Aşırı hassaslık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yatağımı her hafta büyük dövücu süpürgeyle döverim yatak böcekleri akarlar falan oluyomus ya korkarım balık mesela bazı balıklara alerjim var bende ölümden döndüm kaç defa acı tecrubelerle öğrendim millet pikniğe gider güle oynaya benim için o çimler kabustur 🙄 eve gelirim ve alerji olmusumdur bugün hastanedeydim nst için yatağa uzandirdilar camdan böcek girdi ve ben kasinmaktan duramadim neden böyleyiz 🥴 birinden bişi yiyceksem hemen elini yıkayıp yikamadigini takip ederim evdekiler bıktı benden 🤭 kuzenimin kedileri var gidemem evine ve yaptığı biseyi yiyemiyorum 😭
Ya acaba sen ben misin ???? Gerçekten şaşkınım aynıyız çünkü ,pikniği gittik eve gelince bahar alerjim azıyor ,doğa da olduğum için her yerim kaşınır durur duş alırım yine rahatlamam .Ailemle gideriz bi yere hadi eve gidelim diye tuttururum çünkü doğa bana yaramıyor.herkes eğlenmeye kafa dağıtmaya gider ben hasta olur gelirim 🙄 sürekli elimi yıkarım çevreme de yıkatırım.Eğer temizliğine güvenmediğim birinin evindeysem annem bilir benim huyumu yemeği orda kendi yapar öyle yerim emin olarak .. 🙄 nefret ediyorum böyle olmaktan ama tabiatım böyle 😔

Böyle şeylerin inançla alakalı olduğuna çok inanırım. Mesela notmalde dondurmaya bayılırım. Ama dün yediğimde, kv tutturdu soğuk yeme hasta olurdun. Sonuç.... boğazım ağrıyor.
Rahatlayın. Her şey daha güzel olacak😍😍

Ben de öyleyim erken doğduğum için hasta büyümüşüm çocukluğum hastanelerde geçti.Bekarken annem portakalımı mandalinamı ılık suda ısıtır da yedirirdi.Temmuz olmadan dondurma yemezdim yaz ortasında bile dolaptan su içmezdim.Hala içmiyorum gerçi bir tık abartıyı azaltsam da 🙄 Zira soğuk yiyince mide üşütmesinden acillik oluyorum.Bir evlendim eşim ve ailesi soğuk yiyip içiyor bir kere onlara uyayım dedim kusa kusa içim dışıma çıktı acilde aldım soluğu.Kutu bebek diyorlar bana çünkü öyle bünye görmemişler bir bardak sudan acillik mi olunur diyorlar.Ama ileride çocuk konusu nasıl olur diye düşüniyorsan hiç kafana takma hamileliğin getirdiği kendi sıkıntılar dışında maşallah hiçbir sorunum yok bünye alışıyor.Bağışıklık için enterogermina kullanabilirsin
Gerçekten bende böyleyim tam .. Hala dondurma yiyemem ,soğuk su içemem ,dolaptan meyve de yemek istersem 1 saat önceden dışarı çıkartırım ..Bende Arada kendimi denerim bişey olmaz diye ama hemen hasta olurum Yine dersimi alırım .Valla ben çocuğu asla düşünemiyorum bile annem eşim kardeşim hepsi benden çok tırsıyor nasıl olacak diye 9 ay ölüp ölüp dirilirim herhalde ,ilaçları pek kullanmıyorum alerjik reaksiyonlarım var ama içeriğine bi bakarım teşekkür ederim

Ama bu sonradan kazandığım bişey değil ,çocukluğumdan beri yapım böyle.Dediğiniz kitabı mutlaka okuyacağım ,teşekkür ederim
"Çocukluğumdan beri hassas bir yapiya sahibim" kök inanc tam olarak bu. Anne karninda bile olusabilir. Yaşı onemli degil.

O kadar cok hastayim hassasim, soyle olurum boyle olurum yazmissiniz okurken ben hasta oldum.
Kendinizi cok sartlamissiniz hassas oldugunuza. Bu kadar korumaci olmayin kendinize.
Hastalik dediginiz sey de dunyanin sonu degil, azicik sıkın disinizi, normalinizi surdurun.

O kadar cok hastayim hassasim, soyle olurum boyle olurum yazmissiniz okurken ben hasta oldum.
Kendinizi cok sartlamissiniz hassas oldugunuza. Bu kadar korumaci olmayin kendinize.
Hastalik dediginiz sey de dunyanin sonu degil, azicik sıkın disinizi, normalinizi surdurun.
Orada kendimi anlattım ben anlatmasaydım nasıl anlayacaktınız yaşadıklarımı ? İlaç alamadığım için bana ızdırap oluyor herşey ,teşekkür ederim yorumunuz için 👍

Sizin kadar olmasa da ben de aynı dertten muzdaripim. Benim sorunum mide ile. Yorulsam mideme vurur. Üzülsem mideme vurur. Yolculuk olayını saymıyorum bile. Beş saatlik yola gitsem midem bulanır. Doktora gittim hiç birşey yok şükür ama nasıl başa çıkacağım bu midem ile bilmiyorum. Ve sizin gibi benimde çocukluktan bu yana aynı😔
Benim de mide rahatsızlığım var yıllardır.Fazla ayakta kalınca iş yapınca üzülünce vurur genelde .. Yediklerime dikkat ediyorum yağlı asitli ağır yemeklerden kaçının hassas bir mideniz vardır umarım şifa bulursunuz 👍

Umarım değişebilen bişeydir 👍
Hepimizin olumsuz kök inançları var. Mesela bir çocuğa annesi koşma dusersin derse cocuk bunu bu sekilde ogreniyor. Kosmanin zarar verdiginu düşünüyor. Gelecel yaslarinda hareketsiz bir cocuk oluyor. Bunun ilerisi obezite. Onerdigim kitapta her hastaligimizin beslendigi olumsuz kök inançlari anlatiyor. Sonra kendinde o inancin olup olmadigini test ediyor ve bazi tekniklerle inanci olumluya ceviriyorsun.

Bide çocukluğumda çok üzerime titrerlerdi. Soğuk yemek içmek yok, hep kalın giyerdim, koşmak terlemek yok. Ve o yıllarda doktorlardan çıkamazdım. Büyüdükce "kırdım zincirleri", içimden geldiği gibi, rahat olacağım şekilde davranıyorum. Ve çok şükür yolunda herşey.
Not: rahatladım derken salmadım herşeyi. Hassas yönlerimi biliyorum ve ona göre davranıyorum.

Hepimizin olumsuz kök inançları var. Mesela bir çocuğa annesi koşma dusersin derse cocuk bunu bu sekilde ogreniyor. Kosmanin zarar verdiginu düşünüyor. Gelecel yaslarinda hareketsiz bir cocuk oluyor. Bunun ilerisi obezite. Onerdigim kitapta her hastaligimizin beslendigi olumsuz kök inançlari anlatiyor. Sonra kendinde o inancin olup olmadigini test ediyor ve bazi tekniklerle inanci olumluya ceviriyorsun.
Aslında psikoloji çok derin bi kavram herşeyimiz orada gizli .Yeter ki biz o gizleri bulmaya ve çözmeye niyet edelim . Teşekkür ederim ilginiz için kitabı inşallah hayatıma olumlarım 🙏

Bide çocukluğumda çok üzerime titrerlerdi. Soğuk yemek içmek yok, hep kalın giyerdim, koşmak terlemek yok. Ve o yıllarda doktorlardan çıkamazdım. Büyüdükce "kırdım zincirleri", içimden geldiği gibi, rahat olacağım şekilde davranıyorum. Ve çok şükür yolunda herşey.
Not: rahatladım derken salmadım herşeyi. Hassas yönlerimi biliyorum ve ona göre davranıyorum.
Bende mecburen herşeyi hassas yönlerime göre yapıyorum yoksa olmuyor

Sizin olumsuz kök inançlariniz var. Bu inançlariniz yuzunden hastalıkları kendinize çekiyorsunuz. Siz ve aileniz senin böyle HASSAS olduğunu kabul etmiş buna inanmissiniz. Bu inanclardan vazgecmeniz gerekiyor. Evet dersen olur diye bir kitap var. Okumanizi tavsiye ederim. Cok fayda göreceksiniz.
İyi akşamlar. İnternetde baktım, Yeşim Kuzu yazdığı kitap çıktı. Aynı kitap mı?

Aslında psikoloji çok derin bi kavram herşeyimiz orada gizli .Yeter ki biz o gizleri bulmaya ve çözmeye niyet edelim . Teşekkür ederim ilginiz için kitabı inşallah hayatıma olumlarım 🙏
Daha cok bilinçaltı aslinda. Onerdigim kitap da bilinçaltı bilinçdışı ile ilgili.

Sizde haklısınız. Sağlık bu sonuçta, bi akıl vermek çok zor. İnşallah hayatda size güç verecek bişeyler olur. mutlulukar rahatlatır sizi ve sağlıklı olursunuz hep
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için , size de güzellikler dilerim en içten 🙏

Ya acaba sen ben misin ???? Gerçekten şaşkınım aynıyız çünkü ,pikniği gittik eve gelince bahar alerjim azıyor ,doğa da olduğum için her yerim kaşınır durur duş alırım yine rahatlamam .Ailemle gideriz bi yere hadi eve gidelim diye tuttururum çünkü doğa bana yaramıyor.herkes eğlenmeye kafa dağıtmaya gider ben hasta olur gelirim 🙄 sürekli elimi yıkarım çevreme de yıkatırım.Eğer temizliğine güvenmediğim birinin evindeysem annem bilir benim huyumu yemeği orda kendi yapar öyle yerim emin olarak .. 🙄 nefret ediyorum böyle olmaktan ama tabiatım böyle 😔
Daha neler var da insan yazmaya useniyo bazı ilaçları asla kullanamıyorum adet dönemim de aşırı ağrılı olur herkes majezik içer rahatlarken ben hastanelik olurum onu içerken iğneler agrimi keser anca valla hamileliğin bana benzemez inşallah beni anlayan birini bulmak da güzel herkes kiziyo bana sanki elimdeymis gibi 🙄 ben doğa aşığıyım ama vücudum pütür pütür olur kasinirim hadi kalkalım hadi kalkalım diye milletin basının etini yerim çünkü aşırı kasinirim hatta şöyle soyliyim bı tane çocuk ama nasıl pisti anlatamam buluntuydu sokakta kaybolmuştu ailesini bulmaya çalıştık falan o çocuk koluma dokundu haliyle yakın gördü ailesi bulundu falan neyse eve bı gittim Allah'ım kolum full alerji olmuş pütür pütür böyle 😳 bişey olmasına gerek yok tiksinmem bile yetiyor of of dertliymisiz bacım 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X