canım ne demek başınızı ağrıttım tabiki anlatacaksın dertleşeceksin..içine atsan daha kötü en azından seni anlayan insanlara anlatman senin için daha iyi..bizler anlıyoruz canım seni biliyosun allah en kısa zamanda gönlüne gönlümüze göre verir inşallahh
amin canım inaşşalh... hadi bugün Masal dan bekliyoruz güzel haberleri haftaya da senden alıyoruz... sonrada peşlerinizden bizler geliyoruz ...
hepimiz aynı , benzer duyguları olayları yaşıyoruz.. bu tavırlarımız onları kıskandığımızdan kaynaklanmıyor .. sadece bizlerde bu kadar çok anne olmayı isterken tedavilerimizden istediğimiz sonucu alamamızdan... çok yakın arkadaşım var .. kızkardeşim olsa bu kadar sevmem o boyutta aramızdaki bağ.. kendisi de evliğiliğinin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra bebişine kavuşmuş.yaşadıklarımı çok iyi anlıyor kendisi de çektiği için biliyor. o bile geçenlerde öyle bir pot kırdı ki yanımdayken.. 3 ay önce hamile kaldığını öğrendi ama kesesi göründüğüne rağmen bebeğin kalp atışı olmadığından kürtajla hamileliğine son vermek zorunda kaldılar.. zaten ilk çocuğunda duyu kaybı olduğundan 2. çocuğu istemiyordu.. geçenlerde arkadaşlarla toplandığımızda durduk yere bana ''ben kürtaj olduğumu onlara söyleyeceğim; sonra benim kısır olduğumu düşünmesinler '' dedi. benim o anda tepemden kaynar sular aktı.. ne olduğumu anlamadım .. elim kolum tutmaz oldu.. o cümle hala kulağımda ne zaman aklıma gelse boğazımda bir şeyler düğümleniyor.. şu an olduğu gibi.. bi de böyle patavatsızlığı çok yakınımdan gelmesi inanın canımı daha fazla yaktı.. ben şuna ant içtim kendime.. bir gün hayırlısıyla anne olursam yaşadıklarımı, çektiklerimi unutmayacağım.. zaten unutamam.. ve kimsenin bu hassas konuda yarası olduğunu bile bile yarassına tuz basmayacağım..
kusura bakmayın başınızı ağrıttım..
burda birbirimze anlatmayacağız da kime anlatıcaz ki,ne kadar yakın olursa olsun bizim sıkıntılarımızı yaşamamış insanlar neler hissettiğimizi asla bilemez...
iyi ki sizler varsınız da içimi istediğim gibi rahatça döküyorum...
amin canım inaşşalh... hadi bugün Masal dan bekliyoruz güzel haberleri haftaya da senden alıyoruz... sonrada peşlerinizden bizler geliyoruz ...
inşallah canım haftayada ben güzel haberi veririm sizlere
burda birbirimze anlatmayacağız da kime anlatıcaz ki,ne kadar yakın olursa olsun bizim sıkıntılarımızı yaşamamış insanlar neler hissettiğimizi asla bilemez...
iyi ki sizler varsınız da içimi istediğim gibi rahatça döküyorum...
bir nevi terapi gibi burası.. anlattıkça hafiflediğimi düşünüyorum.. çünkü biliyorum ki burada yalnız değiliz.. bizi bizden anlayan yok.. teşekkürler arkadaşlar.. iyi ki bu topici fark edip sizleri tanıdım.. iyi ki varsınız..
kızlar öyle güzel duygular içindeyimkitest günüm yarın biliyordum yazmıştımda merkezden aradılar kan tahliline niye gelmediniz diye şok oldum apar topar gittim uzun lafın kısası
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİM rabbim sizede yaşatsın bu duyguyu inş sonu gelir ve kucağıma bu kez alabiliyim.
iki annenin çocuklarıyal ilgili anları paylaşımlarında yaşadığım sessizlik.. geçen gün denizde yüzerken 2 arkadaşımla bir anda konu çocuklara geldi. bi anlatıyor bi diğeri... yaklaşık 5 dakika dayanabildim yanlarına durmayı. sonra deli gibi yüzmeye başladım durmadan ağlayarak ta ki şamandıraları aştığımı nice sonra farkında oldum..yanlarına döndüğümde gözlerimin kızardığını söylediklerinden tuzun dokunduğu bahanelerine sığındım.. burası bana terapi gibi geliyor .. rahatlıkla içimi dökebiliyorum sizi.. ve birbirimizi çok iyi anlıyoruz. aramızda gönül bağı oluştuğuna inanıyorum ... şimdiden bebişimin pek çok teyzesi var :))Allah hepimize hayırlısıyla sabrımızın sonucu meleklerimize kavuştursun arkadaşım.
aynen gayem benimde başıma neler geldi.eltimde hamile.tabi onlar adına seviniyorum.ama bebek konusunda çok hassasım.bebek konusu olunca gözlerim doluyor hemen.biliyorum istemeden yapıyorlar ama bilmiyorum işte...........
daha dün başıma geldi benimdeface sayesinde bütün eski arkadaşlarımla tekrar görüşmeye başladım, tabii hepsinde bir tane çocuk var ikinciyi düşünmeye başladılar...
biri korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı ve şubatta doğurdu ,biri ilkini düşürdü iki ay içinde ikinciye hamile kaldı ocakta doğurdu,biri iki ay önce ikinciye hamile kaldığı müjdeledi,dünde başka bir arkadaşım aradı teyze oluyosun dedi ikinciye hamile kalmış... onlar adına sevindim tabii ama ben bu süreler boyunca hep tedavi gördüm hep olacak mı diye bekledim ama olmadı....
Bu aralar daha bir bunalımdayım...doktorları falan suçluyorum...kimseyle görüşmek konuşmak istemiyorum...çok fazla kişi bilmiyor bu durumu herkes artık sizde bebek yapın diyip duruyor inşallah bakalım diyip geçiştirmek bile çok ağır artık benim için...bilenler de darcell'in dediği gibi şunun 6 yıl sonra olmuş şunun 10 yıl sonra olmuş gibi güya avutucu bişeyler söylüyor ki avutmaktan çok yıpranmama neden oluyorlar...
öyle işte baya bir içimi döktüm bende ...
ya evet arkadaşım o yüzden ben istemeden de olsa arkadaş çevremden uzaklaştım.çünkü artık çocuk düşünün yaşınız kaç oldu.ya da benimki şöyle böyle falan konuşmaları kaldıramıyorum.yani içimde ne fırtınalar kopuyor.ama kimselere anlatamıyorum.iyiki varsınız kızlar.inşallah hep beraber bunların üstesinden geleceğiz.hepimiz bebişlerimizin bizi uyutmadığı çileden çıkardığı günleri de birbirimize anlatıp güleceğimiz günler olacak.ben inanıyorum.
arkadaşlar haberler yine kötü çok kötü durumdayım şuan bugünki kontrolde yine folikül yok tayfun bey vardı sabır dedi yine pazartesi gel hala yoksa dozu arttırıcaz dedi. coraspin i sordum gerek yok dedi tüp bebekte veriyolarmış sadece.neden böyle oluyor diye sordum rahim anomalimden mi kaynaklanıyor neden yumurtlamıyorum diye hayır dedi tamamen yumurtalığın verdiği cevap falan dedi. çıktım öylece. eşimlede çok gerildik yolda izin alamıyor artık pazartesi de çağırdı deyince cinleri tepesine çıktı bütün sinirini benden çıkardı. üsküdardan gebze ye gelene kadar söylendi durdu.kendim giderim pazartesi diyorum nasıl gidip geliceksin giyor kolay değil gerçekten yolum çok uzun. onu da anlıyorum üst üste aldığı izinlerin haddi hesabı yok. tatil rezervasyonumuzu iptal ettirmek zorundayız. çünkü izini kalmıyor zaten gidemicemizi de biliyordum. sıkıntılar bitmiyor ki aşılama tutmazsa tüp bebek için koşturmaya başlicaz yine izin gerekicek. tatil bizim neyimize.bana da saydı sövdü buraya girip okuyup araştırıyorum diye de kızdı bu kadar uzak hastaneyi buldum diye de kızdı medicine da da rapor çıkarttırılıyomuş madem çok okuyup araştırıyosun onu niye bilemedin diye de söylendi. işi bırakmayı bile düşünüyorum dedi bana. herşeyin suçlusu ben oldum şimdi.özelde yaptırsaydık keşke kaynarca bari yakındı. raporla yaptırırsım 2 aşılamayı ne tutarsa tutsun. böyle mazot parasının da dibine vurduk. sonra tüp bebeğe geçerdim. ama emin olamadım işte yine de özelde raporla da olsa devlette sorun çıkabilir diye düşündüm. insanlar çok rahat özellerde oluyolar tedavileri sonra da işlerini kalıbına uyduruyolar. çok çaresizim. yol boyu sıktım kendimi. ağlamamak için zor tuttum.bana yazık değil mi daha ne kadar çekicem bu çileyi.neden 1 yumurta bile olmaz ki... daha kaç kez gidip gelicez. birbirimizi boğazlicaz en sonunda. tartışmamak için sustum. o kime patlasın ki onu da anlıyorum saydı sövdü eve bıraktı beni ve bastı gaza gitti. Allah vere de kaza filan yapmasa. Allahım yalvarıyorum nolur acı bize gör halimizi. bu günler böyle geçmez sıkıntı sinirden dermanım kalmadı.böyle giderse tüp bebek raporumu alınca tüp bebeği medicin da yaptırmak zorunda kalıcam yakın olduğu için.
herşeyi unutmak istiyorum şuan günlerce uyutan bir hap olsa.herşeyden tiksiniyorum yaşamaktan bile usanmış vaziyetteyim. canıma kıymayı bile geçirdim aklımdan.bir süre buraya da girmesem iyi olucak. bir de böylemi denemek lazım bilemiyorum ki........
arkadaşlar haberler yine kötü çok kötü durumdayım şuan bugünki kontrolde yine folikül yok tayfun bey vardı sabır dedi yine pazartesi gel hala yoksa dozu arttırıcaz dedi. coraspin i sordum gerek yok dedi tüp bebekte veriyolarmış sadece.neden böyle oluyor diye sordum rahim anomalimden mi kaynaklanıyor neden yumurtlamıyorum diye hayır dedi tamamen yumurtalığın verdiği cevap falan dedi. çıktım öylece. eşimlede çok gerildik yolda izin alamıyor artık pazartesi de çağırdı deyince cinleri tepesine çıktı bütün sinirini benden çıkardı. üsküdardan gebze ye gelene kadar söylendi durdu.kendim giderim pazartesi diyorum nasıl gidip geliceksin giyor kolay değil gerçekten yolum çok uzun. onu da anlıyorum üst üste aldığı izinlerin haddi hesabı yok. tatil rezervasyonumuzu iptal ettirmek zorundayız. çünkü izini kalmıyor zaten gidemicemizi de biliyordum. sıkıntılar bitmiyor ki aşılama tutmazsa tüp bebek için koşturmaya başlicaz yine izin gerekicek. tatil bizim neyimize.bana da saydı sövdü buraya girip okuyup araştırıyorum diye de kızdı bu kadar uzak hastaneyi buldum diye de kızdı medicine da da rapor çıkarttırılıyomuş madem çok okuyup araştırıyosun onu niye bilemedin diye de söylendi. işi bırakmayı bile düşünüyorum dedi bana. herşeyin suçlusu ben oldum şimdi.özelde yaptırsaydık keşke kaynarca bari yakındı. raporla yaptırırsım 2 aşılamayı ne tutarsa tutsun. böyle mazot parasının da dibine vurduk. sonra tüp bebeğe geçerdim. ama emin olamadım işte yine de özelde raporla da olsa devlette sorun çıkabilir diye düşündüm. insanlar çok rahat özellerde oluyolar tedavileri sonra da işlerini kalıbına uyduruyolar. çok çaresizim. yol boyu sıktım kendimi. ağlamamak için zor tuttum.bana yazık değil mi daha ne kadar çekicem bu çileyi.neden 1 yumurta bile olmaz ki... daha kaç kez gidip gelicez. birbirimizi boğazlicaz en sonunda. tartışmamak için sustum. o kime patlasın ki onu da anlıyorum saydı sövdü eve bıraktı beni ve bastı gaza gitti. Allah vere de kaza filan yapmasa. Allahım yalvarıyorum nolur acı bize gör halimizi. bu günler böyle geçmez sıkıntı sinirden dermanım kalmadı.böyle giderse tüp bebek raporumu alınca tüp bebeği medicin da yaptırmak zorunda kalıcam yakın olduğu için.
herşeyi unutmak istiyorum şuan günlerce uyutan bir hap olsa.herşeyden tiksiniyorum yaşamaktan bile usanmış vaziyetteyim. canıma kıymayı bile geçirdim aklımdan.bir süre buraya da girmesem iyi olucak. bir de böylemi denemek lazım bilemiyorum ki........
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim mutluluguma tek tek ortak olmuşsunuzhepimizin yüzünü güldürsün rabbim dualarım hep sizinleydi artık 2kat yada olsun inş:) kimileri ikizmi diye sormuş evet 2adet tarnsferim olmuştu ikiz olurmuki onuda bilmiyorum hiç fena olmaz sağlıklı olsun ayında dogsunda sağ salim kaç olursa olsun
MDA gerçekmi hiç bakmadım ilk tüp annesi ben miyim
bir arkadaşımız sormuş aşılamamı tüpmü diye tüp bebek canım benimki 5aşı 5tüp geçmişim olcak kucağım dolu inş
MASAL senin tarihinden haberim yoktu inş sende gelirsin güzel haberlerle.
nasılsın tatlım bugünün nasıl geçiyo..ilacın bitmesine 3 gün var dimi?
Bugüne kadar sadece izlediğim, çok şey öğrendiğim, sevinenleri görüp mutlu olduğum üzülenlerle birlikte üzüldüğüm foruma içimi dökme zamanı geldi artık.. zaman geçtikçe hikayem de uzayıp gitmiş şimdi başladığım yerden uzaklardayım ama isteğim hep aynı buradaki herkes gibi bir bebeğe, bir cana kavuşabilmek… eskiden ne gereksiz dediğim böyle bir dünyaya bir çocuk getirmek yanlış olur dediğim korunmak için çaba sarfettiğim minicik bir cana kavuşma isteği bir anda geliverdi 3 seneyi aşkın bir zaman önce, hormonlar mıydı genler miydi nedir bilmiyorum dayanılmaz bir istekti, ümitti, mutluluktu ama durdurulamayacak bir şeydi, her zaman en büyük destekçim eşime bahsedince nasıl da heyecanlanmıştık bir kişilik duygu iki kişilik olup çoğalıvermişti, tabi bu haberi bekleyen ailelerle de paylaşınca daha büyük bir umut oluverdi, sandık ki isteyince hemen olur. Çünkü etrafımızda hep böyleydi, kardeşler, ablalar, yeğenler, arkadaşlar hep istediler planladılar oldu, çocukluktan beri bildiğim evlenilir hamile kalınır 9 ay sonra minicik canlar kucakta, sonra da büyüyüverirler ikinciler gelir aileler çoğalıverir.. hatta hangi burçtan olması gerektiğine bile karar vermiştim tüm saflığımla, hangi ayda hamile kalırsam ne zaman doğar hesaplarına girip burcunu bile! Belirlemiştim.. kontrol amaçlı gittiğim ilk doktor bunları duyunca gülmüştü, bir yıl zamanınız var göründüğü kadar kolay değil deyip göndermişti, sonra her ay aynı heves, adet günleri yaklaştıkça acaba var mı acaba ne değişti bedenimde düşünceleri… eczanelerin yolu düz olmuştu testleri alıp alıp boşa harcamaktan, ama her defasında bir sonraki ay vardı, ümit hep vardı, hala var.. yola çıktıktan tam bir yol sonra sessiz sedasız belirtisiz, adet bile gördükten hemen sonra düşükle anlaşılan ilk gebelik geldi ve tabi ilk kürtaj, kürtaj sonrası verilen ara, eşimin varikosel probleminin ortaya çıkması, ardından varikosel ameliyatı aradaki tüm denemeler, adetle sonuçlanan ümitle geçen aylar, göreve dönüşmüş ilişkiler ve derken ikinci gebelik geldi ilkinden bir sene sonra, şaşkınlık, mutluluk bambaşka bir şeydi, sonra yine kanamalar, buna rağmen duyulan kalp atışı ama sonra kalbinin durması ve ikinci kürtaj geldi, ardından testler, incelenen genler, hormonlar, rahim filmi, tetkikler.. kan pıhtılaşması sorunu belirlendi ki bunda bile ortak bir görüş yok, genetik uzmanlarına göre sorun oluşturmaz, doktoruma göre gebelik oluşursa sonuna kadar kan sulandırıcı iğne gerekliliği.. ikinciden sonra bir daha olmadı, geçen ay ilk aşılama denemesi başarısızlıkla sonuçlandı, her şey yolundaydı, yumurtalar, spermler, moraller.. ama olmayınca olmuyormuş işte.. bunun üzerine rahimde yapışıklık sorunu belirdi, geçirilen kürtajların etkisi doktorumun açıklaması, bu dinlenme ayı geçtikten sonra bir operasyon daha bekliyor beni, en zoru da o hafif bile olsa zamanı durduran anesteziden uyanması, gerçeği hatırlama çöküş ve yeniden toparlanmaya çalışmak.. her ne kadar bütün sevdiklerin anlamak istese de yanında olmak istese de bizim memleketimizin teselli tarzında bir yanlış var bence. İlk düşük gerçekleşiyor herkes diyor ikincisi hemen gelir üzülme! Üzülmeye hak yok kabulleniyorsun, sonra ikinci düşük, yine üzülme diyor en sevdiklerin bile moral önemli üzülmeye ne gerek var daha yaşın genç tesellileri geliyor, sonra herkes seneler sonra ümitler tükenince çocuk sahibi olmuş akrabalarını komşularını anlatmaya başlıyor teselli niyetine, bir anda sıradan oluveriyor senin biricik üzüntülerin.. sonra ilk aşılama olumsuz geliyor, hem de yoğun çalışma ortamında stres altında, toplantı sırasında gizlice bilgisayardan titreyerek öğrendiğin olumsuz sonuca daha bu ilk ikincisi var üçüncüsü var sakın üzülme aman ha diyorlar.. çünkü yaşamayanlar anlamıyor, en yakının bile olsa bu olanlar çok uzaktan çalan davulun sesleri gibi geliyor bilmiyorlar çünkü.. ancak burada derdini paylaşanlar anlayabiliyor birbirini.. herkesin yaşadığı ortak, biri daha az biri daha çok farklı farklı ama hep aynı amaç için üzülüyor buraya içini dökenler.. yine de çok şükürler diyorum, bütün dertler böyle olsun, ne farklı dertler acılar var bu dünyada, eksik kalmış ne hisler var, bu nedir ki diyorum, isyanımı bastırmaya çalışıyorum ve Allah’tan af diliyorum şikayet ettiğim için… ümit hep var hep olacak, tüm arkadaşlar hepimizin canları ümitleri dünyaya gelir inşallah, bu hayatta izimizi sürdürürler bir dalımız yetişir.. çok uzun oldu üzgünüm ama paylaşmak istiyor insan ancak böyle azalıyor yükü.. çok sevgiler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?