musunuz?
Sizin gibi çok ilim irfan sahibi insanlar yüzünden 21.yy da bu ülkede kızamıktan suçiceginden ölen çocuklar oldu.
Buna karşılık kuduzdan korkan koşa koşa kuduz aşısı yaptırıyor.
Yetkim olsa aşı karşıtlarına , bütün aşılar için yasak koyardım.
Bakalim oturup yavaş yavaş kuduz olmayı beklemek nasıl oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?