Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Cahilliğimi mazur görün bilmediğimden sorıyorum. Peki etkilediği ya da tetiklediği şey yine bir hastalık sonuçta bu kontrolumuzde cıkmaz mı. Örneğin kalbimizle ilgili şikayetimiz var kalp doktoruna gittik ama hiç bir şey çıkmadı diyelim. Kalp normal dedi ama biz hissediyoruz ağrıyor ya da şikayetimiz var.
Yani sonuçlar temiz çıkıyor ama hastalık şikayetimiz var sebep aşı öyle mi.
Bu durumda kalp temiz çıktığından tedavi görmüyoruz ama kalp rahatsızlığı yaşıyoruz. E ölmez miyiz kalpten tedavi görmediğimiz için. Doğru da ifade edemedim ki

Niye Parol örneği verdiniz ben hep Parol kullanırım başım ağrıdığında (migren) tek onu içebiliyordum diğerleri yasak

Ben de kalp - damar sorunu yokken aşıdan sonra, (öncekiler Sinovac, son doz Biontech) belki bir kaç ay, durduk yerde çarpıntı, kalp krizine benzer semptomlar oldu ve ne olduğunu anlayamadan ambulans çagırdım.

Hiç bir sey çıkmadı panik atak dediler ama, bunca sene nerdeydi? Psikiyatriye gittim panik atak değil dedi. O dönem kan alınırken kanım birden tüpün yarısında kesiliyordu. Regl olamıyorum 4 aydır. Hormonlarım, rahim, yumurtalık normal, menopoz yok.

Sikayetvar . Com da benzer şeylere denk geldim. Bunlar tesaduf mü? anlamadım. Aşı karşıtı değilim bütün hepsini yaptırdım ama, artık yaptırmam.

Hacamatın aşının kötü etkilerini giderdigine dair söylemler duydum , hacamat yapmayı düşündünüz mü hiç

Yorum yapmak için cevap vermeyin isterseniz . İsraf filan gördüğüm yok sizin gibi düşünmeyen insanları eleştirmek yerine sebebini adam akıllı sorsaydiniz cevabıni da verirdim ...

Sonrasında geçti mi bu şikayetleriniz? Bir şey kullandınız mı kan sulandırıcı gibi?
Bana da panik atak olabilir diyor herkes ama gün boyu süren nefes darlığı nasıl panik atak olabilir ki. Keşke olsa hiç değilse tedavisi belli

Bu arada regli geciktirdiğini çok kişiden duydum…

Durumunuz tamamen psikolojik kardiyoloji bölümüne gitmişsin bir şey çıkmamış. Muhtemelen panik atak tarzı birşey yaşadığınız. Annenizin takıntısı malesef sizi de etkilemiş

Durumunuz tamamen psikolojik kardiyoloji bölümüne gitmişsin bir şey çıkmamış. Muhtemelen panik atak tarzı birşey yaşadığınız. Annenizin takıntısı malesef sizi de etkilemiş

Peki sizce bu panik atak hali tüm gün sürüyor olabilir mi? İlaç kullanmak dışında ne yapabilirim ki :/

Aşı kaynaklı ya da direkt post covid sendromu yaşayan tanıdıklarım oldu ama semptomları birkaç ay ila bir sene kadar sonra geçti, covidin sinirlere verdiği hasar sebebiyle olan durumlarmış. Kalıcı olacak diye düşünüp kendinizi sıkmayın, benim gördüğüm çoğu durumda birkaç ay içinde iyileşmişti.

Peki sizce bu panik atak hali tüm gün sürüyor olabilir mi? İlaç kullanmak dışında ne yapabilirim ki :/
Bence olabilir. Çünkü stresiniz tüm gün sürüyor. Bu arada bende covid geçirdim. 3 dozda aşı oldum. Çarpıntı olayı bende de oldu ama ben aşıya bağlamadım. Bence üzerine düştüğünüz için farkediyorsunuz bu durumu. Kendinizi dinlemeseniz düzelir hissetmezsiniz bile benim çok ciddi çarpıntı ve nefes darlıgı sorunum oldu. Hala merdiven çıkarken nefes nefese kalırım. Ama çok kafama takmıyorum zaman geçtikçe belirtiler azalıyor iyiyie gidiyor zaten

Bakin büyük ihtimal psikolojik olarak bu durumu yaşıyorsunuz. Rahatlamak istiyorsaniz her gün bir kase yoğurt tüketin ve bol bol su için sadece aşıda ki kimyasalları değil bütün zararlı kimyasalları vücudunuz tolere eder.

Buna inanın toparlayacaksınız.

Aşı yan etki yapmışta olabilir yapmışsa da yan etkiler her ilaçta olabilecek şeyler.Yalnız doktor herhangi birşey yok demiş yinede tedirginseniz başka bir doktora veya hastaneye gidip yeniden kontrol ettirin. 2 yılı aşkın süredir covid19 la yaşıyoruz, öyleki ben koronaya inanmıyorum öyle bir hastalık yok diyen insanları bile gördük.Hangi bilim adamı ne demişi geçtim, bir sosyal varlık olarak çevreme bakıp kendi analizimi yapabilecek kadar analiz kabiliyetim var şükür.Bu nedenle tüm aşılarımı yaptırdım.Insanlar yoğun bakımlarda yatarken, sevdiklerini kaybederken bazıları ben inanmıyorum yaaa diye böyle sanki ufo dan bahsediyormuş gibi bahsederken nasıl bir akıl tutulması yaşıyorlar diyordum.Bunu destekleyen, tv lerde proğramlarda çıkıp konuşan, güya bilim insanları,tıp adamlarıda vardı.Gencecik arkadaşım ilk vefat edenlerdendi.Çevremde selam verdiğim her 10 kişiden biri nerdeyse bir yakınını covidden kaybetti.Birçok tanıdığım aşıdan önce covid geçirdi ve anlattıkları şeyler bir nefes daralması kadar basit şeyler değildi.Şimdi verilen ilaçlar yaptı diyenler çıkacaktır, tabi mümkündür ancak verilen ilaçları hiç kullanmayıp ölen, çok ağır geçiren insanlar gördüm.Bikaç arkadaşım covid geçirdi aşılı değillerdi ve bahsedilen zararlı ilaçlarıda kullanmadılar, biri covidden sonra çarpıntı ve nefes daralması sebebiyle doktora gitti, ciğerleri çok zarar görmüş artı troid hastası olmuş aynı arkadaşımın regl düzenide tamamen bozuldu.Aynı şekilde hipertansiyon hastası bir tanıdığım aşıdan önce covid geçirdi, ilaç kullanmadı böbreklerine zarar verdiği için ve şu an covid sebebiyle kronik böbrek hastası, yine covid geçiren orta yaş bir tanıdığım felç oldu.Tüm bu saydıklarım covidden etkilenen benim bizzat tanıdığım çok yakınlarım.Kendim ,tüm ailem ,70 yaş üstü anne ve babam dahil tüm dozlarını olduk aşıların, bazı dozlarda hafif kol ağrısı dışında bir etkisi olmadı.Şimdi etrafımda 100 kişiden 40 ı covidden çok ciddi sıkıntı yaşamış, ancak aşıdan 100 kişiden 1 kişi ağrım var demiş kendi gözümle görüp,bizzat yaşadığım şeyimi dikkate alayım yoksa aşının yan etkisi var diye covid olsam ne olacağını bilmediğim bir risklemi başbaşa kalayım? Aşı keyfi yapılmış birşey değil,sağlık için yapılmış birşey. Pişman olduğunuzda '' ya aşı olmasaydım covid olsaydım o zaman ne halde olurdum?'' diye düşünün o zaman biraz rahatlarsınız.

Psikolojik de olabilir aşının yan etkileri de olabilir veya olmaya da bilir.
Yan etkileri azaltmak için hacamat ve tahin tavsiye ediyorlar.
Kardeşim de aşıdan sonra vücudunun hassaslastigini cildinin bozulduğunu söylüyor.

Ben size inananlardanım. Bazı insanları aşı iyi edeceğine tam ters kötü ediyor. Ben biontech oldum ölüyodum neredeyse. Bazı insanlarda bazı hastalıkları çıkartabiliyor. Burada aşı tartışmasına girmek istemiyorum. Sadece psikolojik olmadığını size inandığımı belirtmek için yazmak istedim.

İnsanlarda usenmeyip size cvp mi yazdilar?Milletin isi yok valla.Pandemi bittigini kim soyledi?Okullarda cocuklar atesten kiriliyor

Saçma ama psikolojik kaygılar insanın vücudunda gerçek fiziksel tepkiler yaratabiliyor. Siz de o kadar stres yapmışsınız ki vücudunuzda gerçekten fiziksel bir sıkıntı var gibi hissediyorsunuz. Ama aslında yok. Hepsi beyninizde olup bitiyor. Aynısı bana da olmuştu, kendimi kanser olduğuma inandırdım her yerimde ağrılar başladı, doktor bir sıkıntım olmadığını söylediği an yüm ağrılarım geçti. Sizin semptomlarınız da psikolojik. Terapiye devam.

Panik atak krizi bir kaç dakika da sürebilir günlerce de . Belli bir süresi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…