- 6 Ağustos 2014
- 816
- 2.792
- 313
- 44
- Konu Sahibi Papatya129
-
Cahilliğimi mazur görün bilmediğimden sorıyorum. Peki etkilediği ya da tetiklediği şey yine bir hastalık sonuçta bu kontrolumuzde cıkmaz mı. Örneğin kalbimizle ilgili şikayetimiz var kalp doktoruna gittik ama hiç bir şey çıkmadı diyelim. Kalp normal dedi ama biz hissediyoruz ağrıyor ya da şikayetimiz var.Birkaç mesajı okudum ve konu sahibine yüklenilmiş. Covid geçiren veya aşı olanlarda kalıcı ya da şimdilik uzun süreli etkiler oluyor. Muhtemelen birçok hücre tipiyle etkileştiği için. Eğer yapılan tetkiklerde bir şey bulunamadıysa aşı sebebiyle olmuş olabilir. Sadece akciğeri değil sinir sistemini, kalbi, böbrekleri, cildi vs de etkiliyor bu virüs. Çoğu tanıdığımınki geçti. Sizinki de geçebilir. Aşıda da sonuçta yoğun antijen maruziyetine bırakılıyor. Önceden de bir sıkıntınız olmuşsa ciğerlerinizde vs, hortlatmış olabilir.
Şöyle de olabilir. Akciğeriniz kaynaklı nefes darlığı olmuştur. Kan değerleriniz düşükse bunu daha bariz hissetmişsinizdir. Belki astıma yatkındınız da tetikledi. Siz strese girdikçe de nefes darlığı oluyordur. Daha fazla bu konuya takılıp kalmayın. Hiç aşı olmamışsınız gibi muayene olun. Covid sonrası böyle böyle kaldı deyin doktorlara. Aşı derseniz kaale almazlar büyük ihtimalle.
Niye Parol örneği verdiniz ben hep Parol kullanırım başım ağrıdığında (migren) tek onu içebiliyordum diğerleri yasakAşının miyokardit yan etkisi var evet ama geçici hepsi. Birkaç haftada sonlandı. Bu arada covid hastalığını geçirenlerin miyokardit oranı aşısını olanlardan çok çok daha yüksek. Tıpta “zararsız” diye bir şey yoktur. Bir parol alırsınız, hatta bu ömrünüzce aldığınız 100.paroldür ama 100. dozda anafilaksi geliştirir pat diye ölüverirsiniz. E şimdi o zaman parol kullanmayalım mı diyeceğiz? Tabi ki hayır. Geteksiz parol kullanmayacağız. Gerekirse riski alıp kullanacağız. Kar zarar oranı.
Covid geçirirseniz miyokardit olma oranınız 1/10.000 ise aşı olup 1/1.000.000 miyokardit riskini göze alacaksınız. Yani bu kadar basit aslında.
Demek istediğim bunun gibi aynen. Kar zarar dengesi.
Sizin semptomlar miyokardit değil tabi çünkü test edilmiş bulunamamış. Zaten olsa da bunca zamana iyileşirdiniz. Sizinki çok yüksek oranda psikolojik. Psikiyatrist değil sanırım gittiğiniz psikolog. Bir psikiyatriste de görünün size iyi bir anksiyete hapı başlasın bence. Geçmiş olsun.
Hacamatın aşının kötü etkilerini giderdigine dair söylemler duydum , hacamat yapmayı düşündünüz mü hiçHerkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
Hacamatın aşının kötü etkilerini giderdigine dair söylemler duydum , hacamat yapmayı düşündünüz mü hiç
Yorum yapmak için cevap vermeyin isterseniz . İsraf filan gördüğüm yok sizin gibi düşünmeyen insanları eleştirmek yerine sebebini adam akıllı sorsaydiniz cevabıni da verirdim ...İlaç prospektüslerini kağıt israfı olarak mı görüyorsunuz anlayamıyorum. Hemen her ilacın yan etkileri çarşaf çarşaf boşuna mı yazılıyor.
Allah göstermesin kanser tedavisinde kullanılan bir çok yöntemin de yan etkileri var.
Ne yapalım bu durumda tedaviyi mi reddedelim.
İlaca ihtiyacımın olduğu zamanlar oluyor fakat ilaç sadece hap veya şurup değil ki ....ilaca ihtiyaç duymamaniz beni sasirtti. Yan etkisi olmayan bir tek serum var galiba.
Vücutta çok toksit ve enfeksiyon var demektir arınmışsinizdir inşallah tekrar tekrar yaptirin tabikide yardımcı tedavi olurTarama hacamat yaptırdım. Çok köpüklü çıktı falan dedi yapan kişi ne anlama geliyor bilmiyorum. Tekrar yaptıracağım tr’ye gidince
Ben de kalp - damar sorunu yokken aşıdan sonra, (öncekiler Sinovac, son doz Biontech) belki bir kaç ay, durduk yerde çarpıntı, kalp krizine benzer semptomlar oldu ve ne olduğunu anlayamadan ambulans çagırdım.
Hiç bir sey çıkmadıpanik atak dediler ama, bunca sene nerdeydi? Psikiyatriye gittim panik atak değil dedi. O dönem kan alınırken kanım birden tüpün yarısında kesiliyordu. Regl olamıyorum 4 aydır. Hormonlarım, rahim, yumurtalık normal, menopoz yok.
Sikayetvar . Com da benzer şeylere denk geldim. Bunlar tesaduf mü? anlamadım. Aşı karşıtı değilim bütün hepsini yaptırdım ama, artık yaptırmam.
Durumunuz tamamen psikolojik kardiyoloji bölümüne gitmişsin bir şey çıkmamış. Muhtemelen panik atak tarzı birşey yaşadığınız. Annenizin takıntısı malesef sizi de etkilemiş
Bence olabilir. Çünkü stresiniz tüm gün sürüyor. Bu arada bende covid geçirdim. 3 dozda aşı oldum. Çarpıntı olayı bende de oldu ama ben aşıya bağlamadım. Bence üzerine düştüğünüz için farkediyorsunuz bu durumu. Kendinizi dinlemeseniz düzelir hissetmezsiniz bile benim çok ciddi çarpıntı ve nefes darlıgı sorunum oldu. Hala merdiven çıkarken nefes nefese kalırım. Ama çok kafama takmıyorum zaman geçtikçe belirtiler azalıyor iyiyie gidiyor zatenPeki sizce bu panik atak hali tüm gün sürüyor olabilir mi? İlaç kullanmak dışında ne yapabilirim ki :/
Bakin büyük ihtimal psikolojik olarak bu durumu yaşıyorsunuz. Rahatlamak istiyorsaniz her gün bir kase yoğurt tüketin ve bol bol su için sadece aşıda ki kimyasalları değil bütün zararlı kimyasalları vücudunuz tolere eder.Sigara içmiyorum yıllardır organik besleniyorum ve gluten tüketmiyorum hanımefendi. Makyaj malzemelerim ve temizlik malzemelerim de eco-friendly. Sizin gibi dalga geçen ve bilime tapan insanlar yüzünden aşı olmadığımu söylemekten hep utanıyodum zaten.
İnsanlarda usenmeyip size cvp mi yazdilar?Milletin isi yok valla.Pandemi bittigini kim soyledi?Okullarda cocuklar atesten kiriliyorHerkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
Panik atak krizi bir kaç dakika da sürebilir günlerce de . Belli bir süresi yok.Sonrasında geçti mi bu şikayetleriniz? Bir şey kullandınız mı kan sulandırıcı gibi?
Bana da panik atak olabilir diyor herkes ama gün boyu süren nefes darlığı nasıl panik atak olabilir ki. Keşke olsa hiç değilse tedavisi belli
Bu arada regli geciktirdiğini çok kişiden duydum…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?