- Konu Sahibi Papatya129
-
Ben ilaç içtiğim de yan etkileri okursam mutlaka oluyo bende o yüzden bakmıyorum hiç bişey olmuyo tabiiki her bünye frklı ama etrafımda aşı olup da böyle şeyler yaşayan kimse de yokYorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
İnansam çevremde bir numaralı komplocu (annem) varken aşı olmazdım. Ama aşının %100 zararsız olduğuna da inanmıyorum artık.
Ama aşı sonrası yaşadıklarımı yazıyorum ve gelip bana sigara migara anlatılıyor. Komik yani.
Bu kadar takıntı haline getirmesi tamamen psikolojikİyi de artık heryerde aşının yan etkileri açık açık belirtiliyor. İlk zmaanlar size imzalatılan o kağıtlarda bile yazıyordu.Psikolojik diyenler hangi kanıta göre diyor. Ezbere. Var işte sizde olmaması sorunun olmadığı manasına gelmiyor. En yakınımda gördüm tek dozda yan etkileri (miyokardit belirtileri) yine en yakınım 4. Dozu oldu sadece kol ağrısı.
Hitap ediyorum . Kendisi gibi düşünmeyen ve tahammülü olmayan insanlara hacamatın faydasını anlatıp kendimi tüketemeyecegim.Kadinlar kulübüne kayıt olduğumdan beri dikkatimi çeken konulara yorum yapıyorum. Benim yorumuma bir kaç hanımefendi karşı yorum yaparak bilgimi kucumsuyor ben karşılık verince e siz böyle soylemeyezsiniz. Söylerim kardeşim. Herkes burada aynı şeyleri düşünse bu platform olur mu açıp okuyup çıkarız. İnsanlar başkalarının yorumlarını fikirlerini merak ettiği için burada zaten ...ben hacamata inanıyorum etiketlediğiniz üye inanmıyor diye cahil olmuyor.kimseye böyle hitap edemezsiniz.
Esim de ben de iki farkli global ilac firmasinda yonetici pozisyonunda calisiyoruz. Isin icinde bir insan olarak benim her zaman elestirdigim konu asi/ilac gelistirilecek hastaliklarin seciminin geri donus yapilacak kazanca endeksli olmasi. Onun disinda nasil bir manipulasyon hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama...
Sizin yeterliliginizi ogrenebilir miyim bana 'makalelere cok guvenmeyin' tavsiyesi verdiginize gore? Ayrica 'uyduruk' dediginiz makalelerin tekrarlanma olasiligindan bahsediyorsaniz size aciklamasini yaparim ama akademik hayatiniz yoksa bos yere kendimi yormayacagim.
Ozaman üniversitede ders olarak işlenmesi de yalan
Hastanelerde uygulanıyor olması yalan.
Fakülteden sonra dünya dan ilişkinizi kestiniz mi
İşte inanan olur inanmayan olur . Herkes fikrini söyleyecek elbette ama cahil diyemezsiniz. Aşı karşıtlarına da cahil diyemeyiz . Sadece kendi fikirlerimizi yazabiliriz. Bilmem anlatabildim mi hanımefendi?Hitap ediyorum . Kendisi gibi düşünmeyen ve tahammülü olmayan insanlara hacamatın faydasını anlatıp kendimi tüketemeyecegim.Kadinlar kulübüne kayıt olduğumdan beri dikkatimi çeken konulara yorum yapıyorum. Benim yorumuma bir kaç hanımefendi karşı yorum yaparak bilgimi kucumsuyor ben karşılık verince e siz böyle soylemeyezsiniz. Söylerim kardeşim. Herkes burada aynı şeyleri düşünse bu platform olur mu açıp okuyup çıkarız. İnsanlar başkalarının yorumlarını fikirlerini merak ettiği için burada zaten ...
Ben de önceden öyle sanıyordum ama şu an hastanelerde yapılıyomuş cidden. Medical park ve medipolun geleneksel ve tamamlayıcı tıp diye bölümleri var. Onlar haçamat değil kupa tedavisi diyolar.Üniversitede ders olarak işlenmiyor işte onu diyorum :) dediğim gibi tıp müfredatında yok hacamat, homeopati falan gibi “alternatif” yöntemler. Bunlar merdiven altı yerlerde uygulanıp insanlar enfeksiyon kapmasın diye sağlık bakanlığı bari steril şartlarda yapılsın diye bazı hastanelerde yapmaya başladı. Bunlar hala “alternatif” tıp.
Kanıtlansa zaten “alternatif” tıp falan olmaz. Neyse yahu buraya soru yazıyoruz gelen cevap “ama o zaman bu niye öyle” gibi karşı cevap oluyorbari kendi sorumu cevaplayayım. Hacamat kanıtlanmadı arkadaşlar. Yapılan bir çalışöa varmış ve o da muallak demekte. Plasebo etkisi büyük ihtimalle deniliyor:
Hacamat İşlevsel ve Sağlıklı Bir Tedavi Yöntemi Midir? - Evrim Ağacı
Gerçek Ne?Hacamatın bugüne kadar istikrarlı bir şekilde tedavi edebildiği herhangi bir hastalık tespit edilememiştir. Olumlu etkiyeevrimagaci.org
Getat merkezleri var üniversitelerde bile. Arasında hacamat da var hatta randevu alıp hekim tarafından uygulanıyor da. Artık hekim değilsiniz sanırım. Mhrsde bile var. Makale ve derleme gördüm pubmedde ayrıca.
Ben de önceden öyle sanıyordum ama şu an hastanelerde yapılıyomuş cidden. Medical park ve medipolun geleneksel ve tamamlayıcı tıp diye bölümleri var. Onlar haçamat değil kupa tedavisi diyolar.
Kupa Tedavisi (Hacamat) | Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (İntegratif Tıp) | Dahili Tıp Birimleri | Tıbbi Birimler | Medipol Sağlık Grubu
İnanmayan üyeye cahil demiş ben ona kızdım dr hanım. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Ben hiç yaptırmadım yaptıran yakınım olmadı ama yaptıranlara da karışmam faydası yok diyemem. Bilgim yok çünkü bu konuda. Aşı hakkında var ama bilgim. Çok konuştuk dr yakınlarımla. O yüzden 5 doz yaptırdım rahatça topluma karıştım kronik hasta olmama rağmen eşim de öyle.Yahu dedim ya hastanelerde Türkiyede yeni bir yönetmelik çıktı “geleneksel tıp” adı altında ve yapılıyor diye. Yukarıda mesajlarımda da yazdım zaten doktorlar da yapıyor, hastanelere de girdi. Hem çok iyi para var, hem merdiven altı yerlerde yaptırıp enfeksiyon kapmasınlar diye. Ama bu hala “geleneksel” tıp “alternatif” tıp diyorum. Yani kesin, kanıtlanmış ve tıpta yaygın olan bir şey değil. Yapılan çalışmalar muğlak, plasebo etkisi olduğu düşünülüyor diye de çalışmaya bakış linkini yolladım.
Bu arada yukarıda biri demiş ben hacamata inanan kimseye cahildir falan da demedim bu arada. Yahu herkes istediğine inanır. Homeopati de var mesela ilacı öyle bir azaltıyorlar ki neredeyse bir şey kalmıyor ama bunun iyileştirdiğine de inanan var ce bazı insanlarda elbette plasebo etkisi olduğu düşünülen iyileşme var. Ama kanıtlı değil işte. O yüzden “hacamat aşının etkisini alır, kanıtlandı” gibi yazılar olmuştu. Böyle bir şey yok demek için yazdım. Varsa yayınlasınlar makaleleri.
İnanmayan üyeye cahil demiş ben ona kızdım dr hanım. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Ben hiç yaptırmadım yaptıran yakınım olmadı ama yaptıranlara da karışmam faydası yok diyemem. Bilgim yok çünkü bu konuda. Aşı hakkında var ama bilgim. Çok konuştuk dr yakınlarımla. O yüzden 5 doz yaptırdım rahatça topluma karıştım kronik hasta olmama rağmen eşim de öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?