Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Peki bu yan etkilerin cogunlukla asidan cok korkanlarda cikmasini neyle acikliyorsuniz?

Keşke saldırmak yerine bu nefes darlığıyla yaşamanın ne kadar korkutucu olduğunu bilseniz şu an derse gidiyorum ve o göğüsteki baskı hissinden derse odaklanamayacağım bile. Ben de istemezdim böyle olsun, bu günleri hayatımın en güzel günleri olacak yeni bir başlangıç olacak sanmıştım ama işte burdayız.
Keşke söyledikleriniz doğru olsa ve psikolojik olsa, birkaç aya geçecek olsa… :’(

İyi de zaten doktora gitmişsiniz fizyolojik bir sıkıntı bulamamışlar. Hala aşıdan dolayı kalp sorunum var diyosunuz. Ama doktorlar kalp sorununuz yok diyor. Siz ısrarla var diyosunuz. Cilt sorununuz ise 2017de de varmış. Onu nasıl aşıyla bağdaştırdınız anlamak güç.

Şöyle bir eski konularınıza baktım da yani psikolojik olduğunu anlamak için einstein olmaya gerek yok. Arkadaşınız hpvli bir adamla sevişti diye vebalı muamelesi yapmışsınız mesela.

Burda bu tarz şeyler yazarak aşı olmuş başka insanların da belki de anksiyete yapmasına sebep olacaksınız. Ama umrunuzda değil. Hala dayanaksız fikirlerinizi savunuyosunuz

Aşı olup herhangi bir yan etkisi olmayan milyonlarca insan var

Bence sizin sıkıntınız başka birşey olabilir veya hastalık hastası olabilirsiniz .

Cigerlerinizde bir problem var belliki koa hastalığı değildir umarım

Umarım hayatınızın hiç bir döneminde çaresiz bir hastalığa yakalanıp, yoğun bakım servislerinin önünde doktorların ağzından çıkacak kelimelere muhtaç kalmazsınız.
Bu kadar talihsiz cümleler kurmayın lütfen. Çünkü deneyimlemeniz için hayatınıza çağırmış oluyorsunuz.
Burada bu kadar insan sizi sağduyulu olmaya davet ediyor. Doktor arkadaşlar dahi yorum yazdı size.
Siz halen körü körüne kendi fikrinizi savunuyorsunuz.
Aşıdan ya da değil şu an ciddi sağlık sorunlarınız var. Gittiğiniz doktorlar bir şey bulamadıysa başka doktora gitmeyi deneyin. Ta ki emin olana kadar.
Neden doktorların söylediklerine itimat etmediğiniz de apayrı bir konu.
Şu an derse giderken yaşadığınız nefes darlığı belki kalbinizle alakalı, belki fazla kilonuz vardır, belki sosyal fobiniz vardır.
Diğer konularınıza ben de baktım. Tutumunuz hep aynı. Çok zor bir hayatınız var. Umarım kendi yolunuzu daha fazla yıpranmadan kendiniz bulabilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.

Canım ben aşı ve ilaca karşıyım derken bunları kullanmadigim için söyledim zaten . Sorumluluk alınmayan aşılara ve yan etkileri olan ilaçları kullanmıyorum.

Canım ben aşı ve ilaca karşıyım derken bunları kullanmadigim için söyledim zaten . Sorumluluk alınmayan aşılara ve yan etkileri olan ilaçları kullanmıyorum.
İlaç prospektüslerini kağıt israfı olarak mı görüyorsunuz anlayamıyorum. Hemen her ilacın yan etkileri çarşaf çarşaf boşuna mı yazılıyor.
Allah göstermesin kanser tedavisinde kullanılan bir çok yöntemin de yan etkileri var.
Ne yapalım bu durumda tedaviyi mi reddedelim.

Hem başka başka doktorlara git diyorsunuz hem de itimat etmiyorsunuz diyorsunuz. Yapılacak testler, tetkikler hep aynı olmayacak mı?
Türkiye’ye gittiğimde mutlaka tekrar görüneceğim şu an burada görünemiyorum maddiyattan ötürü. Kilo fazlam yok, sosyal fobim yok. Aşıdan sonra 5. gün başlayan ve mütemadiyen devam eden bir şeyi aşıya bağlamam neden anormal geliyor? Burada aynı şeyi yaşayan başka insanlar da yazdı.
Ben yine diliyorum ki psikolojiktir. Bunun üzerine eğiliyorum zaten, terapi alıyorum, düzelmeye çalışıyorum. İnanın benim kafamın içinde yaşamak ne kadar zor hayal edemezsiniz. Ciddi bir sağlık anskiyetesi geçiriyorum şu an. Buraya dert yanarken duymak istediğim şey “bizde niye olmadı” değildi. Duymak istediğim belki benzer şeyleri yaşayan ve atlatan bir örnek idi. Belki bunu duymak rahatlatır diye yazdım.

Solunum testim ve akciğer filmim temiz çıktı
Ee bunlar da temiz çıkmış. Madem aşı sizin hastalanmanıza sebep oldu o hastalık nerede peki. Yani bir yere, bir organa vurmuş olması gerekiyor. Gittiğiniz tüm doktorlar size yalan mı söylüyor.

Bende pıhtılaşma var mı diye d dimer baktılar referans aralığı normal çıkmıştı. O yüzden anlamlandıramıyorum neden böyle olduğunu

Ee bunlar da temiz çıkmış. Madem aşı sizin hastalanmanıza sebep oldu o hastalık nerede peki. Yani bir yere, bir organa vurmuş olması gerekiyor. Gittiğiniz tüm doktorlar size yalan mı söylüyor.

İşte inanın bilmiyorum. Ama genelde okuduğum yorumlarda insanların testlerinde de bir şey çıkmadığı. Herkes kardiyologa gidiyor bir şey çıkmadı diyor. Hepimizinki psikolojik o zaman. Bir de aşıdan korkarak aşı olmaya gidenlerde mi oluyor onu da tam çözemedim.
Bugün yoga klübüne yazıldım hem kafamı dağıtayım istiyorum hem de belki nefes çalışmak iyi gelir. İnanın çok çabalıyorum burada sinir bozucu görünmüş olabilirim ama bu içimdeki savaşın bir sonucu. çevremde şu aşıdan sonra öldü bu aşıdan sonra pıhtı attı diyenler o kadar çoktu ki. Sırf seyahat edebilmek için zorunda kalarak, aşının bana zarar vereceğini “bilerek” (inanarak) gittim.

Baştan da söylediğim gibi size ve yaşadıklarınıza canı gönülden inanıyorum hanımefendi. Ben belki başka bir pencere açılır diye yorum yazıyorum.

Birkaç mesajı okudum ve konu sahibine yüklenilmiş. Covid geçiren veya aşı olanlarda kalıcı ya da şimdilik uzun süreli etkiler oluyor. Muhtemelen birçok hücre tipiyle etkileştiği için. Eğer yapılan tetkiklerde bir şey bulunamadıysa aşı sebebiyle olmuş olabilir. Sadece akciğeri değil sinir sistemini, kalbi, böbrekleri, cildi vs de etkiliyor bu virüs. Çoğu tanıdığımınki geçti. Sizinki de geçebilir. Aşıda da sonuçta yoğun antijen maruziyetine bırakılıyor. Önceden de bir sıkıntınız olmuşsa ciğerlerinizde vs, hortlatmış olabilir.

Şöyle de olabilir. Akciğeriniz kaynaklı nefes darlığı olmuştur. Kan değerleriniz düşükse bunu daha bariz hissetmişsinizdir. Belki astıma yatkındınız da tetikledi. Siz strese girdikçe de nefes darlığı oluyordur. Daha fazla bu konuya takılıp kalmayın. Hiç aşı olmamışsınız gibi muayene olun. Covid sonrası böyle böyle kaldı deyin doktorlara. Aşı derseniz kaale almazlar büyük ihtimalle.

O herkes raporlarla belgeledi mi kardiyolağa gittiğini. Provakor ya da trol olmadıklarını ne kadar biliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…