merhaba kızlar
çok sevindim yasin okuyormuşsunuz.ben bugün tatile çıkıyorum.gelince bende okumayı çok isterim.isterseniz 2.partide başlayım bende.allah kabul etsin dualarınızı.
arkadaşım ben devlette(adana başkent) laparokopi ve hestereskopi yaptırdım 500 tl civarı tutmuştu sanırsam adetim geçer geçmez amaliyat oldum bir sonraki ayin adetinin 3. günü aşılamaya start verilmisti ama tam hatırlayamadım arkadaşımkısacası nisanda amaliyat oldum,mayıs ortasında iğnelere başladım 2 hazirandada aşılamam olmuştu.....(çok karışık oldu demiii...)sen tüp denedin mi dha once canım?histereskopi bende yaptırıcam herhalde ,ssk dan 1000 tly yapılıyormuş ,normali nekadar acaba ,sen ne suphesi için yaptırdın canım..yoksa tup bebek oncesi yapmamız mı gerek dediler..bana tupcu doktorlar bastn boyle seylere bakmıo tutmassa ozaman bakarız diye dusunuo gibi gelio, e nolcak nasılsa bu yola baş koyan bidaha gidiyor kapılarına..oyuzden benim doktorum israel bey istemesede ben ssk daki doktora yaptirayım diyorum.bide histereskopiden sonraki adet doneminde hemen tedavi baslayabiliyor mu biliyor musun?ben hsg dens onra hic zorluk cekmedim buda ona benziyor diye dusunuyorum daha mı zor yoksa..
teeşekkürler şimddien :)
rana canım canım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik ben kaçırdım mı yoksa hala minik fasülyeyi görmeye gitmedin mi sen ultrason gününümü bekliyosun hala anam ne gelmez günmüş :) iyi dayanıyorun valla. umarım herşey yolundadır canım. seninle yaşlarımız aynı sanırım ben de 85 nisan doğumluyum. 2 aşılamayı devirdik 3. iptal edildi sıra 4. de. 100 doz iğnemi vuruyorum iki gündür ilk kontrolüm çarşamba günü. yetmiyor sabah akşam 1 bardak incir suyu kaynatıp içiyorum. yetmiyor gün içinde acıktığımda gidip gidip incir atıştırıyorum.çok azimliyim bu ay yumurtlatıcam kendimi. yalnız ben geçen gün hastanede birisinden bişey duydum çok moralim bozuldu tüp bebek ilaçları kanser yapıyomuş ilerde dedi bi kızbiz de daha tüp bebeğe geçmeden puregonları kullanıyoruz yaparsa onlarda yapar. olacağı varsa olur tabiki de acab bu ilaçların gerçekten bu kadar çok yan etkisi varmıdır? ben bazen göğüslerimin kenarlarında koltukaltı liflerimde falan acımalar hissediyorum ödüm kopuyor. sana da oluyor mu hiç normal bişey mi acaba?
Masal'cim aynen senin gibi dusunuyorum ama 2 kez sordum israel bey 'e gerek var mı diye yok dedi..eskiden olsa bir bildigi vardır diye düşünürdüm ama neyazıkki artık doktorlara eniyisine bile guvenmiyorum cunku cok yogunlar ve onlarda insan bizse onlar için sadece hastayız kötü niyetle olmasada bence cok irdeleyip yogunlaşamaıyor hicbiri..neyzaıkki ..bide ok masrafım oldu son dönemde 11 yıldır calısıyorum bişeyimide ssk karsılasın diyorum bazende gerci ssk lı fiyat 1000tl verdiler bana sen özel mi yaptırdın ?nekadara oldu..
rana canım canım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik ben kaçırdım mı yoksa hala minik fasülyeyi görmeye gitmedin mi sen ultrason gününümü bekliyosun hala anam ne gelmez günmüş :) iyi dayanıyorun valla. umarım herşey yolundadır canım. seninle yaşlarımız aynı sanırım ben de 85 nisan doğumluyum. 2 aşılamayı devirdik 3. iptal edildi sıra 4. de. 100 doz iğnemi vuruyorum iki gündür ilk kontrolüm çarşamba günü. yetmiyor sabah akşam 1 bardak incir suyu kaynatıp içiyorum. yetmiyor gün içinde acıktığımda gidip gidip incir atıştırıyorum.çok azimliyim bu ay yumurtlatıcam kendimi. yalnız ben geçen gün hastanede birisinden bişey duydum çok moralim bozuldu tüp bebek ilaçları kanser yapıyomuş ilerde dedi bi kızbiz de daha tüp bebeğe geçmeden puregonları kullanıyoruz yaparsa onlarda yapar. olacağı varsa olur tabiki de acab bu ilaçların gerçekten bu kadar çok yan etkisi varmıdır? ben bazen göğüslerimin kenarlarında koltukaltı liflerimde falan acımalar hissediyorum ödüm kopuyor. sana da oluyor mu hiç normal bişey mi acaba?
canım rabbim şifa versin çok duygulandım okurken.. Inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla hamile kalır sana hayırlı bi evladın olur inşallah...
canım rabbim şifa versin çok duygulandım okurken.. Inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla hamile kalır sana hayırlı bi evladın olur inşallah...
kızlar bende yasin okurum konuyu pek bilmiyorum ama kime okunacaksa yardım ederim....
ayse bence okuyanların listesini yaptığımız gibi okunacakların listesinide sıraya göre yap.mesela ilk hafta mda,diğerlerinide kaçıncı hafta kime şeklinde liste yapabilirsin.ama tedavi dönemlerine göre ayarlamaya çalışmalısın.
CANIM GÜZEL FİKİR AMA BEN ÇALIŞIYORUM TAM OLARAK TAKİP EDEMİYORUM ÜSTELİK BU HAFTA YOĞUN.. NASIL YAPICAM BİLEMEDİM
ayse cim ben 3 tane yasin okudum canım.nasıl yapıcaz bu liste işini? bence ilk yaptığın listenin yanına ekle okudu diye.basit bişey olsun yeter.
arkadaşım ben devlette(adana başkent) laparokopi ve hestereskopi yaptırdım 500 tl civarı tutmuştu sanırsam adetim geçer geçmez amaliyat oldum bir sonraki ayin adetinin 3. günü aşılamaya start verilmisti ama tam hatırlayamadım arkadaşımkısacası nisanda amaliyat oldum,mayıs ortasında iğnelere başladım 2 hazirandada aşılamam olmuştu.....(çok karışık oldu demiii...)
arkadaşım hakkında herşeyin hayırlısı bu zamanda her şey kansorejen çok takma kafana...soluduğumuz hava bile???bır de merak ettim şu incir kürü hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim
canım incir kürü yumurtlamayı arttırmak için yapılıyor. ben 3 bardak suya kaynadıktan sonra 10 tane inciri yıkayıp ikiye bölüp atıyorum 15 dk altı kısık kapağı kapalı bir şekilde.sonrasında 1 bardağını gece yatarken içiyorum 1 bardağını da sabah kalktığımda aç karnına kahvaltıdan 10-15 dk. önce daha önce faydasını gördüm ben incir kürü uyguladığım ay hamile kalmıştım mesela. bazen ek olarak yapıp içiyorum böyle. canım istedikçe yiyerek de tüketiyorum.
haklısın canım bişey diyemiyorum madem yeteri kadar konuştun...doktorun yapmayacaksa başka bir doktora yaptırma derim ben yapacaksa kendisi yapmalı.
özel yaptırdım canım 2.900 TL .izmir de prof.erol tavmergen de laparoskopi ameliyatımı 3.000 TL ye yapmıştı benim için izmir istanbul arası fiyat konusunda hiçbir fark yok.muayene ücretinden testlere ameliyatlara kadar buradaki doktorum la aynı ayarda canım.
ERCELF...canım şayet aramızdaki yaş farkından dolayı beni bir abla gibi kabul edersen...ranaya yazdığın bu mesaja özellikle birşeyler yazmak istedim.
Bir süredir mesajlarında dikkatimi çekti 27 yaşındayım çok yol aldım yaşım geçiyor şeklindeki ifadelerin de telaş var.Senin yaşın her yönden çok güzel bir yaş...bunu sakın unutma.Özellikle bebek sahibi olmak için yaşadığın ve yaşayacağın tüm tedavilerde özellikle tüp bebek için tıp dünyasının başarı oranlarının yüksek olduğu bir dönemdesin istatistiklere bakmışsındır muhakkak.Bugüne kadar her ne geçirdin se yada ne tür sorunların olduysa da hiçbiri senin bebek sahibi olamayacağın anlamına gelmiyor ki aşılama dahi geçirebiliyorsun.Öncelikle bunu söylemek istedim..eğer ben senin yaşında olsa idim bu yaşadıklarımı yaşarken bebek sahibi olma sürecinde çok daha rahat ve kaygısız olurdum.Vaktin bol..sen böyle dersen bizler napalım düşün...:))
Kanser korkularına gelince ....bunu duyduğun söylediğin gibi hemen unut zaten...yaşadığımız hayatta...bugün üreme teknikleri ilaçlarına gelene kadar...içtiğimiz su yediğimiz yiyecekler hatta soluduğumuz hava dahi o çağın hastalığını malesef ki tetikliyor..Bulunduğun yerlerde söylenen her söze kulak verme dinleme...hele ki bunlar şuan düşüneceğin son şey bile değil...duyduklarının BİLİMSEL OLARAK KANITLANMIŞ BİR KESİNLİĞİ VE GEÇERLİĞİ YOK eğer olsa idi milyonlarca kadına bunlar veriliyor olmazdı değil mi...lütfen içini ferah tut...yeterince kaygımız var...Allah korusun bir de ihtimal ve varsayımlarla üzüp tedirgin etme kendini...
elbette seni ablam olarak kabul ederim hemde seve seve :)çünkü kalpten konuştuğunu biliyorum burdaki insanların hepsi öyle.o yüzden sizleri çok seviyorum iyiki varsınız. canım ben rana nın mesajına karşılık 27. yaşımdayım 4. aşılamaya gidiyorum diye yazmıştım. ama ranaydı asıl bu yaşıma 4 tüp bebek denemesi sığdırdım falan diyen. ben yaşıt olduğumuz için onu telafuz ettim. asla yaşımdan şikayet etmiyorum hatta şanslı bile sayıyorum kendimi çünkü ben erken öğrendim durumumu dediğin gibi yaşımda müsait olduğu için yavaş yavaş ilerliyorum tedavilerimde. 3 ay ara verdiğim çoook zamanlar oldu benim.ama doğumsal rahim anomalilerinin arasında en nadir görülenine sahip olmak ve bu anomaliye bağlı olarak bir de tek böbrekli olmak beni endişelendiriyor.yani benim sorunum sadece hamile kalmak değil kalıp da düşürmek, ve hatta erken doğumla kaybetmek.1 düşüğüm var. belki birdaha hiç düşürmicem alıcam kucağıma bebeğimi belki de daha sayısız düşük yapıcam. Allah bilir o yüzden bazen panikliyorum. yolumun uzun olduğunu hissediyorum. Ama Allah a sığınıyorum değilmi ki benim bir rahmim bir yumurtalığım ve bir tüpüm var. o istedikten sonra herşey olur.
geçen yıl samanyolunda işlendi doğumsal rahim anomalileri bizim vücudumuz bir simetri dikkat edersen iki kol iki bacak iki göz gibi. vücudumuzun bir yarısı diğer bir yarısının aynısı. rahim de iki parçadan bir bütün haline geliyormuş. iki tüpün birleşmesiyle kaynaşmasıyla rahimin içi oluşuyormuş.bende o birleşme eksik olmuş sağ tüpüm yok doğuştan sağ yumurtalığım da yok.ama rabbim niye çift yaratmış. birine bişey olursa diğeri iş görebilsin diye.şükür buna. sağ böbreğim de yok. bu tamamen bir üriner sistem anomalisi.ama sol böbreğim var :) bu yaşıma kadar da hiç anlamamıştım. rabbimin hikmeti. sağdaki yok diye sol böbreğim normal bir böbrekten daha da büyükmüş.bir de gelişmeyen tüpüm yüzünden rahmim normalden daha ufak. düşük ve erken dopum gibi riskler de bundan kaynaklanıyor. çok uzun anlattım ama bir karmaşa işte böyle.1 kez gebe kaldım. rüya gibiydi inanılacak gibi değil. tam bir mucize.ama unutmak üzereyim o mucizeyi. birdaha olmayacak mı? çok mu isyan ettim acaba kalbinin durduğu gün. 1.5 yıl olacak.düşük yapan herkes sonra 3-4 ay içinde yeniden hamile kalabiliyor.
herneyse masalcım. hepimizin yolu aynı dertleri farklı. hakkımızda hayırlısı olsun canım.ben belki bilmiyorsundur diye paylaşmak istedim bu durumumu. pko lu birçok bayan var. dış gebelik geçirip tüpünü kaybeden de öyle. adet düzensizlikleri keza öyle. erken menapoz fsh yüksekliği birçok kişi de var. ama rahim anomalisi %1 miş.çok özel bir hastaymışım ben. bakalım daha neler öğrenicez :)
elbette seni ablam olarak kabul ederim hemde seve seve :)çünkü kalpten konuştuğunu biliyorum burdaki insanların hepsi öyle.o yüzden sizleri çok seviyorum iyiki varsınız. canım ben rana nın mesajına karşılık 27. yaşımdayım 4. aşılamaya gidiyorum diye yazmıştım. ama ranaydı asıl bu yaşıma 4 tüp bebek denemesi sığdırdım falan diyen. ben yaşıt olduğumuz için onu telafuz ettim. asla yaşımdan şikayet etmiyorum hatta şanslı bile sayıyorum kendimi çünkü ben erken öğrendim durumumu dediğin gibi yaşımda müsait olduğu için yavaş yavaş ilerliyorum tedavilerimde. 3 ay ara verdiğim çoook zamanlar oldu benim.ama doğumsal rahim anomalilerinin arasında en nadir görülenine sahip olmak ve bu anomaliye bağlı olarak bir de tek böbrekli olmak beni endişelendiriyor.yani benim sorunum sadece hamile kalmak değil kalıp da düşürmek, ve hatta erken doğumla kaybetmek.1 düşüğüm var. belki birdaha hiç düşürmicem alıcam kucağıma bebeğimi belki de daha sayısız düşük yapıcam. Allah bilir o yüzden bazen panikliyorum. yolumun uzun olduğunu hissediyorum. Ama Allah a sığınıyorum değilmi ki benim bir rahmim bir yumurtalığım ve bir tüpüm var. o istedikten sonra herşey olur.
geçen yıl samanyolunda işlendi doğumsal rahim anomalileri bizim vücudumuz bir simetri dikkat edersen iki kol iki bacak iki göz gibi. vücudumuzun bir yarısı diğer bir yarısının aynısı. rahim de iki parçadan bir bütün haline geliyormuş. iki tüpün birleşmesiyle kaynaşmasıyla rahimin içi oluşuyormuş.bende o birleşme eksik olmuş sağ tüpüm yok doğuştan sağ yumurtalığım da yok.ama rabbim niye çift yaratmış. birine bişey olursa diğeri iş görebilsin diye.şükür buna. sağ böbreğim de yok. bu tamamen bir üriner sistem anomalisi.ama sol böbreğim var :) bu yaşıma kadar da hiç anlamamıştım. rabbimin hikmeti. sağdaki yok diye sol böbreğim normal bir böbrekten daha da büyükmüş.bir de gelişmeyen tüpüm yüzünden rahmim normalden daha ufak. düşük ve erken dopum gibi riskler de bundan kaynaklanıyor. çok uzun anlattım ama bir karmaşa işte böyle.1 kez gebe kaldım. rüya gibiydi inanılacak gibi değil. tam bir mucize.ama unutmak üzereyim o mucizeyi. birdaha olmayacak mı? çok mu isyan ettim acaba kalbinin durduğu gün. 1.5 yıl olacak.düşük yapan herkes sonra 3-4 ay içinde yeniden hamile kalabiliyor.
herneyse masalcım. hepimizin yolu aynı dertleri farklı. hakkımızda hayırlısı olsun canım.ben belki bilmiyorsundur diye paylaşmak istedim bu durumumu. pko lu birçok bayan var. dış gebelik geçirip tüpünü kaybeden de öyle. adet düzensizlikleri keza öyle. erken menapoz fsh yüksekliği birçok kişi de var. ama rahim anomalisi %1 miş.çok özel bir hastaymışım ben. bakalım daha neler öğrenicez :)
kızlar nihayet bebeğimin kalp atışını ve kendisini görebildim dr bukadar göründügüne bakma mercimek kadar dediiçimde minicik kalp atışı duyma ne muhteşem bişey anlatamam rabbim hepinize tattırsın birsürü şey sordum druma öncki gibi ihamal olmasın test yapalım vs diye idrar tam kan sayımı vs birsürü test verdi oda ayda degil 15günde olcak artık kontrollerim şimdilik sağlıklıyız şükür
kızlar nihayet bebeğimin kalp atışını ve kendisini görebildim dr bukadar göründügüne bakma mercimek kadar dediiçimde minicik kalp atışı duyma ne muhteşem bişey anlatamam rabbim hepinize tattırsın birsürü şey sordum druma öncki gibi ihamal olmasın test yapalım vs diye idrar tam kan sayımı vs birsürü test verdi oda ayda degil 15günde olcak artık kontrollerim şimdilik sağlıklıyız şükür
== gayem07 4 tane okuyacak
== ben 4 tane okuyacam
== pelikan 3 tane okuyacak
== yeliz2 3 tane okuyacak
== dimple020 3 tane okuyacak
== seyhan12383 3 tane okuyacak
== superisi 3 tane okuyacak
== minikmeleğim38 3 tane okuyacak
== mcan84 3 tane okuyacak
== ecrin0134 3 tane okuyacak
== ercelf 3 tane okudu*
== mda 3 tane okuyacak
== sincap08 3 tane okuyacak
== gayem07 4 tane okuyacak
== ben 4 tane okuyacam
== pelikan 3 tane okuyacak
== yeliz2 3 tane okuyacak
== dimple020 3 tane okuyacak
== seyhan12383 3 tane okuyacak
== superisi 3 tane okuyacak
== minikmeleğim38 3 tane okuyacak
== mcan84 3 tane okuyacak
== ecrin0134 3 tane okuyacak
== ercelf 3 tane okudu*
== mda 3 tane okuyacak
== sincap08 3 tane okuyacak
Bende okuyabilirim 3 tane olurmu bilmem ama denerim .Mda işallah hayırlı bebiş olarak döner.Benimde yumurtam dün akşam itibariyle çatlamış 30 mm çatlama iğnesi vurunmadım ilk defa böyle bişeyle karşılaştım.Etrafınızda hiç böyle birşey duydunuzmu
heyyy ne zamana kadar kaç tane okunması gerekiyor bana da söyleyin ben de okurum seve seve hazır tedaviye de ara vermişken rahat rahat okurum hem mesaiden arta kalan zamanlarımda :)))
günümüzün güzel, mutlu ve huzur dolu geçmesi dileğiyle herkese GÜNAYDIN ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?