Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
o zman 15.günü beklicem :) progestron değerinin yüksek çıkması hamile kalma şansınızı arttırıyr mu?bilginiz var mı

Gunaydin arkadaslar...
Umarim hepiniz iyisinizdir..
Bu hafta guzel haberlerle dolup taşsin insallah
Sevgilerimle

günaydın topıcın güzelleri
bugün her gününüzden daha güzel olsun

Günaydın canım hoşgeldin.

Tatlım sen benden bir kaç adım öndesin :)) sana bişey sormak istiyorum.Sebebsiz infertilite de laparoskopi yapıyorlar mı acaba nette araştırdım biraz özellikle öneriliyormuş.

endometrium'un bazı teşhis edilemeyen hastalıkları bu yolla öğrenilebiliyormuş.Doktorun sana önerdi mi bu tarz bişey, biliyosun bu 3. aşılamam bu tutmazsa tüp yolu gözüktü bize

ama tabii tüpten önce yapılması gereken bütün tahlil ve operasyonları yapmak istiyorum.

bu tarz bişey başından geçmiş arkadaşlar da bilgi verirse çok memnun olurum.

Son düzenleme:

canım gelseydin sende gece...gündüz çalışınca hele bir de dün ki gibi yoğun geçtiği günlerde gece girmek daha rahat oluyor hem biraz sakin oluyor burası gün içerisinde ki mesajları daha rahat okuyabiliyorsun..tabiiii gece sen dizi izlemişsindir ondan giremedin di miii diziciii seni...:)
Medids cim dün hakikaten bir gezdim bir gezdim sorma sabah adliyeye gidip mahkemelerde şöööle bir sabah kahvaltısı ve piknik yapayım dedim..ordan öğle yemeğine emniyet müdürlüğüne geçtim ordan akşam çayına bozyaka asayiş ahlak masasına gittim sonrada akşam üstü deniz kumsal güzel olur deyip ofise geçip bir güzel yüzdümmm ohhh canıma değsin harika bir gündü malesef ki akşamda eve dönmek zorunda kaldım ...:))))))))))))))))))))))
ah güzelim ah iyi takılmışsın valla bana...dur şu aşılamayı olayım bende bir kaç gün oturucam ayağımı uzatıp sen nasılsın canım burada iyimisin....beni gün içinde görmeyince aklına gelmek ne güzel ya sen gelsene bucadan ben sana bostanlıda bir şeyler ısmarlayayım misafirim ol tanışalım gelmiyomusun hiç buralara

günaydın topıcın güzelleri
bugün her gününüzden daha güzel olsun

Günaydınnnnnn ada güzeli.... olsun valla günümüzde yarınımızda güzel olsun...gerçi İzmir de bu sabah ta yap kahve as suratını otur tv karşısına modunda ama açar belki birazdan

seni görmek çok güzel canım..vallahi spontane artık..bırakacağım dediğim gibi..canım kendiliğinden oluşması zor..cünki yumurtalıklarım öyle kendiğinden gelişmiyor ki yeterince...evet ilaca tepki veriyor büyüyorlar cok şükür ama..ilaç olmayınca olmuyor işte..şu dediğin biosteron u kullanacağım..eylülü beklemek zorundayım sanırım..bende eylülde bir aşılama sonrasında da olmassa para imkanı olursa tüp deneyeceğim galiba...hayırlısı artık..canım tüp bebek kararına katılıyorum...mutlaka bir kez de olsa denenmeli...hep aklında kalacak ilerde..keşke bir kez deneseydim diye..sonucun takdiri Allahın ..olur mu olmaz mı Allah bilir..olursa ne zaman olacak canım?planladığınız bir ay var mı??rabbim bununla nasip eder inşallah..nice olmaz denilen durumlarda rabbim nasıp etmiştir...umarım herşey gönlüne göre olur..

oyyy oyyyy medids mda ya sormuşsun sorunu ama aradan atlıyorum ben Mart ayında laparoskopi ameliyatı geçirdim hayatım sırf tanısal amaçlı diye yattım ama iyiki yatmış ve olmuşum ameliyat tanısallığın yanında operatife döndü çünkü sana buraya döndüğünde anlatırım istersen gitmişsin çünkü canım nereye gittin ya bak bende çıkmak zorundayım işim var karşılıklı yakalayınca birbirimizi bilgi veririm sana

Günaydınnnnnn ada güzeli.... olsun valla günümüzde yarınımızda güzel olsun...gerçi İzmir de bu sabah ta yap kahve as suratını otur tv karşısına modunda ama açar belki birazdan

herkese gunaydın kızlar az kısı var bu sabah herked benım gıbı zor uyanmamısdır heralde ısı gucu vardır herkesın vala masal bu ızmır havası sasırdı busene yaz gelmıyo yagmur yagmur Rabbım aratmasın o bereketı ama ruhum sıkıldı artık nasılsın canım tedavın nasıl gıdıyo

o zman 15.günü beklicem :) progestron değerinin yüksek çıkması hamile kalma şansınızı arttırıyr mu?bilginiz var mı

canım progestan değerinin yüksek çıkması.....hamile kalma şansı....elbette hayır.Sormak istediğin şu olabilir mi ; progesteron hormon test sonucumda ki değerin yüksekliği hamile kaldığımın bir göstergesi olabilir mi....???
eğer bunu kastettiysen senin aşıalman çok yeni hatırladığım kadarı ile bu kadar kısa sürede yaptırdığın bu hormon değerine bakarak hamile olduğun söylenemez hamilelik belirleyici bir test değil bu vaktinde yaptıracağın kan testi ile baktıracağın betahcg değerin hamileliğini belirleyecek

Geldim bebeğim :)))iş yerindeyim ya arada işe veriyorum kendimi

kız ne dizisi :)) net almıyoruz eve ikimizi de iş yerinde var diye evde beraber vakit geçirelim diye :))) mit ajanı gibi o karakol senin bu şube benim geziyon valla :)))

keşke gelsem bostanlıya çok severim oraları :)) pınarbaşındayım işyerinde gelcem desem akşamı bulur oraya gelmem :))))

araştır araştır uzman oldun doktoraya başlıycam yakında :)) bi anlat bakayım canım nasıl bir maceraydı :)))

yelizcimm saol güzelim şimdilik ekstrem bir durum yok çok yeni daha bugün 4.gün iğnemi vurulucam akşam..pazartesi ilk kontrole gideceğim 1.haftayı tamamlamış olucam .o gün hemen hemen belli olur durumuma göre ne zaman aşılama olup yada olamayacağı hava evet kapatıp açıyor sıkıntılı ama sıcak be yelizcim emin ol dışarıda koştursan yaz gelsin istemezsin sıcakta çok zor oluyor ter içinde yapış yapış böyle devam etse ben şikayet etmem temmuza kadar en azından..bebiş napıyo güzel anne...

Son düzenleme:

canım merhaba
bana yapılmadı ama doktorum ilk önce yapacagız demişti önemli bir operasyon oldugunu biliyorum ama bizim rahim filminde herşey güzel çıktı .bizde zaten sorun çıkınca iş tüpe döndü ve bunlara gerek kalmadı dedi doktorumuz.

günaydın bebişim nasılsın bakalım . Bende bugün hç çalışmak istemiyorum ya artık evimde oturmak yemek yapmak istiyorum galiba çok yorgunum artık ufff

tabı haklısın masalcım bıze evden hava hos bebısım napsın buyuyo teyzesı kalp atıslarını duyduk cumartesı kocaman olmus ınanamadım vala 3 haftada nasıl buyuyo boyle bır ay sonra tekrar gıtcez nasıpse ınsallah boyle saglıkla buyumeyı nasıp eder Rabbım kucagımızada alırız

Ben egeye gidiyorum ya kimsenin laparoskopi dediğ yok valla :)) benim de hsg gayet iyi çıktı ama biraz araştırınca yine de yapılmalı diyo nette tamda bilemiyorum tabii..

nette bilgi kirliliği çok fazla biliyosun.Bakalım artık kaderimiz de ne varsa yaşarız.:)))

canım..hadi ya gelsin şu kırmızılar da başla artık tedaviye..canım ya..umarım bu sefer olur..rabbim nasıp etsin..olmaz ise ki bunu düşünmek istemiyorum artık tüp de beraber yol alırız..heralde sende eyllülü beklersin tüp için..hayırlısı olsun hepimiz için..sevo ya da dedim..benim iş beklemede artık..malesef incir de fayda etmiyor..bu ay o kadar incir yedim kontorlde eh..dedi doktor...yani döllenme için yeterli değil..yapacak bişeyim yok..bekleyip eylüle aşıama sonrasında tüp...hadi hayırlısı..ben izine cıkacağım ama bi şekilde takip edeceğim seni...haber vermemezlik etme sakın..öpaüyorum canım..

günaydın kızlar. bende bugün işe gitmedim. saat 2 gübü merkezde olacağım. aksilik çıkmazsa aşılamam yapılacak. dün ki kontrolden sonra çatlatma iğnem vuruldu. yumoşlar büyümüş, ama kaliteli bilemiyoruz tabi. hepimiz için güzel bir gün olur inşallah.

Ayy medids nasıl güldürdün beni mit ajanı ay bak hala gülüyorum yazarken .... sen de gül inşallah :) alemsin .günahını almışım bak dizi mizi izlememişsin hayırlı bir iş yapıp kocacığınla ilgilenmişsin eferimm sana.
amann çok uzağız ya pınarbaşı-karşıyaka hadi öyle olsun bakalım.ben sürekli görüşelim diye teklif açıyorum ama burada olanlara buradan geçenlere ama tık yok valla
Şimdiiii gelelim laparoskopi ameliyatına....

Medids..cim ben bundan tam 9 yıl önce 2003 tarihinde sol over yani yumurtalığımdaki 11-12 cm büyüklüğünde bildiğin iri bir portakal çikolata kistim nedeni ile laparoskopik ameliyat oldum ameliyatta o kisti patlatıp içini boşalttı yok etti doktorum hatta sağ overimde de 2-3 cm vardı ona da müdahale etti.Neyse bu ameliyatla birlikte endometriosiz teşhisi konudu bana.
O yıldan itibaren 4-5 sene boyunca yılda 1 ay ara vererek yasmin (doğum kontrol hapı kullanarak korundum bu rahatsızlık bir daha nüksetmesin diye) Doktorum Sait Yücebilgin di...şuan mda nın doktoru.bizim aile dostumuz aynı zamanda son derece iyi takip etti beni sağlığımada kavuşturdu beni açık ameliyat yapıp kesip biçmeden yumurtalığımı almadan sağolsun işi halletti düğünüme o zaman 1 ay vardı düşün...

tabi aradan senelerrrr geçti yıl 2012....9 yıl geçmiş. Ben 2011 yazında çocuk yapmaya karar verdim şu zamana kadar olmayınca geçmişte de bu rahatsızlığı geçirip bu ameliyatı olduğum için şuan ki doktorum .....
senin için rahim tüp filmi hsg yetersiz yanıltır bizi dedi tüpler kapalı ise açık gösterebilir yada tam tersini en iyisi direk TANISAL AMAÇLI LAPAROSKOPİ ameliyatı yapalım ne var ne yok görelim dedi... hiç düşünmeden peki dedim...çünkü bu ameliyatta zaten tecrübe sahibiyim bu sefer kist rahatsızlıkta yok çok daha kolay geçeceğine inandım tanısal amaçlı olduğu için.

24 Martta yattım ameliyatım 1-1.5 saat sürdü bir gece hastenede kaldım 2.gün taburcu oldum 10 güne kadar evde dinlendim işe girmedim ama herşeyimi de rahat rahat yaptım.Sadece ilk 2-3 gün biraz gaz sancı şikayetin oluyor.Hareket kabiliyetin kısıtlı oluyor bir hafta karnının üstüne yatamıyorsun ama sonra gazı attıkça dikiş yerlerin iyileştikçe rahatlıyorsun.

Bu ameliyat adı üstünde kapalı ameliyat tanısal amaçlı yapıldığı zaman sadece göbeğinden kesi atıp içeri salladıkları tüpün içinden CO2 yani karbondioksit gazını karnına içine vererek karnını şişiriyorlar sen tabi genel aneztezi ile uykudasın karnını şişirmekte ki mantık tüpün içinden gönderdikleri kamera ile organlarını rahat rahat monitörde izleyebilmek ...bu arada göbeğindeki Kesi dediğim 1-2 cm lik bişey kurşun kalem ucu kadar diyelim sonradan zaten zamanla izi bile kayboluyor çok küçük..Fakat eğer göbekten girilip kamera ile bakıldığında kist,,myom veya karın içi batın bölge yapışıklıkları mesela yumurtalıkların ince bağırsaklara yapışık olabliyor bu tür döllenmeye engel durumlar tesbit edilirse ki bunlar asla HSG FİLMİNDE VE ULTRASONDA GÖRÜLMÜYOR o zaman kasıklarından bir sağdan bir soldan iki kesik daha atılıyor ve ameliyat micro aletler buradan içeri gönderilip ameliyatını monütörden izleyerek yapıyorlar .

Rahime de bakıyor tabi bu arada herhangi bir hasar myom kist var mı diye ....tüplerinde geçirgenliği yapısı inceleniyor.Böylelikle RAHİM-TÜP-YUMURTALIK ÜÇLÜSÜ ARASINDAKİ İLİŞKİ BİRE BİR GÖZLEMLENİYOR BU AMELİYAT İLE.
Ameliyat tamamlandığında yoğun bakım sonrası gözünü açtığında anestezi etkisi ile inleme -ağlama-sayıklama -ameliyathane soğukluğundan ve anestezi etkisi ile titreme-üşüme gibi klasik her tür genel anestezi ameliyat sonuçları dışında bu ameliyat nedeni ile karın bölgende dışarıdan hiçbirşey gözükmese de tüm operasyon kapalı olduğundan içeride yapılan müdahalelerden kesme-yakma-absorbe işlemleri ilaçlı tarama gibi tabi karnının içi yaraların acıyo sızlıyo çünkü içerisi ameliyatlı ama hiç korkulacak birşey yok damar yolundan verişlen ağrı kesici iğnelerle iki gün sonrası zaten ağızdan aldığın ağrı kesici ile dayanabileceğin sancılara dönüşüyor yaralar iyileştikçe ...içeride ki gazı dışarı attıkça bir hafta sonunda gayet iyi oluyorsun açık ameliyatla kıyasladığında mukayese kabul etmez çok konforlu çabuk iyileşme süreci olan enfeksiyon riski az olan bir ameliyat ve tetkik yolu...İŞİNİN EHLİ BİR DOKTORLA YAPILMASI ŞART..bu konuda uzman olmalı.
benim ameliyat sonucum şuydu....kist myon hiçbiryerde yok temiz...fakat daha evvel ki operasyonum neden ile batın bölgem ameliyat geçirdiğinden karın duvarında yumurtalıklarım bağırsaklarıma hafif yapışıkmış onları ayırıp yapışıklıkları yakmış...
Sağ tüp ucunda bulunan hani el gibi parmakları düşün o kanallarda hafif yapışıklık varmış onu ayırmış rahim-yumurtalık-tüp ilişkisi beklenen şekilde normal döllenmeye müsait artık dedi..rapor o şekilde ameliyat cd ni de veriyor zaten.benim ki muayenede dosyamda. İyi ki olmuşum arkadaşım zaten başında söylediğim gibi hiç tereddüt etmedim hatta ben istedim tüp filmine gitmek yerine sebebim daha evvel endometriosiz hastalığı geçirmiş olmam.

Umarım biraz aydınlanmışsındır sevgiler...

Son düzenleme:
bu site yazdıgım çoklu mesajları siliyor temin attı beni dışarıya tekrar girmek zorunda kaldım. :)))

melekçim meraba canım yazılarını okuyorum . yakaladın biziiiii :)) inşallah canım isteyen herkesin kucagı saglıklı meleklerle dolsun inşallah. çok öptüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…