Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bilgisi olan varsa yazabilirmi doktor bize tüp bebek dedi aşılama neden demedi acaba

Aşılama (inseminasyon) infertilite bir çifte tüp bebek tedavisi öncesi gebelik olma yolunda denenen ilk yardımcı teknik.Ancak her çifte de uygulanan bir yöntem değil.Aşılama için hem kadın hem erkek te bazı şartların var olması gerekiyor.Bu şartlar..
Kadın için... en az bir tüpün açık ve geçirgen(tüpler açık olmalı)Yumurtalık-tüp-rahim ilişkisi normal..
Erkek için...yıkama sonrası sperm işlem gördükten sonra belirli sayıda ve 4.derece ileri hızlı harekette ve yine belirli oranda morfoloji oranı ile sperm gerekli....
İlk iki gerekli koşul bu.
Sen eşinin sperm konusunda sorun olduğundan bahsetmişsin yanlış okumadıysam o yüzden zaten yeterli sperm yok ise aşılamayı atlamış ve direk tüp bebek tedavisi önermiş olabilir size diye düşünüyorum tabi detaylarınızı bilmiyorum.

canım bende omega 3 içiyodum sonra bıraktım kendiliğinden sanki kilo yaptı gibi bana bide omega 3 neye iyi geliyo balım yaaaa rahmi güçlendiriyo diye duydum ama doğrumu tatlım
ayy canım benim yaaa rabbim hepimize sabır versin yardım etsin tatlım çok zor şeyler yaşıyorum evet etrafıma bakıyorum herkez ne kadar kolay evlat sahibi oluyo onlara herşey çok normal ve kolay bizler ne süreçlerden geçiyoruz ve hala evladımızı kucağımıza alamadık evet düşününce çok koyuyo insana ama rabbim böylesini uygun görmüş böylesi hayırlıymış canım benim rabbim gönlümüze göre versin inş.

Peygamberimiz(s.a.v.) "Bana Cebrail (a.s) geldi ve "ya Muhammed Rabbin (c.c) buyuruyorki: Kullarımdan öyleleri varki imanları ancak zenginlikle olgunlaşır,şayet onları fakir kılsam elbette küfre düşerler (nankör olurlar) öyle kullarım da varki, imanları fakirlikle kemale erer, onları zengin yapsam küfre düşerler.Öylede kullarım varki imanları ancak hastalıkla olgunlaşır,şayet onları sıhhatli yapsam nankör olurlar.Öyle kullarım da varki imanları sağlıklarından dolayı kemale erer eğer onları hastalıklı yapsam elbette küfre giderler."dedi. Allah herkesi bulunduğu hal üzere imtihan eder.

Canımcım,, haklısın bazıları haberi bile olmadan planlamadan hatta istemedenkalır bizlerde planlayınca isteyince gelmiyor işte kader heralde başka ne denir..inşallah kaderlerimizde umut ettiğimiz evlatlarımız yazılıdır.
Omega 3 .... bende de sanki biraz iştah açtı bir iki kilo oynuyorum gibi..ama iştah açıcı diye bir fonksiyonu yok normalde omega 6 gibi değil senelerce ara ara dönemlerde kullanmışlığım var içeriğini nelere faydası var biliyorum..
Normalde zaten 30 yaş üstü herkes için önerilen bir destek,,birçok faydası ve konuda tavsiyesi var.Hamilelikte özellikle verilen destek lerden.Çünkü erken doğum riskini azalttığı,,hamilelik boyu kullanıldığında doğum sonrası yeni doğan döneminde bebeğin uykusuzluk ve alerjilerine iyi geldiği doğum sonrası annede depresyon ve hafıza bozukluğu risklerini azalttığı gözlenmiş
Menepoz dönemimdeki kadınlara bile veriliyor.Kolestrol karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi var.
Falan filan...yani gerektiği dozda ihtiyaç var ise kullanıldığında birçok şeye faydası var.
Eğer hamile kalırsan diye bu dönemlerde veriliyorsa birazda bu olumlu etkilerinden dir sanırım.

tatlım senin problemin neydi bize biraz bilgi versene

benim problemim yumurta rezervi amh 0,53 çıktı hemen karar vermem gerektiği söylendi
yukarda bahsettiğim gibi doktorlar pek ümitli konuşmuyorlar ama sanırım ben 1 kez deneyeceğim

cnm devlette olmaz benim 1 çocuğum olduğu için zaten devlet karşılamıyo
aşılama felanda olmadım zaman kaybı dediler bana

sözün bittiği yer gibi...o yüzden ne desek aciz bir kul olarak boşş...Rabbim! ne verirse bize bir nedeni bir de neticesi var elbet.... ,,düzen ,herşey bunun üzerine kurulu işte.

ayyy inşallah cnmmm inşallahhh güzel sonuçlar verirsin bize
ama anlatıklarının hepsi çok güzel şeylerrr

sakın denememezlik yapma sakın vazgeçme ....benim amh 0,72 ve 1.aşılamayı geçirdim hatta kuvvetle muhtemel iki hafta sonra 2.aşılama serüveni başlayacak ardından yine olmaz ise tüp bebek....
0 çıkmamış dikkatini çekerim 0,53 evet düşük seninde benim gibi düşük ama bu hiç yumurta üretmediğin üretmeyeceğin anlamına gelmiyor..Benim ilk aşılama tedavisinde en düşük doz ilaçla 3 yumurtam oluştu ve 19,8 e kadar büyüdü.
Ayrıca aşılama öncesi bu amh değeri ile iki ay yumurta takibindeydim o iki ayda da ilaçsız yumurtam vardı 21 milime kadar büyümüştü 0,72 amh ile.O yüzden lütfen vakit kaybetmeden tedavin ne ise başla....

Tesekkurler mdacim..hem cayini hem suyunu aldim bakalim sonucu gorelim.ahh birde kafami boşaltabilsem ne iyi olurdu

slm kızlar.ben de bu ay aşılama yaptırıcam.adetimi bekliyorum.merak ettiğim bişey var aşılamadan önce spermleri yıkıyorlar yaaa onun sonucunu bize söyleyecekler mi.bizim morfoloji sorunu var %2 o nedenle korkuyorum tutmaz diye.ama belki yıkama sonrası morfoloji artarsa ve bunu bilirsem daha bi umutla bekleyişimi sürdürürüm...

çok haklsın cnm zaman bizim gibiler için çok önemlii
deha aldım bugün başlayacağım bu aradada merkezle ilgili karar veririm
ne kadar düşük deselerde rabbim ol diyecek bunun bilincindeyim
ilerde pişman olmamak içinde şimdilik 1 kez denemeyi düşünüyoruz ama korkuyorum açıkcası

ben tıp fakültesinde yaptırdım aşılamamı. orda saymamışlardı. boşver hiç takma kafana 1 tane olsada rabbim ol derse olur. senin pozitif düşün sonucunda pozitif olsun inşallah.

evet canım eşimin sperm sayısı düşük çıktı hareketi morfoloji çok ii ama sayı az ben geçen haziranda bi düşük yaşadım o günden bu yana yok demekki spermler azaldı iicene doktor tüp demiş hayırlısı bakalım neyse nasip yaşayacağız
hımm anladım canım peki ilk bebek normal mi

evet cnm o gayet bilinçisce ve tedavisizz çok şükür rabbime

mevlam inşllahhhh sizlerede nasip ederrrrrr

Masalcim ne guzel yazmissin nasil ferahlattin beni cok tesekkurler
Sanki ben bu tür haberler alinca dunyam duruyor saniyorum ama toparlama zamanim geldi.
Hayit suyu ve cayi aldim ilacla bakalim etkisi ne olacak
Tekrar saol

endişelerinde çok haklısın ama ne kadar korksanda denemeden sonucu bilemezsin ne yap et evlat sahibi olmayı bu kadar isterken geç kalma kalan yumurta rezervini mutlaka değerlendir kaybedilen her ay bir risk.. önce umutlan ki umudun seni ayakta tutsun arkadaşım inan bende amh sonucum yüzünden acele ediyorum sende elini çabuk tut canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…