Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Ah suan bilseniz şekerli, karbonhidratli gidalar, paketli ürünler, kullandığımız duş jelleri, şampuanlar, dis macunlari, elimizden düşürmediğimiz telefonlar, uzun süre kulağımızda telefonu tutup ettiğimiz sohbetler, elektrik ve radyasyon yüklü avmlerde gezdiğimiz vakitler, dışarıda yediğimiz yemekler, pazardan aldığımız sebze meyveler.... hepsi emin olun bizi öyle bir zehirliyor ki. Aşının yan etkisi var ya da yok biz Uzman değiliz. Ben de 4 doz aşı oldum ama aşıdan önce hiç mi kalp krizleri ölümler yoktu. Bizim zaten yaşadığımız her saniye mucize bu dunyada
Anksiyete için de size hak veriyorum. Benim de kaygı bozuklugum var maalesef.

form ameliyat öncesi de imzalatılıyor.hatta ultrasondan önce de imzalatılıyor kolonoskopi öncesi bile bana imzalatıldı.yeni çıkmadı yani bilesiniz.
risk oldugu icin imzalatiliyor yani onu demek istiyorum ben de
ben kizima kkb asisi yaptirirken form falan imzalamadim cunku cok uzun yillardir kanitlanmis bir asi
kovit asisi ayni degil yeni cikan ve yan etkileri belli olmayan bir asi ve direkt olarak insanlar uzerinde denendi pandemiden dolayi.
bunu kabul edip asi yaptirabiliriz ama bu yan etki yasamayacagimiz anlamina gelmez

oyleyse asi olduktan sonra sizde olmayan bir tepkime baskasinda olustuysa bununla dalga gecmek gerekmez degil mi
yuzde yuz guvenilir oldugunun kaniti ne yani nasil bu kadar eminsiniz
arkadaşım ne zaman dalga geçtim?geçtiysem şikayet edin mune hanıma gerekeni yapsın.bir çok şeyin yan etkisi var yazıyorum .mesela radyasyon yayıyor mr cihazı çok zararlı.ama tetkik için kontrol için kullanmak zorundayız.

Yorum yazdığınız konuyu tam olarak okumamışsınız bile. Psikolojik diyenleri anlamıyorum yazmışsınız ama konu sahibi zaten gerekli test ve tahlilleri yaptırmış doktor hasta değilsin diyor. E haliyle bizler de psikolojik dedik. Bakın daha ilk mesajında kalbine baktırdığını ve bir şey çıkmadığını yazıyor. Konu sahibinin sağlık konusunda obsesyonu var belli ki. Eski konularından da belli. Ama burda bazı insanlar seninki psikolojik değil gerçekten hastasın diyerek konu sahibini daha çok tetikliyor. Bunun ne faydası var?

ayrıca kimse hiçbir yan etkisi yok demiyor zaten. Aşının tüm diğer ilaçlar gibi tabiyki yan etkisi olabilir. Ağrı kesicinin bile yan etkisi var. Ama tam olarak yan etkileri belli değilken insanları gazlamanın mantığı ne? İşte sonra konu sahibi gibi hasta olmayanlar bile kendini hasta sanıyor. Millete paniğe sürüklüyor bu tarz mesajlar. Kimseye bir faydası yok

Burada da bu konunun tartışılması iyi olurdu ama maalesef dalga geçerek, karşımızdaki insanı ciddiye almayarak olay çirkin bir hal almış.

Hiç covid olmadım. Evdekiler geçirdi, bana bir şey olmadı. Ama aşı olana değin, bir migren geliştirdim ki sormayın. Aşıyı suçlayamam, çünkü olmadan evvel başlamıştı. Herhalde semptomsuz geçirdim, ama bozacağı yeri yine de bozdu diye tahmin ediyorum.
Babam da aşıdan evvel, covid geçirdikten sonra pıhtı atma sorunu yaşadı yani inme denir halk arasında. Allahtan bacağına inmiş, beyne ya da kalbe gitseydi...
Demem o ki covid öyle hafife alınacak bir şey değil.

ilk aylarında 36 yaşındaki arkadaşım covidden vefat etti.2 küçük çocuğu kaldı.keşke o zamanlar aşı olsaydı da yaptırabilseydi diye hep düşünürüm.insanlar günde 500 500 öldüler.ölümün yanında yan etki ne ki?

İyi de artık heryerde aşının yan etkileri açık açık belirtiliyor. İlk zmaanlar size imzalatılan o kağıtlarda bile yazıyordu.Psikolojik diyenler hangi kanıta göre diyor. Ezbere. Var işte sizde olmaması sorunun olmadığı manasına gelmiyor. En yakınımda gördüm tek dozda yan etkileri (miyokardit belirtileri) yine en yakınım 4. Dozu oldu sadece kol ağrısı.

o mesajlari kacirdigimdan dolayi asi oldugu icin kalp kasi problemi yasayabilmesine neden bu kadar inanilmadigina takildim ben de acikcasi

Çok şanslısınız kovit baş agrısı ile başladı 1 yıl devam etti asla geçmedi ilaç bile agrıyı dindirmeye yetmiyordu şimdi o agrı kalmadı ama
Unutkanlık kaldı ne konuşuyordum,ne diyecektim diye duraksıyorum doktorun verdiği igne hap kullanıyorum ama şuan depolar B vitaminleri ile dolmadı galiba

Ben 3 doz biontech yaptırdım. Size katılıyorum valla, en azından yaşıyoruz, bu da bir şey.

Nasil oldu anlamadim ama ben bile aşı olduğuma köpek gibi pismanım.Bile diyorum cunku koşa koşa oldum ilk 2 dozu.

Ben 3 doz biontech yaptırdım. Size katılıyorum valla, en azından yaşıyoruz, bu da bir şey.
1.5 yıl eve hapis kaldım eşim işe gidemedi idari izinliydi maaş aldı devlete katkısı olmadı.çocuk 1.5 yıl hiç okula gitmedi evde psikolojisi bozuldu.ne zaman aşı olduk 2 doz dr larımız yavaş yavaş maskeyle topluma karışın dediler de kurtulduk.yoksa 1 yıl daha eve hapsolsak cinnet geçirirdik.o günleri ne çabuk unuttuk acaba?hayat durmuştu dükkanlar kapalıydı esnaflar perişandı.sokağa çıkma yasakları vardı.

Yok ayol ne şanslısı. Beyin cerrahisi, nöroloji vs. doktor doktor gezdim. Alın şu beynimi kurtulayım diyecek haldeyim.
İlaç vs. fayda etmiyor, çok kötü.

korkulmasın diye vefat sayıları azaltılarak söylendi mecbur.tek bizim hastanede söylenenden fazla hasta öldü dedi dr tanıdıklarım o dönemlerde.içtiğimiz bir hapın yaptırdığımız ultrasonun mr ın etkisi gibi bir şey yan etkisi aşının.yok yan etkisi demiyorum ki zaten.ama resmen korku filmi gibi hayatımız vardı hatırlayın.filyasyon ekiplerini apartman kapısında görünce acaba kime bulaştı kim ölecek diye korkmuyor muyduk?kaç yakınımız arkadaşımız komşumuz vefat etmedi mi?balık hafızalı mı olduk ona şaşıyorum.umarım bir daha böyle bir salgın yaşamayız.

Sizin gibi cahil bir insan ile hacamatın ne kadar faydalı bir ilim olduğunu burada tartisamayacagim
Dedi profesör. İhtisas alanınız nedir?
Ne okudunuz mesela, tıp konusunda ahkam kesecek kadar?
Ben üçüncü üniversitemi okuyorum, haddime bile değil modern tıbbı reddedip alternatif denilen şeyleri savunmak.

Sizin gibi cahil bir insan ile hacamatın ne kadar faydalı bir ilim olduğunu burada tartisamayacagim

Arkadaşlar tıp fakültesinden çıkalı çok oldu. Ben çıkarken hacamat hiç de kanıtlanmış bir tedavi falan değildi. Değiştiyse hakemli dergilerden yayınlanan makalenin linkini atabilir misiniz? Bilimsel olarak kanıtlandıysa zaten artık “alternatif” tıp olmaz direkt tıp deriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…