canım gelseydin sende gece...gündüz çalışınca hele bir de dün ki gibi yoğun geçtiği günlerde gece girmek daha rahat oluyor hem biraz sakin oluyor burası gün içerisinde ki mesajları daha rahat okuyabiliyorsun..tabiiii gece sen dizi izlemişsindir ondan giremedin di miii diziciii seni...:)
Medids cim dün hakikaten bir gezdim bir gezdim sorma sabah adliyeye gidip mahkemelerde şöööle bir sabah kahvaltısı ve piknik yapayım dedim..ordan öğle yemeğine emniyet müdürlüğüne geçtim ordan akşam çayına bozyaka asayiş ahlak masasına gittim sonrada akşam üstü deniz kumsal güzel olur deyip ofise geçip bir güzel yüzdümmm ohhh canıma değsin harika bir gündü malesef ki akşamda eve dönmek zorunda kaldım ...:))))))))))))))))))))))
ah güzelim ah iyi takılmışsın valla bana...dur şu aşılamayı olayım bende bir kaç gün oturucam ayağımı uzatıp sen nasılsın canım burada iyimisin....beni gün içinde görmeyince aklına gelmek ne güzel ya sen gelsene bucadan ben sana bostanlıda bir şeyler ısmarlayayım misafirim ol tanışalım gelmiyomusun hiç buralara
tabı haklısın masalcım bıze evden hava hos bebısım napsın buyuyo teyzesı kalp atıslarını duyduk cumartesı kocaman olmus ınanamadım vala 3 haftada nasıl buyuyo boyle bır ay sonra tekrar gıtcez nasıpse ınsallah boyle saglıkla buyumeyı nasıp eder Rabbım kucagımızada alırız
canım ne güzel dolu dolu bir gün geçirmişsin.
günaydın bebişim nasılsın bakalım . Bende bugün hç çalışmak istemiyorum ya artık evimde oturmak yemek yapmak istiyorum galiba çok yorgunum artık ufff
seni görmek çok güzel canım..vallahi spontane artık..bırakacağım dediğim gibi..canım kendiliğinden oluşması zor..cünki yumurtalıklarım öyle kendiğinden gelişmiyor ki yeterince...evet ilaca tepki veriyor büyüyorlar cok şükür ama..ilaç olmayınca olmuyor işte..şu dediğin biosteron u kullanacağım..eylülü beklemek zorundayım sanırım..bende eylülde bir aşılama sonrasında da olmassa para imkanı olursa tüp deneyeceğim galiba...hayırlısı artık..canım tüp bebek kararına katılıyorum...mutlaka bir kez de olsa denenmeli...hep aklında kalacak ilerde..keşke bir kez deneseydim diye..sonucun takdiri Allahın ..olur mu olmaz mı Allah bilir..olursa ne zaman olacak canım?planladığınız bir ay var mı??rabbim bununla nasip eder inşallah..nice olmaz denilen durumlarda rabbim nasıp etmiştir...umarım herşey gönlüne göre olur..
canım benim yazıları okuyorum bari sohbetlere paylaşımlara katılayım dedim. buradaki arkadaşlıkları lise zamanındaki arkadaşlıklara benzetiyorum içtem samimi. ilaçsız olmuyorsa bu süre zarfında dinlenirsin canım . biosteron kullanmaya karar vermekle iyi etmişsin. kısa süre kullanılacaksa 25 mg 3 tane .uzun kullanılacaksa 2 yeterli ben 2 ye düşürdüm bir kutuda 60 tane var 1 ay tam yetiyor eczeye getirtebilirsin 80 tl civarı. eylüle kadar bomba gibi olursun canım. ven biosterona c ,e vitamini kalsium ( ki yagları yakmada yararlıymış belki kilo veririm ) ekledim mda bal ,polen ,arı sütü, probol önerdi onuda alacagım probol denen şeye baktım arıların ürettigi bir şey kısırlıktan kanser hastalarına kadar kullanılıyor vitamin deposu olacagım anlayacagın sanada tavsiye ederim c,e vitamini kıbrısta tüp bebek öncesi 2,3 ay veriyorlarmıış özellikle rezerv düşüklügünde biosterona ek olarak . dr şans 0 dedi canım yumurta geliştirsen bile çekirdek olmayabilir içinde ancak tüp te belli olur diyor .donör önerdi rahim çok iyi diyor ben kabul etmedim kabul edememde zaten . 2,3 ay sonra diyoruz sevde biraz maddiyatı ayarlamak lazım aşılama 2500 tl ye mal oldu4 kutu 450 lik gonal f 8 kutu merional olunca maliyet arttı. umarım bu yaptıklarım bir işe yararda çekirdekli yumurta gelişir dr. folükül bile olmaz diyor ama aşılama önceside aynısını söylemişti bakalım artık bunuda denemedik demiyelim. çok öptüm canım.
Ayy medids nasıl güldürdün beni mit ajanı ay bak hala gülüyorum yazarken .... sen de gül inşallah :) alemsin .günahını almışım bak dizi mizi izlememişsin hayırlı bir iş yapıp kocacığınla ilgilenmişsin eferimm sana.
amann çok uzağız ya pınarbaşı-karşıyaka hadi öyle olsun bakalım.ben sürekli görüşelim diye teklif açıyorum ama burada olanlara buradan geçenlere ama tık yok valla
Şimdiiii gelelim laparoskopi ameliyatına....
Medids..cim ben bundan tam 9 yıl önce 2003 tarihinde sol over yani yumurtalığımdaki 11-12 cm büyüklüğünde bildiğin iri bir portakal çikolata kistim nedeni ile laparoskopik ameliyat oldum ameliyatta o kisti patlatıp içini boşalttı yok etti doktorum hatta sağ overimde de 2-3 cm vardı ona da müdahale etti.Neyse bu ameliyatla birlikte endometriosiz teşhisi konudu bana.
O yıldan itibaren 4-5 sene boyunca yılda 1 ay ara vererek yasmin (doğum kontrol hapı kullanarak korundum bu rahatsızlık bir daha nüksetmesin diye) Doktorum Sait Yücebilgin di...şuan mda nın doktoru.bizim aile dostumuz aynı zamanda son derece iyi takip etti beni sağlığımada kavuşturdu beni açık ameliyat yapıp kesip biçmeden yumurtalığımı almadan sağolsun işi halletti düğünüme o zaman 1 ay vardı düşün...
tabi aradan senelerrrr geçti yıl 2012....9 yıl geçmiş. Ben 2011 yazında çocuk yapmaya karar verdim şu zamana kadar olmayınca geçmişte de bu rahatsızlığı geçirip bu ameliyatı olduğum için şuan ki doktorum .....
senin için rahim tüp filmi hsg yetersiz yanıltır bizi dedi tüpler kapalı ise açık gösterebilir yada tam tersini en iyisi direk TANISAL AMAÇLI LAPAROSKOPİ ameliyatı yapalım ne var ne yok görelim dedi... hiç düşünmeden peki dedim...çünkü bu ameliyatta zaten tecrübe sahibiyim bu sefer kist rahatsızlıkta yok çok daha kolay geçeceğine inandım tanısal amaçlı olduğu için.
24 Martta yattım ameliyatım 1-1.5 saat sürdü bir gece hastenede kaldım 2.gün taburcu oldum 10 güne kadar evde dinlendim işe girmedim ama herşeyimi de rahat rahat yaptım.Sadece ilk 2-3 gün biraz gaz sancı şikayetin oluyor.Hareket kabiliyetin kısıtlı oluyor bir hafta karnının üstüne yatamıyorsun ama sonra gazı attıkça dikiş yerlerin iyileştikçe rahatlıyorsun.
Bu ameliyat adı üstünde kapalı ameliyat tanısal amaçlı yapıldığı zaman sadece göbeğinden kesi atıp içeri salladıkları tüpün içinden CO2 yani karbondioksit gazını karnına içine vererek karnını şişiriyorlar sen tabi genel aneztezi ile uykudasın karnını şişirmekte ki mantık tüpün içinden gönderdikleri kamera ile organlarını rahat rahat monitörde izleyebilmek ...bu arada göbeğindeki Kesi dediğim 1-2 cm lik bişey kurşun kalem ucu kadar diyelim sonradan zaten zamanla izi bile kayboluyor çok küçük..Fakat eğer göbekten girilip kamera ile bakıldığında kist,,myom veya karın içi batın bölge yapışıklıkları mesela yumurtalıkların ince bağırsaklara yapışık olabliyor bu tür döllenmeye engel durumlar tesbit edilirse ki bunlar asla HSG FİLMİNDE VE ULTRASONDA GÖRÜLMÜYOR o zaman kasıklarından bir sağdan bir soldan iki kesik daha atılıyor ve ameliyat micro aletler buradan içeri gönderilip ameliyatını monütörden izleyerek yapıyorlar .
Rahime de bakıyor tabi bu arada herhangi bir hasar myom kist var mı diye ....tüplerinde geçirgenliği yapısı inceleniyor.Böylelikle RAHİM-TÜP-YUMURTALIK ÜÇLÜSÜ ARASINDAKİ İLİŞKİ BİRE BİR GÖZLEMLENİYOR BU AMELİYAT İLE.
Ameliyat tamamlandığında yoğun bakım sonrası gözünü açtığında anestezi etkisi ile inleme -ağlama-sayıklama -ameliyathane soğukluğundan ve anestezi etkisi ile titreme-üşüme gibi klasik her tür genel anestezi ameliyat sonuçları dışında bu ameliyat nedeni ile karın bölgende dışarıdan hiçbirşey gözükmese de tüm operasyon kapalı olduğundan içeride yapılan müdahalelerden kesme-yakma-absorbe işlemleri ilaçlı tarama gibi tabi karnının içi yaraların acıyo sızlıyo çünkü içerisi ameliyatlı ama hiç korkulacak birşey yok damar yolundan verişlen ağrı kesici iğnelerle iki gün sonrası zaten ağızdan aldığın ağrı kesici ile dayanabileceğin sancılara dönüşüyor yaralar iyileştikçe ...içeride ki gazı dışarı attıkça bir hafta sonunda gayet iyi oluyorsun açık ameliyatla kıyasladığında mukayese kabul etmez çok konforlu çabuk iyileşme süreci olan enfeksiyon riski az olan bir ameliyat ve tetkik yolu...İŞİNİN EHLİ BİR DOKTORLA YAPILMASI ŞART..bu konuda uzman olmalı.
benim ameliyat sonucum şuydu....kist myon hiçbiryerde yok temiz...fakat daha evvel ki operasyonum neden ile batın bölgem ameliyat geçirdiğinden karın duvarında yumurtalıklarım bağırsaklarıma hafif yapışıkmış onları ayırıp yapışıklıkları yakmış...
Sağ tüp ucunda bulunan hani el gibi parmakları düşün o kanallarda hafif yapışıklık varmış onu ayırmış rahim-yumurtalık-tüp ilişkisi beklenen şekilde normal döllenmeye müsait artık dedi..rapor o şekilde ameliyat cd ni de veriyor zaten.benim ki muayenede dosyamda. İyi ki olmuşum arkadaşım zaten başında söylediğim gibi hiç tereddüt etmedim hatta ben istedim tüp filmine gitmek yerine sebebim daha evvel endometriosiz hastalığı geçirmiş olmam.
Umarım biraz aydınlanmışsındır sevgiler...
Gülelim, neşelenelim, eğlenelim.İzmir buluşması ayarlarsanız.Aksilik çıkmaz ise ilk gelenlerden olurum.Bizi bizden başka kim anlar ki oturup bi dertleşiriz.çokta iyi olur bence
Valla canım bravo bir doktor anlatsa ancak bu kadar anlardım :))) süper anlatmışsın bu aşılamam tutmazsa konusunu etcem hastane de, olmadı özelde deniycem aklım da kalmasın :)))
günaydın kızlar. bende bugün işe gitmedim. saat 2 gübü merkezde olacağım. aksilik çıkmazsa aşılamam yapılacak. dün ki kontrolden sonra çatlatma iğnem vuruldu. yumoşlar büyümüş, ama kaliteli bilemiyoruz tabi. hepimiz için güzel bir gün olur inşallah.
günaydınn kızlaarrrrr
karakedi seni merak ettiim hasta oldunmu :26:
bugün kimse uyanamamış galiba
cnm dualarim seninle insallah asilamanda melegin gelecektir sana cnm
cnm benim dun biraz kahverengi geldi jel kullandigim icin topak topak geldi sonra bisey gelmedi bir kere sildim pembemsi geldi dedim hastalandim heralde ama dunden beri yine cok az kahverengi geliyor ama umudum yok muhtemelen jelden dolayi sokemiyor tutmadi cnm benim anlayacagin((
Karakedi sen söyle söyle zorla getircen reglini tamamen hastalanana kadar umutlanmak gerek...
Umudumuzu katbetmeyelim,bak bana aşılama oldum güya ne kasık ağrısı ne gögüs hassasiyeti sanki ara verdiğim aydaki gibiyim.Çaktırmıyorum ama yine de bir umut bekliyorum.Sende öyle yap tatlım.
Hem kendini hem bizi üzme olur mu?
kızlar rüyada memeden süt gelmesi ne demek. göğsümden süt geldiğini gördüm ve o sütle bebeğimi emzirdiğimi. bebek de erkek ti.
bir de o kadar küçük doğmuş ki minicik kedi yavrusu kadar diyebilirim ama çok sağlıklı diyor doktor. evimize geliyoruz. sonra arabaya binip biyere gidiyoruz giderken bir bakıyorum bebek yok aa diyorum çocuğu evde unuttuk :))) ne demek bu sizce ya. alışamamışım sanki böyle çocuğa. bir de minicik görmemin sebebi erken doğum ve prematüre korkum sanırım. bunu bir türlü yenemiyorum. adetim de hala gelmedi. of diyorum of.
kızlar rüyada memeden süt gelmesi ne demek. göğsümden süt geldiğini gördüm ve o sütle bebeğimi emzirdiğimi. bebek de erkek ti.
bir de o kadar küçük doğmuş ki minicik kedi yavrusu kadar diyebilirim ama çok sağlıklı diyor doktor. evimize geliyoruz. sonra arabaya binip biyere gidiyoruz giderken bir bakıyorum bebek yok aa diyorum çocuğu evde unuttuk :))) ne demek bu sizce ya. alışamamışım sanki böyle çocuğa. bir de minicik görmemin sebebi erken doğum ve prematüre korkum sanırım. bunu bir türlü yenemiyorum. adetim de hala gelmedi. of diyorum of.
canım şimdiden hayirlisi olsun ınş .
haydi bakalım canım hiç kendini sıkmadan rahat bir işlem geçirmeni diliyoruz .günaydın kızlar. bende bugün işe gitmedim. saat 2 gübü merkezde olacağım. aksilik çıkmazsa aşılamam yapılacak. dün ki kontrolden sonra çatlatma iğnem vuruldu. yumoşlar büyümüş, ama kaliteli bilemiyoruz tabi. hepimiz için güzel bir gün olur inşallah.
doktorun en saglıklı kararı verecektir medids cimBen egeye gidiyorum ya kimsenin laparoskopi dediğ yok valla :)) benim de hsg gayet iyi çıktı ama biraz araştırınca yine de yapılmalı diyo nette tamda bilemiyorum tabii..
nette bilgi kirliliği çok fazla biliyosun.Bakalım artık kaderimiz de ne varsa yaşarız.:)))
hayır kaçmadı gözümden en kısa zaman diyelim.Geçen oraya kadar gelipte ugramadıgıma çok pişma oldum ya.Bebeğeemmm gel istifa edelim artık biz ...ben meslekten ...sen şirketten.... o zaman rahatt rahattt buluşur gelir gideriz neler yaparız neler yarım saat sonra arka arkaya 3-4 randevuya giricem görüşmem var bitsede akşam olsa eve gitsem modunda çalışıyorum bugün bende ...sana dün gece sordum dedim ki ilk izmire geliş ne zaman aşılama neticesini alınca var mı planın randevun dedim gözden kaçırdın heralde cevap vermedin tekit ediyorum sorumu alayım cevabını???:)))
canım benim yazıları okuyorum bari sohbetlere paylaşımlara katılayım dedim. buradaki arkadaşlıkları lise zamanındaki arkadaşlıklara benzetiyorum içtem samimi. ilaçsız olmuyorsa bu süre zarfında dinlenirsin canım . biosteron kullanmaya karar vermekle iyi etmişsin. kısa süre kullanılacaksa 25 mg 3 tane .uzun kullanılacaksa 2 yeterli ben 2 ye düşürdüm bir kutuda 60 tane var 1 ay tam yetiyor eczeye getirtebilirsin 80 tl civarı. eylüle kadar bomba gibi olursun canım. ven biosterona c ,e vitamini kalsium ( ki yagları yakmada yararlıymış belki kilo veririm ) ekledim mda bal ,polen ,arı sütü, probol önerdi onuda alacagım probol denen şeye baktım arıların ürettigi bir şey kısırlıktan kanser hastalarına kadar kullanılıyor vitamin deposu olacagım anlayacagın sanada tavsiye ederim c,e vitamini kıbrısta tüp bebek öncesi 2,3 ay veriyorlarmıış özellikle rezerv düşüklügünde biosterona ek olarak . dr şans 0 dedi canım yumurta geliştirsen bile çekirdek olmayabilir içinde ancak tüp te belli olur diyor .donör önerdi rahim çok iyi diyor ben kabul etmedim kabul edememde zaten . 2,3 ay sonra diyoruz sevde biraz maddiyatı ayarlamak lazım aşılama 2500 tl ye mal oldu4 kutu 450 lik gonal f 8 kutu merional olunca maliyet arttı. umarım bu yaptıklarım bir işe yararda çekirdekli yumurta gelişir dr. folükül bile olmaz diyor ama aşılama önceside aynısını söylemişti bakalım artık bunuda denemedik demiyelim. çok öptüm canım.
güncelledim kuzucumcanim ben ilk asilamami 4 haziranda oldum.listeyi guncellersen sevinirim.
SUPERİSİ......canım pazartesiye kadar hastalanırsan çok iyi olur olur da gelmez ise pazartesi zaten doktorundasın gerekeni yapacaktır ilaca başladığında nasılsa gelecek gelsin ki 2.aşılamana başla yakala beni güzelim öpüyorum seni
Canim randevu almana cok sevindim umarim hemen adet olup yeni umutlara yelken acarsin
ilk aşılamam canım hala silindikçe azıcık kahverengi bulaşıyo peçeteye bakalım cuma belli olcak ben jel kullanmıyorum progestan kullanıyorum vajinadan
canım benim nasılsın bugün?son 3 gün hayırlı sonucu almaya inşallah..bende pazartesi gidicem bakalım ne durumdayım inşallah kist yoktur korkuyorum o zaman 1 ay doğum kontrol ilacı içmek istemiyorum 1 ay daha kayıp olacak benim için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?