Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
çocukta haklı, öğle araları da gidiyorum yaa bir bakıyor anne yok, kaç kere anlatmaya çalıştım ne yapayım kaçıyorum, gitmesem aklım kalıyor hem özlemiş oluyorum hem de duruma bir el atıyorum. sabahın köründe alıp bir yere götürdüğümü hiç düşünemiyorum. malum benim iş başı 7.30 da başlıyor. neyseki 1 yıl daha sıkıntı çekerim sanırım. küçükte erkenci yürümeye başladı yavaştan. sağlık olsun ne yapalım. bir şekilde büyüyecekler. ama sizin bu serüven ikinci olunca da devam edecek. bu açıdan şanslı mıyım neyim:) ikisi aynı anda büyüyor çok şükür. tabi 3. olmazsa:) ayyy yok yook allahım doğanlara sağlık versin. olmayanlarında kucağını boş bırakmasın.

kızlar bu sonuçlarla ikinci bi aşılama denemelimiyim yoksa tek çare tüp bebek miEki Görüntüle 1807017
bence bir problem yok. ama bebek olmuyorsa aşılama ile vakit kaybetmeyin derim.bir süre daha bekleyip tüp deneyebilirsiniz. normal ilişkiden farkı %20 başarı şansı yükseliyor deniyor aşılama için. tüp bebekte aşılamadan fark bir nevi yumurta toplama işlemi olacak. tez zamanda kucağınız dolsun inşallah.

Kızlar hepinize selamlar

Çok zor günlerin ardindandan hamileligimin Son günlerini yaşıyorum..ikizler 33. Haftada doğdu ama kızım inat etti gelmiyor.39+6 oldum ama hala açılma sancı hiçbişey yok. Devlet hastanesi 41 e kadar bekleme taraftarı özel hastane de suni sancı ile deneyip olmazsa sezeryana alma taraftarı..tecrübeli anneler bana bir yardım edin çok ikilemde kaldım çok korkuyorum napmaliyim?

allah yardımcın olsun canım.
hiç o kadar beklemedi benim bebişler. ilki zaten acele ile sunni sancı sonrası 10 saat sonra sezeryan ile doğdu. malum günü gelmemiş oğlan sunni sancıya bana mısın demedi. suyum tamamen bitmişti. 37+0 da doğum oldu. ikinci ise 38+3 te arası çok kısa olduğu için mecburi sezeryan oldu.
ikizlerinden biri normal doğum sonrası rahatsızlanmıştı sanırım. normal doğumu yapan sensin acısını vs. sen bilirsin ama sezeryanda doğrusu korkulacak bir şey değil. sadece ilk kalkış zor oluyor. hayırlısı ne ise o olsun ama sunni sancı ile kızın gelir gibime geliyor. artık bunalmışsındır, insan bir an evvel doğsun istiyor. son günler ki hele çok daha zorlanıyor insan. doktorun kim ise ne diyorsa onu dinle. inşallah gönlüne göre olur, ilikine normal olduğundan bu da öyle olur inşallah:)

İnşallah cnm ya normal olmasını çok istiyorum bu yüzden beklemeye karar verdim suni sancı da zor bir süreç sonuçta ama sezeryan sonrası kadar zor değildir diye düşünüyorum ben ilkinde hep iyiki normal yapmışım dedim sonrası çok çok rahat çünkü. .rabbim hakkımda hayırlısını nasip etsin.. bakalım napicaz bugün tam 40. Haftayı doldurduk inşallah 1-2 güne sancim gelirde kendi sancimla kizima kavusurum

Kızlar selamlar ;

Bendende haberleri vereyim. Yaz sonrası 2. yi göze aldık ağustos gibi çalışmalara başlayacaktık. Ancak hiç bir şey planlandığı gibi olmuyormuş. Ansızın tek kazayla alakasız yumurtlama gününe bile denk gelmeyen bir anda hamile olduğumu öğrendim . Şoka girdik resmen. Hep Allah herkese bakabileceği kadar ve bakabileceği zamanda versin bizim daha zamanımız var diyordum. Demekki bu zaman doğru zamanmış diyorum :). Zor ve stresli günler beni bekliyor. Yine diyorum Allah herkese bakabileceği kadar ve bakabileceği zamanda versin :) 1 kereden birşey oluyormuş onu anladım :)

Valla şanslısın bak büyüdü gitti . Bakalım bizi nasıl bir hamilelik ve çocuk bekliyor :)Çok karmaşık duygular içindeyim.

Karakedicim bebiş sağlıkla dünyaya gelmiştir diye düşünüyorum. Fırsat bulduğunda haberlerini bekliyoruz :)

ayyyy çok sevindim, şu anda karmaşık duygular içindesin belli, ama şöyle düşün sonuçta ikinciyi öyle ya da böyle istiyordunuz zamanlamasına karar veremiyordunuz. Şimdi tedaviye gerek yok, ilaçlara gerek yok, kendiliğinden gelen sürpriz bir yumurta. Bence güzel bir haber, benim ki kadar şok yaşamamışsındır emin ol, ben bir de çevremdekilerin eee ne olacak laflarıyla bile uğraşmıştım, sanki onlar bakıyor en yakınlarım dahil bu dediklerime. Ama şu da var bak geride kalan kardeş yumurtaları da düşünüyor insan, onlar doğsa nasıl olurdu ki gibi düşünmeden alamıyor insan kendini.
Bizim bence en büyük sıkıntımız çalışıyor olmamız, çocuklarımıza yetemediğimiz düşünmemiz, onlarla kaliteli vakit geçiremememiz. En azından ben böyle düşünüyorum ve mecburi onlara bazı imkanları sağlayabilmek adına çalışıyorum.
Neyse bu kısmı geçtim:) Gelsin şimdi bir böcek ama prenseste olsa büyüğe arkadaş olur. İnşallah ilki gibi güzel sağlıklı rahat bir hamilelik geçirirsin. Hamileyken ettiğim en büyük dua bu idi, düşmanıma bile benim gibi hamilelik yaşatma...
9 ay çabucak geçiversin, ya da kaç ay kaldı ki:) İnan doğana kadar endişeler bitmiyor, sonrası inan bir şekilde geçiyor. Bak benim yürüyor koşacak nerdeyse, 3 hafta sonra 1 yaşında inşallah. Darısı tüm isteyenlere olsun cnm, ben senin adına çok sevindim.

A
Allah sana bagislasin insan tuhaf oluyo dimi onca tedaviden sonra mukafat gibi sabrın sonu selametmis insan ikinciyi de seviyo içi titriyo çok mutlu oldum zor ama güzel seni bekliyo inşallah maşallah diyelim nazar degmesin

Ayy valla senin kadar olmasada hemde nasıl karışığım :) Annemlere bile bişey söylemedim. Şimdi çevreden gelecek abuk sabuk yorumlara daha hazır değilim. Sen abla mı olacaksın . Hiç ağlamak yakışıyormu sana koskoca abla olmuşsun gibi gibi :) İnsanlar doğru birşey yapıyoruz derken daha çok ortalık karıştırıyorlar. Valla o zavallı yumurtalar ne olacak bakalım . O kadar parada verdik sıralarını bekliyorlardı :) İlkler çok özel yapımdı bu çok gümbürtiye geldi nasıl bişey çıkacak bakalım diyorum. :)Maşallah 1 yaşına gelmiş dünyaya gelen büyüyor işte öyle böyle. İnş. hamilelikte rahat geçer daha 6 haftalık şimdilik bi belirti yok bakalım. Allah isteyen herkese versin inşallah .

A
Allah sana bagislasin insan tuhaf oluyo dimi onca tedaviden sonra mukafat gibi sabrın sonu selametmis insan ikinciyi de seviyo içi titriyo çok mutlu oldum zor ama güzel seni bekliyo inşallah maşallah diyelim nazar degmesin

Aminn inşallahh hamile kalmak bu kadar kolaymıymış . Normal insanlar böyle mi yapıyormuş diyorum :) Ama bizde ayrı bir heyecan yaşadık bekledik sabrettik kıymetlerini bildik halada biliyoruz :) Hayırlısı hepimiz için sağlıkla büyüsün kuzucuklar

Yeni
KIZLARRRRR mikro çipli aşılama nedir yaa hastane bana iki türlü aşılama var dedi normal asılama çipli aşılama??? yaptıran var mı ki bunu??? aşılama yaptıracagım.... tüpbebek degıl asılama....

2 yılı aşkın bir süre bu ugurda mucadele etmıs bır kısı olarak .amacım bır doktoru ovup bırını yermek degıl ama profılımı ıncelersenız neler yasadıgımı gorurusunuz eksıksız anlatıyorum..
maceram evlılıgımın 3.yılında cocuk ıstememızle basladı.sankı hemen olacakmıs gıbı 3 yıl ıstememenın ne demek oldugunu 2 yıl onca mucadeleye gırınce daha ıyı anladım..maceram medıcana ıntrn.hastanesınde aslı hn basladı.kadın dogum uzmanı kendıs.bu sure zarfında kadın dogum uzmanlarıyla tup bebek uzmanlarının arasındakı farkı daha ıyı anladım.kesınlıkle sorun varsa kadın dogum uzmanları goremıyor.1 yıl cocugumuz olmadı herkes doktorumuz dahıl uzun korunma oldugu ııcn olmaması normal dedı.bu surede bız beylıkduzunde aylın tatlıadıma da gıttık.oda nıtekım sorun goremedı.dınlennın gezın ormana gıdın gıbı tavsıyelerle bızı ugurladı.
bır arkadasımızın tavsıyesıyle bahcelıevler medıcanadakı duzgun korkmaz beye gıttık.1 yılın sonunda ılk defa bırısı sol tup sıkıntılı ve amelıyat gereklı dıye bır cumle kurdu.tabıkı bız sok!aslında yıllar sonra teshısın dogru olacagını anlayacaktım ama ılk kez boyle bırı bısey deyınce ınanmak ıstemedım.agladım cok agladım..sorun var sızde deyıverdı..o ana kadar kımse boyle bırsey soylememıstı.aslı hnm rahım fılmı cekmıs ve normal demıstı..duzgun beyın tavrı cok ıtıcı geldı ve hastaneye bırdaha gıtmeıdk.halbukı koydugu teshıs en dogrusuydu.

sonra 1 yılı gecıyordu artık hala cocugumuz olmuyordu.bu sırada evımıze yakın dıye aysun lacıne gıtmeye karar verdık.(medıcana ıntr)karsılama cok ıyıydı guler yuz sıcaklık..tamam dedık aradıgımız yerdeyız.oda sol tup bozuk dedı ve amelıyat dedı.caresız kabul ettık.ılk amelıyatı oldum.sol tup kapatıldı dendı artık ılk asılamayı yapalım dedıler heyecanla kabul ettık.600 tl 1 yıl once para verdık.sonuc olumsuz..olsundu asılama zaten cok garantı degıldı.yıne guler yuz yıne kandırılma..tabıkı cocugun olacagını allahtan baska kımse bılemez ama bırde hekım gercekcılıgı vardır..neyse.....ılk tup bebek denemesı olumsuz ustelık hastane mıkrobu kapmıstım 1 hafta hastanelerınde kaldım..tabıkı olumsuzdu..ıkıncıde 2 embrıyo bırden koydular ..olumsuzd.bız bu sırada acıbademde bulunna bulent tırasa gıttık.ınternette sıklıkla reklamları vardı.cok yogundu.asıstanları bakıyor hoca sonradan gelıyor ve bakıp cıkıyorud.dıyolog eksıktı.ama ılk defa orda amelıyatımın duzgun yapılmadıgını ogrendım.bulent tıras tekrar rahım fılmı cekılın dedı.maslak acıbademde coook cook memnun kaldıgım Abdullah bey fılmı cektı.kendısı cok basarılıydı ve benı uyardı.amelıyat dogru yapılmamaıs tup acık 10 bınkez de denesen olmaz ıkıncı kez amelıyat sart dedı.tabı ben agla agla...nasıl olur dıye tekrar selman lacın ve aysun lacıne gıttık..selman bey ıtıbar etmememızı amelıyatın duzgun yapıldıgını soyledı ve 3.deneme ıcın yıne bızı ıkna ettı..ınsanın bazen agzı dılı tutuluyor kabul ettık ve 3.denemede tabıkı olumsuz..

artık medıcana macerası bızım ıcın bıtmıstı.olumsuz oldugu ıcın degıl kandırıldıgımız ve amelıyatı dahı duzgun yapmadıkları ıcındı.halbukı evet tup kapatılamamıs denmesı bıle yeterlıyken..derken yorulmustuk doktor doktor gezme bızı yormus ve umudumuzu bıtırmıstı.maddı kısmını soylemıyorum bıle 20 bını askın bı tutar cekılen kredıler..

esım 2015 ocak ayında ınternetten arastırdıgını mustafa acet dıye bır doktorun varlıgından soz ettı.memorıaldan medıpole gecmıs bagcılarda.gıdelım dedı rendevu aldık ama sonderece umutsuzdum ve ınancımı yıtırmeye baslamıstım.gıttık hasta ılıskılerı son derece kotu personellerle karsılastık.halden anlamayan ve umursamayan.esıme donelım dedım geldık bekleyelımd dedı.nıhayet muayne sırası geldı.aynı dosyaları onada gosterdık muayne ettı.bız kagıtları vermeden herseyı soyledı bu bızım ıcın artıydı.sonra bız basımızdan gecenlerı anlattık ama o teshısı zaten koymustu.muayne ettı sol tup alınacak ve hıstereskopı yapıcam dedı.ocak sonunda amelıytaları oldum..okadar duzgun bırıkı mustafa bey herseyı en ınce noktasına kadar anlattı..alanında cok basarılı..gıdın sımdı kendılıgınden olur dedı.bız dayanamadık tup bebek yapalım dıye ısrar ettık.beklemeye tahammulumuz yok dıe..hersey allahtan tabı..en son adet tarıhım 28 subattı.7 martta tevaıye basladık 17 martta transfer oldu ve ben 28 martta hamıle oldugumu ogrendım..allaıhıma sukurler olsunkı kasımda kzıım dunyaya geldı suan 6 aylık..
tum yasadıklarımın kısa özetı..bu ugurda allah ıyı ınsanlar cıkarsın karsımıza..ıyı hekımler,allah korkusu olan ınsanlar..sorusu olan olursa seve seve yanıtlarım..dualarım tum arayıpta kavusmak ısteyenlere..

Jolly nbr cnm? nasıl gidiyor hamilelik? ne kadarlık oldu ve de cinsiyet belli mi?
sen de katıl bakalım iki bebeliler grubuna. korkutmak gibi olmasın ama iki bebeyle pek bir şey yapılmıyor:) yani benim ikinci tam bir atom karınca karnımdaykende belliydi zaten, onların hareketliliği büyüğünün ağlamaları yetiyor valla herşeye:)

Kızlar herkese selamlar
Uzun zaman oldu yazmayalı daha doğrusu yazamayali demeliyim..

Doğum yaptıktan sonraki sürecim inanın çok zor geçiyor kimseyi korkutmak gibi olmasın ama peşpeşe büyütmek ne kadar zormuş oğlum kızımı aşırı kıskanıyor kızım deseniz ilk 1.5 ay hiç uyumadı ne gece ne gündüz kolik dediler neler yaptiysak susturamadik ben bitap şekilde gezer oldum kızım yavşa yavaş düzene girdi gibi ama bu seferde oğlanın 2 yaş sendromu başladı herseye ağlar oldu hiçbişey ini paylaşmıyor kızı çok kıskanıyor Vs. Yani anliyacaginiz biranonce buyusunler demeye başladım ne kendime nede doğru duzgün onlara zaman ayiramiyorum çok zormuş çoook

selam karakedi, hadi geçmiş olsun ve de tebrikler, sağlıkla büyüsün prensesin inşallah.
kolik bebek çok zordur yeğenimden biliyorum, onun 6 ay sürmüştü, ve biraz sakinleştiren tek şey, yağmur damlaları vs. gibi seslerden oluşan müzikleri yüksek seste dinletmekti. zaten internette oku yazar bunlar. üç kişi zor bakıyordu küçücük bebeğe, çünkü akşam 6 da bir başlıyordu gece 1 e kadar hiç susmuyor desem yeriydi. çok şükür ben iki çocuğumda da yaşamadım böyle bir sıkıntı.
kıskançlık demişsin, tabi şimdi oğlun bilinçlendi, büyüdü bir nevi, çok normal, ağlama krizleri falanda kızdan dolayıdır. ama şöyle düşün bir kardeşi olması onun tercihi olmadı hiçbir zaman, belki de ona yapılan bir haksızlık oldu, o nedenle normal karşıla, kardeşini tartakladığında vs biz sana böyle mi yapıyoruz şeklinde yanaş, hee ben ne kadar yapıyorum o ayrı:) benim ilk başlar kolay geçti, çünkü diğeri de bebekti. ne zamanki küçüğü artık tepkiler verdi yani 8 aylık falan oldu o zaman biraz biraz başladı, şimdi küçüğü kucağa alsak beni de al diyor, kardeşini arada ısırdığı oluyor o zaman işte olay kopuyor ben de ama kardeşi de fena, çok hareketli, büyüğe rahat vermeyen bir tip, bazen hakediyorda doğrusu. yani uslu da olsalar zorda olsalar kolay değil tabi, sen şimdi kendin bakıyorsun zor, ben çalışıyorum inan o da zor, bakıcı ile uğraşmak sinirleri çok yıpratan bir şey. yemekleri falan ben yapıyorumi akşam evdeki koşturmacamı görmeniz lazım. kendim bakamıyorum diye üzülüyorum sonra da diyorum belki de böylesi daha iyi. sağlık olsun ne yapalım. öyle ya da böyle büyüyecekler. kolay gelsin cnm. yaz arada.

kızlar mrb yoktum epeydir.
ben bu ay klomen tedavisi oldum bugünde kan testi yaptırdım sonuç bekliyorum.keşke 2. tedavisiz olsaydı ama olmayacak galiba. sizde neler var bakalım

karakedi canım doğum yapmışın tebrik ederim baban içinde çok üzüldüm başın sağolsun.ben öğrenciyken kaybetmiştim babamı o acıyı çok iyi bilirim yani...
jolly demek sende hamilesin çok sevindim kıymetini bil.bak ben gene debeleniyorum. aynı şeyleri yeniden yaşama istemiyorum ama galiba mecburum. bu arada dualarını bekliyorum...

selam mcan. uğrayan pek yok, arada bakıyorum ama, hoşgeldin:) demek klomenle denedin bu ay. sonuç belli oldu mu? çok şükür bir tane var yaa, ilki gibi stres olmaz en azından. ben de hem ev hem iş hem çocuklar arasında mekik dokuyorum. çok şükür iyiyim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…