- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Ben kayınpederinize çok ayıp ettiğinizi düşünüyorum. Varsın annenizle konuşmanız bölünsün, iş görüşmesi mi bu ne olacak ki ? Bu yaşananları lohusalık bittikten sonra, herşey yoluna girdiğinde hatırlayın " evet ya keşke öyle davranmasaydım" diyeceksiniz.
2 yıldır rahatsız etmemek için evinize gelmeyen insanlar, demek ki had saftada düşünceliler. Biraz daha anlayışlı olunabilirdi, ki evinizde azarladığınız bir misafir üstelikte eşinizin babası.
Ortak yaşam zordur 2-3 ayda bir görmek gibi değildir. Baksana kayınvaliden bulaşık yıkamak için bile izin alıyormuş, daha ne yapabilir insanlar ki ?
Siz iştesiniz kaldıkları ev için elbet yemek vs yapacaklardı, yapmışlarda. Bence bunların hepsi hormonlar yüzünden.
Ben sadece şu ısıtma yemek işini anlamadım. Bende çalışıyorum yapınca 3-4 çeşit yaparım ogün canımız ne yemek istiyorsa, ısıtıp yeriz. Çalışan bir hanım olarak siz hergün günlük mü yapıyordunuz ?
samimiyetin dozu ilişkilerde çok önemli.. senin örnegin cuk oturmuş. ama inan ilgisiz ve samimiyetsiz olmalarından çok daha iyidir. kayınvaliden ve eşin sana destek olduktan sonra k. pederi de yordamına sokarsınız... of of ilişkisi normal olan yok mu hiç yahuuu
2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak
2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak
anlattım canım işte yazdım sizelerede kime anlatayım başka anneme söyledim benmi abartıyorum diye napim diye annemde sen de abartıyorsun dedi kayınbabanda samimi bir adam idare et dedi. bende şimdi sizlerden de fikir alıyorum işte yanlış bişey yapmayayım diye.sonradan kimseyi üzmeyeyim bende üzülmeyeyim diye.
ya zaten be küsmedim işte kırmakta istemiyorum dün kandildi zaten babamıda aradım kutladım kandilini bişey demedi, hormonlar yüzünden olabilir belki çünkü daha önce babam gelmişti bize böyle hissetmemiştim. hatta eşime kızardım kocaman adama bişey deme ayıp diye ama yatak odasına girince çok utanıyorum dolaplarıma bakmış ep ben gene bişey demem. ısıtma yemekte şundan canım bende bu hamilleiğin 5 haftasından itibaren bi koku hassasiyeti oldu şimdi et yemeğini yapıp daha sonra 1-2 kere ısıtınca kokusu beni mahfediyor bi değişik kokuyor annemede söyledim ben yemeyeğim bundan kötü oldum dedim o da normal dedi. yani kırmam ağzımı açmam ama işte kayınbabam beni korkutuyor dedim ya doğuma bile gireyim diyebilir hiç şaşırmam. yani annemde utanmıyorumda kayınbabamdan utanıyorum ben kendi babamdan da utanırım yani hamile olduğumu bile babam geç söyledim öyle bi huyum var işte şimdi ben böyleyken hamileliğimin tüm detaylarının eşimin erkek iş arkadaşlarına anlatılmasıda biraz utandırıyor beni ve çoksinirleniyorum bişeyde demeden susuyorum.
ya gerçekten ben mi anlamıyorum ben mi böyle düşünüyorum bi tek bilmiyorum da sizi seven insanları neden kırıyorsunuz.o adam kaç yaşına gelmiş bundan sonra değişmesi zaten çok zor bi de sizin onu tersler gibi konuşmanız çok kötü.sen de demişsin öyle sürekli gelip kalan birileri de değiller diye o zman sabrediver azıcık kızma kırma kalplerini.sen de hamilelikten dolayı bu kadar sinirleniyorsun belki ama onlar senin iyiliğin için oradalar.onlar sana iyilikten başka birşey yapmıyor sen de yıkadığın tencerelerden bıktığını söylüyorsun bence ayıp ya
ya canım haklısın zaten ondan bişey demiyorum ama babam her dolabımı karıştırıp içinin düzenini bile değiştirmiş neden diye bile soramadım ama çok bozuldum. birde diyor ben böyle yaptım daha iyi oldu diye bende bişey demiyorum ama ben onu öyle kullanmışım bi bildiğim vardır diye hiç düşünmüyor.
Siz tabi ki biliyorsunuzdur ancak ben aklıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim şu yemek konusunda.
Normalde dolaptaki yemekten yiyeceğimiz kadar alır, ısıtma tencerelerinde ısıtır yeriz ve ben herkesi böyle yapar sanırdım. Çünkü öbür türlüsü çok sağlıksız. Komple tencere ısıtılıp yenir, kalan dolaba konur, sonra tekrar ısıtılıp yenir. Hatta sağlıksızlıktan öte tadı bozulur.
Geçen gün iş yerinde iyi yemek yaptığıyla hatta abartıp iyi ev hanımı olduğuyla övünen bir arkadaş " yo ben tencereyle ısıtır, kalanı tekrar dolaba koyarım" değince bir durdum acaba dedim , herkes minik kaplara alıp ısıtmıyor mu ?
Sizde kokusu mahvediyor, değişik bir koku oluyor diye yazınca söyleme gereği hissettim. Belki bir faydam olur diye.
kızlar sağolasınız bana yardımcı oluyorsunuz, ben şimdi o zaman napayım dişimi sıkayım doğumdan 1 ay önce gelirlerse bişey demeyeyim mi birde yani toplamda 2 ay kalırlar o önemli değilde ben babamdan utanırda sinirlenip bişey derim diye korkuyorum valla şimdi bebeği felan emziricem kayınbabamın hiç yanımdam ayrılacağını sanmıyorum kendi dedi zaten bebek doğsun hep yanındayım diye utanıyorum ama utanmam abartımı yani yaşlı adam sonuçta dedem yaşında yani bilemiyorum kendimede kızıyorum ama sonra dolaplarımı karıştırdığı aklıma gelince sinirleniyorum birde herşeyimi herkese anlattığına sinirleniyorum ay kafam karışıyor
annen ne güzel söylemiş,idare edeceksin.sürekli beraber yaşadığın insanlar değil ki,ayrıca kaynanan da iyi biriymiş.onunla konuşabilirsin.yatak odasına babamın girmesinden rahatsız oluyorum diyebilirsin.eminim anlayışla karşılayıp tedbir alacaktır
bak daha doğumuna epey var.bunları sürekli düşünüp kendini doldurarak günlerini zehir etme.sabah ola hayrola demişler.ayrıca emzirirken babanın yanında emzirecek değilsin.alısın bebeğini ayrı odada emzirirsin.emin ol başka türlüsüne kaynananda müsade etmez,baktın anlamıyor güzelce uyarırsın
ya işte doğuma çok var belki bebem sağlıkla dünyaya gelince hiç takmıcam böyle şeyleri babamda herşeye karışsa takmam belki bebem doğmuş sağlıklı.şimdi bu ikili test stresi felanda vardı kafamda işin stresi felan heralde ben ondanda çok üzüldüm ya birdeben biraz cinsim evin temizliğini başkası yaptımı sanki olmamış gibi geliyor biraz kontrolcüyüm.
sakinleş canım,herşey olacağına varır.herşeyi kontrol edemeyiz.bebeğine ve gelecekteki güzel günlerinize odaklan
Ortada bir sey yok diye dusundum ta ki kp rin yatak odasi cekmecelerini karistirana kadar!!
aklima kotu seyler geldi
belki de 2 yil boyunca evinize gelinmesine kayinvalide engel oldu.8
gidecekleri zaman kayinvalidenin o cocuk gibidir demesini bir seyleri ortbas etmesine bagladim ben ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?