Asırı derecede maddi fark evliliğe engel olur mu

Zengin bir hayata alışan insan çalışmayan bir eş ile yapamaz canım. Evlilikte denklik önemli. Konuyu okuyunca aklıma geldi. Benim uzaktan bi akrabam var. Ne doğru düzgün çalışıyorlar ne de evlerinin bir düzeni var. Halası oğlana "Seni filancanin kızı ile tanıştırayım" demiş ama beyefendi "Hayır ben zengin biriyle evlenmek istiyorum" demiş. Oğlan üniversite okumamış, elinde mesleği yok. Zengin kızla evlenip yağlı kapı bulmanın derdinde. Zengin kız avcısı yani. Uzak dur böylelerinden.

Sizi dinliyorum zateb mantiğima uymuyor ki sevgi olunca böyle bi ikilem oldu
Yaşın kaç bilmiyorum ama özellikle belli yaştan sonra böyleleri " seviyorum" diyerek bile çekilmiyor, ömür törpüsü gibiler. Bu saatten sonra böyle biriyle olacağıma aşkımdan ölsem de iletişimi keserim. Sana da tavsiye ederim.

Hem sen seviyorsun ama o seni sevmiyor. Yazdıklarından bu o kadar belli ki.

Değerli sevgini, böyleleri için ziyan etme.

25 yaşındayım ailem ile aram iyi güzel bir aileyiz. Ailem karşı olur gibizaten yani ağız araması yaptım .Bu arada güzel bir kizim . Hemşireyim.
Önceki mesajim ya gorulmedi ya es gecildi
Yine sorayim
Bu adam iliskinizi beslemek icin ne yapıyor?
Hayata dair ne gibi çabası var?
Yani gezip tozabilir illa birikim yapsin diyemem ama hem evlilik düşünüp hem de ben elin isinde calismam diyen biriyle olmaz. Yukarida da yazilmis cok arabesk, kurban psikolojisinde...
Gec mezun olmus demissiniz ben de 24te mezun oldum kardesim 26-27 idi son 1,5 senedir is hayatında ki is degistirmeyi de düşünüyor ama aldigi maasa ragmen ayri eve çıktı ek is yapmaya çalışıyor. Yani gec mezun diyince sanki 35 yasinda gibi algilaniyor. 25 ne ki...
Bak kardesim ilk erkek arkadasim bunun gibiydi. Aile evinde oturuyordu, hic birikimi yoktu araba kredisi oduyordu ve hem evlenelim diyordu hem babam bu sene dugun yapamaz seneye yapabilir diye sorumlulugunu ailesine yukluyordu ve ayni sizinki gibi duygularinin sorumlulugunu bile bana yukluyor ve beni sucluyordu. Benden 3 yas buyuk olmasina ragmen ben kendimi onun ablasi gibi hissediyordum nitekim yürümedi. Ki o zaman ben 27 idim o 30. Aradan 10 sene gecti bana sosyal medyadan ulasti (her yerden engelli çünkü) ve nasilsin tarzi hal hatir sormak yerine hala beni suçluyordu. Yani bu tipler 40 yasina gelince de değişmiyor o yuzden önünüze bakin hic kafa yormayin. Ozunde iyi diye diye öküzleri es yapip duzeltmeye calisan hemcinslerimi cok garipsiyorum. Herkes kendinden sorumlu kimse kimseyi degistirip duzeltemez. Psikolojisi bozuksa gitsin tedavi olsun. Siz onun ablasi annesi ya da terapisti degilsiniz mutsuzsaniz uzatmayin

25 yaşındayım yani olgun düşünüyorum. Sevgi hissedilir ya gerçekten hissediyorum bu ne o zaman

Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.15 gündür çalısyor 8 ay oldu tanışalı Yani daha önce çalıştığını harcamış işte. Ama mesleğinde çalışmamış omu da. Şu var zaten Tecrübesi olmadığı icjn henüz yeni mezun olduğu tarzda maaş alıyor. Yani ailesi de baskı kuruyordu is bul diye Yani kendi mesleğimi yapmak istiyorum uygun Bi pozisyon bulunca başlarım dedi buldu. Bakslim.yani ben bile erkrk olmadığım halde ek is vs kendimi geliştirmek için uğraşırım diyorum. İşte hep kurban rolünde yemin edrim hayatta herkesin imtihanı farklı ya Çaba gerek Yani. Valla okumuş ama keşke okusaydım dedi bana en son. Biraz kafası karışık gibi:) ya işte valla kimseyi düzeltemem ki ben istemiyorum

Iste boyle arabesk erkekler hic bir milim ileri gidemiyor
Imtihana gelince valla yazsam roman olur saglik sorunundan mobbingine cok sey yaşadım, yeri geldi caresiz hissettim.belki kurban psikolojisine de girmis olabilirim ama ben bile kendi olumsuz ruh halime katlanamiyorum kendi kendime hadi kalk hayat devam ediyor derim. Hayat sikayetle geçmiyor, is bulma cabasi olmayandan bir cacik olmaz.
Lutfen hayatınızı bu toksik insan için yakmayın
Sevgi de beslendikce buyuyen bir sey, eger caba yoksa o sevgi de azalir zamanla. Ona tutunmayin. Insan duygusu degisen bir varlik ve bazen bu tip insanlarla karsilasmamiz gerekiyor ki olumsuzu gorup gerçek sevgiye ulasalim.

Evet haklısınız yani olumsuzluklar olmuş amq bende çok bir şey istemiyorum ki. Bazen bulusamiyirduk bile ya daha gül bile almadm her şeyi yapcam dedi. Yani zamanını bekliyorum diyor ben bunlardan geçtim belli yaştan sonra ne kadar ilerleeriz dee

Ya işte ben şöyle hayal ediyordum hani tamsm durumu çok iyi olmayabilir herkesten beklemeyiz. Ama en azından düzeni olsaydı iş vs henüz yeni girdi 30 yaşında şuan. Biraz umudum olurdu yq
30 yaşına kadar bir düzen kuramadıysa daha da kuramaz zaten.

Amannn hic bir erkek gormedim ki sevgilisine "annem seytan gibi tanisan sevmezsin" desin. Hepsinin annesi bir melektir.
Böyle laflara itibar etmeyin yaşayip kendiniz goreceksiniz ama anneye duskun iyi bir sey olmuyor genelde.
Benim eşim dedi annem çok zor bir insandır bazen söylememesi gereken şeyleri söyler, sen tamam de geç yine kendisini bildiğini yaparsın dedi.
Benim bir seye canım sıkılsa sen anneme bir sey deme ben uyarayım, Ben ne desem de sonuçta çocuğuyum gecer gider sana kötü olmasın der sağolsun.
Tabi buna rağmen bazen manipülasyona uğruyor tartışıyoruz. Farkında olan bile annesine kanıyor

Onun kurban rolünde olmasi sizi manipule ediyorsa kurban tuzagindan kurtulmak adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kafanızda bir şeyler daha şekillenir belki

İşte her erkekte anneye kanma potansiyeli vardır bu biraz sevgiden kaçıyor daha fazlası var gibi. Ben mi kötü düşünüyorum diyorum .ağzını aradım tartışma vs olursa ilerde diye .Ben o duruma düşürmek dedi. Pamuk gibi annesi varmış:)

Onun kurban rolünde olmasi sizi manipule ediyorsa kurban tuzagindan kurtulmak adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kafanızda bir şeyler daha şekillenir belki
Biraz baktım kurban psikolojisinden aynı bunun dedikleri ben şey olarak bakıyordum ne çok şeyler yaşamamış olmamış vs.hayat hep kötü gitmiş. Sevgi her şeyi halletmiyir demekki diyip duruyor. Seven insan gelir hep beraber yaparız. Düzeltiriz araba da alırız vs. Ben zaten çalışayım dedim

Bak bunun benzerini biz yaşadık nişanlıyken. Ben sormadım tabi ki. Görümcem eşime “biz kudrayla kavga etsek kimin tarafını tutarsın” diye sordu. Eşim de “ben sorun çıkaran tarafın kudra olmayacağına eminim, sorun çıktıysa kızı çileden çıkartmışsınız demektir” dedi. Aradaki farkı görebiliyor musun?

Evet görüyorum çok ince detayına ama derin anlamlar içeriyor. Yani sonra ben zorlayinca vs seni tutacağım dedi sen karım olacaksın diye. Annesine kızamazsın o ya annesi çok zorluk çekmiş beni de kızı gibi görürmüş tanımıyor muşum. Bi gariplik var beni bu ailede rahatsız eden. Yani beklentim çok yüksek değildi de. Yani annesini seviyorsa bu benim için avantajlı ama sürekli her örnek annesinden ya bu kadar nasıl öğrenmiş her şeyi.

Aileye ve kisiye göre degisir. Bizde aşırı fark yoktu. Ama fark vardı. Biz fakirsek veya bir tık normale yakınsak o fasfakirdi. Baya yoksuldu. Bence böyle ara tip ailelerde daha sorun oluyor. Çünkü bir emek veriyorlar çocuklarına. Okutuyorlar. Ve meslek yolu ile bir sınıf atlatacagini düşünürken daha alta gitmesini kabul edemiyorlar. Ben de ailem hiç kabullenemedi. Eşim de bunu alttan alta kompleks yapmış ara sıra farkediyorum. Ben meslegimde ve gelirimde ilerledikçe o sorun yaptı bunu. Fazla caktirmaz ama kavga anlarında anlıyorum.

Öte yandan aynı memleket aynı köy babamın çocukluk arkadaşı bir adam var. Hatta babamla aynı işi yapıyordu. Adam aldı yürüdü çok zengin oldu.. Allah için vizyoner adam aynı zamanda. Konuştuğumuz anlarda adamın ileri görüşlü olduğunu anlıyordum. Neyse bu adamin iki damadı da kendine göre çok altta. Ozellikle büyük olanı iç guveysi gibi aldılar. Hem kendi işlerinde çalışıyor. Ev araba tatil vs herseylerini karsilamis oluyorlar. Erkek çocukları da onunla aynı işi yapıyor zaten. Damadı da. Aslında bir nevi kızının hakkını vermiş oluyor. Ama bizim oralarda kızlara hak verilmediği için fazla sorun yapsa yapardı. Mutlu mesut yaşıyorlar. Hatta daha memnunlar.

Yine bir baska tanıdığım da çok zengin. Diğeri değil. O da iç guveysi gibi oldu. Arada çok fark olunca sanki daha uyum oluyor. Çünkü mal mülk veriliyor. Erkek de daha uyumlu oluyor.

Bizde mal mülk de verilmedi ama annem sanki hala beni onlar doyuruyormus gibi yakınır. Ki ben ekstra gururlu davranıp hiç onlara minnet etmemeye çalıştığım halde.

Cok güzel yazmışsınız fakat şu var gerçekten ailesinde okuyan tek bu ve ailesi de biraz eski düşünceler hakim . Şu var yani bu ilk şey demiş ilk annesine sormuş anne böyle iste kiz arkadsim zengin nen çok şaşırdım herkes ilerde sorun olur dedi diyw. Annesi de oğlum kıza bunu demedin demi demiş o öyle söylenmez demiş. Yani annesi normal kabul etmişler heralde. Ya ben biraz bu konuda ozguvenli olunmasından yanayım. Yani tartışmak vs aşağılık kompleksi olursa ben çok üzülürüm. Yani ailem heralde yardıma ihticsnimz olrsa destek olurlar da erkek bunun lafını yaparsa.

Kurban psikolojisi de değil aslında. Çok anneci erkeklerde bu var bence. Annesi tarafından koşulsuz kabullenilmis, her yaptığı desteklenmiş kişiler böyle. Bence hiç düşünmeden kaç. Şu an hatta kaç elinde ne varsa bırak kaç öyle biri. Hiç düşünme bile. Hayatın yavaş yavaş biter. Uzun yıllara yayilmis bir bitme olur senin için. Gençliğin gider. 45 kere doğru anca ayikirsan ayikirsin.
Bu adam annesinde gördüğünü sana uyguluyor..bu manipülayonu annelerinden görüyorlar. Asla ayakları üstünde durmaz bu tipler. Evlenememeleri gereken tipler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…