- Konu Sahibi Papatya129
-
Peki bu yan etkilerin cogunlukla asidan cok korkanlarda cikmasini neyle acikliyorsuniz?İşte bunu yapmayın lütfen kimseye ya. Aşı olmadığım dönemde benimle o kadar dalga geçildi ki arkadaş ortamımda resmen manipüle oldum. Bakın size hiçbir şey olmamış, çok şükür, inşallah da olmaz ama bana oldu. Her bünye farklı ben de sıkıntı çeken bir sürü insan buldum farklı ülkelerden.
İyi de zaten doktora gitmişsiniz fizyolojik bir sıkıntı bulamamışlar. Hala aşıdan dolayı kalp sorunum var diyosunuz. Ama doktorlar kalp sorununuz yok diyor. Siz ısrarla var diyosunuz. Cilt sorununuz ise 2017de de varmış. Onu nasıl aşıyla bağdaştırdınız anlamak güç.Keşke saldırmak yerine bu nefes darlığıyla yaşamanın ne kadar korkutucu olduğunu bilsenizşu an derse gidiyorum ve o göğüsteki baskı hissinden derse odaklanamayacağım bile. Ben de istemezdim böyle olsun, bu günleri hayatımın en güzel günleri olacak yeni bir başlangıç olacak sanmıştım ama işte burdayız.
Keşke söyledikleriniz doğru olsa ve psikolojik olsa, birkaç aya geçecek olsa… :’(
Aşı olup herhangi bir yan etkisi olmayan milyonlarca insan varHerkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
Cigerlerinizde bir problem var belliki koa hastalığı değildir umarımKeşke saldırmak yerine bu nefes darlığıyla yaşamanın ne kadar korkutucu olduğunu bilsenizşu an derse gidiyorum ve o göğüsteki baskı hissinden derse odaklanamayacağım bile. Ben de istemezdim böyle olsun, bu günleri hayatımın en güzel günleri olacak yeni bir başlangıç olacak sanmıştım ama işte burdayız.
Keşke söyledikleriniz doğru olsa ve psikolojik olsa, birkaç aya geçecek olsa… :’(
Canım ben aşı ve ilaca karşıyım derken bunları kullanmadigim için söyledim zaten . Sorumluluk alınmayan aşılara ve yan etkileri olan ilaçları kullanmıyorum.Sorumluluk alinan bir ilac yok ki. Ostrojen + progesteron kullanip tedavi oldum. Prospektuste sadece ostrojen kullananlarin kanser olma riski, ostrojen+progesteron kombinasyonunu kullananlara gore daha dusuktur diyor. Simdi kanser olsam ilacı mı suclayacagim, tedavi uygulayan doktoru mu, ilaci ureten firmayi mi? Kapilarina gidip bagirip, dava mi acayim? Ya da belki kanser olurum diye tedavi olmayayim mi? Farkinda degilsiniz ama aldiginiz her ilacin prospektusunde yan etkiler yaziyor, agri kesicinin bile. Her kullanimda bunlardan birini yasama ihtimaliniz var.
ilaca ihtiyaç duymamaniz beni sasirtti. Yan etkisi olmayan bir tek serum var galiba.Canım ben aşı ve ilaca karşıyım derken bunları kullanmadigim için söyledim zaten . Sorumluluk alınmayan aşılara ve yan etkileri olan ilaçları kullanmıyorum.
Cigerlerinizde bir problem var belliki koa hastalığı değildir umarım
İlaç prospektüslerini kağıt israfı olarak mı görüyorsunuz anlayamıyorum. Hemen her ilacın yan etkileri çarşaf çarşaf boşuna mı yazılıyor.Canım ben aşı ve ilaca karşıyım derken bunları kullanmadigim için söyledim zaten . Sorumluluk alınmayan aşılara ve yan etkileri olan ilaçları kullanmıyorum.
Umarım hayatınızın hiç bir döneminde çaresiz bir hastalığa yakalanıp, yoğun bakım servislerinin önünde doktorların ağzından çıkacak kelimelere muhtaç kalmazsınız.
Bu kadar talihsiz cümleler kurmayın lütfen. Çünkü deneyimlemeniz için hayatınıza çağırmış oluyorsunuz.
Burada bu kadar insan sizi sağduyulu olmaya davet ediyor. Doktor arkadaşlar dahi yorum yazdı size.
Siz halen körü körüne kendi fikrinizi savunuyorsunuz.
Aşıdan ya da değil şu an ciddi sağlık sorunlarınız var. Gittiğiniz doktorlar bir şey bulamadıysa başka doktora gitmeyi deneyin. Ta ki emin olana kadar.
Neden doktorların söylediklerine itimat etmediğiniz de apayrı bir konu.
Şu an derse giderken yaşadığınız nefes darlığı belki kalbinizle alakalı, belki fazla kilonuz vardır, belki sosyal fobiniz vardır.
Diğer konularınıza ben de baktım. Tutumunuz hep aynı. Çok zor bir hayatınız var. Umarım kendi yolunuzu daha fazla yıpranmadan kendiniz bulabilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.
Ee bunlar da temiz çıkmış. Madem aşı sizin hastalanmanıza sebep oldu o hastalık nerede peki. Yani bir yere, bir organa vurmuş olması gerekiyor. Gittiğiniz tüm doktorlar size yalan mı söylüyor.Solunum testim ve akciğer filmim temiz çıktı
Kan sulandırıcı Kor aspirin mutlaka kullanın benim kanım aşırı derecede yoğun koyu akmıyor resmen serum taktırayım dedim serum gitmedi aşıdan sonra oldu boşuna insanlar kalp krizi pıhtı atması yaşamıyorlar psikolojik değil yaşadıklarınız malesef
Ee bunlar da temiz çıkmış. Madem aşı sizin hastalanmanıza sebep oldu o hastalık nerede peki. Yani bir yere, bir organa vurmuş olması gerekiyor. Gittiğiniz tüm doktorlar size yalan mı söylüyor.
Bende pıhtılaşma var mı diye d dimer baktılar referans aralığı normal çıkmıştı. O yüzden anlamlandıramıyorum neden böyle olduğunu
Aşıdan sonra mutlaka kor aspirin kullanılması gerekiyor demişti aile hekimimiz bir süre kullanın bence bakın bakalım bir değişiklik olacakmı durumunuzda hiç bir şey kaybetmezsinizBende pıhtılaşma var mı diye d dimer baktılar referans aralığı normal çıkmıştı. O yüzden anlamlandıramıyorum neden böyle olduğunu
O herkes raporlarla belgeledi mi kardiyolağa gittiğini. Provakor ya da trol olmadıklarını ne kadar biliyorsunuz.İşte inanın bilmiyorum. Ama genelde okuduğum yorumlarda insanların testlerinde de bir şey çıkmadığı. Herkes kardiyologa gidiyor bir şey çıkmadı diyor. Hepimizinki psikolojik o zaman. Bir de aşıdan korkarak aşı olmaya gidenlerde mi oluyor onu da tam çözemedim.
Bugün yoga klübüne yazıldım hem kafamı dağıtayım istiyorum hem de belki nefes çalışmak iyi gelir. İnanın çok çabalıyorum burada sinir bozucu görünmüş olabilirim ama bu içimdeki savaşın bir sonucu.çevremde şu aşıdan sonra öldü bu aşıdan sonra pıhtı attı diyenler o kadar çoktu ki. Sırf seyahat edebilmek için zorunda kalarak, aşının bana zarar vereceğini “bilerek” (inanarak) gittim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?