aşırı samimiyet

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.809
3.578
448
selam herkese benim durumumda karmaşık şaşırdım ne yapayacağımı, 2 yıllık vliyim kaynanam kayınbabam çok iyilerdir beni rahatsız etmemek için 2 yıl gelmediler zaten başka şehirdeler ama biz 2-3 aya bir gider ziyaret ederiz.Şuan hamileyim ve beni görmek istediler geldiler 16gün kaldılar.kayınvalidem bulaşıklarımı yıkmaka için bile izin aldı benden çok asil bi kadın ama kayınbabam bu 16günü burnumdan getirdi.inanılmaz meraklı evimde el atmadığı hiçbiryer kalmadı, girdiğimiz her arkadaş ortamında hamileliğimden bahsedip benim özel hayatıma müdale etti ki ben çok utandım eşimin koca koca arkadaşlarının yanında bile açtı konuyu eşim 1-2 kere uyardı ama nafile.ve ben tüm gün işteyim akşam eve geliyorum yemek yapmışlar felan sağolsunlar ama ben yemekten sonra tencere yıkamaktan helak oldum 5 tencere yemek yapıyorlar ısıtıp ısıtıp yiyorlar ben hamileyim ve o kadar midem bulandıki o ısıtma yemeklerden 3 kilo vermişim.kayınbabam beni torunu gibi sever böyle ben bebekmişim gibi kusacağım artık o derece her sabah kahvaltıda her akşam yemekte bebek bebek bebek erkek olur inşallah felan yaa adam beni seviyor ok iyi ok ama ben kusacağım artık cıvık cıvık sevgi kelebeği gibi birde bu kadar bebek konusulur mu ya. ben uyardım bi kaç kere ama olmadı sonra bana döndü dediki doğumdan 1 ay önce gelmeleri icap edermiş!! benim bittiğim an işe gidiyorum annemi babamı arayıp ağlıyorum onlarda idare et kızım iyi insanlar diyolar ama ben 9 aylık hamile bunların arkasını toplayamam ki yani temizlik yapıyolar ama ben tekrardan yapıyorum biraz takıntılıyım öyle evimde benden başka birinin işlerime müdahale etmesi beni delitiyor.neyse gidecekleri gün kaynanamlakonusuyoruz hediye aldım onları veriyorum tam konusmanın ortasına daladı kayınbabam saygısızca bende kızdım benimle bebekmişim gibi konusuyor yine dedimki ben bebek değilim benimle düzgün konuş ayrıca annemle konusuyoruz müsade et dedim çok bozuldu küstü o kadar iyi oldu ki. kaynanamda diyorki kızım baban çocuk gibidir idare et ne olur ediyorum zaten dedim ama anladılar sinirlendiğimi.onlar gittiktensonra eşime anlattım babama dur demezsen müdahae eder herşeye huyu bu bak ben ileri gidince hemen uyarıyorum sende uyar sen 2 yıldır hiç ağzını açmadın o da coştu dedi bende ben uyaramam sen uyuar dedim.şimdi doğuma gelince nasıl sinir krizleri geçiricem onu düşünüyorum ben napıcam. annem eğer gelip uzun kalırlarsa ben emriciem felan rahat edemem der izin alır bizde kalırsın diyor ama bu sefer onlar benim evimin düzenini değiştirirler felan off yani çok deriin düşünüyorum kimseyi kırmayayım yaşlı insanlar diyorum bilemedim kızlar ne yapsam?

bence doğumdan sonrasını düşünmeyin direkt şimdiden söyleyin k.v. söyleyin ilk önce sonuçta çocuk falan emzireceğim sizin gelmeniz bnm açımdan uygun değil zaten annemlerde kalmak istiyorum annemlere gideceğim gelmeyin deyin sonuçta oda çocuk doğurdu ne yanlış anlayacaksa da k.p nizin şımarıklığından onun dediği olsun diye yanlış anlamış gibi yapar ama yanlış anlamaz sadece kocası doğumdan önce orada olmak iwstiyor ama onlar doğumdan sonra orada olacak onun için kırılır okadar herkezin kocası kıymetli
not: torun görmek isteyen annenize de gelip görür

iyi insanlarmış...o kadar kusurda olsun,görmezdn gelin..o zamana kadar idare etmişsiniz son gün kbnizi kırmışsınız,hoş olmamış...ama hamilesiniz hamileleiğinizin getirdiği aşırı duygusallıklar olabiilir..bu duruma kendinizi çok kaptırıp,sıkıntı yaşatmayın kendinize,bebeğinize,eşinize,evliliğinize.16 gün sabredememişsiniz ama unutmayın kalıcı değiller,dişinizi sıkın,idare edin..bence eşinizde kvnizde son günki yaptığınızı büyük bir olgunlukla karşılamışlar bence bunu fırsat bilip bundan sonrasını abartmayın.iyilik kalbinizden gitmesin..sabredin...

iyi insanlar....
sana yardım etmeye çalışıyorlar ama senide anlıyorum bende nefret ederim böyle cıvık ilişkilerden...
dediğim gibi iyi insanlar idare edilebilirler...
yada eşinle konuş o konuşsun ailesiyle...

İşte iyiliğin de bir sınırının olması gerektiğinin kanıtlarından bir tane daha..

Anladığım kadarıyla kayınvaliden ve kayınbaban kötü niyetli insanlar değiller ancak anlayamadıkları bir şey var.. Size ait bir hayata bu kadar karışmamalılar..

Sen tatlı bir dille kayınvalidenle konuşmalısın bence..

Zaten hamilesin, hassas bir dönemdesin.. Onların anlayış göstermeleri gerekiyor ama göremedikleri noktalarda da onları göstermelisin canım benim ama söylediğim gibi tatlı bir dille..

O zaman seni anlayacaklarını düşünüyorum..

Sıkma canını.. Hamilesin ve stressten en uzak duracağın bir zaman..

Bence kayınpederine bu kadar kızma, ben anlattıklarında bir kötü niyet göremedim

Sen hamilelik sebebiyle hassaslaşmayasın?

gerçekten iyi insanlarmış. seni çok iyi anladığımı da belirtmek isterim. düşünsede ben o yaşadıklarını 2 haftada bir yaşıyorum ve çlıştığım içinde bazen buzdolabımda bozulan yiyecekler oluyor geldiklerinde onları nasıl yapsamda görmeden çöpe atssam diye düşünüyorum. görürlerse bunları neden bu kadar beklettin bozulmadan yeseydiniz ya diyorlar bilmiyorlar ki işten gelipp yemek yaptıktan sonra onları yiyscek zaman kalmıyor. yani yapacak bi şey yok çok sık gelmiyor diyorlarmış. ve sende biraz despot olup kendi kurallarını kabul ettireceksin. sonuçta onları üzmeyeyim diye kendin üzülüyorsun. şimdi bebeğin olacak ve sen üzülüp sinirlendiğinde sütün azalacak o yüzden kendini ve bebeğini düşün derim. şimdi den Allah eline ayağına kavuştursun. dilerim sağlıklı günler geçirirsiniz.......

Dogumdan sonra annenizde kalmaniz en mantiklisi.

Fakat bunu o zaman degil de simdiden ufak ufak isleyin ki doguma geleceklerinin hayalini kurmasinlar.

kızlar çok haklısınız kötü niyetli olsalar zaten hiç dayanamam ama nasıl biliyormusunuz kayınbabam nerdeyse doğumuma girer yani bartmıyorum o derece. bende kalplerini kırmak istemiyorum eşimde çok kıymetli bir insan ama o bile bazen babasını sert bir şekilde uyarıyor.son gün birazda bilinçli test konustum kayınbabamla çünkü maşallah yatakodamın dolap ve çekmeceleri bile açılmış anladım, dedim ben ağzımı açmazsam doğumda neler yapacak neler.yani hani herşeyin bir sınırı olduğunu anlasın diye tersledim. birde çocuk gibi beni kayınvalidemle konusturmaz hep ilgi kendinde olsun istiyor bi misafir geliyor hep kendi konusuyor oturmuş eşimin işten arkadaşlarına benim hamileliğimi anlatıyor eşim dondu kaldı ben içeri gittim utancımdam yani ne diyeyim o kadar zor ki kötü bir adam olsa tesrle gitsin küssün ama çiğ hareketleri çok yıpratıyor beni bi taraftandan beni kızından oğlundan ayırmıyor onun için zor ya benim durumum. birde hamilelelikten mi nedir bilemiyorum elimde çamaşır suyuyla gezdim çamaşır sepetimin içine paspas konmuş felan takıyorum ben de böyle konuları ama kimseyide kırmak istemem

Yahu herkes kaynana,kayınpederden yana (kötü olduklarına,samim olmadıklarından,kötü davrandıklarından dolayı) dert yanar,sen ise resmen onların iyi davranmasından dert yanmışsın.Bu evlilik olayını bir türlü anlayamadım gitti :/ Bence bu durumdan dert yanacağına sevinmelisin canım...Ne güzel seni d evlatları yerine koyup,seviyorlar...Aynı şeklde torunlarını da sevecek,sayacaklar...Ayrıca yaşlı insanlar,çocuk gibi davranıyorlar...Yani çok sevdikleri bir oğlu varmış,seninle evlenmiş ve şimdi çok sevdikleri oğlu ve gelininden bir çocuğu dünyaya gelecekmiş?Neden sevinmesinler ki?Bence az bile yapıyorlar....Ben olsaydım herhalde hiç kucağımdan düşürmezdim torunumu,gelinimi..

Doğacak çocuğunu düşün..Nasıl ki onsuz yapamayacaksan,onu kucağından düşürmeyeceksen,kaynanan,kayınpederin de aynı duyguları yaşayacaklar...Bence bu duruma üzüleceğin yerine,kesinlikle sevinmelisin...

samimiyetin dozu ilişkilerde çok önemli.. senin örnegin cuk oturmuş. ama inan ilgisiz ve samimiyetsiz olmalarından çok daha iyidir. kayınvaliden ve eşin sana destek olduktan sonra k. pederi de yordamına sokarsınız... of of ilişkisi normal olan yok mu hiç yahuuu

Ben kayınpederinize çok ayıp ettiğinizi düşünüyorum. Varsın annenizle konuşmanız bölünsün, iş görüşmesi mi bu ne olacak ki ? Bu yaşananları lohusalık bittikten sonra, herşey yoluna girdiğinde hatırlayın " evet ya keşke öyle davranmasaydım" diyeceksiniz.

2 yıldır rahatsız etmemek için evinize gelmeyen insanlar, demek ki had saftada düşünceliler. Biraz daha anlayışlı olunabilirdi, ki evinizde azarladığınız bir misafir üstelikte eşinizin babası.

Ortak yaşam zordur 2-3 ayda bir görmek gibi değildir. Baksana kayınvaliden bulaşık yıkamak için bile izin alıyormuş, daha ne yapabilir insanlar ki ?

Siz iştesiniz kaldıkları ev için elbet yemek vs yapacaklardı, yapmışlarda. Bence bunların hepsi hormonlar yüzünden.

Ben sadece şu ısıtma yemek işini anlamadım. Bende çalışıyorum yapınca 3-4 çeşit yaparım ogün canımız ne yemek istiyorsa, ısıtıp yeriz. Çalışan bir hanım olarak siz hergün günlük mü yapıyordunuz ?

Son düzenleme:

evet haklısın canım işte benimde işin içinden çıkmadığım konu o canım şimdi ikisinide kıramam istememde üzülsünler hep gelsinler evime ok herşey işte iyi insanlar oldukları için söyleyemiyorum bişey yani babam utanıyorum bunu yapma yatak odama girme diyemiyorum mesela. yani kötü insanlar olsa tesrlerim derim kırılsalar üzülmem ama bu durum çok zor kırmadanda söylenmezki nede olsa ben gelinim bunu yapma desem belki bizi istemiyor derler diye diyemiyorum. bak ben onlar uyuduktan sonra temizlik yaptım ki yanlış anlamasınlar diye ama hamilelikten mi nedir çokta uykum geliyor geceleri temizlik yapmaktan stres oldum şimdi 9 aylık hamileyken daha zor olur ama yine bişeyde diyemem

2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak

Doğum yapan kadın bebeği ile başbaşa kalsın ,rahat etsin ister sanırım.Hele ki erkek tarafının yanında nasıl rahat etsin ? Rahat giyinemez,hareket edemez,emziremez....Kocana iş düşüyor,sen söylersen kötü gelin olursun.Biz getiririz bebeği görmeye 40 çıksın falan desin.

anlattıgınıza göre iyi insanlarmıs evinizde kalmıslar ama size yük olmamıslar.benim kaynanamda 1 üst katımda oturmasına ragmen dogumdan sonra 1 hafta bizde kaldı annem yanıma gelince evine gitmeye mecbur kaldı neyse...kendi adıma söylemem gerekirse benim esimde ben biseye kızınca saygısızlık etmeden herseyi söyle konus ailemle ben arkanda olurum o zaman dedigi halde ben böle bi tavır takınsam k.pedere öle bi kıyamet kopardı ki daha birbirimizin yüzüne bakmazdık herhalde.benim kaynanada sizinki gibi idare et canım falanda demez bi o kadarda o kusardı bana kesin.hamileligin verdigi duygu karmasasıyla fazla büyütmeyin bence sabırlı olun...

Bak kaynanan,kayınpederin çok iyi insanlar.Yani onları karşına alıp yaşadıklarını,düşündüklerini güzel bir dille bir bir anlatsan,asla yanlış anlamazlar.Seni çok iyi anlarlar ve ellerinden geleni yaparlar...

Unutma,iyi ve yumuşak bir dil kullanmalısın.Neticede yaşlı ve çok alıngan yapıdalar...Tek çaren güzel bir şekilde konuşmak ...

iyiliğinde kötülüğünde bir sınırı vardır..bir yere kadar yani..
tamam adam iyi niyetli filan ama ince bir çizgi olmalı arada..o çizgiyide senin çizmen gerekir..tersleyerek yada laf sokarak sadece gücendirirsin .bence geldiğinde kırmadan güzelce anlat hoşlanmadığın hareketlerini..seni çok seviyorum babacım ama bu davranışların beni çok üzüyor gibisinden anlat durumu..kolay gelsin.

Ortada bir sey yok diye dusundum ta ki kp rin yatak odasi cekmecelerini karistirana kadar!!

aklima kotu seyler geldi
belki de 2 yil boyunca evinize gelinmesine kayinvalide engel oldu.8
gidecekleri zaman kayinvalidenin o cocuk gibidir demesini bir seyleri ortbas etmesine bagladim ben ...

ya gerçekten ben mi anlamıyorum ben mi böyle düşünüyorum bi tek bilmiyorum da sizi seven insanları neden kırıyorsunuz.o adam kaç yaşına gelmiş bundan sonra değişmesi zaten çok zor bi de sizin onu tersler gibi konuşmanız çok kötü.sen de demişsin öyle sürekli gelip kalan birileri de değiller diye o zman sabrediver azıcık kızma kırma kalplerini.sen de hamilelikten dolayı bu kadar sinirleniyorsun belki ama onlar senin iyiliğin için oradalar.onlar sana iyilikten başka birşey yapmıyor sen de yıkadığın tencerelerden bıktığını söylüyorsun bence ayıp ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…