bilgisi olan varsa yazabilirmi doktor bize tüp bebek dedi aşılama neden demedi acaba
canım bende omega 3 içiyodum sonra bıraktım kendiliğinden sanki kilo yaptı gibi bana bide omega 3 neye iyi geliyo balım yaaaa rahmi güçlendiriyo diye duydum ama doğrumu tatlımnimesay canım,,bende geçen ay aşılamaya fsh değerim 17 ile girdim senin kadar yüksek olmasada değerimden anladığın üzere 10 'un epey üzerinde ve yüksekti..doktorum istemeden ben tedaviye başlarken adetin 3.günü kendim yaptırıp götürdüm çünkü hep dengesizdi öncekilerde bir ay düşük bir ay yüksek o yüzden kendim merak ettim yaptırdım önüne koyduğumda önemsemedi bile bunu biliyoruz zaten fsh 'ın iyi olmadığı için müdahale etmeye karar verdik aşılama ile başladık yapacak bişey yok bu duruma ilaçlar fsh 'ı geçici olarak düşürür gibi gösterir fakat esas olan ilaçsız ken çıkan değerdir ilaçla var olan yumurta rezervi azalmasını tedavi edip düşüremeyiz dedi ve aşılamaya aldı zaten o yüzden fsh'ına takılma sonuçta tedavi oluyorsun olacaksın ister yüksek olsun ister düşük ayrıca fsh dalgalanan bir hormon her labaratuvar değerlendirmeside farklı çıkabiliyor her ay istikrarsız sadece ortalama bir değer olarak baz alıyorlar 3,5 kez yaptırdığında son 6 ay içindekileri... stres dahi etkileyebiliyor çünkü beyinden salgılanan bir hormon ama adetin 3.günü yaptırdıkların on küsürleri bulup geçtiğinde zaten yumurta rezervinin süper olmadığını gösteriyor ama bu hiç yumurta üretmediğini üretmeyeceğini kesin olarak belirleyen bir sonuç değil...biliyorsun ki tek yumurta tek sperm yeterki döllensin ve yeter ki döllense de tutsun lütfen endişelenme arkadaşım.
pelikancım 2.aşılaman hayırlı olsun bu kez beklentini versin sana inşallah canım,,benimde 2.aşılamaya az kaldı ..
kullandığın ilaçları saymışsın dikkatimi çekti,, 1)omega 2 ') benexol 3) elevit (folik asit gibi mineral desteği hamilelerde kullanıyor)zaten her üçü de vitamin desteğidir... ilaçtan sayma... ben doktorum vermediği halde her sabah ve akşam omega 3 içiyorum mesela,, benexol da bir destek vitamin bu dönemde doktoru veren arkadaşımız da çok b vitamini bemiks gibi...4) progestan prosüdür gereği aşılama sonrası düşüğe karşı çoğu doktor veriyor zaten biliyorsun..
matofin hakkında çok bilgim yok ama diyabete bağlı bir destek olduğunu hatırlıyorum insülün direnci ile ilgili bir tablet belki senin bununla ilgili bir durumun vardır.
Vitaminler gayet iyi aksatma arkadaşım hepsi destek madem doktorun uygun görmüş senin için.... bol şans diliyorum
ayy canım benim yaaa rabbim hepimize sabır versin yardım etsin tatlım çok zor şeyler yaşıyorum evet etrafıma bakıyorum herkez ne kadar kolay evlat sahibi oluyo onlara herşey çok normal ve kolay bizler ne süreçlerden geçiyoruz ve hala evladımızı kucağımıza alamadık evet düşününce çok koyuyo insana ama rabbim böylesini uygun görmüş böylesi hayırlıymış canım benim rabbim gönlümüze göre versin inş.bugünlük ağrılarının hafiflemesine sevindim aşılamanın ilk gününden adet olupta bitene kadar 17-18 gün ağrıdan sürünen biri olarak o ağrı ve sancıların ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdenim.Umarım sona kadar böyle hafif hafif seyreder ağrıların ama arada da olursa endişelenme yeterki anormal bir durum olmasın..3 gün bitti daha ayy ne ağır geliyordur şimdi sana zaman başka zaman en güzel mutluluk anları su gibi geçer bu dönemlerde sonuç alacağız ya bekle bekle kafayıda takınca zaman geçmiyor gibi gelir,,senin satırları okuyunca birkaç hafta sonra 2.kez aynı süreçlere yeniden başlayacağımı hissettim daha yeni kurtulmuştum tam rahatlayıp normale dönmüşken sil baştan yapacağım ben de Allah sabır versin canım hepimize
canım bende omega 3 içiyodum sonra bıraktım kendiliğinden sanki kilo yaptı gibi bana bide omega 3 neye iyi geliyo balım yaaaa rahmi güçlendiriyo diye duydum ama doğrumu tatlım
ayy canım benim yaaa rabbim hepimize sabır versin yardım etsin tatlım çok zor şeyler yaşıyorum evet etrafıma bakıyorum herkez ne kadar kolay evlat sahibi oluyo onlara herşey çok normal ve kolay bizler ne süreçlerden geçiyoruz ve hala evladımızı kucağımıza alamadık evet düşününce çok koyuyo insana ama rabbim böylesini uygun görmüş böylesi hayırlıymış canım benim rabbim gönlümüze göre versin inş.
tatlım senin problemin neydi bize biraz bilgi versene
tüp bebek devlette düşünüyorsan üsküdar zeynep kamil araştırma hastanesi herkes iyi diyor bizde bu sabah gittik ama ilk defa daha yolun çok başındayız devlet olunca biraz uzatıyorlar ama çokta değil sizdeki sorun neydi aşılam filan oldunmu
Peygamberimiz(s.a.v.) "Bana Cebrail (a.s) geldi ve "ya Muhammed Rabbin (c.c) buyuruyorki: Kullarımdan öyleleri varki imanları ancak zenginlikle olgunlaşır,şayet onları fakir kılsam elbette küfre düşerler (nankör olurlar) öyle kullarım da varki, imanları fakirlikle kemale erer, onları zengin yapsam küfre düşerler.Öylede kullarım varki imanları ancak hastalıkla olgunlaşır,şayet onları sıhhatli yapsam nankör olurlar.Öyle kullarım da varki imanları sağlıklarından dolayı kemale erer eğer onları hastalıklı yapsam elbette küfre giderler."dedi. Allah herkesi bulunduğu hal üzere imtihan eder.
kızlar bugünde gayet iyiyimm dün kasık ağrım vardıya eve gidince ayaklarımın altına yastık koyup 90 derecelik açıyla yattım kasık ağrım geçtiii şimdi ara ara iş yerindeyim ya oluyoo bide gögüslerim acımıyo ama gögüs ucum felaket acıyo ve tatlı tatlı kaşınıyo ayyyyyyyyy başkada bir şeyim yokk beklemek güzel ama daha 3 gün oldu zaman geçmiyoo
benim problemim yumurta rezervi amh 0,53 çıktı hemen karar vermem gerektiği söylendi
yukarda bahsettiğim gibi doktorlar pek ümitli konuşmuyorlar ama sanırım ben 1 kez deneyeceğim
cnm devlette olmaz benim 1 çocuğum olduğu için zaten devlet karşılamıyo
aşılama felanda olmadım zaman kaybı dediler bana
selam cnm,ne zamandır denk gelemedik seninle nasılsın tedavin ne zaman başlayacak kısmetse
evet cnm denk gelemedik
toparlanmam lazımdı çok etkilendimm
tedaviye tüp olarak devam edeceğiz sanırım 1 ay deha kullanacam ondan sonra
ama merkez bulamadımmm kafama göre
canım u hormon morallede ilgili diye duymuştum yni kafaya çok takarsanda yükselebiliyormuş , çok takma ve kendi haline bırak birde hayıt tohumu çayı var o fsh degerini düşürüyormuş ben kullandım bilgine.
evet cnm denk gelemedik
toparlanmam lazımdı çok etkilendimm
tedaviye tüp olarak devam edeceğiz sanırım 1 ay deha kullanacam ondan sonra
ama merkez bulamadımmm kafama göre
mesajlar karışmışşşş masal bu cevap sanaydı cnmm
kadıköy şifaya gitmedim hiç
ataşehir memorial nasıldır acaba
medicanaya gittim orayla görüştüm
sakın denememezlik yapma sakın vazgeçme ....benim amh 0,72 ve 1.aşılamayı geçirdim hatta kuvvetle muhtemel iki hafta sonra 2.aşılama serüveni başlayacak ardından yine olmaz ise tüp bebek....
0 çıkmamış dikkatini çekerim 0,53 evet düşük seninde benim gibi düşük ama bu hiç yumurta üretmediğin üretmeyeceğin anlamına gelmiyor..Benim ilk aşılama tedavisinde en düşük doz ilaçla 3 yumurtam oluştu ve 19,8 e kadar büyüdü.
Ayrıca aşılama öncesi bu amh değeri ile iki ay yumurta takibindeydim o iki ayda da ilaçsız yumurtam vardı 21 milime kadar büyümüştü 0,72 amh ile.O yüzden lütfen vakit kaybetmeden tedavin ne ise başla....
mesajlar karışmışşşş masal bu cevap sanaydı cnmm
kadıköy şifaya gitmedim hiç
ataşehir memorial nasıldır acaba
medicanaya gittim orayla görüştüm
evet mesajlar epey bi karıştırılmış şuanda da hala karışık canım.
Ben sardunyaya hatır sordum ama ona sorduğum soruyu sen alıntı yaparak bana cevap vermişsin aslında hala da sardunya bana cevap vermiş değil...:))) cevaplar senden geliyor olsun...sanada bişiler yazmıştım zaten.
Canım ben İstanbulda değil İzmirde yaşıyorum o yüzden hastane veya merkez seçiminde sana yardımcı olamayacağım üzgünüm.
evet mesajlar epey bi karıştırılmış şuanda da hala karışık canım.
Ben sardunyaya hatır sordum ama ona sorduğum soruyu sen alıntı yaparak bana cevap vermişsin aslında hala da sardunya bana cevap vermiş değil...:))) cevaplar senden geliyor olsun...sanada bişiler yazmıştım zaten.
Canım ben İstanbulda değil İzmirde yaşıyorum o yüzden hastane veya merkez seçiminde sana yardımcı olamayacağım üzgünüm.
kadıköy şifayı sardunya yazmıştı sanırımm ortalık karıştı
slm kızlar.ben de bu ay aşılama yaptırıcam.adetimi bekliyorum.merak ettiğim bişey var aşılamadan önce spermleri yıkıyorlar yaaa onun sonucunu bize söyleyecekler mi.bizim morfoloji sorunu var %2 o nedenle korkuyorum tutmaz diye.ama belki yıkama sonrası morfoloji artarsa ve bunu bilirsem daha bi umutla bekleyişimi sürdürürüm...
Aşılama (inseminasyon) infertilite bir çifte tüp bebek tedavisi öncesi gebelik olma yolunda denenen ilk yardımcı teknik.Ancak her çifte de uygulanan bir yöntem değil.Aşılama için hem kadın hem erkek te bazı şartların var olması gerekiyor.Bu şartlar..
Kadın için... en az bir tüpün açık ve geçirgen(tüpler açık olmalı)Yumurtalık-tüp-rahim ilişkisi normal..
Erkek için...yıkama sonrası sperm işlem gördükten sonra belirli sayıda ve 4.derece ileri hızlı harekette ve yine belirli oranda morfoloji oranı ile sperm gerekli....
İlk iki gerekli koşul bu.
Sen eşinin sperm konusunda sorun olduğundan bahsetmişsin yanlış okumadıysam o yüzden zaten yeterli sperm yok ise aşılamayı atlamış ve direk tüp bebek tedavisi önermiş olabilir size diye düşünüyorum tabi detaylarınızı bilmiyorum.
benim problemim yumurta rezervi amh 0,53 çıktı hemen karar vermem gerektiği söylendi
yukarda bahsettiğim gibi doktorlar pek ümitli konuşmuyorlar ama sanırım ben 1 kez deneyeceğim
cnm devlette olmaz benim 1 çocuğum olduğu için zaten devlet karşılamıyo
aşılama felanda olmadım zaman kaybı dediler bana
evet canım eşimin sperm sayısı düşük çıktı hareketi morfoloji çok ii ama sayı az ben geçen haziranda bi düşük yaşadım o günden bu yana yok demekki spermler azaldı iicene doktor tüp demiş hayırlısı bakalım neyse nasip yaşayacağız
hımm anladım canım peki ilk bebek normal mi
çok haklsın cnm zaman bizim gibiler için çok önemlii
deha aldım bugün başlayacağım bu aradada merkezle ilgili karar veririm
ne kadar düşük deselerde rabbim ol diyecek bunun bilincindeyim
ilerde pişman olmamak içinde şimdilik 1 kez denemeyi düşünüyoruz ama korkuyorum açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?