- 10 Ağustos 2009
- 26.181
- 18.339
- 823
- Konu Sahibi minnakmimar
-
değil ya,inan ağbim karsına anneme davrandığı gibi davranmıyor :)ılerıyı görmek ıstıyosan,bı erkek annesine nasıl davranıyorsa,karısına da oyle davranır..
yapma beBenim ki öpünce kurbağaya dönüştü...
10 yıl da maşallah zaten iyice tanımışsınızdır birbiriniziBiz 10 yıldır beraberdik, 1,5 yıldır da evliyiz. O zamandan bu zamana bizde değişen hiçbir şey yok.
bacım naptın ya aklıma bi soru işareti daha attın oldu mu şimdibence asıl değişim çocuk doğduktan sonra oluyor
ya ev işlerinde yardım ediyor yada sadece seyirci kalıyor erkeğin kalitesini bu süreç belirliyor
mesela illaki annesini gelmesini tutturabiliyor sonra kriz başlıyor
kime sorduysam evlendikten sonra şöyle değişti böyle değişti diyorlar ben bundan çok korkuyorum gerçekten evlendiğiniz insan ne kadar ve nasıl değişti biraz anlatıp fikir verebilir misiniz kızlar?
maşallah ne güzelBenim eşimde değişmedi hatta çevremde büyüklerim evlenince görüceksin derdi ama değişen bişey yok.Gerçi yeni evliyim 7 aylık 3,5 sene söz nişan flört ben sırılsıklam aşık olmadım ama evlenince daha bi bağlandım.Değişme 2 kişiyle alakalı benden inadını yoktu ses tonum yüksek bazen agresif ve sabızsız şimdi tam tersi oldum o da yani bizim değişmelerimiz olumlu
imrendim doğrusu ne mutlu sizlereSeverek aşkla evlendim. Evlendikten önce ve evlendikten sonra eşimde dağlar kadar fark var. Evlendikten sonra çok daha ilgili, beni çoook daha fazla seven, önemseyen, el üstünde tutan bi adam oldu. İnanılmaz derecede fark var şuan ki kocamla o zaman ki sevgilim arasında. Demek ki her zaman olumsuz yönde değiştirmiyormuş evlilik, ben öyle düşündüm :):) Çok şükür, size de inşallah böylesi nasip olur.
evet o yönü çok can sıkıcı ailesi değişmeyen yoktur herhaldebizde eşimle çok aşık olarak evlendik 1 yıl flört sonrası evlendik bence değişen fazla birşey olmuyor en azından bizde öyle çok şükür
aileside değişmese iyiydi ama malesef önce ve sonra arasında daglar kadar fark var
karakteri sağlam olan insan, yedisinde neyse yetmişinde de o' dur...kime sorduysam evlendikten sonra şöyle değişti böyle değişti diyorlar ben bundan çok korkuyorum gerçekten evlendiğiniz insan ne kadar ve nasıl değişti biraz anlatıp fikir verebilir misiniz kızlar?
benim eşim evlenmeden önce de çok iyiydi, ama evlendikten sonra mükemmel oldu :)kime sorduysam evlendikten sonra şöyle değişti böyle değişti diyorlar ben bundan çok korkuyorum gerçekten evlendiğiniz insan ne kadar ve nasıl değişti biraz anlatıp fikir verebilir misiniz kızlar?
orası öyle canım fıtrat meselesi tabikarakteri sağlam olan insan, yedisinde neyse yetmişinde de o' dur...
çok güzel ya bunları duymak gerçekten çok umut vericibenim eşim evlenmeden önce de çok iyiydi, ama evlendikten sonra mükemmel oldu :)
şimdi olay boyutu orada değişir kadınlar da çok matah değil açıkcası hergün neler okuyoruz şurada tüm suçu onlara da atamayacağımValla arkadaşlar bütün erkekler öküzdür bazıları daha az, bazıları daha çok, bazıları da saklamayı bilir.
sana hep öküzler denk gelmiş galiba bacım :)Valla arkadaşlar bütün erkekler öküzdür bazıları daha az, bazıları daha çok, bazıları da saklamayı bilir.
makale tadında cevabınız için teşekkür ederim ve evet olacak olan ve aslında olması gerekenler de tıpkı dediğiniz gibiyorumları okuyamadım ama kendimce çok doğru bulduğum bir tespitim var. Evet değişiyorlar ama sadece onlar değil biz de değişiyoruz. Çünkü değişen şey "hayatımız". 24 saat birlikte olmak, bir evin sorumluluğunu almak, çiçekten böcekten değil kiradan faturadan bahsetmek ve hayat idamesi için ortak kararlar almak bambaşka bir boyut.
o yüzden erkekler değişiyor demek yanlı bir yorum olur bence kadınlar daha çok değişiyor çünkü yükümüz daha fazla.
ayrıca ilk senede kavga gürültü tartışma oluyor ve bu insanın gözünü korkutuyor "sevdiğim adam nasıl beni bu kadar kırar?" diye düşünmeyen kadın yoktur sanırım. Ama objektif olalım biz de kırıyoruz. Çünkü sınırlarımızı, önceliklerimizi, prensiplerimizi belirtmek kendi alanımızı yaratmak için ister istemez çatışmaya girebiliyoruz. İlk sene biraz güç savaşı biçiminde geçiyor. Farkında olmadan korkuya kapılıyoruz düzen değişti, acaba hassasiyetlerimi sürdürebilir miyim eşim beni engeller mi korkuları işi kavgaya dönüştürüyor. kendi aklımıza mantığımıza uymayan bir hareket gördüğümüzde sınırlarımızın ihlal edildiği korkusuna kapılıyoruz.
eşinizle annesi arasındaki ilişki bazen bazı davranışlara ayna tutsa da bu her zaman doğru olmayabiliyor (kendi evliliğimde eşimin annesine olan tavrıyla bana olan tavrının aynı olmadığından yola çıkarak bunu söylüyorum) mesela ben bu hataya çok düşüyorum. sonuçta model alarak büyüyoruz ve benim ev babası modelim de kendi babam. çok şükür babamın bazı olumsuz huyları eşimde yok ama babamın sorun çözme becerileri, iş bitiriciliği organizasyon yeteneği çok yüksektir ve ben de ister istemez eşimden böyle bir beklentiye giriyorum. ama bu bir hata. herkes aynı olmak zorunda değil. işin sırrı birbirini olduğu gibi kabul edebilmek ve her tartışma sonrasında hatta esnasında karşınızdakini ne kadar sevdiğinizi ve onu bir bütün olarak kabullenerek hayatınızı birleştirdiğinizi hatırlamak :)
Aslın da bitane denk geldi, o da saklamayı bilenlerden.sana hep öküzler denk gelmiş galiba bacım :)
Bence onun suçlusu da erkeklerorası öyle canım fıtrat meselesi tabi
çok güzel ya bunları duymak gerçekten çok umut verici
şimdi olay boyutu orada değişir kadınlar da çok matah değil açıkcası hergün neler okuyoruz şurada tüm suçu onlara da atamayacağım
makale tadında cevabınız için teşekkür ederim ve evet olacak olan ve aslında olması gerekenler de tıpkı dediğiniz gibi
bayağı bir kızgınsınız anlaşılanBence onun suçlusu da erkekler
yok yahu sevgiliyken bile oluyor tartışma evlilikte hayli hayli olurklavyede de gevezeyimbirkaç sayfa yorum okudum kimsenin kocası değişmemiş ne güzel inşallah sizde de değişim olmaz ama office'e katılıyorum kimse sabit kalmaz herkes değişir belki olumlu değişikliklerimiz de olmuştur aile hayatının sorumluluğu anne-baba olmak karakterimizde güzel değişimler oluşturmuştur ama sorunuzun mantığına binaen cevap verdim önceki mesajımda
ana fikir: tartışma olursa paniğe kapılmayın bu aşkın bittiği anlamına gelmez
aynen bakalım kumar ya kimin nası çıkacağı belli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?