Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arayı okumadım ama sığıra dönüşme ile alakalı şakalar yapılmadı ise geliyorum.

Aşı olanlarında hasta olma ihtimali var ve hatta bir çok yan etkisi var. bunlar onam formunda da yazar.
Basıt Bı agrı kesıcıde beyin kanaması gecırıp ölme riskiniz var ıcınde yazıyor neden içiyorsunuz?

Aşıya direkt bir zorunluluk getirilmedi ama yıldırma politikası uygulanıyor baskı ve yaptırımla. Babam da dün yaptırmak zorunda kaldı. İşyerinde yaptırmayan bir kişi varmış onu da göndereceklermiş. Ben de soru işaretleriyle yaşıyorum fakat aşılar ilk geldiğinde risk grubunda olduğu için yaptırabileceği halde aşı yaptırmayıp daha sonra covidden dolayı entübe edilip ölümden dönen yakınımla konuştum. “Hiçbir aşı o yoğunbakımlardan kötü olamaz” dedi kendisi o yüzden daha sıcak bakıyorum artık. Sağlık bakanlığının verdiği ilaçları da kullanmamıştı gerçekten Rabbime şükürler olsun mucize gibiydi iyileşmesi. Bence yaptırılmalı aşı.

Kusura bakmayın ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Asi olmayan kesimin cogu kuralları ihlal eden topluluk, dikkat etmiş olsalardı bu kadar kötü duruma gelmezdik. Bizler evlere kapandık, onlar maskesiz, mesafesiz sokaklarda gezdiler. Dikkatli davransalardi, bu kadar rakamlar yükselmez, bu kadar kisitlamalar olmazdi.Sayılar hep yüksek oldugu icin bir suru insan, issiz kaldi, dükkanlarını kapattı, yasaklar yuzunden aylarca dükkan acmadi. Bencede aşı olmayanları almasınlar. O aşı olmuyor diye ben asiliyim ama belki benim çocuğuma geçirecek, buna hakkı yok bence.

+1000

Benim onam formumda da öyle bir şey yazmıyordu (Faz 3 denemesi, kısırlık bilmem ne). Fotoğrafını çektim hatta. İddia edene açıp gösteriyorum. Bazı arkadaşlar onam formu diye ne okuyorsa artık.

Allah sizlerden razı olsun, haklarınız ödenemez. Ailelerinizden ayri kaldınız, insanlar maskeden nefes alamiyorum diye saçma sapan bahanelerle maskelerini indirirken, sizler ne yemek yiyebildiniz, ne uyuyabildiniz.

Çok teşekkürler. Biz belki de doktor gruplarında en az etkilenenleriz. Beni en çok etkileyen eşimin o yeni annenin öldüğü gün olan hali. Dermetalog adam her gün ölümle içiçe bir doktor değil ki. Psikolojisi alt-üst oldu. Bizim de çocuklarımız var küçük. Allah korusun bir ebeveyni hemde daha küçükken kaybetmek... Ben pandemi sonrası yasanalicak travmalardan çok çekiniyorum açıkçası. Tüm doktor ve hemşireler de bir nevi PTSD oluşmuştur diye düşünüyorum.

Bı de sevgili çok donanımlı bilgili hanımefendi demez mi babasının hayrına bakıyorlardı sanki doktorlar diye Elimde bir şans olsa böyle söyleyenlerin hepsini mimlerim. Babasının hayrına bakmasın doktorlar siciline bakıp, o zaman yaşasın sonuclarini. Sosyal medyada birkaç aklievvel hesabın ortaya attığı iddiarla zaten su koymaya müsait bir milleti ne hale getirdiler!!!!

Bir de rahat rahat ben asi olmayacagim diye binlerce takipcili hesabina yazabiliyor rahatca. Nasil bir vebal aldiginin farkinda mi acaba? Sayfasinda sattigi urunleri gordugum anda zaten olmayan guvenilirligi sifira indi gozumde beyefendinin. Tam bilim insani masallah.

Aslında şanslı kesimiz.
Türkiye yakın zamanda ağır hastalıkla uğraşmadığı için az kısıtlama yaptı.

Tarihte zaten gelenek “Limana gelen gemiyi kırk gün demirlemek, ölenler içeride ölsün”.

Şimdi hastalığı çok güzel atlattı dediğimiz Çinde bina kapıları zincirlendi, haftada bir gün evden 2 kişi market alışverişi için çıkabildi. Özgürlükler ülkesi denilen Singapurda polis karantinada olanları cepten arayıp görüntü istedi. Evde olmayanlara korkunç cezalar verildi, yabancı ise ülkeden atıldı.

Avrupa ülkelerinde aşılama oranları çok yüksek bir de bizim gibi kırk saat randevu almak için uğraşıp aşı gününde kaçan yok. Niye yasak getirsin ki?

Hastalık yaşayan ülkeler gördü ki, yılanın başı küçükken ezilmeli. Gevşedikçe bedel artıyor.
Türkiye asla sınır kapatamaz dendi, takır takır kapandı. Çin ve Singapur SARS döneminde yaşananlar yüzünden bu kadar agresif.

Bir daha Allah korusun pandemi olduğunda şimdiki rahatınızı beklemeyin.

“Ne var virüs varsa ben mevlüde gidicem, otobüse binicem, sinemaya gidicem bana ne bana neee” dediğinizde polis esneyek baktı, arada ceza kesti, sonrakinde kelepçeyle gelecektir.

Sizin özgürlüğünüz başkasının soluma makinesinde bitiyor, bana kızabilirsiniz, hatta kızın ama gerçek bu.

bu kadar güzel bir yorum olamazdı içimin yağları eridi
herkes aptal bi bu aşı karşıtları akıllı

Yaa şifa diliyorum cok sıkıntılı durum

Benimkinde de yoktu, Pazartesi aşı oldum.
Whatsapp gruplarından çıkıyor hep bunlar.

Yahu bir sürü sağlık sıkıntım var üstüne üstlük 2 yaşında sorumluluğumda çocuğum var. Evden dışarı çıkmıyorum bile. Biz aşı oluyoruz toplum sorumluluğu yüzünden bi sizin canınız kıymetli anasını satayım. Aşı vurulsanız ilk önce hastane poliklinikleri düzene binecek. Covid dışında bir çok hastalık var millet korkusundan doktora gidemiyor. Siz hala ay ölücem ay ölücem. Ölüm her yerde arkadaş her yerde. Bunu bi idrak edin.

Bak bu da taşınacak kardeş. Forum kullanmayı öğrendiğinizde o gereksiz dediğiniz kişilerin yardımına ihtiyaç duymazsınız

Kuduz olur tabi kuduzu bi tedavisi yok kudurarak ölmek istemiyorlar demek kuduz aşısıda ilerde ufak kudurukluklara sebep oluyormuş bence yaptirmayın böyle böyle kurtuluruz belki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…