İnanın 2 yazdığımı bile farketmedim gecenin bi vakti 6 senelik evliyimDiğer konularda 6 senelik evli ve çocuklu olduğunuz yazıyorken neden 2 sene yazdınız bu konuda?
Olur öyle :)İnanın 2 yazdığımı bile farketmedim gecenin bi vakti 6 senelik evliyim
Ben gider Kaynımdan isterdim o parayıMerhaba hanımlar 1 aydır üzüntümden delirmek üzereyim. Abartıyormuyum fikir almam lazım. 2 senelik evliyim. Ev almak istiyoruz bankada biraz paramız ve 150 bin tl lik arabamız var (vardı) Eşim düşük modelli araç alıp bunu peşinat olarak verecekti fakat istediğimiz gibi ev bulamadığımız için bu fikri biraz erteledik. Ne olduysa eşimin kardeşi arabamıza talip oldu. Eşi yeni doğum yaptı ev ve araba borçları var hali hazırda. Almasında sorun yok zaten satılacak eşime 12 bin lira para vermiş eşimde arabayı kendisine teslim etmiş.karısına doğum hediyesi süpriz yapacağım diye alelacele aldı arabayı. Biraz kredi çekecekmiş kalan miktarı eline geçtikçe verecekmiş. Yani ev çıksa karşımıza alamıyoruz. Arabasız kaldık temiz bi arabada bulamıyoruz. Eşimde insanlar mutlu olsun çok kötüsün diye beni suçluyor aramıza büyük bi soğukluk girdi. İnsanlar mutlu olsun diye ben neden zor durumda kalayım ev de arabada yok planlar ertelendi. Sizler ne düşünüyorsunuz? 1 aydır ödemeye dair bi adım atılmadı bu arada. Eşimde yeni bebekleri oldu diye sesini çıkarmıyor.
Benim babama dolarla aldıkları borcu koyunla ödemelerine dönerDüşünsene bir de parça parça kaç senede ödeyecek o parayı.
Bugün bankadan 150 bin kredi çekse iki senede ödeyim dese 200bin öder geri büyük ihtimalle.
Enayi adam arabayı vermiş, aynı arabayı 150 bine şimdi bile geri alamaz.
Aman valla doğum hediyesi filan hiç takılmam böyle şeylere kızımın geleceği için bişeyler yapmaya çalışıyorum. Okuduğunuz üzere en yakınları bile engel olmaya çalışıyorOlur öyle :)
E şimdi size de bir araba yakışır geç doğum hediyesi.
:)
Yani eltimin pamuk prensesliğine bakar mısınız kaynanam üzülmesin diye 150 bin öderim diyor. Bizim canımız çıksın çalışalım birikim yapalım diyeeşimle konuştuk iş çıkışı konuşalım canını sıkmak istemiyorum dedi çok düşüncelidir kendisi !
Geçmiş konunuza baktım.Aman valla doğum hediyesi filan hiç takılmam böyle şeylere kızımın geleceği için bişeyler yapmaya çalışıyorum. Okuduğunuz üzere en yakınları bile engel olmaya çalışıyorbu arada çok dikkatlisiniz helal olsun
Bizden borc aldi . Parasi olmadigi halde , yüksek butceli bir dugun yapti. Pahali esyalar aldi. Sonra borcunu odemedi. Bizi cok zor duruma düşürdü.Nasıl olmuştu?
Borc alip , borclari odemediler. Biz gorusmuyoruz . Hala odenmediNaptılar ki
Birde yüzsüzce küstüler mi
Borc alip , borclari odemediler. Biz gorusmuyoruz . Hala odenmedi
Bence görmüyorlar zaten .İsteyince yüzsüz d küstüler desene
Hayrını görmeyin diyesi geliyor insanın
Altın bi kolye almıştı. Yengenin doğumu kadar bonkörlük yapılmadı malesefGeçmiş konunuza baktım.
Eşiniz yengesini bu kadar düşünürken size böyle güzel bir doğum hediyesi aldı mı diye merak ettim. Çok düşünceli, çok bonkör ya hani :)
Aynen öyle acı bir ders oldu bana. El altında benim de param olmalıymış 1 günde bütün emeklerim gidebiliyormuş görmüş oldum üstelik hakkımı arayınca da suçlu ve lohusa kadını üzen merhametsiz biri oldumBen maalesef böyle konuları okudukça gizli birikim de yapılmalı diye düşünüyorum.Valla o kadar üzüldüm ki konu sahibine sürekli güncel birşey yazılmış mı diye bakıyorum.Her seferinde de herkes kendinden birşeyler buluyor konuları okurken.Keşke herkes kendi kesesine, evine, işine baksa, daha fazlasında gözü olmasa.Hayatta en çok korktuğum şey bilmeden de olsa hak yemek, böyle kansız insanları görünce gerçekten hayret ediyorum.
Öyle olmadığınızı bu kadar yorumdan sonra söylememe gerek yok, aklın yolu bir. Bu saatten sonra da bu insanlarla görüşmeyin zaten tek istedikleri sizden daha iyi olmakmış.İnşallah kuruşu kuruşuna geri alırsınız da kocanızı ne yaparsınız bilemiyorum.Aynen öyle acı bir ders oldu bana. El altında benim de param olmalıymış 1 günde bütün emeklerim gidebiliyormuş görmüş oldum üstelik hakkımı arayınca da suçlu ve lohusa kadını üzen merhametsiz biri oldum
Ben de çalışıp kazandım eşime verdim elimizin emeğiyle bişeyler yaptık. Araba zaten yatırım aracıydı satmak için aldık kime gittiği ne için gittiği önemsiz. Hadi olsun 100 bin versin kalanını en yakın sürede veririm siz de ev alacaksınız mağdur etmem dese yine anlarım. E bu adam geliyo karıma bi doğum hediyesi vereyim sizin arabada çok iyi diyor eşimde kafası güzel gibi al kardeşim istediğin gibi öde diyor 1 ayda ödeme filan yapılmıyor. Allah bana da iyi sabır vermiş gerçekten. Hala bi ses seda çıkmadı ne düşünüyorlarsa artık. Bu arada kardeşinin dükkanı var karısı da devlet memuru. Ev borçları varkulis eşinle konuşmadan önce söylemek istediklerini toparla aklında. Birincisi ben şunu çok merak ediyorum, senin emeklerinle alınmış bir arabayı kardeşinin eşi mutlu olsun diye nasıl verebiliyor. O sevinirken sen üzülüyorsun. Yani paranı alsan eyvallah, benim eşim de arabasını kardeşine sattı, parasını da aldı buna diyecek bir şey olamaz. İster karısına doğum hediyesi olarak versin ister satsın beni ilgilendirmez. Hadi elinde 120-130 bin olur ele gitmesin kalanını parça parça ödeyeyim dese yine mantıklı, ama şaka gibi 12 bin verip kalanını sıkılmadan nasıl verecekmiş. Kredi çekse en az 4 bin tl taksiti olur, maaşı ne kadar ödeyebilecek mi?
Canım çalışmasan da onda senin ve çocuklarının hakkı var. Tabi ki hakkını arayacaksın, senin 1 ay beklemem hata en başında yapacaktın ortalığı ayağa kaldıracaktın.Ben de çalışıp kazandım eşime verdim elimizin emeğiyle bişeyler yaptık. Araba zaten yatırım aracıydı satmak için aldık kime gittiği ne için gittiği önemsiz. Hadi olsun 100 bin versin kalanını en yakın sürede veririm siz de ev alacaksınız mağdur etmem dese yine anlarım. E bu adam geliyo karıma bi doğum hediyesi vereyim sizin arabada çok iyi diyor eşimde kafası güzel gibi al kardeşim istediğin gibi öde diyor 1 ayda ödeme filan yapılmıyor. Allah bana da iyi sabır vermiş gerçekten. Hala bi ses seda çıkmadı ne düşünüyorlarsa artık. Bu arada kardeşinin dükkanı var karısı da devlet memuru. Ev borçları var
Yazık adam bir de diyormuş çocuğa mama veriyorlar üstlerine fazla gitmeyelim diyor 150binlik arabaya biniyorlar ne iş anlamadım bu ne perhiz bu ne lahanaİstesin, 20 50 bin artık ne kadar nakitiniz var siz bilirsiniz ama tamamına yakın bir meblağ söyleyin, istiyor acele çek getir deyin.
Hadi bakalım, ne olacak sonucu.
Yahu paraya sıkışık adama para yardımı yapılır anlarım da, araba hibe edeni ilk kez duydum.
Mamayı arabayla mı alacakmış?
Bari satsın da size parasını versin.
Size Allahtan bolca sabır diliyorum, ben buradan kafayı yedim.
Sizi tahayyül edemiyorum.
Gırtlaklarım ben yaşasam adamı ha!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?