aşırı samimiyet

ya zaten be küsmedim işte kırmakta istemiyorum dün kandildi zaten babamıda aradım kutladım kandilini bişey demedi, hormonlar yüzünden olabilir belki çünkü daha önce babam gelmişti bize böyle hissetmemiştim. hatta eşime kızardım kocaman adama bişey deme ayıp diye ama yatak odasına girince çok utanıyorum dolaplarıma bakmış ep ben gene bişey demem. ısıtma yemekte şundan canım bende bu hamilleiğin 5 haftasından itibaren bi koku hassasiyeti oldu şimdi et yemeğini yapıp daha sonra 1-2 kere ısıtınca kokusu beni mahfediyor bi değişik kokuyor annemede söyledim ben yemeyeğim bundan kötü oldum dedim o da normal dedi. yani kırmam ağzımı açmam ama işte kayınbabam beni korkutuyor dedim ya doğuma bile gireyim diyebilir hiç şaşırmam. yani annemde utanmıyorumda kayınbabamdan utanıyorum ben kendi babamdan da utanırım yani hamile olduğumu bile babam geç söyledim öyle bi huyum var işte şimdi ben böyleyken hamileliğimin tüm detaylarının eşimin erkek iş arkadaşlarına anlatılmasıda biraz utandırıyor beni ve çoksinirleniyorum bişeyde demeden susuyorum.

bence çoğu ilişki normal de biz insanlar abartmayı seviyoruz

2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak

anlattım canım işte yazdım sizelerede kime anlatayım başka anneme söyledim benmi abartıyorum diye napim diye annemde sen de abartıyorsun dedi kayınbabanda samimi bir adam idare et dedi. bende şimdi sizlerden de fikir alıyorum işte yanlış bişey yapmayayım diye.sonradan kimseyi üzmeyeyim bende üzülmeyeyim diye.

2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak

anlattım canım işte yazdım sizelerede kime anlatayım başka anneme söyledim benmi abartıyorum diye napim diye annemde sen de abartıyorsun dedi kayınbabanda samimi bir adam idare et dedi. bende şimdi sizlerden de fikir alıyorum işte yanlış bişey yapmayayım diye.sonradan kimseyi üzmeyeyim bende üzülmeyeyim diye.

annen ne güzel söylemiş,idare edeceksin.sürekli beraber yaşadığın insanlar değil ki,ayrıca kaynanan da iyi biriymiş.onunla konuşabilirsin.yatak odasına babamın girmesinden rahatsız oluyorum diyebilirsin.eminim anlayışla karşılayıp tedbir alacaktır

Siz tabi ki biliyorsunuzdur ancak ben aklıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim şu yemek konusunda.

Normalde dolaptaki yemekten yiyeceğimiz kadar alır, ısıtma tencerelerinde ısıtır yeriz ve ben herkesi böyle yapar sanırdım. Çünkü öbür türlüsü çok sağlıksız. Komple tencere ısıtılıp yenir, kalan dolaba konur, sonra tekrar ısıtılıp yenir. Hatta sağlıksızlıktan öte tadı bozulur.

Geçen gün iş yerinde iyi yemek yaptığıyla hatta abartıp iyi ev hanımı olduğuyla övünen bir arkadaş " yo ben tencereyle ısıtır, kalanı tekrar dolaba koyarım" değince bir durdum acaba dedim , herkes minik kaplara alıp ısıtmıyor mu ?

Sizde kokusu mahvediyor, değişik bir koku oluyor diye yazınca söyleme gereği hissettim. Belki bir faydam olur diye.

Son düzenleme:

ya canım haklısın zaten ondan bişey demiyorum ama babam her dolabımı karıştırıp içinin düzenini bile değiştirmiş neden diye bile soramadım ama çok bozuldum. birde diyor ben böyle yaptım daha iyi oldu diye bende bişey demiyorum ama ben onu öyle kullanmışım bi bildiğim vardır diye hiç düşünmüyor.

kayınbaban ilgi olayını abartmış bunaltma noktasına getirmiş ayrıca yatak odasına kadar girmesi çekmeceleri karıştırması da hiç hoş değil bunlara bozulmakta haklısın ama eşinin anne babası sonuçta kötü de değiller çok sık da yanına gelmiyorlar idare et canım evlilik bu zaten katlanmak idare etmekdoğuma gelmeyin desen kırılabilirler torunlarını görmek onların da hakkı ama 1 ay önceden gelmelerine gerek yok gelip 1 hafta kalsalar yeterli bence bunu eşinle kayınvalidenle konuşabilirsin

o konuda siz de haklısınız ama demek ki kötü birşey yaptığını farkında değil sana iyilik yaptığını düşünüyor.ben hepsini yaşlılığa iyi niyetliliğe bağlıyorum canım sende azıcık görmezden gel ya da tatlı bir dille söyle tersleme

kızlar sağolasınız bana yardımcı oluyorsunuz, ben şimdi o zaman napayım dişimi sıkayım doğumdan 1 ay önce gelirlerse bişey demeyeyim mi birde yani toplamda 2 ay kalırlar o önemli değilde ben babamdan utanırda sinirlenip bişey derim diye korkuyorum valla şimdi bebeği felan emziricem kayınbabamın hiç yanımdam ayrılacağını sanmıyorum kendi dedi zaten bebek doğsun hep yanındayım diye utanıyorum ama utanmam abartımı yani yaşlı adam sonuçta dedem yaşında yani bilemiyorum kendimede kızıyorum ama sonra dolaplarımı karıştırdığı aklıma gelince sinirleniyorum birde herşeyimi herkese anlattığına sinirleniyorum ay kafam karışıyor

bence sen haklısın.
samimiyet güzeldir ama yatak odanın dolaplarının karıştırılması hamileliğinin eşinin arkadaşlarına anlatılmasının ne anlamı var ki.
ben olsam bende hiç hoşlanmam bu durumdan.
bilmiyorum belki ilk torundur ondan herkese anlatıyor derim ama dolapları karıştırmasına kılıf bulamadım.
hoşlanmadığın davranışlarında güzel bir dille uyar bence.
eşin bile demiş ben uyarıyorum sen birşey demediğinden bu kadar abartıyor diye.

evet annemde bana hep öyle öğretti ama annem tencereyle ısıtır geri koyar geri ısıtır şimdi bişeyde diyemedim tatlım çünkü kadın bana yemek yapmış sadece dedim hamilelikten anne midem almıyo dedim ısıttığın için demedim ya kaynanam bi tane ağzımı açmam ona kadın olduğu halde kayınbabam gibi karışmıyo bana.

bak daha doğumuna epey var.bunları sürekli düşünüp kendini doldurarak günlerini zehir etme.sabah ola hayrola demişler.ayrıca emzirirken babanın yanında emzirecek değilsin.alısın bebeğini ayrı odada emzirirsin.emin ol başka türlüsüne kaynananda müsade etmez,baktın anlamıyor güzelce uyarırsın

evet eşimde dedi söyle babama girme baba özel burası de dedi ama bence küser bana çocuk gibi diyorum ya bende eşime dedim ben bişey diyemem geçen gitmeden önce zaten dolmuşum bi izin ver baba müdahale etme dedim küstü bana bide odama girme dolabıma karışma benimle ilgili şeyleri insanlara anlatma desem yüzüme bakmaz dedim. eşimde dediki sen benim göstermediğim saygıyı gösteriyosun anlayışlı olması lazım dedi.eşim bazen çıldırır birde babama bişeyi yapma dersin asla takmaz sen onu dememişsin gibi davranır:) çocuk ruhlu:)

bende vıcık vıcık ilişkileri sevmem, koca adam bebek taklidi yapmayı bıraksın.dolap, çekmece karıştırmasın, kendi babam olsa ble hoşlanmam..
fakat bununu için aranızı kötüü yapmayın derim

ya işte doğuma çok var belki bebem sağlıkla dünyaya gelince hiç takmıcam böyle şeyleri babamda herşeye karışsa takmam belki bebem doğmuş sağlıklı.şimdi bu ikili test stresi felanda vardı kafamda işin stresi felan heralde ben ondanda çok üzüldüm ya birdeben biraz cinsim evin temizliğini başkası yaptımı sanki olmamış gibi geliyor biraz kontrolcüyüm.

sakinleş canım,herşey olacağına varır.herşeyi kontrol edemeyiz.bebeğine ve gelecekteki güzel günlerinize odaklan

sakinleş canım,herşey olacağına varır.herşeyi kontrol edemeyiz.bebeğine ve gelecekteki güzel günlerinize odaklan

ya evet dimi allah sağlık sıhhat versin doğsunda takmam bişeyi o zaman ama bende böyle çok içime atarım sonrada kontrolsüz patlarım o huyumdan korkarım. eşim mesela babasına der baba bunu yapma der babam yapar baba bunu yapma der babam yapar asla bildiğinden vazgeçmez annemde çok çekmiş zaten anlatır ben yıllarca ne giyeceğime karar veremedim kızım der. o kadar müdaheleci yani.

evet aynen dediğin gibi eşim dedi annem babamı çok getirmek istemez dedi. yani herşeye karışıyor ya huzursuzluk olmasın diye.yani burdan anlatabildimmi bilemiyorum kızlar ama babamın müdahale huyu ciddi ve herkes farkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…