hoşgeldin Seyahancım :) iyi ki geldin topice renk kattın valla :) senin şu lafların beni kopartıyor valla... topiğin neşesisin sen :)))
cnm benim napalım azcık gırgır yapıyoruz zaten sorunlarımız sıkıntılı bari güzel bakalım biraz
aslında çokta neşeli değilimdir ben valla bak ciddiyimdir
ama burda korkuyorum ağlıyorum üzülüyorum dediğimde kızıyosunuz bana bende sizi neşelendiriyorum napim
Allah gülmekten ayırmasın canım benim.... ben senin tutumlarını , samimiyetini çok beğendiğim için söyledim ..
yaşadıklarımız zaten fazlasıyla yıpratıcı , can yakıcı ... bu sebepten ötürü hayatın tüm olumzularına inat inatla gülümsemeye devam edeceğiz..
aynen cnm çok haklısın herşerde bi hayır vardır ben buna çok inanıyorum
herkes kaderini yaşıyo rabbime çok şükürler olsunn
merhaba Masal'cım bende 10 gundur hic girmemiştim sayfaya neler olmus .ama guzel ozetin sayesinde update oldum.
tup tedavisine baslamişssin hayırlısı olsun.hemde istanbul da,acıkcası ilk istanbulda basladıgını duyunca biraz endişelendim cunku ben ilk bahceci fulya da başlamıstım ..ama pişmanım.,sonra dondurulmus orda diye ikincide orda olmak zorunda kaldı ama git gel istanbul madi manevi beni yordu ama sen tedavi suresince istanbul da olacakmışsuın evde varmış oyuzden gitgel yorulmassın .buna sevindim.buarada tup bebek ile ilgili ne sormak istersen ben burdayım,özelden atarsan daha cabuk gorurum.sen 20 gun ist.de akalacam demişssin ,sana transfer edilen embryo kacıncı gun transferi olursa olsun ,4-5 gun istanbulda kal izmire donme canım,ucak yoruyor insanı stres oluyorsun.
buarada bende izmr de tedaviye baslayaacagım israel aruh a gidiyorum o buay bişey yapmayalım dedi ,agutos 15 de regl olucam sonra bakıcaz belki bende 2. tup denemesine baslıyacagım ..histereoskopi gerekir mi dedim gerekmez dedi ısrael bey ,ancak benim medikalde gittigims sskli bid oktor vardı o asılama ve tup oncesi hsg sart demişti ve bana ssk ile yapacaktı,ama ısrael bey istemedi.sonucta 2 basarısız tup denemem var ve nedeni yok oyuzden ben yınede histereskopi yaptırayım diyorum.ama tup tedavisini yapacak doktorla histeroyu yapacak doktor ayrı olacak nekadar saglıklı bilemedim..buarada histereskopinin gunu önemli mi yani regl ustunden 10 gun gecincede histereskopi yapıyorlar mı ?bide kacgun denize girmemek gerekiyor ?
Herkese iyi haftalar
Bir haftadir topige giremiyorum sayfalari soyle bir gozden gecirdim ama hepsini okuyamadim umarim onemli bir sey kacirmiyorumdur
Masalcim; senin adina cok sevindim. İcine sinen bir merkezde konusunda uzman bir ekiple yeni bir surece basliyorsun. umarim tum bu cabalarin, fedakarliklarin ve tedaviler vesile olur ve bebegine kavusursun. Dualarimda hep varsin canim. Aslinda burdaki tum arkadaslarim icin de dua ediyorum. Adini bilmesem de sikintilarini bildigim tum arkadaslar icin elimden gelen sadece dua etmek cunku..
NEEVERCARE...saol canım...bende istanbulun..yeni merkezin..ve yeni doktorlarımın bana iyi gelmesini temenni ediyorum.umarım pişman olmayız...sen de kendine dikkat et bu sıcaklarda mecbur kalmadıkça dışarıda vakit geçirme..kendine ve bebeğine iyi bak canım.
cnm benimmmm ben zaten duygusalım bu yazını gözlerim dola dola okudum duygularını hissettim inanki inşallah hayırlı olacak bu merkezin sana bebişine kavuşmakta vesile olacakkk aminn
masalım ameliyat sonrası ben çok tuhafdım kız kimseye teşekkür felan ettiğimi hatırlamıyorumaklım yerinde değildi mesela telle konuşmuşum bi arkadaşımla o yok hafızamda acayip bi duygu tekrar yaşamak istemiyorum
inanki seni ziyaret etme fikri bile geçti aklımdan ama ne zmaan çıkacaksın felan bilgim yoktu ayrıca ben orayada yakın değilim anca iş çıkışı geç saatte
neyse kısmet cnmm
hiç bişeyi unutmamışsın güzel kız yokmuşcnm benimm nerde güzellik artık ben sarışın beyaz tenli kapalı orta boylu diyeyim yada kısa yakın bi bayanımmm ama eminim sen çok hoş bi hatunsun ve şunada eminim mda ve seni kesin göreceğiiimm
bugün öğleden sonra ordayım kısmetse ben
hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun cnmm benimmm hastane hakkında olumlu düşüncelerinede çok sevindimmm
semra hn nasıl başbakan gibi dimi bi yürüyo arkasında 10 kişi
SEYHAN..CIM...GAYEME KATILIYORUM SEN TOPİĞİN KESİNLİKLE NEŞESİSİN...TARTIŞMASIZ BİR ESPRİLİ SEVİMLİ BİR KİŞİLİĞİN VAR...GELSEYDİN KEŞKE VALLA..3 GÜN BOYUNCA ORDAYDIM GERÇİ DAHA ÇOKKK ORADA OLACAĞIM MUTLAKA DEĞERLENDİRİRİZ.İLTİFATLARIN BİLE O KADAR İÇTEN VE DOĞAL Kİ ÇOKK TEŞEKKÜR EDERİM.SEMRA HOCADAN HERKES GİBİ ETKİLENDİM.AYNEN DEDİĞİN GİBİ SEMRA HOCA ÖNDEN ARKADAN MINTIKASI KOŞUYOR.MUAYENE İÇİN YATTIĞIM YERDE BİRDEN GELİP KARŞIMA DİKİLDİĞİNDE GÖZLERİMİ ALAMADIM ETKİLEYİCİ HER YÖNÜ İLE KONUŞMASI YORUMLARI...FAZLASI İLE PROFESYONEL...TAM BİLİM ADAMI..KADINI:)) BAYBURTLU YA KENDİSİ BAYBURT POSTASINDA ONUNLA İLGİLİ BİR YAZI VAR OKUDUĞUNDA GEÇMİŞİNİ ÇALIŞMALARINI ARKASINDAN DA GÖRÜNCE YAKINDAN YÜZ YÜZE EVET DİYORSUN HAKEDİYOR....FAZLA AÇIK SÖZLÜ...BAŞINA GELEBİLECEK EN KÖTÜ ŞEYLERİ BİLE SIRALIYOR KÜT KÜT...BİRAZ GERİLDİM AMA USLUBUNU FARKETMEM UZUN SÜRMEDİ...ULAŞILAMAZ DENİYOR YA ORADA BULUNDUĞUM 3 GÜN BOYUNCA YAKINDAN İLGİLENDİ...ODASINDA KAHVE BİLE İÇTİK KARŞILIKLI..TÜM YOĞUNLUĞUNA RAĞMEN SONUÇLARIMIDA AMELİYATIMIDA HEMEN DEĞERLENDİRDİ YÜZ YÜZE..BAKALIM UMARIM BAŞLADIĞI GİBİ DEVAM EDER HER AŞAMADA...ONUNLA ARAMDA KÖPRÜ OLAN DR.TONGUÇ BEY HASTANEDE DAHA YENİ KADROYA 2-3 AY ÖNCE KATILMIŞ AYRILAN DOKTORLARIN YERİNE...BANA O DENK GELDİ...İNANILMAZ İLGİLİ VE GÜLERYÜZLÜ..
AMELİYAT OLANA DEK YATTIĞIM ODAYA GİDİP GELİP BENİMLE SOHBET ETTİ HATTA BENİ KIRMAYIP İLK MUAYENE SONRASI AMELİYAT GÜNÜDE MUAYENE ETTİ BENİ FOOLLİKÜL VAR MI GELİŞEN DİYE...BEN ADETİMİN 12.GÜNÜ HİSTERESKOPİ OLDUM.TAM ZAMANINDA YANİ..TEDAVİYE KADAR DENİZE GİRMEZSEM İYİ OLACAĞINI SÖYLEDİ MİKROP KAPMAMAK İÇİN ÇOK İSTERSEN GİR ISLAK DURMA ÇOK KALMA DEDİ 10 GÜN SONRASI İÇİN...BENİM İÇİN ÇOK ELZEM DEĞİL GİRMESEMDE OLUR HAFİF LEKELENMEM DEVAM ETTİĞİ İÇİN HENÜZ GİRMEMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM İSTANBULA GİDENE KADAR SIZILARIM KANAMAM KESİLİRSE BELKİ BİR KEZ GİRERİM HAFTAYA HAFTASONUNDA......BUGÜN HASTANEYE GİDİYORMUŞSUN GÜZEL HABERLERLE DÖN ARKADAŞIM...SONRA YAZ BURAYA BİLEYİM BENDE.
DUA ET TEDAVİM BENİMDE HAYIRLISI İLE AKSİLİK ÇIKMADAN AY BAŞI BAŞLASIN VE DEVAM ETSİNDE HASTANEDE BULUŞALIM:))
cnm ben 13. günümde oldum histeroskopiyi
ayrıca 1 hafta sonra normal hayata dönüyosunn her anlamda
kız masal deniz ne kadar yasakki bence iyileşene kadar yasak yoksa valla ben bu hafta sonu denizdeydim 2 gündürrr şekil yine bozulmasın sonra
sen ameliyat olalı 10 günü geçmiş olması lazım hatta daha fazla 15 günü geçirdiysen lekelenme sızılar bitti ise temiz bir sahilde gir çık arkadaşım dayanamıyorsan ama çok kalma hemen değiş üstünü...kanallar açık enfeksiyon kapma bir de tedavi zamanı...ben biraz hijyen takıntılıyım tedbiri elden bırakmıyorum bana bakma...
sen tüp denedin mi dha once canım?histereskopi bende yaptırıcam herhalde ,ssk dan 1000 tly yapılıyormuş ,normali nekadar acaba ,sen ne suphesi için yaptırdın canım..yoksa tup bebek oncesi yapmamız mı gerek dediler..bana tupcu doktorlar bastn boyle seylere bakmıo tutmassa ozaman bakarız diye dusunuo gibi gelio, e nolcak nasılsa bu yola baş koyan bidaha gidiyor kapılarına..oyuzden benim doktorum israel bey istemesede ben ssk daki doktora yaptirayım diyorum.bide histereskopiden sonraki adet doneminde hemen tedavi baslayabiliyor mu biliyor musun?ben hsg dens onra hic zorluk cekmedim buda ona benziyor diye dusunuyorum daha mı zor yoksa..
teeşekkürler şimddien :)
masalımm şunu söylemeyi unuttumm istanbulda herhangi bi ihtiyacınızolursa elimden gelen yapmaya hazırım bu herkes için geçerli
evet hayatım bugünümüze şükür.. Allah çekilecek, çözümüolan dertler versin hepimize..
bu arada yasin okumaya başladın mı ? geçen hafta yetiştiremeceğinden endişe ediyordun ya onun için sordum ...
ahh cnm o zaten aklımda gece geldik biz 2 gündür küçük bi kaçamak yaptık
sabah sürünerek kalktımm resmen vazlizler ortada kaldırılacak bi halde uykusuzluktan ölüyorum 2 gün diye uyumadık resmen gezdik bol bol
birde çok ağır okuyorum diye endişe ediyorum inşallh okuyacağım :26: inşallah yarın başlarımm bu akşamda çokk zor
HEPİNİZE GÜNAYDINLAR GÜZELLER ÖZLEDİM SİZLERİ BENDE TEDAVİ İPTAL OLUNCA BOL BOL DENİZİN TADINI ÇIKARIYORUM .
ay canım benim sağolasın..sen anadolu yakasında mı oturuyor ve çalışıyorsun ..özelden at cebinide telefonumda dursun nasıl buluşcaz hastanede bilmezsem ...güzel kadın ...yarışma yaptırma bana oralarda...:))
cnm benim yaaaaayarışmaymışşş
aylar öncesinde özel mesajdan bana hastane konusunda fikirlerimi sorduğun kararsız dönemlerin aklıma geldi de ....sonra yine mda ile doktor ve merkezler hakkındaki konuşmalarımız nisan ayıydı galiba...şimdiki duruma bakıyorum sen orda başladın ben oraya geçtim şimdi mda gelecek...yani ne diyeyim...
cnm benim zorluk tarafını masalcığımm yeni anlatmışşş benim için zordu ama sancı anlamında değil duygusallık maneviyat anlamında ben çünkü hiç ameliyat olmamıştım biraz fazla duygusal oldum o anlarda tabi narkozunda etkisi vardı
sancın ve kanaman çokolmuyo merak etme
ben tüp denemedim cnm rahim filminde şekl bozukluğu gördüler ve düzeltme yaptılar
ben memorialde oldum orası pahalı cnm 2900 dediler azcık indirim aldım 2600'e yaptırdık masal kaça yaptırdı bilmiyorum
başka bi tüp bebek merkezine sordum 800 tl demezmi o zaman çıldırdım tabi
sonrada dedimkikendime sakinleştirmek için onlar bu merkez kadar iyi yapamazlar
ticari düşünmek istemiyorum merkeze olan güvenimi kaybetmemek için
ben henüz başlamadım tedaviye cnm bugün kontrolum var yumurta rezervi sıkıntısı var bende bakalım kısmetttt
DENİZGEL......çok teşekkür ederim canım...iltifatların geçmiş olsun dileklerin ve desteğin için....mutlaka sana yazarım özelden...seninde kent hastanesi ve dr.israel aruhla olan tedavin hayırlısı olsun histereskopi olman için benim gibi hastalığının olması gerekmiyor tanısal amaçlı olarak tüp bebek öncesi yaptırsan iyi olur bence bir nevi transfer öncesi yakın rahim gözlemi ...tedavini yapacak olan doktorunun yapması çok daha sağlıklı olur..ne de olsa opuna ve transferine doktorun girecek...istersen bunu bir kez daha görüş doktorunla son karar elbette doktorunun...hayırlısı olsun tekrar canım sanada şans getirsin...irtibatı koparmayalım:)) öpüyorum.[
anladım canım hayırlısı olsun dene birkez daha aşılamayı inş bu kez hamile kalırsınbenimde yaşım 27 baya bir yol gelmişim yahu ama tüp için geçiyor bile yumurta azalıyor zaten fazlada beklemiycekmişin olsunda hangi tedaviyle olursa olsun
diş işini bende anlamdım ilkez başıma geliyor bukadar uzun sürmesi hormonlar uyarı veriyomuş işte :26:
ayse bence okuyanların listesini yaptığımız gibi okunacakların listesinide sıraya göre yap.mesela ilk hafta mda,diğerlerinide kaçıncı hafta kime şeklinde liste yapabilirsin.ama tedavi dönemlerine göre ayarlamaya çalışmalısın.
CANIM GÜZEL FİKİR AMA BEN ÇALIŞIYORUM TAM OLARAK TAKİP EDEMİYORUM ÜSTELİK BU HAFTA YOĞUN.. NASIL YAPICAM BİLEMEDİM
son olarak ta kendimle ilgili özet geçeyim...
Aylardır aklımdakini icraata koydum,,bundan sonra allah bana ve eşime izin verdiği sürece tedavime memorial şişli prof.semra kahraman ve ekibi ile devam edeceğiz.
Oraya giderek çok doğru bir karar verdiğimi anladım.şimdilik herşey yolunda.muayene ve hsg film sonucuma göre tüp bebek öncesi histereskopi ameliyatı olmama karar verildi ve bir an olsun tereddüt etmeden anında yattım masaya..zaten biliyorsunuz bu benim 4.ameliyatım oldu.özellikle bu sene 3 ay ara ile 2.ameliyatım.
Yaşadığım laparoskopilerin en ağır ve büyüğü 9 sene öncesiydi çünkü hastaydım ve ciddiydi.3 ay önceki ona nazaran çok daha kolaydı.bu histereskopi ise zaten hakkında herşeyi bildiğim için hiç endişe etmeden girip yaptırdığım en kolay ameliyat oldu benim için tecrübe olunca daha rahat oluyor insan..sadece genel anesteziden geri dönüşüm hep fazla duygusaldır...yine herzamanki gibi ayılırken başımdaki hemşire ve doktorumun ellerini tutarak ağladım sağsalim çıktığım için allah'ıma şükür ederken nedense hep mutluluktan ağlıyorum..herkese teşekkür ede ede odaya alındığımda eşim kulağıma ...inşallah bu son 'dur aşkım..dediğinde rahat on dakika ağladım ama:))))
ameliyat sonucumu semra hoca ve ekibinde benimle ilgilenen aracı doktorum değerlendirdiler..iyi geçtiğini rahimi bebeğe hazırladıklarını,endometrioz hastalığım nedeni ile rahim çıkışına doğru varolan incelme ve yapışıklığı bujinlerle açarak genişlettiklerini yan duvarları toparladıklarını başkaca bir sorunla karşılaşmadıklarını kateterin rahim ağzından kolayca geçtiğini ...herşeyin yolunda olduğunu söylediler.sağ tüpüm geçirgen normal...sol tüpüm de biraz takılma olduğunu ama çok sorun teşkil etmediğini müdahale etmeye gerek duymadıklarını yaşıma ve geçirdiğim operasyonlara bağlı olarak bunların normal olduğunu söylediler.
Eşim için de ben ameliyattayken sperm analizine almışlar bugün istanbuldan doktorumuz aradı neticeleri bildirdi...bir sorun yok istediğimiz gibi sayı ve harekette bizim için tedavi için bebek için yeterli dediler.sanırım morfoloji biraz sıkıntılı fakat bu durumun tüp bebek için sorun teşkil edecek boyutta olmadığını söylediler.şu an hala hafif kanamalarım devam ediyor ameliyattan sonra 3-5 gün olmasının normal olduğunu söylediler kesilmesini bekliyorum hafif sancı oluyor ama rahatsız edecek boyutta değil.rahimden ameliyat olduğumu çok kolay hissedebiliyorum.sızlamalardan..antibiyotik kullanıyorum enfeksiyon riskine karşı verdiler.deniz yasak zaten ...bu yaz bir kez denize girmiş olarak yazı çoktan kapattım ben artık...benim için yaz değil bu sene..hiç de sorun değil..tek arzum emelim bebeğime kavuşmak yazlar kışlar varsın geçsin...sağlık olsun yeter.
Yaşadıklarım yaptıklarım bunlardan ibaret.
Pazartesi işime başlıyorum ofis birbirine girmiş..telefonlarla idare etmek olmuyor tabi...ay sonuna kadar tüm işlerimi şu 15 günde düzene sokmam gerekiyor.
Ay sonu adli tatil de başlıyor bu benim ve eşim için iyi olacak..hernekadar adli tatil memur ve personeller için geçerli olsada bizleri de iş yoğunluğunun azalması bakımından rahatlatıyor...adli tatilde ağustos ayında tüp bebek tedavisi görüyor olacağım inşallah. Iki hafta sonra adet olmam gerekiyor olduğumda adetin 2.gününde istanbula gideceğiz tekrar ...ve eğer muayenemde herhangi bir aksilik görmezler ise ...o gün yapılacak hormon testlerim de normal çıkarsa allah'ın izni ile tüp bebeğe başlayacağız ve bir daha izmire dönmeyeceğim tedavi bitene kadar...bir süre istanbulda yaşayacağım herşey yolunda giderse bu süreç 1 ağustos-20 ağustos gibi bir süreç olur tabiki bu hesaplamalar sadece faraza..herşeyi zaman göstererecek umarım tedavi planladığımız gibi ay başı başlar ve yarıda kesilip iptal yaşanmadan sonuna kadar ilerleyebiliriz evimde olmamak zor olacak olsada istanbuldaki evimizde kayınbiraderim yaşıyor ev ortamında kalacağım yine..şartlarımız uygun olduğu için izmirden vazgeçmek zor olmadı benim için umarım herşey yolunda gider bu arada mda.....ile aylar önce konuştuk biz bu istanbul işini hatta telefonda ilk tanıştığımızda anlattım ona... Zaten onunda kafasında acaba lar hep vardı istanbula gitsem mi diye düşünürmüş benim gidip bunları yaşayarak merkezi semra hocayı ve ekibini tecrübe etmem iyi oldu ne gördüm ne olduysa ona tek tek anlattım ...şimdi arkamdam mda...gelecek...ve orada birlikte olacağız inşallah umarım o da memnun kalır..umarım devamı gelir istanbul 'un bizim için güzelliklere vesile olmasını diliyorum...rabbim hiçbirimizin bu uğurda yaşadığı zorlukları sıkıntıları verdiğimiz emekleri...boşa çıkartmasın...
Izmir....istanbul.....antalya...kayseri...vs hiç farketmez...allah hepimize her isteyene sağlıkla güzel yazılar yazmış olsun.bizler eşlerimizle birlikte tüm imkanları zorlayarak bilinçli elimizden geleni yapıyoruz taktir allah'tan....hayırlı ise versin....yaşatsın o duyguları..değilse de ..başım üstüne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?