kızlar ya moralim çok bozuk hiç elim kolum kalkmıyor. iş bile yapmadım sadece yemek koydum bi tencere.kayınvalidem oturya açağırdı görümcem de gelecekmiş etli dolma yapmış hiç gitmek istemiyorum yüzüm gülmüyor insan istemiyorum anladı zaten dün kadıncağız keyfin yok gibi yavrum ne oldu dedi uykusuzum dedimbiliyor tedavi gördüğümü çok da anlayışlılar sağolsunlar ama onlara bile kötü gidiyor diyemiyorum iyi güzel yumurtlamam diyorum evde oturursam da kurucam kafamda daha beter olucak. en iyisi öğlen namazını kıldıktan sonra atayım kendimi dışarı. öpüyorum sizi kendinize iyi bakın.
hiçte umutsuz olma bizden daha kötü durumda olanlarda var, şükredelim halimize.Ben sadece DHEA alıyorum canım başkada bitkisel ilaç kullanmuyorum
çık çabuk dışarıya kafanı dagıt azıcık ohhh bak mis gibi dolmada varmış hem kayınvalidende çok anlayışlıymış benimkisi duysa bugün olay çıkartır
canım ben ege üniversitesi infertilite servise gidiyorum.aslında değerler arasında tsh bana verilen sonuç kağıdın da 0,35-5,5 arası diyor ama hamilelik için 2,50 ve altı olmalıymış hergün yeni şeyler öğreniyoruz işte...
Doktor bana gebelik oluşmamasının bir nedeni de bu olabilir dedi...
Merhaba medids. Benimle aynı zamanda tüp tedavisi olan bi arkadaş vardı ege ünvde..Onunda aynı senin gibi çıkmış tsh' ı 3 küsurlarda. Ona bi ilaç vermişler 2 buçuğun altına düşürmek için.kullanmaya başlamış ilacı.Fakat aynı zamanda fsh'ı da yüksekti arkadaşın.Erken menapoza girme riski vardı. Dr tsh nasılsa düşer diyerek ilaç bitmeden başlamışlardı tüpe. O arkadaş şimdi hamile... İlk denemesinde tuttu.Sadece 4 yumurtası toplandı 3ü döllendi. Ve 4 kişiden sadece o hamile kaldı.Sanırım bu arada tsh'ı da düştü.Herşey yolunda yani.İnşallah seninde bu şekilde ilerler ve hamile haberlerini alırız burdan.
cnm benim canım kıymetli değilde ilk defa bu tür bişey yaşadığımdan sanırım çok şükür hiç bir şey görmedim şimdiye kadar
sanada çok geçmiş olsun bu arada çok haklısınnn
yakında sen bana geleceksin gibi ne dersin
iyiyim kuzucum nasıl olsun öyle yandan yandan gidiyorumsen nasılsın cnm ??
evet tatlım biosteron markasıcanım sen de DHEA için Biosteron mu kullanıyorsun ?
kızlar çok sıkıldım boğuldum attım kendimi dışarı gittim kuaföre manikür yaptırdım süslendim sonra gittim bir güzel yemek yedim tek başıma üstüne bide pasta aldım akşam kocamla yeriz diye biraz yürüdüm sonra eve geldim..biraz diyorum ama kaptırmışım kendimi yürümeye sonradan farkettim herhangi bişey olurmu sizce bu kadar yürümek sakıncalımı acaba bugün aşılama yapılalı 5.günüm..
ohhhh sefam olsun,insan bi çagırır demi ama hain peri....
canım hiç bişey olmaz doktorlar ne diyor zaten 1gün sonra rutin hayatınıza dönün işlerine kaldıgınız yerden devam diye.
gel canım benim ben sana ne yemekler ne tatlılar ısmarlarım olmadı kendimde yaparımm aşk olsundiyetten dolayı alışkınım yürümeye başladımmı sonu gelmiyo korktum bir an..sağol canım içimi rahatlattın..eşime söylesem nasıl kızar anlatamam
söyleme tabi adamında içine kurt düşmesin , yoksa olmazsa bunu dert eder duru içinde.Gelmezmiyim canım gelcem bir gün
ah dostum sorma eskiden çokmu vaktimiz oluyordu bilmemki şimdi aralarda karşılaşabiliyoruz yok olmucak böyle gelcem Kayseri'ye en sonunda,
Masal'cım sen laporoskopi olmussun anladıgım kadarıyla,neden suphelenerek yaptılar canım .
benim doktor cukulata kistin yok olsa gorurduk diyor ,ama endometrius u göremeyiz diyor..onu anca lapo da görürürz diyor...
hani onun tek belirtisi sabcılı adet ve ilişkide agrı diyor..
şimdi benim adetimde bigun falan sancım oluo ama,o herkesde oluo ..
ilişkidede ole dayanılmaz bişey yok..yani bu tüp sürecinde ilişkiyi unuttuğumuzdan ilk yapısta acıdı biraz ama o bahsedilen daha yogun bir agrıdır sanırım.
sende ne vardıda lapo istediler canım?
bide zormuş laporoskopi,nekadar sürüyor..
çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra hamile kalırsın...kızlar dün histeroskopimi oldum çok şükür bunuda atlattım inşallah başka hiç birşeye gerek görmeden kendiliğimden hamiş kalsammmm
dr geldi biraz anlattı ama kafam leylaydı tam o sırada yapışıklık var onu açtık dediğini biliyorummm kontrolum var kontrolumde artık sorularımı sorarımm
inşallah sorunum budur ve düzelmiştirrr
aşılamaya başlamak için adein 2.günü gidip muayene olman gerekiyor...Kızlar hepinizde hoşgeldiniz sizinle konusunca o kadar iyi oluyorumki hepinizde Allah razı olsun, dualarımdasınız, canlarım size sorum olucak, aşılama için ne zamna gitmem gerek doktora?
Kızlar Doktordan geliyorum yine bir sürü şey öğrendim...
Tüp bebek için benden dahiliye konstürsiyonu istemişlerdi. Cuma günü kan verdim hormanlarıma baksınlar diye bugün sonuçları dahiliye doktoruna gösterdim.
TSH(troid Hormonu)3,89 çıktı..Yüksekmiş 2,50 ve altında olması gerekiyormuş gebelik için düşük olurmuş tutsa bile zeka geriliği oluşurmuş...Belki de olmamasını nedeni bu hormondur falan dedi doktor
ilaç verdi Euthyrox 3 hafta kullanıp tekrar gidip kan vericem tsh değerini 2,50 altına indirecekmiş...bütün kadınlarda böyle olması gerekiyormuş... bilginize....
kızlar ben doktorumu değiştimeye karar verdim.hastanenenin randevu sistemi yüzünden aksilikler yaşıyoruz.geçenki muaynemde saat 19:30 da randevumuz vardı saat 22:10 da girdik mecbur bekledik çünkü taramamız falan yapılacaktı.bu zamana kadar hiç aynı saat de giremedik doktorumuz iyi çok önem veriyor diye ama bekleme olayından dolayı sıkıldık.ben hiç devlete gitmedim devlet hastanesinden farkı yok,şimdi daha çok bildiğim önceden çalıştığım kurumdaki doktora takibe gitcem doğumumuda allah kısmet ederse orda yapcam ameliyathanede yengem var abimin eşi anestezi tekn.herşyede yanımda olacak doğumda falan.benim için her açıdan daha rahat bir yer.yalnışmı yapıyorum doktoru bıraktığım için diye düşünmeden edemiyorum ama doğumuna 3 gün kalmış insanlar bile doktorun yoğunluğundan saatlerce beklediğini görünce tamam dedim kafamda netleştridim....siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız fikrinizi almak istedim......
canım ümidin kalmamış inşallah dedigin gibi seni utandırırda mor sana yakıştı deriz. çok yorulup çok koşuşturuyorsun anladıgım kadarıyla . bu sefer olmassa tüp te ben ce 1 ay izin alman lazım senin tez canlısında galiba . öptüm canım
canım ...ben endometrioz hastasıyım.2003 yılında bu hastalığın sol overimde ve sağ overimde geliştirdiği tümörler nedeni ile oparetif amaçlı ...sağlık sorunum ve hastalığım olduğu için ameliyat geçirdim laparoskopik yöntem ile bebekle ilgisi yok o dönem geçirdiğim ameliyatın tamamen tümörler için..
Bu sebeple o dönem olduğum ameliyat 4-5 saat sürdü çok büyüktüler zor oldu overleri zedelemeden kurtarmak için uğraşıldı ileride bebek sahibi olmamı engellemesin diye.
Fakat bu yıl mart ayında geçirdiğim laparoskopi ameliyatı tamamen bebek sahibi olmaya karar verdiğimden TANISAL AMAÇLI YAPILDI çünkü endometrioz hastalığımın olması geçmişte yaşadıklarım nedeni ile acaba 7-8 yıl sonra tekrarlamış olabilir mi diye bakıldı gebeliğe engel bir durum olup olmadığını anlamak için...
hsg yani rahim içi tüp filmi benim gibi biri için yetersiz di...en sağlıklısı bu operasyonu geçirmemdi...RAHİM-YUMURTALIK-TÜP arasındaki üçlü ilişki ve bu organların sağlığı bu ameliyat ile yeterince anlaşılıyor bende önceki tecrübelerim ve bilgilerimle bir an olsun tereddüt etmeden hemen oldum.
Operatif amaçlı rahatsızlığıma bağlı geçirdiğim ameliyatım zor ve ciddiydi..sonuçta kistler-tümörler temizlendi hernekadar açık ameliyat olmasada sonrasında çok çektim bir ay toparlanamadım ameliyatın şekli içeriği verilen CO2 gazı bana uzun süreli ameliyatta kaldığım için çok fazla verildi vücudumdan çıkması ve ağrılarımın kesilmesi yaklaşık bir ayımı aldı ....görünürde birşey yoktu ama her sıkıntım yaralarım içerideydi...
Ancak bu yıl Mart ayında olduğum laparoskopi yukarıda anlatığım gibi tanısal amaçlı idi bir bir buçuk saat sürdü....bu kez verilen gaz daha az olduğu için ameliyat sonrası sadece birkaç gün sıkıntı çektim...bir haftanın sonunda gayet sağlıklıydım...iyi ki de olmuşum tüp çıkışlarımda ufak yapışıklıklar oluşmuş geçen seneler içinde yumurtalıklarım özellikle sağ over ince bağırsağıma biraz yapışıkmış onu ayırmış rahimde bulunan ufak bir yapışıklık ta absorbe edilmiş....korkulacak bir ameliyat değil belki de ben daha önce çok daha ağırını zorunu yaşadığım için tecrübe etmiş olmam ve amaç bebek sahibi olmak olduğu için hiç sorun etmedim ameliyat sonrası sıkıntılarımda sorun etmedim çünkü sıkıntı ağrı elbette olacak sonuçta genel anestezi altında bir ameliyat oluyorsun ve içeride işlem yapılıyor kanama olması..ağrı çekmen normal ilk gün zor geçiyor onun nedeni de daha çok genel anestezi etkileri...grip bile bir haftada geçmez neticede..eğer sana da bu ameliyatı önerdiler ise mutlaka bir sebebi vardır..kaldı ki aşılama geçirmiş beklemişsin..gebelik oluşmamış.tanısal amaçlı yapılması gayet normal hatta iyi sorun varsa da ameliyatta opere edilir.Hayırlı olsun canım
kızlar geldim doktordan,doktor kontrol etti, 4 tane en büyüğü 17 mm olan yumurtalar vardı, en küçüğüde 16 (bu arada bugün 9.günüm). doktor ohh ne güzel , 1 ay iğne kullan 3 ay yumurtalar kendiliğinden olsun falan dedi:) bende dedim bir de döllenseler...perşembeye tekrardan çağırdı ama sabah çağırdı bu sefer,eğer ki yumurtalarda büyüme varsa kan tahlilini isteyeceğim dedi-yumurtanın kalitesine bakacakmış,herşey iyi çıkarsa çatlatma iğnesi ve aşılama yaparız sonrasında dedi. bende aaa yani iğne vermeyecek misiniz dedim, yok vermeyeceğim dedi, bakalım hala aşılama olup olmayacağım belli değil, perşembeye belli olur artık.
hanımlar.. hepinize günaydın..şimdi ben nereden başlayayım diye biraz bakınayım geçmişe o kadar dedim ben gelmeden coşmayın diye 431.sayfada bıraktım pazartesi gecesi bugün çarşamba sabahı maşallah bir günde 10 küsür sayfa ilerlemiş önce günaydınımı atayım dedim..
MCAN........canım adet moduna iyice girmişsin demişsin bana....biliyorum ki hepimizin biran evvel hamile kalmasını dilediğin için bana umut vermeye çalışmışsın...
canım benim çok saol...yalnız kendin de başka bir arkadaşa ilk iki aşılamanda her tür adet ağrısını yaşamış olmana rağmen hamile kaldığın 3.aşılamanda en az en hafif belirtileri yaşadığını da belirtmişsin...insanın bilgileri..tecrübeleri...ve kendini bedenini çok iyi tanıması kadar güzel bir duygu yok arkadaşım.Ben de kendim için herkesten çok isterdim 2.aşılamada hamile kalayım ne tüp bebeğe ne aylarca süren tedavi ve sıkıntılara katlanmak zorunda kalmayayım ancak şuan yaşadığım adet belirtilerim hamile kalmış bir kadının hissettiği adet belirtilerinden çok uzak...mense bir hafta kala başlayan tüm sıkıntılarıma şuan itibarı ile 2 en çok 3 gün kala başgösteren yüzümde çıkan içten beze ve sivilceleri...uyandığımda yatakta kıvranmama sebep olan alt karın bölgesinin ve belimin tamamen yara gibi ağrıması ..bacaklarımın sızlaması iştahsızlaşmam vs vs...
herbiri düzenli olarak gelen ve zamanı da gelmiş bulunan adetimin bağıra bağıra habercisi...14 yaşımdan 35 yaşıma kadar bu hiç değişmedi.daha önceki hamileliğimde ...
hamile kalmış olmama rağmen elbette ki dönemi gereği yaşdığım adet belirtilerim kalmadığım aylardakine nazaran hiçbir zaman bu denli değildi.
O yüzden canım arkadaşım uzun lafın kısası.....ne yarın ne cuma ne cumartesi kan testi kesinlikle yaptırmayacağım bu kez..Kendimi demorolize olmaktan korumak istiyorum.
Şuan gayet huzurlu mutlu ve iyiyim bir önceki negatif aşılamam da da aynen olduğum gibi...şayet çok küçük bir ihtimal olurda ben yanılırsam pazartesine kadar mens başlamaz ise işte o zaman elbette ki gerekeni yaptırırım.Benim aşılamalarla ilgili serüvenim tamamlanmıştır.Yapmam gerekeni yaptım...Allah ne zaman ne şekilde neyi nasip kısmet ederse kabullenmek ...iyiyse sevinmek değilse katlanmak boynumun borcu.Hayatlarımızı planlayacak yönlendirecek güce sahip değiliz ne de olsa gerçek bu.
Çok öpüyorum seni canım.....
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?