Aşırı hassaslık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bestiee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
1.584
5.391
108
Merhaba arkadaşlar ,hemen konuya gireyim uzatmadan. Sürekli hasta olan ,çok hassas bünyeye sahip biriyim maalesef. Artık psikolojim bozuldu bu durumdan.1 haftada 2 gün iyiysem 5 gün hasta oluyorum. Sürekli kendime dikkat etmek zorundayım ,en ufak bi soğuk yesem anında hasta olur yatak döşek yatarım soğuk bişey yiyip içimem,saçım ıslak gezemem,vs vs .Aynı yemeği yeriz herkesle, ben midemi bağırsağımı bozarım .Herşeyden çabuk etkileniyorum.Bi kaç kere hastalıktan ölümden döndüğümde oldu .Akrabaalarım cam bebek diye dalga geçer. Bende istemiyorum ama bünyem böyle elimde değil.Rabbimden gelene çok şükür ama sürekli bu kadar hassas olmaktan yoruldum .Ailem bile çocuk nasıl doğurur diye kara kara düşünüyor(Evliyim) ,çünkü herşeyi ağır yaşıyorum çok naifim. Çabuk ve çok nazara gelirim ,bu yüzden hiç bişey paylaşmam sosyal medyada.Kendimi koruyan dikkat eden biriyim ,yine de böyleyim Benim gibi olan var mı ?hayattan zevk almıyorum artık ..Ne bileyim belki rahatlarım diye yazdım ,iyi akşamlar herkese

Sizin olumsuz kök inançlariniz var. Bu inançlariniz yuzunden hastalıkları kendinize çekiyorsunuz. Siz ve aileniz senin böyle HASSAS olduğunu kabul etmiş buna inanmissiniz. Bu inanclardan vazgecmeniz gerekiyor. Evet dersen olur diye bir kitap var. Okumanizi tavsiye ederim. Cok fayda göreceksiniz.

Çekap gibi ya da ayrıntılı tahlil falan herşey yapıldı mı. Bağışıklığınızın düşmesine sebep olacak sürekli bir ilaç mı kullanıyorsunuz.

Ama bu sonradan kazandığım bişey değil ,çocukluğumdan beri yapım böyle.Dediğiniz kitabı mutlaka okuyacağım ,teşekkür ederim

Neyin üstüne düşerseniz onla sinanirsiniz,değişmez kuraldır. Evladın üzerine aşırı düşerseniz evlatla,sağlığın üzerine çok dusersiniz sağlıkla,para vs diye uzar gider. Biraz bırakın saçınız ıslak gezin bir şey olmaz aman diyin bir şey olmadığını göreceksiniz.

Sizin kadar olmasa da ben de aynı dertten muzdaripim. Benim sorunum mide ile. Yorulsam mideme vurur. Üzülsem mideme vurur. Yolculuk olayını saymıyorum bile. Beş saatlik yola gitsem midem bulanır. Doktora gittim hiç birşey yok şükür ama nasıl başa çıkacağım bu midem ile bilmiyorum. Ve sizin gibi benimde çocukluktan bu yana aynı

Oncelikle gecmis olsun, sizi cok iyi anliyorum. Cunku benim bunyem de cok zayif, islak sacla cikmayi birakin, yazin bile atlet giymek durumundayim yoksa hasta oluyorum. Bunun altinda yatan pek cok kronik rahatsizligim da var. Sizin de iyi bir hekime gorunmenizi oneririm kabul ederseniz. Nedensiz yere hasta olunmuyor. Esenlikler..

Senin kadar olmasada malesef benim de bünyem zayıf bacım yaz günü çorap giyiorm eger biraz üşüsem hemen hasta olıyorm idrar yollarm iltihaplanıyo biri hastaysa 10 metre mesafeden bana bulaşır....hatta hep korkum şu olur inşallah özel günlerde özel anlarda hasta olmam diye dua edenlerdenim....buarada kan eksikligi yada vitamn eksiklignz varmı bende kansızlık var buda zayıfa düsürüo

Ayniyiz ve aşırı pinpirikliyim sürekli alerjik bünyeye sahibim bir böcek göreyim duş alana kadar kasinirim bu ara daha da arttı bu alerjik durumlarım annem de herşey seni mi buluyor der ve hamile kaldım o kadar zor geçiriyorum ki yani hamilelikte yaşanabilecek en nadir kompleskler beni buldu Allah'tan bitmek üzere ama bıktım ve doktorum da dedi herşey seni buldu diye insan kaderinden kacamiyo doğum için de annem sana normal doğuma guvenmiorum dedi direk sezeryan için anlasildi bu arada hamilelikte çok bunaliyo bide mide yanması falan dondurma yedim yemez olaydım hala sis boğazlarim yaz gunu

Aynen valla ya ,bende yaz günü çorap giyerim ne kadar kötü bi durum ama benzerim varmış rahatladım Demir eksikliği var ama geçmiyor bi türlü

Aynı ben ,alerjik reaksiyonlar yüzünden ölümden döndüm .Hali tozu polen bitki İlaç herşeye alerjim var böcek görsem hem korkarım hem de kaşınırım rahatsız olurum ,herşeyi yiyemem titizlenirim gel En iyisi sarılalım biz

Benim de öyle ,dikkat ediyorum yaz günü çorapla hırkayla geziyorum maalesef .Hepimize şifalar versin rabbim

Yatağımı her hafta büyük dövücu süpürgeyle döverim yatak böcekleri akarlar falan oluyomus ya korkarım balık mesela bazı balıklara alerjim var bende ölümden döndüm kaç defa acı tecrubelerle öğrendim millet pikniğe gider güle oynaya benim için o çimler kabustur eve gelirim ve alerji olmusumdur bugün hastanedeydim nst için yatağa uzandirdilar camdan böcek girdi ve ben kasinmaktan duramadim neden böyleyiz birinden bişi yiyceksem hemen elini yıkayıp yikamadigini takip ederim evdekiler bıktı benden kuzenimin kedileri var gidemem evine ve yaptığı biseyi yiyemiyorum

Ben de öyleyim erken doğduğum için hasta büyümüşüm çocukluğum hastanelerde geçti.Bekarken annem portakalımı mandalinamı ılık suda ısıtır da yedirirdi.Temmuz olmadan dondurma yemezdim yaz ortasında bile dolaptan su içmezdim.Hala içmiyorum gerçi bir tık abartıyı azaltsam da Zira soğuk yiyince mide üşütmesinden acillik oluyorum.Bir evlendim eşim ve ailesi soğuk yiyip içiyor bir kere onlara uyayım dedim kusa kusa içim dışıma çıktı acilde aldım soluğu.Kutu bebek diyorlar bana çünkü öyle bünye görmemişler bir bardak sudan acillik mi olunur diyorlar.Ama ileride çocuk konusu nasıl olur diye düşüniyorsan hiç kafana takma hamileliğin getirdiği kendi sıkıntılar dışında maşallah hiçbir sorunum yok bünye alışıyor.Bağışıklık için enterogermina kullanabilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…